torstai 9. huhtikuuta 2015

Takaisin satulaan !

Yli kuukausi poissa hevosen selästä tuntui pidemmältä kuin ikuisuus. Sen aikana ehdin moneen kertaan pelätä unohtavani ratsastuksesta suunnilleen kaiken. Sairaslomani ensimmäisellä viikolla näin kamalan painajaisunen, jossa tipuin Nuutin selästä koska en muistanut miten kevennetään. Kentän keskellä suuressa akvaariossa lillunut valmentajani, Disneyn Pienestä merenneidosta tuttu Ursula, rääkyi sirkusapinankin ratsastavan paremmin. Nuutti vietiin talliin ja ratsukseni tuotiin suuri, lihava kilpikonna, jonka kanssa ehdin kiertää puoli kenttää ennen kuin tunti loppui. "Pohkeita, pohkeita !", jäi Ursula huutamaan, kun kylmä hiki otsallani heräsin turvalliseen todellisuuteen.

Eihän se monien vuosien aikana hitunen hituselta kartutettu - vaikkakin silti aika vähäinen - ratsastustaito onneksi ihan kuukaudessa pakoon ehdi, mutta voi taivas miten paljon ruostetta sen pinnalta tällä hetkellä löytyykään. Pää ja kroppa tuntuvat muuttaneen kokonaan eri planeetoille, valovuosien päähän toisistaan, eivätkä kapinalliset raajat tottele vaikka perstuntuma kuinka käskee. Yritä siinä sitten ratsastaa ja istua kauniisti kun omassa kehossa on meneillään sellainen sisällissota, että oksat pois, poikki ja pinoon.

No, ehkä tämä tästä, askel kerrallaan. Lääkäri antoi luvan ratsastaa, mikäli selkä sen sallii. Ensin alkuun mielellään pieniä pätkiä kerrallaan, vähän tunnustellen, eikä tippua kuulemma saa. Heh... helpommin sanottu kuin tehty. Muutama viikko vielä suhteellisen iisisti, ja magneettikuvauksiin sitten jos selässä edelleen ajoittain esiintyvä paineen tunne ei ota laantuakseen. Viimeisenä kommenttina oli: "ratsasta vain turvallisilla hevosilla", mihin vastasin, että juu, tottakai ! Millä muullakaan? Vai onko joku teistä muka joskus nähnyt hevosta ilman turpaa, häh...?


Sofia oli tänään mukana kuvaamassa, joten laittelen päivän otoksia esille lisää heti kun saan niitä muokkailtavaksi asti. Muistikortin sisältöä selatessa ainoa ajatukseni joka ikisen otoksen kohdalla oli: "mitä ihmettä mä taas teen?"... Mutta u know, ihansama. Kyllä se istunta siitä ahkeralla rempalla taas paremmaksi kouliintuu. Ehkä, toivottavasti. Oli kuitenkin maailman ihaninta päästä pitkästä aikaa maailman huipuimman hevosen selkään, ja nyt aion vain nauttia siitä, että mun elämä on melko lailla kokonainen taas. Tätä tunnetta on ollut ikävä

Ihanaa viikonlopun odotusta kaikille !

37 kommenttia:

  1. Eikä! Kuka näkee tollasen unen?! XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaan tiedä, joku tosi mielenvikanen varmaan.......... :D

      Poista
  2. Jee hyvä että pääsit ratsii ja jep, on hirveetä olla just esim kk pois hevosen selästä ku siellä tosiaa istuskelee sen jälkeen sormi suussa huuli pyöreänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii on iiih ! Ja joo älä oon iha hukassa ku nappulat ei enää toimi apua

      Poista
  3. Nii ja vähäks pirteet pintelit!! Mätsää viä aika hyvi punarautiaal, meki beedan kanssa halutaan ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookkii ! Oon iha rakastunu turkoosiin aina vaan ♥ Punarautiaat on kyl hyvän värisii... ;)

      Poista
  4. Sä sait luvan kiivetä selkään, kiva! :) yritä nyt roikkua siellä nuutin selässä ;)

    VastaaPoista
  5. Jes ! Hyvä että sait vihdoin taas luvan ratsastaa ;) En ehtinyt kauan seurata blogia ennenkuin sinulle tapahtui tuo paha tippuminen ja nyt on kiva päästä seuraamaan vähän erilaisia postauksia mitä olen tähän mennessä lukenut ;) Tsemppiä että selkä paranee hyvin loppuun asti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, ihan huippuu ! Noni, nyt on tosiaan luvassa taas vähän monipuolisempaa matskua niin tulee varmasti postauksiaki tiuhempaan ;) Kiitokset sulle taas tsempeistä, toivotaan tosiaan näin ! :)

      Poista
  6. Ootko menossa hevosmessuille?

    VastaaPoista
  7. Haha oot ihana <3 :-D Toivottavasti selkä on pian kunnossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi voii ♥ Kiitos, toivotaan tosiaan niin !! :)

      Poista
  8. Mukavaa, että pääsit taas Nuutin selkään! :) Itselläni on meneillään kanssa noin 5kk taukoa säännöllisestä ratsastuksesta, parilla tunnilla oon käynyt sinä aikana ja muutaman kerran liikutushevosellani itsenäisesti (lähinnä käyntiä tosin kentän kunnon vuoksi). Pian kymmenen vuotta säännöllistä ratsastusta täynnä ja tää onkin mun pisin tauko, sen kyllä huomaa kun ratsaille nousee. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, 5 kk on hirmusen pitkä aika... !! Voin vaan kuvitella miten outoo on. Toivottavasti pääsisit pian taas ratsaille säännöllisemminkin ! :)

      Poista
  9. Apua mikä uni hahha!! :Ddd mut ihanaa et oot päässy ratsastamaan! Muista vaan ottaa rauhassa jos selässä tuntuu pahalta, kokemuksen syvällä rintaäänellä voin nimittäi sanoo et terveyden suhteen hätiköinnistä ei ikinä seuraa mitään hyvää...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano... :D Ja joo niinpä ! Totta turiset, pitää yrittää tosiaan ottaa iisisti ja kuunnella omaa vointiaan :)

      Poista
  10. Sun jalka on aika takana tos kuvas

    VastaaPoista
  11. Kamala uni ! ;))
    Mutta kiva, että pääset ratsastamaan taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli, ja vielä niin kamalan todellisen tuntunen... ! :D

      Poista
  12. Hevosta ilman turpaa... :D Taidat nyt kyseenalaistaa oikeasti vaan sinulle hyvää haluavaa lääkäriä. Niitä kannattaa uskoa, tietävät mitä puhuvat. Ota ihan iisisti, ja rauhassa, ei uhkarohkeita tekoja. Siinä sitä sitten istutaan koko loppuelämä pyörätuolissa, kun selkään kerran kunnon tälli tulee. Tiedän itsekin miltä tuntuu palata pitkän sairasloman jälkeen selkään, sitä on vielä vähän hommat hanskassa ja hanskat hukassa. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, ei, en missään nimessä kyseenalaista häntä ! Ihan huumorilla otti tuon heh heh erittäin hauskan turpavitsinkin... ;) Tiesi heti ottaa puheeksi ratsastuksen kun tiesi että sen pariin mulla on eniten kiire, ja sanoi tosiaan, että on ok, kunhan oma fiilis on koko ajan ok. Selkään sattuu enää oikeastaan vaan tietyssä asennossa, eli painavien tavaroiden nostelu yms. on edelleen kiellettyä.

      Yritän ottaa rauhassa parhaani mukaan, enkä tosiaan oo pitkiä pätkiä nyt ratsastellutkaan :) Harjoitusravissakin istunut ihan muutamia hassuja kierroksia, ettei vaan rupee käymään selän päälle. Ja jos rupeaa taas tuntumaan siltä, että oireilu palaa / pahenee niin lompsin suoraa päätä magneettikuviin :)

      Mutta juu hommat on tosiaankin hukkuneissa hanskoissa tällä hetkellä, ihan kamalaa..... :D

      Poista
  13. Ihanat pintelit!! :) Sopii Nuudelille!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös, mäki oon ihan rakastunu niihin ! ♥

      Poista
  14. Voin vaan kuvitella tuon fiiliksen, Itse mursin myös selkäni ja rikoin välilevyn niin olin puoli vuotta ridaamatta (pääsin 2 viikkoa sitten selkään) ja vaikka kuinka pelkäsin unohtaneeni kaiken niin kas kummaa kaikki oli tallella, tosin puoli vuotta kehityksestä jäljessä. Tsemppiä selän kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, sulla olikin vähän pidempi tauko !! Ihanaa kuitenki, että säki oot viimein päässy takas ratsaille :) Kiitos tsempeistä ja sitä samaa iso kasa sullekin !

      Poista
  15. Ai että, niin pitkään olen sun blogias kattellu ja kuolaillu - puhumattakaan Nuutista! :3 Kateeksi kyllä käy, ei voi muuta sanoa. Tekstit on niin luontevasti kirjoitettuja, eikä yhtään kohtaa tee mieli skipata (vaikka lukemista yleensä välttelenkin..) ja siihen päälle vielä kaikki ihanat kuvat kuvateksteineen :) Haavena on että ittekkin pääsisi ratsastajana ja blogin pitäjänä joskus tuollaiselle tasolle, millä sinä olet - ehkä sitten joskus aikanaan.. :D

    http://tattisankari.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos, ihana kommentti ! Tämä piristi iltaa ihan hirmuisesti ♥ Mahtavaa jos tykkäät lueskella, toivottavasti viihdyt täällä myös jatkossa ! :)

      Ja pakko muuten kommentoida sun blogia (kävin pikaisesti kurkkaamassa, pitää selata perusteellisemmin paremmalla ajalla !), että onpa kiva look ! Hevosblogille aika epätyypillinen, mutta mun silmään hirmu toimiva :)

      Poista
  16. hahaa en oo turvatonta heppaa kyl nähny.. ;) mut ihanaa et oot päässy taas ratsastamaan, ootan innolla tulevia postauksia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkää ! Mut ehkä vielä joku päivä ;) Oli kyllä ihanaa nousta satulaan pitkästä aikaa ♥

      Poista
  17. Jess, kivaa kun sait luvan ratsastaa! Tuutko huomenna tai sunnuntaina Tampereen messuille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä ! En varmaan pääse tällä kertaa kumpanakaan päivänä :(

      Poista
    2. Voisiko joku käydä katsomassa blogini ruusuiset.blogspot.fi ja ryhtyä lukijaksi?

      Poista
  18. Onneksi pääsit taas takaisin satulaan! (: Ettei nyt vain Nuutti enää satuttaisi itseään... :D Itse en ole koskaan (onneksi) joutunut ratsastuksesta lomalle, lukuunottamatta ratsastuskoulun kesälomia, kun pahin tapahtuma on ollut aivotärähdys. (:
    Olet kai jo sanonut Nuutille että nyt pitää olla kiltisti? x)
    ~Heppatyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se tästä vielä puuttuski ku Nuutti onnistuis ittensä uudelleen telomaan....... :D Toivottavasti ei ! Oon kyllä juu sanonu et nyt pitäis olla kiltti poika, luvannu jopa tuplamäärän porkkanoita jos osaa käyttäytyä... ;)

      Auts, aivotärähdyksetkin osaa olla tosi inhottavia ! Mä muistan kans yhen kerran ku tipuin päälleni ja sen jälkee vaa oksetti nii paljo et ihan sattu... :D

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !