torstai 2. heinäkuuta 2015

Pala heppatytön unelmaa

Huh mikä viikko...! Tämä on ensimmäinen ilta kun todella ehdin koneen ääreen, sillä pääsin tänään lähtemään tallilta jo vähän kymmenen jälkeen. Se on melkein parisen tuntia aikaisemmin kuin edeltävinä päivinä. Onneksi meidän tallilla ei ole sulkemisaikaa!

Aloitin maanantaina uudessa työpaikassa ja päivät ovat olleet melko intensiivisiä. Ei tarvitse pelätä, ettäkö joutuisi peukaloitaan pyörittelemään. Tänään tosin vietimme harvinaisen pitkän ruokatauon kun kyhäsimme itsellemme pienen terassin ja nautimme siinä ruokailun ohessa yhdessä tuumin pullollisen Freixenetiä. Voisi kai sitä duunissa kurjempaakin olla... ;) Tämän viikon olen saanut olla onnellinen myös hevosrintamalla, sillä hoidettavanani on Nuutin lisäksi ollut tallikaverin ihana fwb-tamma Zafi, sekä Usvan perheen supersympaattinen Neppis-poni. Aivan huippua! Ja kyllä muuten tietää jotain tehneensä, kun lihakset päivän päätteeksi kuorossa laulavat hoosiannaa sekä rukoilevat armokuolemaa...

Poitsut

Siskoni oli maanantaina mukana tallilla ja kuvaili ahkerasti touhuiluni kaikkien kolmen kaviokkaan kanssa. Ensimmäisenä oli vuorossa pikkutamma Z, johon olen ihastunut rakastunut oikein olan takaa. Siinä on paljon samaa kuin jokusen kerran ratsastamassani Lotassa. Molemmat omaavat melkoiset menohalut, mutta ovat kuitenkin perusluonteeltaan tavattoman selväpäisiä. Ihania sähikäisiä. Ja tammoja, tottakai. Kelatkaa, että jotain saman kaltaista meikäläinenkin silloin aikoinaan etsi. Sitten vastaan tuli Nuutti, sekopäinen (vitsi, vitsi) dieseli, joka iski suoraan sydämeen. Ja loppu onkin historiaa.

Zafi on tosiaan siis 7-vuotias pieni estetamma, jonka taustalta löytyvät mm. esteoriit Contendro I ja Pyrrhus III. Sillä on isot ja laadukkaat liikkeet, mutta toisinaa neiti haluaisi vähän reippailla pois ratsastajan alta. Omistajansa loman ajan Zafillakin on vähän kevyempi viikko-ohjelma, joten ratsastukset kentällä ovat sisältäneet ainoastaan rentsiä keventelyä. Vähän siirtymisiä, ympyräkahdeksikkoa ja iiiiisoa laukkaa. Muuten olemme juosseet liinan päässä (kumpikin, eh.....), ja käyneet maastoilemassa. Eilen tuntui kyllä pelto melko pieneltä, kun tamma tuulispäänä tykitti suoran alusta loppuun ihan muutamassa hassussa sekunnissa. Mietin miten ihmeessä se onnistuu tuollaisessa vauhdissa hallitsemaan kaikki neljä jalkaansa ilman yhtään stiplua, mutta no; ihan hyvin näemmä. Niin siistiä!

Kaikki kuvat siis maanantailta. © Jonna, kiitos!

Viikon toinenkin lainaratsu, Neppula, on aivan mahtava tapaus: kaunis kuin karkki, niin sisältä kuin ulkoa. 9-vuotias poniruuna on luonteeltaan vähän arka, mutta luottamus ihmistä kohtaan on kasvanut ihan valtavasti siitä mitä se alkujaan oli. Selkään pääsee tätä nykyä helposti ilman kiinnipitäjää ja vesiboksiinkin mennään suhteellisen siivosti. Tästä tulee vielä kaunis perhonen, jahka pääsee kunnolla ulos kotelostaan!

Myös Neppula on viettänyt tällä viikolla pienimuotoista treenilomaa, eli maanantain kenttähöntsäilyn jälkeen ruuna on saanut maastoilla tai olla laitumella vain. Tänään kävimme pellolla ravailemassa ja siirryimme siitä metsän kautta yläkentälle varmaan 10-15 minuutiksi. Poni oli jo maanantaina tosi mukava, mutta tänään tunsin löytäväni siihen kasapäin uusia nappuloita. Vitsi miten kiva tosiaan tämäkin karvanaama, kyllä vaan on etuoikeutettu olo kun saa näin mahtavien hevosten kansa puuhata! Suuri kiitos ihanille omistajille, tähänhän voisi ihan tottua...

Huippu Nebu!

Nuutin kuvat eivät maanantaina oikein onnistuneet, sillä ilma muuttui siinä klo 22-23 välillä hämärän sumuiseksi. Harmi sinänsä, sillä heppanen oli tavattoman miellyttävällä tuulella! Hieman väsy, mutta kovin pehmeä joka suuntaan. Muina päivinä olemme käyneet maastossa - lukuun ottamatta tiistaita, jolloin otus oli sen karsinalle tullessani jo lappeellaan ottamassa lepiä. Kävin siis syöttämässä sille muutaman porkkanan ja annoin jatkaa uniaan. Huomenna käydään koko koplan kanssa samoilemassa pitkin pieniä metsäpolkuja ja samoissa maisemissa kuluu varmaan koko muukin loppuviikko, ellei sitten sunnuntaina ehditä Nuudelin kanssa hyppyhommiin. Koska mehän olemme päättäneet ruveta jälleen valmentautumaan siinäkin puuhassa, iiks!

Epätoivoinen pelastusyritys edes yhdestä kuvasta... Tämäkin oli tosiaan alkujaan aiika musta.

Mahtavaa viikonloppua kaikille, muistakaahan varsinkin lomalaiset nauttia upeista ilmoista nyt kun lämpöä viimeinkin piisaa!

44 kommenttia:

  1. sä meet ihan parhaiten neppiksellä tai siis ada hyppää sillä tosi hyvin mut sä meet muuten hyvin se näytti ihan kouluponilta 😻😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et taida olla nähnyt kun Eeva menee sillä! ;) Heh, ei vaan no, kiitos, kiva jos näytti ihan hyvältä! Neppis on mahti poni :)

      Poista
  2. Sun kanssa jokainen hevonen näyttää hyvältä! Taitava likka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöh, en tiedä voinko ihan allekirjoittaa tuota, mutta kiitos joka tapauksessa! :)

      Poista
  3. Oi, meidänkin tallilla on Contendro I:n "lapsonen", ruuna nimeltään Crom :) hienot liikkeet kyllä silläkin on, ihan kuin teidänkin tammalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, voin kuvitella! Tällä Zafilla Contendro I löytyy sukutaulusta isänisän paikalta. Isä on Charming Boy, joka sekin on maailmalla tunnettu ja arvostettu ori, mutta mainitsin vain nuo Contendron ja Pyrrhusin kun arvelin niiden sanovan jengille eniten :) Tästä tammasta olisi kyllä niin mielenkiintoista saada vauva. Mä jo omistajallekin sanoin, että jos ikinä meinaa varsoittaa Zafia niin olen oikeasti kiinnostunut :D Niin mahti peli, huhhuh!

      Poista
  4. Sä oot niin hyvä! Krisuakin saat tulla laittamaan jos joskus vaan ehdit, mullahan on nimittäin tämä jalka edelleen paketissa... T. Mimi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei... :( Onko mitään tietoa milloin pääset taas ratsaille? Mielelläni kyllä tulen milloin vain, Krisu on niin suloinen! :)

      Poista
  5. Onpa hienon näköisiä lainaratsuja, sekä tietenkin Nuutti myös! Kiva kun pääset ratsastamaan muillakin hevosilla ja ennen kaikkea: kiva kun osaat arvostaa näitä tilaisuuksia! Sinulla tuntuu kyllä olevan joku maaginen tatsi vähän hevoseen kuin hevoseen, ja teikäläisen laittaisin mielelläni myös omani selkään jos sellainen vain olisi :-D Ihanaa viikonloppua sinne myös, nautihan nyt kolmen karvakaverisi kanssa oikein kunnolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoja tosiaan kaikki ♥ Ja joo, älä muuta sano, olen kyllä niin kiitollinen näiden hevosten omistajille :) Haha, noni, äkkiä hankkimaan oma hobunen! Ei vaan hei, kiitos, kiva kuulla :)

      Ja kyllä, nautin! Harmi vain, että Zafi oli mulla eilen viimeistä päivää, niisk...! :D Nooo, onneksi on kaksi mahtipoitsulia ♥

      Poista
  6. Sä oot kyl hyvä ridaa :)

    VastaaPoista
  7. oi neppis ja zafi näyttää niin hienoilta <3 olen kerran käynyt wiknereillä ja näin nuutin ja varmaan neppiksen kun ne oli tarhassa. Tai ainakin joku valkoinen poni siinä oli ja se näytti kyllä neppikseltä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ne ovatkin ♥ Haha, meillähän on valkoisia poneja pikaisten laskujeni mukaan peräti viisi, eli saattaa olla ollut joku muukin, mutta miksei toki Neppiskin :) Tällä hetkellä sen ainakin tunnistaa hassusta ötökkähupustaan :D

      Poista
  8. Luuletko olevasi joku ratsuuttaja? Hienot hevoset mutta ehkä vähän liikaa omakehua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En, enkä tietääkseni ole niin väittänytkään. Multa meni myös vähän ohi se, että missä oli olevinaan sitä "liikaa omakehua"...?

      Poista
    2. Mä en ymmärrä näitä kommentteja. Huoh.. Susanna ei todellakaan harrasta liikaa itsensä kehumista vaan on tosi nöyrä ihminen!

      Poista
  9. Ala kisaamaan noilla! Tartteet alles hyvän kisahepan, OIKEESTI! Tai sit vaihdat Nuutin kanssa lajin takaisin esteisiin..?? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no en mä nyt muiden omistamilla hevosilla voi vaan "alkaa kisaamaan" :D Kyllä se mun laji taitaa tulevaisuudessa(kin) olla se kouluratsastus, eli Nuutin kanssa tahkotaan korkeintaan seuratason helppoja luokkia :P Olisihan se toinen, kunnon kilpahevonen ihan nasta, mutta eipä ihan tällä hetkellä mahdu budjettiin... :D

      Poista
  10. Miksi pidät tuota polvitukea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska polvessa on vanha vamma, joka aika herkästi ilman tukea kipeytyy.

      Poista
  11. Huh hyvän näköistä vaan en voi sietää sun kilometrin päähän toisistaan leviäviä käsiä :--D

    VastaaPoista
  12. On ihana katsoa kun kaikki hevoset näyttävät allasi aina niin tyytyväisiltä, good job! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla :) Siihen mä pyrinkin!

      Poista
  13. Ihanat noi pinkit jalkkarit! :) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, ne on kyllä kieltämättä aika söpöt! :D Varsinkin ruunalla... ;)

      Poista
  14. On aina niin ihanaa kun sulta tulee uus postaus koska ne on aina niin positiivisia ja piristäviä, kuten taas tämäkin!:) ja aiheeseen liittymättömänä, minkä merkkiset ratsastushousut noi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, ihana kuulla, kiitos! Toivottavasti saan koneen taas kuosiin niin pääsen postailemaan ahkerammin... :) Nuo housut ovat muistaakseni CRW:n, Hööksistä ostetut!

      Poista
  15. Upean näköset liikkeet Zafilla! Kyllä kelpais itellekin tollanen poni. Ja vie Pyrrhusin jälkeläisiä, muistan kun annoin pienenä yhdelle schleich hepalleni nimeksi Pyrrhus :D missä aloitit työt jos saa udella? Tuli itellekin kova hinku satulaan kun näitä sun kuvia kattelin, onneksi viikon päästä pääsee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tosiaan! Haha, ihana :D Aloitin eräässä pienessä mm. vaatteita, kelloja ja kuulokkeita maahantuovassa yrityksessä varasto-/kuljetustöissä, en viitsi nimeä sanoa kun en ole pomon kanssa jutellut saanko täällä blogissa sitä mainita... :) Oi, ihanaa jos pääsit ratsaille! Miten meni?

      Poista
    2. Kuulostaa ihan mukavalta työltä :) itellä vasta lukion viimenen ja kirjotukset edessä, jea
      ihan kivasti meni, poni oli kunnon laiskalla tuulella kun oli saanu laitsailla koko yön. Ei meinannut yhtään kiinnostua kouluradasta mitä reenailtiin nii töitä sai kyllä tehdä :D mutta ihanaa oli kuten aina!
      oot kyllä onnekas kun sulla on Nuutti omana nii pääset ratsastaan aina kun haluat :) oot tainnu koko ikäs ratsastaa? Ainakin meno näyttää tosi hyvältä joka kuvassa!

      Poista
    3. Ah, tsemppiä kirjoituksiin! Muistan mikä urakka niihin lukeminen oli, vaikka vähän puolien aineista kohdalla sluibasinkin... :P

      Haha, voi ponia! Joo, ihan natiaisesta saakka oon äidin mukana talleillu :) Ootko sä pitkään ratsastanu? Kiitos kovasti kehuista, tosi kiva kuulla! Kyllä sitä hienoilla heppasilla kelpaa painella... ;)

      Poista
    4. Kiitoksia! Onnellinen olisin jos ois mokomat jo ohi.. :D

      Alotin joskus 12 vuotiaana ja ratsastin aika epäsäännöllisesti neljän vuoden ajan. Sitten tuli pitkä tauko kun ei oikein ollu mitään hyvää tallia jolla käydä, se missä alotin oli aika huono, näin jälkeenpäin sen tajuaa. Mutta viime syksynä löydettiin kavereiden kanssa aivan ihana paikka, ei mikään "oikea" ratsastuskoulu, mutta tallin omistaja pitää tunteja viidellä hevosellaan. Siellä on sitten tullu käytyä kohta vuosi ja tuntuu että kehitystä on tullut huimasti :)
      Oot kyllä onnekas kun oot koko elämäs saanu hevostella! Varsinkin nyt viimesten vuosien aikana kun on oma hevonen. Ja kiva kun jaksat vielä jakaa meidän lukijoiden kanssa heppaelämän arkea, on ilo seurata näin laadukasta blogia :)

      Poista
  16. Zafi on niiin hieno!! Neppistä en oo tainnu liikkeessä nähdäkään, mutta sun alla kyllä näyttää hyvältä :)) Ja Nuutti on aina söpö <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kaikki ovat ihan mahtavia tapauksia kyllä ♥

      Poista
  17. Oi kun on kaunis tuo valkea! Ihana!

    www.splittedintwo.blogspot.fi

    VastaaPoista
  18. Miten osaat mennä kaikilla hevosilla niin hyvin?:D Itsellä on yks hevonen jolla osaa mennä kunnolla kouluratsastusta... (kai) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääh, en tiedä voinko sanoa meneväni niillä hyvin :D Mutta siis olisin kyllä vähän huolissani jos en yhtään mitään osaisi, kun elämäni aikana kuitenkin niiin paljon erilaisia kaviokkaita olen ratsastanut... :D Haha, musta tuntuu että mä en osaa kunnolla mitään kellään, ja kaikista vähiten Nuutilla! Ei vaan, se on aina tosi huippua kun löytyy hevonen jonka kanssa klikkaa :) Ihana kuulla, että olet löytänyt tällaisen!

      Poista
  19. Heh, monta hevosta päivässä on kyllä ihanan kuuloinen ajatus mutta käytännössä en tykkää siitä yhtään!! :D Meinaa mennä hermot kun tallilla kuluu koko päivä jos on "vain" kolme hevosta liikutettavana... Meillä kun putsataan itse karsinat ja laitetaan heinät, puoli tuntia per hevonen siihen tekee jo melkein 1½ h... >:( :D No ei saa valittaa.

    VastaaPoista
  20. Haha, musta se on niin ihanaa! Tai siis kyllähän siinä välillä tulee sellainen "apua mä en ehdi ääh!" -olo, mutta päivän päätteeksi fiilis on ihan mahtava :) Mutta tosiaan meillä ei tota karsinoiden siivousta sun muuta ookkaan! Mulla ainoan "ongelman" aiheuttaa lähinnä työaika, kun yleensä vasta viideltä pääsen. Siinä se kello sitten onkin äkkiä kuusi, ennen kuin tallille ehtii ja kolmessa hevosessa tosiaan herkästi vierähtää se 6 tuntia... :D Huh!

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !