tiistai 4. elokuuta 2015

Huikean pätevä

Nuutti pääsi sunnuntaina pitkästä aikaa tekemään hommia kankien kanssa. Ne aina vähän unohtuvat, sillä heppanen on huomattavasti yksinkertaisempi pelkän nivelkuolaimen kanssa. Kanki kuitenkin auttaa mm. meille vaikeiden väistöjen sekä laukanvaihtojen kanssa, sillä ne suussa Nuudeli ei aina kyseenalaista jokaisen kiemuran tarpeellisuutta. Gramaanien tavoin kanki on sekin ennen kaikkea henkinen helppi, sillä Nuutti sanoo itsensä hyvin äkkiä irti mikäli suuhun kohdistuu liikaa painetta. Kaikki ylimääräinen toimii aina parhaiten suuntaa-antavana tukena, ei käskevänä pakotteena.

Vähän vaatii jumppaa säätää jalustimia kun pitää laittaa tuhannelle kierteelle, hehe...

Kangen kanssa Nuudeli ei tosiaan yleensä tiukan paikan tullen rojahda kädelle, mutta toisaalta se liikkuu helpommin vähän pitkänä ja laakeana laivana. Hassua sinänsä, yleensähän se on päinvastoin. Hommia saa tehdä ihan toden teolla - ja nimenomaan hyvin pitkälti ilman sitä kättä - jotta Nuutin saa ylös niin, ettei selkä jää matkasta. Avainasemassa on ajatus siitä, että liike kulkee vahvasti takaa eteen. Takakoivet alle ja rintakori auki.

Tällä kertaa en itse "joutunut" ajamaan kankiasetuksia läpi, sillä Veronika (kukapa muukaan, heh...) teki sen puolestani. Hän ratsasti Nuutin viimeksi viikko sitten maanantaina, ja voihan sentään miten upea näky se taas olikaan! Meni vielä edellistäkin kertaa paremmin, hitto, on se vaan kumma...! Eikä näytä edes vaikealta. Olin haljeta ylpeydestä kun kentän laidalle kerääntyi porukkaa katsomaan kuinka mun hevonen tanssahteli ympäri kenttää kuin parempikin kouluratsu.


Nuutti melkein villiintyi. 
Tämä! On niin mun lempparikuva! En kestä!!!
"Kiva et teil on kivaa."

Tällä kertaa Nuutti oli kuulemma hieman työläämpi mitä viimeksi, mutta käynnistyi kuitenkin loppua kohden ihan mukavasti. Se työskenteli keskittyneenä, oikein kauniissa muodossa, eikä yrittänyt venkoilla kuin ehkä pari hassua kertaa. Tällöinkin Veronika sai hevosen todella nopeasti takaisin eteen, "pois kädeltä", eikä homma edennyt  pientä jumahtamista pidemmälle. Vähän virittyneessä (ei jännittyneessä!) mielentilassa Nuutti on ihan mahtava, silloin siitä saa ratsastettua irti vaikka mitä, mutta samalla siitä tulee niin herkkä, että pienikin virheliike saattaa saada pakan leviämään käsiin oikein  huolella. Kuten Veronikakin sanoi, Nuutti on vähän tammamainen. Ei ihan asetu siihen "ruunaa käsketään" -luritukseen. Sitä pitää vähän osata lukea ja ymmärtää, tai ollaan hyvin äkkiä pattitilanteessa, missä ei liikuta muualle kuin ylös.

Sellaista meininkiä ei ole ollut Veronikan alla kertaakaan. Vaikka hän todella ratsastaa ja vaatii asioita tapahtuvaksi, hän ei koskaan ns. hyökkää kimppuun. Eihän tuota voi kuin ihailla. Tänään illalla tämä kaksikko pääsee hyppäämään, enkä kuulkaa meinaa nahoissani pysyä! Jännää! Yritän tällä viikolla saada mukaani kameravastaavan joku päivä kun itsekin häärin satulassa, jospa Nuudeli näin Veronikan jäljiltä näyttäisi meidänkin kuvissa edes puoliksi näin hienolta?

Huikean pätevä komistus

Minkälaisia postauksia te näistä valmentajan ratsastuskerroista tykkäisitte lukea? Kun tuntuu, että kerrottavaa olisi ihan kamalasti, mutta kirjoittaessa pää lyö melko lailla tyhjää. Kaikki ideat ovat tervetulleita, aina!

53 kommenttia:

 1. Meneepä Nuutti taas niin hienosti! Vois olla kiva lukea Veronikan itse kirjoittamaa postausta jostain ratsastuskerrasta...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös, ihan liitotassuna! Kiitos, pitääpä ehdottaa! :)

   Poista
 2. Oho! Nuudelilta näköjää tota liikettä löytyykin! Näyttää kyllä hämäävästi vähän "paremmalta" kouluratsulta, vähättelemättä kuitenkaan omaa ratsastustasi! Mutta niinkuin itsekin olet sanonut, onhan se ihan eri asia kun joku muu, mahdollisesti vielä parempi ratsastaja menee hevosen selkään. Itsellä ainakin meinaa käydä niin, että tyydyn siihen ihan ok suoritukseen, kun samalla hevosella menee niin paljon. Muut uskaltaa alkaa vaatimaan enemmän. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllä siinä ihan on hevosta! Ja jep, juurikin näin. Näistä kerroista on aina mahdollista saada uutta näkemystä ja potkua siihen omaankin touhuun :) Olen niiin innoissani kun löysimme tällaisen ihmeidentekijän meitä auttamaan!

   Poista
 3. Voi että, Nuutti siellä niin pätevänä! <3 Ihan menisi kyllä uskottavasta kouluratsusta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, vitsi miten ylpeä ukkelista olenkaan! ♥

   Poista
 4. Hieno Nuutti ❤️ Haluaisiko Veronika kirjoittaa itse tänne sen ja Nuutin treeneistä :)?

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti videota mikäli Veronika vaan suostuu!! :)

  VastaaPoista
 6. Olisi mukava tietää millaisia kuvioita ja tehtäviä valmentaja Nuudelin kanssa tekee. Ja onko jokin yllättänyt valmentajaa kun pääsi itse selkään? Oletko keksinyt näistä kerroista omaan menoon jotain? Kuvat kertoo paljon, niitä on kiva katsella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kysymyksistä! Vastailen näihin jossakin seuraavista postauksista! :)

   Poista
 7. Wautsi, Nuutti näyttää tosi hyvältä Verkun kanssa!! Kivoja kuvia ja tykkäsin tästä postauksesta muutenkin :)

  VastaaPoista
 8. Vautsi, onpas Nuutti komeena! Ja kovin on taitava ratsastaja :)

  VastaaPoista
 9. Voisitko "haastatella" valmentajaasi? Keksiä kysymyksiä ja niihin kattavat vastaukset, olisi kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, pistetään korvan taa! :)

   Poista
 10. Olisi kiva jos saisit joskus kuvattua videota kun valmentaja menee Nuutilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kieltämättä, pitää pistää mietintään! :)

   Poista
 11. Minusta olisi kiva kuulla tarkemmin mitä erilaisia tehtäviä jne. valmentaja teki. Mutta nämä postaukset ovat kyllä aina mahtavaa luettavaa! Veronika on todella taitavan näköinen ja kuuloinen ratsastaja. Video voisi myös olla kiva lisä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, kiitos! Pitääkin tosiaan jatkossa vähän perusteellisemmin kertoilla ratsastuskerran tehtävistä :) Veronika on kyllä tosiaan ihan huippu, pitää miettiä tuota videota!

   Poista
 12. Mun mielestä nää valmetaja postaukset on kivempii ku normaalit ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no hyvä, sillä näitä varmasti tulee jatkossakin.....! :D

   Poista
 13. Nuudeli se vain petraa päivä päivältä, ihana. :) Jotenkin tosi hieno tuo viimeinen kuva!

  VastaaPoista
 14. Olisi huippua nähdä videota Veronikan ja Nuutin menosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa josko sellaista tosiaan joku kerta saisi esille!

   Poista
 15. Jos mahdollista niin Veronikan kirjoittama postaus olis kiva!

  VastaaPoista
 16. Tosi hienosti menee! Voisiko Veronika kirjoittaa jonkun postauksen? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu, jutskailen Veronikan kanssa! :)

   Poista
 17. Wautsi ! Niin hieno Nuudeli taas :)

  VastaaPoista
 18. tosi hienosti menee nuutti ja sun valmentaja on tosi kaunis:)

  VastaaPoista
 19. Ehdottomasti videota ois mukava katsella kun valmentaja menee! Näkisi oikein kunnolla miten heppa liikkuu. Ihania kuvia ja hyvä postaus mielestäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää katsella josko sellaista joku kerta saisi napattua :) Kiitos, kiva jos pidit!

   Poista
 20. Tosi hyvän ja kivan oloinen valmentaja! Mistä näitä löytää..??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veronika on paras! Ihan one of a kind, ei näitä noin vain löydäkään... :)

   Poista
 21. Ottasit videoo!

  VastaaPoista
 22. Voisitko tehdä postauksen jossa haastattelisit Veronikaa, että hän saisi kertoa omin sanoin mielipiteensä kaikista asioista?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea, kiitos, pitää todella pistää pohdintaan! :)

   Poista
 23. wooou, miten hieno nuutti!

  VastaaPoista
 24. Ihana lukea postauksia joissa kehutaan toista, sinne oman selkään mennyttä! ❤ joissain blogeissa kun saa lukea kun on kaivettu jotain negatiivistakin siitä toisen ratsastuksesta, ettei vain mene paremmin kuin itsellä..

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !