sunnuntai 9. elokuuta 2015

Sä etsit vielä tilaisuutta, kaipaat jotain, etsit uutta

Heinäkuinen ilta oli lämmin. Kymmenpäinen hevoslauma käyskenteli puiden varjostamalla alueella laitumen perimmäisessä nurkassa. Huusin Nuuttia nimeltä. Se nosti päänsä heinikosta ja lähti liikkeelle. Hieman laiskasti, mutta lähti kuitenkin. Luokseni päästyään hevonen ei normaaliin tapaansa pysähtynyt eteeni, vaan kiersi takakautta vierelleni, nappasi suullisen heinää ja lähti astelemaan takaisin kohti pellon toista reunaa. Muutaman metrin käveltyään se pysähtyi ja kääntyi katsomaan taakseen. "Tuletkos sieltä?", se näytti kysyvän.

Heinä kahisi askelten alla ja välillä samettinen turpa hamusi sormenpäitä pienen herkkupalan toivossa. Muiden hevosten luo päästyämme Nuutti vaihtoi kaverinsa kanssa pari leikkimielistä näykkäisyä ja laski sitten turpansa heinikkoon. Mielessäni retaleet olivat juuri vaihtaneet äijämäiset ylävitoset. Istahdin aidan juureen. Kuuntelin levollista heinän rouskutusta, kimeästi konsertoivia lintuja, heinäsirkkojen siritystä ja kauempana peltoa niittävän traktorin jylinää. Pian en enää tiennyt olinko viettänyt sijoillani vartin vaiko tunnin. Kännykkä kelloineen oli taskussa, mutten jaksanut kaivaa sitä esiin. Toisinaan on mukavampiaa unohtua ja antaa ajantajun kadota. Elää, hengittää ja olla onnellinen.

Nuutti ja yksi Nuutin paraskamuista, vanha herra Fox.

Tämä ilta on muutaman viikon takaa. Silloin Nuutti sai viettää pitkän viikonlopun laitumella vuorokauden ympäri. Seuraavalla viikolla kesä tuntui loppuvan kuin seinään. Parhaimmillaan yölämpötila laski muutamaan onnettomaan plusasteeseen eikä päivälläkään tullut toppatakissa lämmin. Suomen suvi, niin, lyhyt ja vähäluminen tälläkin kertaa. Kunnes sääukko päätti lohduttaa helteillä jälleen näin elokuussa. Kyllä on muutamana päivänä aurinko helottanut pilvettömältä taivaalta siihen malliin, ettei uskoisi täällä siniristilipun alla kykkivänsä. Jos lämpimät säät nyt edes hetkisen viipyvät, saa Nuutti vielä alkuviikon treenien jälkeen palata nauttimaan laidunelämästä ennen kuin saapuvat syksyn sateet, hirvikärpäset ja kaikki muu kurjuus, joka taas ajaa sisätiloihin valtaosaksi aikaa seuraavat puoli vuotta eteenpäin. Heh, no joo, kurjuus ja kurjuus... Syksyhän on ihan kivaa aikaa. Talvikin. Silti, kesä voisi jatkua vielä edes pienen hetkisen. Huonoista keleistä huolimatta tämä kuluva nimittäin on ollut meille Nuutin kanssa koko yhteisen matkamme paras, enkä haluaisi sen päättyvän koskaan. Olemme jollakin tapaa löytäneet toisemme sellaisella tasolla, mitä en tiennyt olevan olemassakaan. Vaikka kohta on taas pimeää ja kylmää, uskon tämän motivaation siivittävän meidät aivan uudella draivilla seuraavaan kauteen, ja ehkäpä - mikäli aika vielä on suotuisa - myös niille ulkopuolisille kilpakentille. Tämä tuntui yhtäkkiä kovin realistiselta, kun Veronika sanoi, että Nuutti pitää varmaan sitten kuules klipata. "Tulee treenitalvi...!".

Kuva perjantailta, Veronikan koulutunnilta. Tästä on tulossa omakin postauksensa, mutta oli ihan, ihan, ihan pakko liiskata tämä otos tähän koska... olen vain niiin innoissani! Joskus pieni tönäisy oikeaan suuntaan johtaa isoihin muutoksiin..... Kuva © Jonsu, kiitos!

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut mahtava, unohtumaton ja ajatuksia rikastuttava kesä, ja iso kasa tsemppiä erityisesti kaikille, jotka tulevalla viikolla palaavat koulun penkille! Vaikka loma ei enää jatkuisikaan niin muistakaahan: vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä, vielä voit löytää ystävän, vielä tilaisuuden saat...

26 kommenttia:

 1. Oiku ihana postaus! sä oot super! <3

  VastaaPoista
 2. ihana postaus! ootte nuutin kanssa niin upee pari <3

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi nuo ensimmäiset kuvat ovat ihania!:)

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus. Niin kauniisti kirjoitettu. Ei tule kesää ilman syksyä, talvea ja kevättä (ainakaan täällä Suomessa). Mutta ehkä syksy on nyt viime vuotta kauniimpi, talvi lumisempi ja kevät aurinkoisempi. Ainakin niin sopii toivoa. Treenin intoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, ja joo, toivotaan tosiaan näin! Kiitos! :)

   Poista
 5. Oma elämäni heitti täydellisen voltin yhdessä illassa. Tarkemmin sanottuna olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja juuri sen hetken takia mikään ei tunnu enää olevan ennallaan. Tämä kesä oli kaikkea muuta kuin sitä mitä odotin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohho, jännittävää! Onnittelut siitä, että tosiaan olit oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tsemppiä tulevaan - mitä ikinä vastassasi onkaan! :)

   Poista
 6. Vau, tosi hieno tuo viimeinen kuva! Veronika on ilmeisesti osoittautunut aikalaiseksi löydöksi. :) Ja mikäpä sitä hienoa ratsukkoa valmentaessa, pienellä piiskaamisella teistä on varmasti vaikka mihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hän on kyllä ihan ihmeidentekijä :) Ja haha, no jaa... ei taida ihan pieni piiskaaminen riittää...! ;D

   Poista
 7. Sulla on ihana kirjotustapa, jatka samaan malliin! Tosi hienot kuvat myös <3

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus! <3

  Itsellä tarkoitus, tai ainakin kova yritys saada hevonen vuoden aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa, tsemppiä kovasti tämän projektin pariin! :)

   Poista
 9. Kiitos Susanna tästä blogista, niin ihana!

  VastaaPoista
 10. Voi, olette te niin hienoja yhdessä <3 Kaunis postaus!

  VastaaPoista
 11. Tosi hienoja kuvia taas kerran, sun blogi on ihan ykkönen niissä!

  VastaaPoista
 12. Vau! Tää postaus oli kyllä tosi upeasti kirjoitettu. Itselläni alkoi tänään koulu - ai että väsyttää vaikka siellä pari tuntia vain istuskelin. Kyllä se kesä tekee tehtävänsä vaikkei ollutkaan kummoinen ainakaan sään osalta...

  Ps: näytät tosi ryhdikkäältä tuossa ratsastuskuvassa, super kivan näköistä menoa :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Voin hyvin kuvitella (ja siis muistaa niiltä omilta, kaukaisilta kouluvuosilta) uupumuksen, kyllä se kesä aina vähän verottaa. Jaksamisia koulun pariin, kyllä se siitä taas tasoittuu! Jos ei muuten niin ei muuta kuin katse tiukasti kohti seuraavaa lomaa...! ;)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !