torstai 6. elokuuta 2015

Kaksi taitavaa esteillä

Tiistaina! Koitti se kauan odotettu päivä kun Nuudeli viimein pääsi hyppäämään superkoutsi Veronikan kanssa. Hitsin pimpulat miten olin innoissani, huu, ihan mahassa myllersi! Raviverkka näytti tosi hyvältä, mutta laukka oli uskottavasti lämpimän sekä ennen kaikkea painostavan ilman vaikutuksesta vähän velttoa. Veronika sai muutamaan otteeseen herätellä takajalkoja ihan huolella. Hiljalleen vahvemman rytmin löytyessä kaksikko siirtyi maapuomeista ristikon kautta pieneksi pystyksi nousseelta yksittäiseltä esteeltä pituushalkaisijalinjalle sijoitetun kolmoissarjan pariin.

Keskittyneenä.
Tyhmät tolpat, olisivat kävelleet muualle odottamaan vuoroaan!
Hupsistalullakkaa!

Ensimmäiset kerrat Veronika ratsasti sisään ravissa. Ykkös- ja kakkosesteen välinen etäisyys (en muista metrimääriä... mutta yhdelle laukalle oli kumpikin väli) näytti ihan hyvältä, mutta Nuudeli teki silti toiselle esteelle lähes poikkeuksetta vähän hassun, "liian ison" hypyn, jolloin kolmas este tuli eteen kovin pian. Heppanen ei aina ehtinyt keräämään itseään ennen sitä, vaan kolautti tai nappasi puomin mukaansa harva se kerta. Tehtävää helpottaaksemme pidensimme viimeistä väliä ensi alkuun suunnilleen puolisen metriä, jolloin Nuutti sai enemmän tilaa nousta eikä hyppy ns. pysähtynyt kesken kaiken.

Muutaman kerran välejä venkslattuamme lähestymisaskellajiksi vaihtui laukka, mikä ehdottomasti lisäsi sujuvuutta entisestään. Estekorkeuden kasvaessa Veronika kuitenkin halusi sarjan ensimmäisenä obstaakkelina toimineen ristikon sivuun, jotta se ei sotkisi matkaa viimeisenä odottavalle, lopuksi kai 115cm (hui!) korkuiselle okserille. Viimeisillä kerroilla kaksikko pääsi tosi hyvällä draivilla sisään ja Nuudeli - vanha konkari - oli hyvinkin valmiina b-osalle. Eihän se näin monen vuoden hyppytauon jälkeen ja noh... ikäännyttyään enää aivan entiseen tapaan jalkojaan kerää, mutta samalla, suurella sydämellä se hyppää edelleen.

Syöksymakkara.
Tuo ilme...
Vähän meinasi välillä pieni ristikko jäädä jalkoihin kun edessä oli niin paljon kiinnostavampia (= isompia) esteitä!
Lentsikka!
"Voi juku meikä on haka!"
115cm!
Runsaat taputukset maailman parhaalle Nuudelille

Ei siitä voi muuta kuin olla ylpeä aina vain, näytti taas tosi hyvältä. Veronikakin kehui kovasti heppasen rehellistä asennetta ja totesi, että kyllähän tämä nämä puuhat handlaa. Olin pakahtua riemusta kun hän loppukäyntien aikana sanoi pitävänsä Nuutista päivä päivältä enemmän, sillä no... on vain niiiin ihanaa kun joku ymmärtää mun fiiliksiä! ♥ Oli muutenkin taatusti enemmän kuin hyödyllistä kysyä Veronika selkään - tämän jälkeen hän osaa kaiketi vielä entistäkin paremmin neuvoa mitä meikäläisen oikein pitää siellä satulassa säätää! Tai siis, niin, olla säätämättä. Koska sehän se näistä ongelmista se suurin on, eh.....

"Joo ei sun äiskä tartte mitään säätää ku minä hoidan hommat kotiin!"
"Olenhan nimittäin ihan tosi paras."
"Tääki este oli ihan helppo nakki, ei tehny tiukkaakaan!"
"Mä vaa tulin ja liitelin yli ketterästi ku kepardi. Vai mitä Veronika?"
Pitkät loppukäynnit maastossa ja kolme onnellista.

Kiitos edelliseen postaukseen jättämistänne ideoista! Kehittelen näistä jotakin tässä lähipäivinä... ;)

41 kommenttia:

 1. Nuutti kyllä loistaa Veronikan kanssa! :D Vaikka meneehän se hyvin sunkin kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun olit tyytyväinen! Itsellä oli tällä viikolla ratsastustunti, ja olin yhtä tyytyväinen heppaan, kuin sinäkin! Ehkä joskus saan tuntea saman ilon oman hevosen selässä, jota ei vielä ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihanaa! Nämä hetket ovat ihan parhaita :)

   Poista
 3. Kiva että me ni hyvin! Ja näytti meno tosi hyvältä!:)

  VastaaPoista
 4. Onko sun selässä tms vielä vikaa ku et ite ratsasta? Mut hyvä kyl ku on osaavaa apua lähellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ratsastan, ihan normaalisti kaikkina muina päivinä kun Veronika ei :) En vain ole saanut ketään kuvailemaan tai oikeastaan edes tehnyt mitään niin kummallista, ettäkö olisin jaksanut näistä postailla... :D Mutta tämän päivän koulutunnista on kyllä tulossa tekstiä!

   Poista
 5. Hahaa, toi Veronika taitaa olla monitaituri, kun esteistuntakin näyttää kuvista niin kivalle! (Vai oliko se just niin päin, että hän on enemmänkin estevalmenttaja/ratsastaja? Mutta kuitenkin :'))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, esteratsastaja on, mutta taitaa kyllä tuon sileän puolenkin - niin ratsastajan kuin valmentajan roolissa! Monitaituri siis tosiaan :)

   Poista
 6. Voi miten ihania kuvia! Nuutti on kyllä taatusti yksi maailman söpöimmistä hevosista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii kiitos! Se on kyllä kieltämättä itse suloisuus ♥

   Poista
 7. Onko Veronika itse lukenut näitä kommentteja missä häntä on "ylistetty"? Ois hauska tietää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuu, kyllä mä olen näistä hänelle kertonut :D

   Poista
 8. Toi kuva missä on kuvatekstinä "Lentsikka!" on tosi hieno! Ja muutkin, mutta toi on musta paras :) Olet onnekas kun sulla on Nuutti ja tosi kivaa kun olet löytänyt hyvän valmentajan esteille! Odotan innolla tulevia postauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäki tykkään siitä, se on jotenkin vauhdikas :) Ja totta turiset, onnekas kuin mikä... ♥

   Poista
 9. Jee, go Nuudeli !

  VastaaPoista
 10. Wau ! Nuudeli osaa hypätä ihan super hienosti :)

  VastaaPoista
 11. Mistähän minäkin saisin tuollaisen jalan, joka pysyy hypyssä omalla paikallaan? Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 12. Nuutin silmistä oikein näkee miten se nauttii hyppäämisestä! On se vaan niin lutunen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tuota puuhaa se kyllä rakastaa ihan yli kaiken ♥

   Poista
 13. Oi, näissä kuvissa on just sellainen valotus, mistä ite tykkään :3 ja heppakin on komee ja näyttää ihan estetykiltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos! Vanha estekonkari oli taas niiiin oman juttunsa ääressä ♥

   Poista
 14. Mun valmentaja ei tykkää että siitä otetaan kuvia se saisi varmaan raivo kohtauksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Veronikalle tämä onneksi on ok, tietää blogistani ja antoi luvan lisätä kuvia :)

   Poista
 15. Nuutti on kyllä hurmaava tapaus! Sillä on aina niin onnellinen ilme.. :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
 16. Vou! Muistan kuinka joskus puhuit ettette varmaan koskaan enää tule hyppäämään mitään kavaletteja kummempaa ja harmittelit sitä, miten Nuutti on niin vanha ja paikat reistailevat. Miten tuhlasit "ne hyvät vuodet". Olisikohan ollut se syksy ennen kraniohoitojen aloittamista? Meillä on Titon kanssa poistunut monta ongelmaa kranion myötä. Tippumisten saldo pienentynyt varmaan 90%... Esteetkin alettu, vähän jännittää vaikken kuskina olekaan. Huikeaa, että tekin olette päässeet takaisin baanalle ja nauttimaan myös esteistä. Voitte nyt ottaa takaisin ne vuodet mitkä kuluivat soutamalla ja huopaamalla. Ehkä ette nyt ilakoisi näistä voitoista omia pelkojanne vastaan, jos olisitte saaneet otollisen ajan aiemmin? Ken tietää, Barbie ei, mutta oma elämänmottoni toimii tässäkin tilanteessa hyvin: never say never!

  Hyvää loppukesää koko tiimille!
  T. H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooo, oli varmaan juurikin vuoden 2013 lopulla... :) Oltiin vähän kadoksissa. Ihana kuulla, että kranio on teidänkin kohdallanne auttanut, hyvä Tito! Meille se oli ihan pelastus, one last try ennen piikkiä. Huh, tuntuu niin hurjalta ajatella, että olin ihan oikeasti jo alkanut valmistautumaan siihen...

   Mutta juu, viisaita sanoja. Kiva kun pistit kommenttia, kiitos, ihanaa kesän jatkoa myös sinne! :)

   Poista
 17. Vautsi, Veronika on kyl taitava. :) Ja sä kans! Nuutti näyttää ihan oikeelta estehepalta! Mitä se on kisannu ennen sua/sun kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on! Nuutti on nuorempana kilpaillut 130 tasolle saakka, mun kanssa startannut vain reiluun metriin (105, heh...) saakka :)

   Poista
 18. Näistä sun postauksista kyllä oikein huokuu innostus, ihana! Tulee hyvä mieli lukijallekin :-) Tosi kiva, että sait valmentajan hyppäämään Nuutilla. Meillä se toi monta uutta ideaa mm. ponin varustukseen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! ♥ Älä muuta sano, olen vieläkin niiiin tyytyväinen siihen mitä tiistaina näin :)

   Poista
 19. Mikä sun lukijoiden keski-ikä on? Ihan kun kommenttikentyä täyttyisi wiknerin ponilasten kommenteista. Eikö tuo ole aivan normaalia toimintaa että valmentaja toisinaan läpiratsastaa valmennettavan hevosen? Ihan niin kuin ratsastuskoulun puolella opettaja läpiratsastaa hevoset toisinaan jotta oppilailla olisi mukavampaa ratsastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häh? En nyt ymmärtänyt kommenttisi pointtia. Eihän tätä ole kukaan epänormaaliksi väittänytkään...?

   Poista
 20. Tosi ihana postaus 💓Nuutti näytti niin hienolta!😍

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !