sunnuntai 29. tammikuuta 2012

And I'm feeling like I'm flying

Ah ihana olo, sauna ei varmasti koskaan ole tehnyt noin hyvää ! :) Muutenkin on todella kiva fiilis, vaikka aamuun mahtuikin myös muutamia pieniä ketutuksen aiheita... mm. sisään jääneet rahat sekä autonavaimet, jotka jouduin hakemaan uudelleen. Autotallissakin Nuutin estesatulaa hakiessani kompuroin ja tiputtelin kaiken maailman tavaroita pitkin poikin... Olisi tehnyt mieli ruveta kiljumaan kun mikään ei tuntunut onnistuvan, mutta onneksi päivä hieman parani ;)

Nappasin Sofian matkan varrella mukaan ja tallilla olimme hieman ennen puoli kahdeksaa. Hevoset olivat lopettelemassa aamuheiniään ja tallissa tuoksui aivan ihanalta ! :) Nuudeli oli taas vähän sitä mieltä, että ihan kamalan kurjaa lähteä töihin kun kaverit olivat menossa ulkoilemaan...... Se tömisteli jaloillaan ja yritti kovistella minkä ehti, mutta harmi ettei sen söpölle naamalle oikein tuo irvistely sovi ! Käy ainoastaan vähän naurattamaan, kun se turpa rutussa puhisee ja uhittelee. Vaikka siis osaahan se ilmeisesti monien mielestä aika häijynkin oloinen olla (eikä se mikään tossukka olekaan), mutta itse vain olen tottunut sen puuhiin enkä jaksa enää välittää niistä. Kyllä Nuutti usein myös on todella hellyyttävä ja rapsuttelemme sen kanssa toisiamme päivittäin :) Ehkä hepallani on jakautunut persoonallisuus... ;o

Tänään meillä oli siis ohjelmassa esteitä (: Maneesissa olimme kahdeksan aikoihin ja saimme Sofian kanssa kahdestaan aika nopeasti kasattua kaksi estettä; pystyn pitkälle sivulle ja okserin lävistäjälinjalle. Alkuverryttelyssä huolehdin taas siitä, että hevonen vastaa apuihini eikä paina kädelle. Hypätessä käytämme yleensä olympia -kuolainta, joka on osoittautunut parhaaksi tähän asti testaamistamme. Olemme kokeilleet vähän kaikennäköisiä, mutta mikään ei oikein ole toiminut haluamallani tavalla. Kun heppa periaatteessa on melko herkkä suusta ja saattaa välillä lähteä hyppyihin melko kaukaa, niin mitään kamalaa rautaa en halua sinne suuhun sitten kiskomaan... Muutenkaan en tykkää perustaa hallintaani vain vahvoihin kuolaimiin. Ohuilla nivelilläkin olen kotona hyppinyt ja ratsastettavuus niillä onkin parantunut kun sileällä on ruvennut toimimaan paremmin. Mutta vaikka nivel kotona pelaisikin, niin kisatilanteessa Nuutti käy aivan liian vahvaksi D:

Aloitin hyppäämisen ihan pienellä ristikolla jota tulin pari kertaa, ennen kuin nostettiin samoille kannattimille pystyksi. Muutaman kerran tulin vielä ihan vain pitkällä sivulla ollutta estettä yksinään ja jokusen korotuksen jälkeen otin lävistäjälle sijoitetun okserin mukaan kuvioihin. Hyppäsin niitä peräkkäin ja sujui todella kivasti :) ... kunnes este vähän kasvoi ja Nuutti kun pääsi kaarteessa hieman leviämään niin stoppihan siihen tuli. Ihan oma mokani, minun olisi pitänyt ratsastaa skarpimmin eikä vain koomailla siellä selässä. Päätin sitten, että otan ihan yhden tai kaksi onnistunutta hyppyä vielä ja lopetan sitten. Kaikissa Nuutin kielloissa vika on aina minussa, tiedän sen todella hyvin. Se ei koskaan kiellä ilkeilläkseen tai laiskuuttaan, vaan menee rehellisesti ja pelasteleekin tarvittaessa. Minun pitäisi vain tsempata itseni ja olla miettimättä liikaa kaikkea mahdollista turhaa. Pari viimeistä askelta tulisi vain päästää esteelle, eikä enää siinä vaiheessa ruveta miettimään askeleita. Hevonen osaa ihan itse hypätä, niinhän se tekee irtonakin. Juuh... no, onhan tuosta taas melko pitkä aika kun viimeksi olemme mitään kunnollista hypänneet... pääosin kuitenkin meni mukavasti ja tuli monta onnistunutta hyppyä (: Taas heräsi sellainen pieni esteinnostus ja tietenkin halu parantaa omaa ratsastustaan ! Pitäisi varmaan ruveta jotain estevalmentajaakin miettimään...

Vähän tuli juureen, mutta hienosti se nousee ;) Itse voisin toki lopettaa tuon vammailun...

Pomppujen jälkeen yritimme Sofian kanssa vielä saada Nuutin poseeraamaan ulkosella, mutta ukkelia ei oikein kiinnostanut :D Itse olen useimmissa kuvissa niin hehkeä, ettää en taida edes kehdata julkaista..... Tämä alla näkyvä kuva kuvaa hyvin Nuutin innostuksen tasoa... "mentäiskö jo?" :P Ihanan sään vuoksi päätimme Nuutin hoitamisen jälkeen kuvailla tallin tuntiponeja ! Ensin lilluimme pihaton edessä, mutta kovin moni poni ei oikein innostunut poseeraamaan :D Maneesin takana tarhailevat isommat ponit onneksi olivat kuvauksellisempia, vaikkakin niidenkin mielenkiintoa piti herätellä monin keinoin... :D Kuvat tulevat kuvasivuilleni jossain vaiheessa ja tänne blogiinkin voin laittaa muutaman kunhan ehdin muokkailemaan.


Loppupäivän olen nyt päättänyt pyhittää levolle :) Kävin äsken tosiaan saunassa ja söin taas kerran liikaa ruokaa. Nyt vain lillun ja mätän itseeni noita Dumle ihmepähkinä snackseja mitälie. Ostin muuten yhtenä päivänä kaupasta tuota Maraboun Black Saltlakrits -suklaata ja se oli ihan mielettömän hyvää ! Suosittelen, nam nam. Ja kannattaa olla nopea, limited edition nimittäin ! Snif, pitää varmaan kerätä noita varastoon enemmänkin sitten... :P Mutta joo taidan tästä lähteä... tekemään jotakin :D Kysymyspostauksen vastaukset muuten julkaisen varmaankin huomenissa, viimein. Pitää etsiä siihen vielä jokunen kuva ehkä ;P Tämän postauksen kaikki kuvat © Sofia, kiitos kovasti ! :)

28 kommenttia:

  1. Katselin sun blogias, ..hämmästyksellä. Yleensä ku täällä selailee ihmisten blogeja, kaikilla on niin samanlaisia tekstejä? Aina löytyy miljoona niitä ketkä kirjoittelee, "tänään puin sitä ja tätä, nyt ostin meikin jos kolmannenkin, ja plapla ja muoti sitä ja sitä,minä baila baila sitä tätä".. :D öö miksi? SUN blogis on erilainen, sitä oikeesti jäi lukemaan. Tämän kaltaisia blogeja voisi olla tuhat enemmän, jotta niitä voisi lukea, mutta toisaalta ei taas, koska tässä on persoonaa JA omia ideoita. OLISI ehkä kiva nähdä täällä sellaisia hiukan "taiteellisempia kuvia", kuten lähi kuvia, vaikkapa ulkoa otettuina? :) semmoisia jotka pistää aina sanomaan WOU !!! ,,tosin onhan ne nyt jo hienoja, mutta suurin osa on hyppy, tai ratsastus kuvia. Lisäksi tännekin olisi kiva saada kuvia sinusta. :) JA jotain vielä,, mm mitähä piti sanoa, NIIN et ei hitto RAKASTAN sun hiuksia:D ja sun tapaa kirjottaa, nauroin vedet silmissä lukiessani useita tekstejä! Terkkui ukolle (; xoxo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha iso kiitos, mäki nauroin tälle sun kommentille "minä baila baila sitä tätä" :'----D Joo voisin koittaa saada erilaisempiakin kuvia, nyt on ollut vähän maneesipainotteista tämä meno, mutta kunhan saadaan taas uudet kengät Nuutille ja kaikki hokit kiinni niin päästään menemään mm. pellolle auratulla radalla ! :) Mutta jeps, enemmän erilaisempia kuvia siis jatkossa ! (:
      ...... mun hiukset on aika kauheet ! :D Tai siis... tykkään niiden pituudesta ja värikin vielä menettelee (haluisin kyllä vähän tummemmat), mutta nää menee takkuun kaiken aikaa ja sit aina jokaisella harjauskerralla tyyliin revin puolet hiuksista irti että saan ne suoraks :'---D Ja muutenki ihan kuriton pehko, saa suoristella monta tuntii ja tunkee muotoiluvaahtoa + lakkaa päähän enemmän ku laki sallii että pysyy edes hetken jossakin ruodussa :D Mutta hyvä jos ne ei kuvissa ihan niin kauheelta näytä ;D !

      Poista
  2. Itse pidän blogistasi, vaikka olenkin lukenut sitä vasta viikon (: Sinun blogikirjoituksesi ovat persoonallisia ja se on hyvä ! =)
    Sitten kuvista, että esim.tarhakuvat olisi myös kiva, jos olisi useammin x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! (: Joo noo... tarhailukuvia mulla on, mutta ne ei oo oikein hyviä kun aidat on edessä ja Nuutti tunkee luonnollisesti aina liian lähelle. Muutenkaan en tykkää julkaista sellaisia kuvia, missä Nuutti ei ole mitenkään välttämättä kauhean edustava :P Mutta pitää katsella ja koittaa saada jotain muita erilaisempia kuvia !

      Poista
  3. Oikeasti voi miten te näytätte hyviltä! *katsoo aina noita parikuvia kadehtien* Onko teillä maneesissa muuten kummonen lämmitys? Ja siis miten tuo Nuutin tallijuttu toimii *ei ole puolenvuoden bloginseuraamisen jälkeenkään vielä ymmärtänyt* Onko se siis jollain teidä omalla tallilla vai käytkö jollain läheisellä tallilla missä Nuutti on hoidossa? ^^ *tyhmä xD*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :'----) ! Maneesi on lämpöeristetty, eli aina on lämpötila plussan puolella (: Joo siis Nuutti asuu Ratsutila Wiknerillä, Kirkkonummella täyshoidossa ja ite asun Espoossa. Joku 20 minuuttia ajelen sinne :)

      Poista
  4. Ensinnäkin Blogin ulkoasu on kivan rauhallinen. ehkä bannerista vois tehä sellasen mis ois useampia kuvii, mut se on tietty maku asia. Sit niinkun on jo sanottu, et sä oot tosi hyvä kirjottaa näit tekstei. nää on kaikkee muuta kun tylsii :)) ja mikä hevonen! Ehkä sä voisit kirjottaa viel lisää itestäs ja sun arki elämäst ja sust lisää kuvii yms. Videopostaus on kans sellane mikä ois kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! (: Joo ennen bannereissa onki ollu useempia kuvia, mutta tällä kertaa päätin tehä tommosen simppelin :) Ehkä seuraavaan taas sit enemmän otoksia ! Juu tommosia voisin kans kehitellä, kiitän (;

      Poista
  5. Onko tämän blogin tausta pantter, jos on niin mistä olet löytänyt sen :)) ?

    VastaaPoista
  6. Tosi kivoja kuvia taas :)

    VastaaPoista
  7. Hahah, sulla on noita ihania kuvauksia Nuutista aina, miten se "turpa rutussa puhisee ja uhittelee" :D Muutenkin hieno heppanen sulla on, se on tullut todettua jo monta kertaa! Voi kun itsellenikin saisin kuvaajan usein mukaan kun ratsastan (sitä odotellessa että täytän 18 ja saan oman auton). Sulla kyllä menee Nuutin kanssa hyvin jos se on "vasta" 5 vuotta ollut. Mun mielestäni on hyvä, ettei heppojen kanssa pidä kiirettä vaan harjoittelee ja käy valmennuksissa omaan tahtiin eikä heti tähtää huipputasolle (: Ja älä höpötä tosta sun istunnastasi, ei se huono ole ! :D Tietty aina on parantamisen varaa mutta hyvältähän tuo näyttää, myötäät ainakin ohjista etkä jää roikkumaan suuhun kuin joku mustekala :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruttunaama Nuutti... :D Onhan se hiano poika juuu ;) ♥ Ah, muistan ton odotuksen ku ite laskin päivii et millon täytän 18... tsemppiä ! :D
      Kiitos, mustaki se on tärkeetä ettei kiirehditä ja haukata liian isoa palaa kerralla ! Haha mustekala :D Mutta joo totta; aina on parannettavaa ! :)

      Poista
  8. Todella miellyttävä blogi, jossa on ihanan rauhallinen tunnelma ja kivat sävyt. Tuo otsikkokuva, tai mikälienee nyt onkaan, on aivan ihana! Nuutilla niin huvittavan suloinen ilme x) Täällä on paljon kivoja juttuja joita on hauska lukea, tykkään. (Osaisinpa itse yhtä hyvin kirjotella kaikkea, mut ei mun luovuus riitä blogin pitoon, yritetty on.) Eniten kuitenkin kiinnostaa nää kuvat.. ihailen kieli pitkällään!! :D Sua ja Nuuttia ois sika kiva päästä joskus kuvailemaan, ootte hurjan hyvä pari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiih kiitoos ! :) Haha, kuvaajat ovat aina tervetulleita... ! ;)

      Poista
  9. Tykkään täst sun blogistas ihan sika paljon! Ulkka on tosi kaunis ja tykkään erityisesti siitä, et kaikki kuvat on laadukkaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla, että tykkäät kuvista koska mäki pyrin kattomaan tänne vaan mahollisimman laadukkaita otoksia :) !

      Poista
  10. tosi kiva blogi! :---) ulkoasu on ihanan värinen ja vuodenaikaan hyvin sopiva :3 tätä on tosi kiva lukee, ku kirjotat nii selvästi eikä tekstii oo liikaa eikä liian vähäänkää ^^ sulla on myös upee hevonen! :----)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii kiitos ! (: Hihi, heppa on kyllä hieno ♥ ;)

      Poista
  11. Blogisi on kyllä aivan ihana! (: Ulkoasu on hempeän talvinen ja todella hyvin toteutettu (muistanko oikein, jos sanon että bannerin kuva oli oikeasti syksyinen ja muokkasit siihen lumen, tosi kaunis ja luonnollinen se on!)) (: Kirjotat todella selkeästi sekä pirteästi, mutta tarvittaesssa tunteikkaastikkin, esimerkiksi muinainen postauksesi (muistaakseni, tästä on siis aikaa?) kuolleesta koirasta sai mullekkin kyyneleet silmiin. Ja siis todella harvoin muistan joidenkin postaukset, sillä luen itse varmaankin paria sataa blogia päivässä. Silti löydän muististani moniakin sun postauksia, jotka muistan. (: Täältä löytyy ihania valokuvia ja niistä välittyy tunnelma ja Nuuban hienous, unohtamatta sun kauneuttasi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aw kiitos ! :'---) Juu syksyltä 2010 on tuo bannerin kuvanen, aika paljon sitä saikin muokata että tuli sellainen tumman kuran sijasta talvinen tunnelma :D Mutta hyvä jos näyttää luonnolliselta (:
      Joo täällä oli se muistokirjoitus Hattara -koiralle joskus tosiaan monia kuukausia sitten. Voii, oon otettu :'----D Kiitos hirmuisesti !! :)

      Poista
  12. voi että ku tuo teidän meno näistä kuvista näyttää niin hyvältä ! :)

    VastaaPoista
  13. Kiva ulkoasu vaikka taustasta tulee mieleen minulle mummojen tapetti, kun siinä on yksityiskohtaisia kiemuroita. Kauniin vaalea ja ylhäällä oleva kuva on vauhdikas ja upea. Englanninkielinen teksti voisi olla hiukan isommalla. Myös ne kolme linkkiä on aika pienellä.
    Tekstit on helppolukuista ja hauskaa. Kiva seurata menoanne myös kuvista. "Rakkaalla hevosella monta nimeä" niinkuin tossukka ;-D Hyvä kun suosittelet erinlaisia suklaita, itse mussutan nyt Fazerin sinistä. Ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :'---D ! Mikä englanninkielinen teksti? Bannerissa vai tekstien otsikoitako tarkoitat? :D Pitänee suurennella seuraavaan ulkoasuun ! Haha jep miljoonat lempparinimet...... ;D Kiva jos tykkäilet ! (: Fazerin sininen on ihanaa ♥

      Poista
    2. Banneri? Tarkoitan "Together we'll get a bit closer to the dream let's fly, just you and me" kohtaa :)

      Poista
    3. Banneri, siis tuo otsikkokuva eli juu sitä arvelinkin (: Pitää tosiaan kirjoittaa isommalla seuraavaan ulkoasuun !

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !