lauantai 14. huhtikuuta 2012

Friday the 13th @ Ypäjä... three monkeys and some ponies !

Ottaen huomioon, että tänään oli (tai siis on edelleen) perjantai 13. päivä, kaikki sujui suhteellisen hyvin ! Pientä koomailua toki, mutta ei sen vakavempaa ! Onhan tässä tosin vielä reilu tunti aikaa epäonnen iskeä, mutta nuolaisen nyt ennen kuin tipahtaa...

Aamu alkoi niinkin ihanasti, kuin "heräämällä" kello viisi kännykän huutavaan herätyskellotoimintoon nukuttuani pyöreät 0 tuntia ! Se on aika tavattoman masentava tunne, kun pyörit sängyssäsi, katsot kelloa ja huomaat herätyksen olevan vajaan tunnin päästä... :) Ei hirveästi naurata siinä vaiheessa. Vanhoilla höyryillä siis mentiin tämä päivä ja vaikka itse sanonkin, niin ihan hyvin se sujui ! Sain itseni kuntoon suht ajoissa niin, että olin ennen klo 07:10 Westendinasemalla koppaamassa kyytiini Lauran ja Hempan ! Ja niin alkoi kolmen pienen elefantin matka kohti maaseutua... !

Matkallamme meitä tunnelmaan virittelivät mm. seuraavat biisit...

Pitbull - Back In Time

Aura Dione ft. Rock Mafia - Friends

Jennifer Lopez ft. Pitbull - Dance Again

Matkaan meni aika tarkalleen kaksi tuntia, tosin kävimme tankkaamassa ja kulutimme pienoisen tovin ABC:n myymälässä matkaeväitä haalien.......... :D Ehdimme paikan päälle kuitenkin ihan hyvin ja säätelimme kaikki asetuksia kohdilleen hyvän tovin. En vain osaa perkule ! Pelkäsin niin failaavani kaikki kuvat, mutta ihan siedettäviltä nuo onneksi näyttävät koneellakin... Ensimmäisenä oli vuorossa kaksi vuonohevosoria, joista harmittavasti saimme kuvattua ainoastaan toisen snif... no, kaikkea ei voi saada. Vuonisten jälkeen vuoron saivat russit, aivan mielettömän suloisia otuksia kyllää ! Kuvausintoamme lannisti ainoastaan tuo erittäin ihana sää............ piti olla ihan vain pilvistä, mutta mitähän se koko ajan teki... no satoi tietenkin -.- Säädöt tuntuivat paskovan kaiken aikaa ja turhautuminen oli osaltani aika lähellä kun tarkennuskin rupesi tökkimään. Koko ajan sai räplätä valotusaikoja kun välillä kirkastui ja välillä oli hämärämpää. Loppua kohden alkoi todellakin into hiipua, oli niin pirun kylmä ! Onneksi paikalla oli niin suloisia poneja, siinä itse kuvaustilanteessa ei kyllä keskittynyt lainkaan kylmään tai märkään... :)

Yhdeksästä viiteen jaksoimme siellä sateessa värjötellä. Sitten tuli vastaan raja ja päätimme lähteä ajelemaan kotia kohti. Harmittavan sööttejä ponskuja sinne tuli lisää kaiken aikaa, mutta oli vain niin inhottavaa seistä kylmissään kuvaamassa aina ehkä pari ponia tunnin sisään, että ajatus mm. omasta sängystä houkutteli sanoinkuvaamattoman paljon ! Shetukat kun vielä menivät niin hitaasti sen vuoksi, ettei niillä ollut isompien rotujen tavoin käyttökokeita. Noh, kuvasimme kuitenkin aika monta ponia ja olen ihan tyytyväinen että kuitenkin sinne lähdimme ! :) Sateesta huolimatta oli hauskaa, joskin hieman väsynyttä, mutta no... halvat huvit - parhaat huvit ! ;) Tosin se ei ollut hauskaa, että uusi obbani joutui heti koetukselle ! Vettä ja kuraa, raukka on ihan hiekassa nyt :( Pitää huomenna putsata se oikein perusteellisesti ! Putki täytti kyllä taas odotukseni, tyytyväinen olen siis hankintaani edelleen ;)

Vaikka saimme mielestäni tänään ihan kivoja kuvia, ja suurin osa hevosten esittäjistä oli todella mukavia, niin jäi kyllä pienesti häiritsemään se ammattikuvaajien juttu... tarkoitan siis sitä, että he saivat kuvata kaikki ponit kentällä (ja muuallakin mikäli niin halusivat), hienoa taustaa vasten ja pitää niitä siellä niin pitkään kuin lystäsivät. Tämä usein johti siihen, että hienostikin aloillaan seisova ja poseeraava poni rupesi pitkäksi venyneen kuvaussession johdosta pitkästymään ja hyörimään loppua kohden yhä enemmän. Sitten kun ammattikuvaajat viimein laskivat ponin pois ja harrastelijat pääsivät kysymään, mikäli olisi mahdollista ottaa muutamia kuvia, niin esittäjillä oli tehtävänään seisottaa kärsimätöntä ponia uudemman kerran... Mielestäni olisi paljon ystävällisempää hevosia sekä niiden esittäjiä kohtaan hoitaa kaikki kuvaukset kerralla. Tänäänkään kuvaajia ei  todellakaan paikalla ollut kovinkaan montaa, niin ihan hyvin olisi onnistunut harrastelijoiden siellä ammattilaisten takana kuvata, heitä lainkaan häiritsemättä... mutta ei kun ei. Kiitos kuitenkin kaikille ponejaan ystävällisesti myös meille harrastelijoille esittäneille ! :)

Paluumatka Ypikseltä sujui jotenkin todella nopeasti ! Oli niin hauskaa ja ihan oikeasti, pitkästä aikaa sain moneen otteeseen nauraa niin että vatsalihaksissa tuntui ! :D Olette te tyttöset vain niin ihania ♥ Innolla odotan tulevaa kesää ja kaikkia niitä reissuja, mitkä ovat edessä ! Pidetäänhän meininki vähintäänkin samanlaisena tulevillakin kerroilla? ;)

Kotiuduttuani kävin (KUUMASSA) suihkussa ja painelin peiton alle, ah mikä ihana fiilis ! Tired but happy ;) Kuvia tuli tänään reilu 1000, sain taas suorittaa koneellani melkoisia raivaustöitä jotta sain kaikki mahtumaan... Nyt pitäisi poistella vielä lisää tiedostoja, jotta saisin kaikki nuo myös muokattua ! On tämä vaikeaa, haluan sen ulkoisen tänne nyt heti ! :( Itkuparkuu. Olen yrittänyt tuloksetta penkoa huoneestani mahdollisia tyhjiä muistitikkuja, mutta toistaiseksi ei ole yksikään kävellyt vastaan. Where are you guys? Kyllä niihin muuten aina törmäilee... No juu, muutaman kuvasen tässä kuitenkin muokkasin näytille. Loput tulevat sitten kun tulevat, laitan kaikki tuonne kuvasivuilleni jälleen... :)


Kaikki kuvat luonnollisesti © minä, eli Susanna Niemi 2012. Luvaton kopiointi ehdottomasti kielletty ! Kommentit sen sijaan otetaan aina ilolla vastaan... :)

19 kommenttia:

 1. aiiivan mahtavia kuvia ! :)

  VastaaPoista
 2. Vaaau miten hienoja kuvia :o

  VastaaPoista
 3. haha oli niin paras päivä! :-D ♥ ja sul on taas ehkä upeimpii kuvii .. epistä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oli hahah ♥ Nauran ku oltii nii koomasii :D Pyh kato vaa niit omiis !

   Poista
 4. äh ä en tajua miten saat noin hyvä kuvia D: mulla ei ikinä tuu tollasia vaikka ramppaan asetuksia edestakas :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ees ! Musta tuntuu että värit on aina ihan pielessä :'---D Ja joo mäki koko aika räplään asetuksien kaa, sit mul on etenki niiku tommosel huonol säällä koko aika semmonen "apua mä mokaan tän" -fiilis :D

   Poista
  2. noi kuvat on aivan ihanan sävyisiä ja tommosia sopivan valosia.... mulla ei ever tuu tollasii kuvii. ):

   Poista
 5. Heippa! Miten noita videoita saa linkitettyä blogiin tuolla tavoin? Minä kun lisäään niin se avaa uuden välilehden youtubehen? Vaisaisitko omaani blogiin, sillä en muista välttämättä täältä tulla katsomaan :D

  http://vammaista-elamaa.blogspot.com/

  Hienoja kuvia! Millä kameralla olet kuvannut? :)

  VastaaPoista
 6. waauu ihan mielettömiä noi kuvat ! ;) oot kyll mielettömän hyvä kuvaamaan !

  VastaaPoista
 7. ooooh, aivan mielettömiä kuvia ! <3 :>

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia!! Oletko tehnyt videopostausta? Jos olet, niin voisitko linkittää niin katsoisin mielelläni :) Ja jos ei ole, niin teepä joku kerta jos vaan ehdit/pystyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo tehny :D Hmmm eiköhän semmonen onnistuis tehä johonki välii... ;'----D

   Poista
 9. tosi hienoja kuvia! :) miten sä yleinsä muokkaat niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siis miten miten muokkaan? :D Yleensä korjaan rajausta ja tarvittaessa lisään kontrastia tai väriä. Ja pienennän niitä ku nettiin lataan, muuten menis ikuisuus lataa ne ;P

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !