sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

If you want to see the rainbow, you have to put up with the rain...

Juupeli juu. Koulukisat takana ja... tekisi mieli sano, että "ei niistä sen enempää", mutta taidanpa kertoa kuitenkin... :D Voi olla, että taas tulee ihan kiitettävästi tekstiä mutta ei voi mitään.

Aamu alkoi pahoinvoinnilla herätyskellon soidessa puoli kahdeksan aikoihin. Pari tuntia myöhemmin lähdin tallille, ja perkule matkalla satoi lunta yhteen vaiheeseen ihan kunnolla ?! Yök hei... Onneksi Kirkkonummea kohti kirkastui :) Kylmä oli silti. Juba, minulle tosiaan oli annettu tehtäväksi tuo sihteerinä olo luokassa 2 eli helppo B ja täytyy myöntää, että se jännitti hieman :D Siitä on pieni ikuisuus kun viimeksi sihteeröin (onko tuo edes sana?), mutta ihan mukavaa oli taas, ja ennenkaikkea opettavaista ! On todella mielenkiintoista kuulla, miten tuomarit kommentoivat ja mihin he kiinnittävät huomiota. Kaiken lisäksi nuo tuomarit ovat pääosin todella hauskoja ! :D Tuota tehtävää toimitan oikein mielelläni jatkossakin ! :) ... joskin häpeän käsialaani. Eipä tule niin kamalasti käsin enää kirjoiteltua... toivottavasti B:tä kilpailleet saivat jotakin selvää raapustuksistani !

Äiti ja Jonna tulivat tallille vähän minun perässäni ja he hoitelivat Nuutin kuntoon. Sihteerin hommista päästyäni juoksin samantien laittamaan itseni kisakuntoon ja sitten selkään. Stressaannuin tuosta kiireestä ihan liikaa... minulla oli nimittäin pari ratsukkoa aikaa verkata. Not so good... Kaiken lisäksi Nuutti oli tänään todella laiska ! Sellainen tahmatassu. Tein verkassa pääosin takaosakäännöksiä ja laukka-ravi siirtymisiä. Yritin saada hevosta nopeammaksi takajaloistaan, mutta ei... Voin sanoa, että fiilis siinä vaiheessa kun piti siirtyä verkasta radan puolelle täysin ei-valmiilla hevosella... ei ollut kovin riemukas. Nuutti liikkui liian pitkänä, mikä tietenkin johtui siitä, että takajalat eivät olleet tarpeeksi alla. Se oli löysä ja liikkeeseen olisi tarvittu paljon enemmän voimaa !

Rata alkoi ihan ok, pituushalkaisijasta pysähdyksineen saimme 7,5 "Suora sisään ratsastus, hieno pysähdys". Kuten sanottu, nuo ovat niitä mitkä onnistuvat suurimmaksi osaksi aika hyvin :) Voltti, s -mallinen vaihtoura ja toinen voltti menivät aika... huonosti. Viikolla sain tehtyä tuota kuviota todella, todella paljon paremmin ! Nyt oli ihan juosten kustu. Numeroina noista 6 (oikea voltti), 6 (vaihtoura) ja 5,5 (vasen voltti). Pohkeenväistössä vasempaan tahti meni taas muutamasti ihan rikki, oikeassa se pysyi tasaisena, mutta reippautta olisi kaivattu lisää. Uralla ollut keskiravi meni ihan ok, hevonen lähti eteen yllättävän rehellisesti ja olin siihen ihan tyytyväinen. Keskiravilävistäjä puolestaan oli liian varovainen.

Laiskiainen. Kuva © Matilda Panula :)

Laukkaohjelma oli viime lauantain vauhdikkaan sijasta tänään aivan liian hidas. Missä se kultainen keskitie oikein on ?! Vastalaukat nousivat ongelmitta, mutta se energia... Myötälaukat (ravista) nousivat huomattavasti huonommin kuin esim. keskiviikkona, jolloin niitä treenailin. Sain silloin aikaiseksi ihan superhienoja nostoja ja myös alas, raviin siirtymisiä, mutta tänään ne olivat taas jotain vähän sinne päin. Laukkavoltit menivät aikalailla kaatuen ja muoto valui liian alas. Keskilaukkoihin en saanut tarpeeksi eroa ja Nuutti veti niissä itsensä taas pitkäksi niin etten meinannut saada enää takaisin. Oikeassa laukassa meinasi käydä sama kuin viime la vasemmassa = tippuminen raviin siinä vaiheessa kun piti siirtyä keskilaukasta harjoituslaukkaan... Sain kuitenkin onneksi laukan pelastettua, mutta tarpeeksi kasassa se ei ollut. Loppupituushalkaisijasta sekä pysähdyksestä saimme 8 !! Ohoh, se oli kyllä piristys. Kommenttina "HYVÄ !!" :) Olen niin iloinen tuosta, A -tasoisesta ohjelmasta kuitenkin 8, whii ! Tuli sellainen fiilis, että me kyllä PYSTYTÄÄN tähän ! Voi kun olisin ratsastanut vähän paremmin tuon ohjelmassa olleen pysähdyksen + peruutuksen... ! Siinä Nuutti tuli jälleen vasten kättä, mutta peruutus oli hyvä. Tuosta saimme 6, varmasti olisi tullut enemmän mikäli olisin saanut siihen kohtaan samanlaisen pysähdyksen kuin lopuksi... !

Kokonaisuus oli... tahmea. Se verottaa paitsi jokaisen tehtävän pisteitä, myös alapisteitä jotka monesti ovat kertoimella kaksi... Tänään ei siis ollut päivämme, mutta oikeastaan... ei noin lyhyellä verryttelyllä voi sellaista odottaakaan. Nuutti vaatii pidemmän verkan, sellaisen jossa saan sen ihan oikeasti polkaistua käyntiin erilaisilla harjoituksilla ! Nyt tuntui, etten oikein ehtinyt mitään... Se on kurja mennä radalle, kun pieni punainen piru pään sisässä huutaa, että "ei tule onnistumaan, ei todellakaan !" ;s Mikäli Nuudeli tänään olisi ollut samanlainen kuin rataharkoissa niin olisimme varmasti saaneet aika kivat pisteet ! Silloin sillä nimittäin oli energiaa ja vahvuutta takapäässä. Mutta ei voi mitään... tällaista tämä on. Näitä päiviä vain tulee ja sitten ei auta kuin yrittää uudelleen seuraavalla kerralla :) Treeniä, treeniä vain, sekä ratoja alle. Tämän päivän papereiden loppukommentti: "Kiva hevonen, jota ratsastat siististi. Toivoisin kuitenkin energiaa ja enemmän ylämäkeen -ajattelua. Volteilla tarkkuutta ulko-ohja, sisäpohje. Tsemppiä :)" juu se energia, energia, energia... ! Ilman sitä ei vain tule mistään pisteitä. Tänään yleisin numeromme oli 5,5... jos vain olisi ollut tuota ENERGIAA niin voi voi... olisi voinut tulla vaikka mitä. Jos, jos, jos... lopetaan tämän jossittelun nyt tähän paikkaan terve :D Saamamme prosentit voitte katsella tuolta Kilpailukalenteri -alasivulta... ;)

Suoritukseni jälkeen äiti ja Jonna lähtivät suoraan tallilta ajelemaan kohti Lahtea katsomaan Ritun (sijoituskoiramme) vauvoja tämän kasvattajan luokse. Kävelin Nuudelin kanssa melko pitkään, kylmäsin jalat ja laittelin kaiken valmiiksi Sofian henkisen tuen voimin :D Aww Sofia olet niin ihanan iloinen ja nauravainen ♥ ... menee aina ihan sekoiluksi kaikki ! :D Siinä kamppeita järjestellessä äiti soitti minulle ja kysyi, että enhän ole kovin pettynyt rataan... :D No olenhan minä hieman, mutta ei voi mitään. Äiti vain sanoi, että ei se ulospäin huonolta näyttänyt (varsinkaan sellaiselle joka ei Nuuttia tunne), mutta juuri sellaiselta epävalmiilta. Hän käski olla ihan tyytyväinen, minä tein parhaani ja hevonenkin liikkui varmasti sen minkä tuollaisella verkalla pystyi. Olisihan se ihan hienoa, mikäli Nuutilla olisi luonnostaan vähän reippaammat takajalat, mutta omat ongelmat on sitten reippaidenkin kanssa. Se vain olisi vähän helpompi lähtökohta. Oho, lasketaanko tämä jossitteluksi? Lupasin lopettaa...

Jonna otti kuvia radastamme, mutta......... voi perkele minun kanssani ! En kestä itseäni kun olen niin tyhmä. En muistanut laittaa asetuksia kuntoon, niin muistikortilla on nyt reilu 400 mustaa otosta =) Hemmetti. Jouduin siis vaalentamaan niitä ihan... hirveästi, minkä takia laatu kärsi todella pahasti... ! I'm truly sorry, mutta kai niistä jotakin selvää saa... ? Kiitokset kuitenkin siskolle, joka ahkerasti kuvasi ja mikäli asetukset olisivat olleet kohdillaan, niin varmasti olisi tullut loisto-otoksia :) Onneksi sain kuvia noiden lisäksi Matildalta (tuo yllä oleva kuvanen) ja Sofiankin ottamat latailevat koneella paraikaa, iso kiitos !! :)

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva kirjotus ! :) Vaikka nää sun postaukset on aika tälläsiä pitkiä, niin niitä on kiva lukea ! :) Ei oo sellasta .... tönkköä tekstiä, että hypitään asiasta toiseen ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitooos ! Kiva jos tykkäät lukee :'----) !

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !