keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Rallinuudeli

Ohho, olin alakerrassa viettämässä laatuaikaa veljen kanssa ja kello onkin jo reippaasti yli puolen yön. Oli kuitenkin pakko tulla postailemaan, kun nukkumattia ei edelleenkään näy... :P

Tänään (= eilen) oli oikein kuvientäyteinen päivä. Sofia tuli meille puolen päivän aikoihin fotailemaan koiravauvelia (klik), ja siitä suuntasimme yhdessä tallille. Alkuun kipitettiin metsään pitämään Sofian kuvaukset, ja sen perään mentiin laittamaan Nuudeli kuntoon. Eihän siinä mennytkään kuin varmaan se puolitoista tuntia... en oo hidas, en. Tosin joo, leikkasin hepan harjan ja vuohiskarvat, sekä teippasin oman saappaani, niin meni vähän ylimääräistä aikaa...

Eilen Nuudeli oli taas vaihteen vuoksi riehunut tarhassa, ja saanut oikeaan etuseensa aikaiseksi mukavan hokinpolkeman. Ei mitenkään paha, mutta verta oli tullut jonkin verran ja vuohisen alue oli aavistuksen lämmin. Turvotusta en kuitenkaan havainnut. Tänään ei enää lämpöäkään tuntunut, mutta sen sijaan Nuutti oli ratsastettaessa hieman jäykkä, takapäästään. Se on siis varmaan vetänyt eilen aika rallia, ja nyt on paikat jumissa...

Kuva eiliseltä, laadukasta kännykkämatskua taas...... eikä sen vuohiskarvat hei oikeesti ollu noin isot miltä tossa näyttää !

Alkuun jouduttiin painelemaan ylätarhaan katsomaan missä kunnossa pohja on, kun tunnit olivat jo ehtineet valloittaa maneesin. Ponitunti päätti kuitenkin suunnata maastoon, joten päästiin hetkeksi puolikkaalle. Hyvä niin, sillä ulkona oli taas oikeastaan vain yksi pitkä sivu, jossa pystyi ravaamaan tai laukkaamaan. Nuutti oli muutenkin aika jännittyneenä kaiken aikaa ottamassa kipinää alatarhassa riehuvan Pantterin touhuista, niin ihan kiva päästä turvallisesti neljän seinän sisään... !

"Joku urpo leikkas mulle pottatukan...............". Ja jihuu, katse..... koska se hevosen niska ei pysy mukana ellei sitä jatkuvasti vahtaa.
Tuideli dui Nuutti näkee kaikkee jänskää. Kanget suussa tosiaan siksi, että pohdittiin lähteä maastoon.
Ohjat tuntumalla melkein jooooo koska olin kiittämässä heppaa tadaa.

Vaan siellä sisällä se riemu sitten syntyikin. Päätin jättää päivän ravailut sikseen ja laukkailla hieman reippaasti eteen alas, sillä niin heppa vertyy parhaiten. Annoin vain rullailla ja vähän ajan kuluttua liike parani ihan huomattavasti. Nuutti yritti vähän väliä kiihdytellä omiaan, ja kun en päästänyt niin heppa oli sitä mieltä että "no meen kuitenki !". Se teki muutamia hassuja pikku "lähtöjä" ja koikkaloikkia (sekä tietenkin ravisteli hurjana päätään kuten tosipojan tyyliin kuuluu), mutta ei mitään sen vakavempaa... :) virtaa olisi riittänyt vaikka muille jakaa !

Ensimmäisistä loikista ei tullut kuvia kun Sofia sääteli kameran asetuksia, mutta tällainen loistava kameliotos siellä muistikortilla kuitenkin kyseisestä pätkästä oli ! Tai siis, näinhä me aina mennää :)
"Tyhmä, anna mä meen täysii !", seuraavassa kuvassa oltiin molemmat ihan koppakuoriaisen näkösiä mutta sitä en kehtaa edes julkaista !

Päivän kuvista kiitokset siis Sofialle, nyt näette miltä tuo huopa näyttää noin käytössäkin :) aika söpö mielestäni ! Vasemman takasen pinteli on hieman valahtanut, kun siellä lumessa alkuun pyörittiin. Mutta aika tyylikäs mies vaikka onkin tukka kynitty ihan noloksi... ♥ onneksi se kasvaa. Huomenna ajattelin pitää oikein kunnon hierontapäivän ja hinkata Nuutin hieromasualla läpi tosi huolella. Ikuisesti lapsenmielinen ralliukkeli ei taida tietää, että vanhuus ei tule yksin... :)

14 kommenttia:

 1. haa voi nuuttia :) riekkuminen toisinaan on tosi kivaa, munki tamma oli just riekkunu niin tarhassa et peppu oli ruvella ja kauhee paise siel, koko takapää oli jäykkä mut onneks se meni ohi parilla kävelytyspäivällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep, sillo jos heppa pysyy hanskassa ni saattaa selässäki olla hauskaa ! :D Ouuts joo luinki sun blogista ! Hyvä ettei kuitenkaa sen isompaa ollu käyny ! :)

   Poista
 2. Kiva postaus, kuvat oli tosi hyvälaatusia niinkuin aina! :)

  VastaaPoista
 3. Auts toi haava ! Kävi ihan samanlailla meidän hevoselle, samaan paikkaan. Parani kyl yllättävän nopeesti :) Sai sen kans kun reihu tarhassa... mut kiva postaus !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, on noi kyllä taitavia itteensä naarmuille saamaan ! Hyvä että parani, onneks noi yleensä on tosiaan aika tommosia pinnallisia naarmuja :) Kiitos !

   Poista
 4. Miten hoidit ton hokinpolkasun? Nimim. Oma poni hankkii niitä turhan useesti, mutta en juuri koskaan tee niille mitää ihmellisempää, joten aattelin kysyä, että miten sä hoidat ne? :D Ihan hyvin ne on kyllä parantunut itsestäänkin, mutta jos on paranemista nopeuttavia konsteja niin vinkkiä voisi antaa ;) Täytyy kyllä myöntää, että Nuude on aika hieno herra!

  Jos sulla on yhtään ylimääräistä aikaa niin haluisitko kertoa vähän joitakin kivoja tehtäviä mitä voisi oman ponin kans tehä? :) Mun tunnit koostuu nykyään ihan perusjutuista; alkuun vaan ympyröitä & voltteja, pysähdyksiä ja joskus harvoin temponvaihteluita, sitten vaan laukkaa ympyröillä/uralla ja loppuverkat.. Se siitä sitte :D Niin ykstoikkosta ja rasittavaa, koska tiedän että me molemmat pystyttäisiin paljon paljon hastavampiin juttuihin, mutta kun... en koskaan keksi mitään kivoja tehtäviä :/ ja ku ei vaan oo tullu tehtyä tässä vuoden sisään mitään kummalista..ja nyt sitten ajattelin vihdoin ryhdistäytyä :D Siis semmosia ei aivan yli vaikeita tehtäviä, mutta jotain missä kuitenki joutuis vähä miettimään sekä ratsastaja että poni.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan lämpimällä vedellä putsasin ja suihkuttelin sitten päälle Cothivetiä, se on ainakin meillä ollu haavasumutteista paras :)

   Kuinka vanha poni sulla on, ja mitä se osaa? Minkätasonen suunnilleen oot itse? :) Voisin itseasiassa tehdä jonkun oman postauksenki jostain "tuntisuunnitelmista" kun valmentajan ohjaamana ollaan Nuutin kanssa tehty varmaan aika paljon kaikkia tehokkaita harjotuksia ku on pitänyt löytää keinoja ratkaista vähän yhtä sun toista ongelmaa... :D

   Poista
  2. Poni on seittemän ja on about Helppo B-A tasoa? Kuitenki osaa vaihdot, avot, vastalaukat jne. en oo koskaan koittanu sulkuja mennä kun itte en osaa :D mut noi muut tosiaan menee ihan ookoo:sti ja estepuolella sitte ponnua riittää vaikka mihinkä ja tekniikkaki on suht hyvä. (: Ite oon sitä samaa HeB-A Ja estepuolella oma tasoni on ehkä metrin paikkeilla (: Semmonen postaus ois kyllä kiva! (:

   Poista
 5. Hieno Nuutti ja ihana koiravauva! Tui tui :)

  VastaaPoista
 6. Vitsi toi Nuuden jalka näyttää tossa kuvassa niin samamnlaiselta kuin ruunani jalka aina... (etenkin karkureissun tai riehumisen jälkeen)!

  VastaaPoista
 7. Viimeisestä kuvasta olisi voinut uskoa, että teette laukkapiruettia ;) Olisit vähän juksannut :D

  VastaaPoista
 8. Voi että, ompa hassua sattumaa! Minun Mosselle oli tullu juuri samaan kohtaan hokinpolkema. Ja mekin tässä viime syksyllä kynittin (lue: äiti kyni) Mossen harjan aivan liian lyhyeksi ja se näytti tosi hassulta. :D Mossessa ja Nuutissa on samaa näköä, vaikka itse sanonkin, mutta Mosse on kyllä aavistuksen muhkumpi, tai sitten sillä on vain sitä mahaa liikaa...

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !