maanantai 18. helmikuuta 2013

Ristus mikä reissu !

Nonni, kotona ollaan taas ja takana todellakin astetta mielenkiintoisempi viikonloppu. Olin tosiaan Roosan ja Nellin kisahoitajana Ypäjällä, ja kaikki ei mennytkään ihan putkeen......... en oikein edes tiedä mistä aloittaisin... VAROITUS: hirvittävästi liikaa tekstiä, jos ette jaksa lukea niin älkää lukeko. Katsokaa vaikka kuvat ! Otosten laatu vaihtelee aika reippaasti sillä osa on kuvattu järkkärillä, osa puhelimella.

No siis ihan perus päivä, ruvetaan täs lastaa heppoi ulos keskellä Porintietä......... :)

Lauantaina Roosa ja Nelli tulivat hakemaan mut puolilta päivin mukaan tallille ja laiteltiin siellä aika rauhassa kaikki kuntoon. Meidän kolmen, sekä hevosten lisäksi kokoonpanoon kuului Lempi, ylisuloinen pieni portugalinpodengotyttö ! Heppoja piti alunperin lähteä mukaan neljä, mutta koska "Pikku-Kalle" (säkäkorkeus ehkä 2m) oli pienessä kuumeessa, reissuun pakattiin ainoastaan muut kolme; Roosan Noppa ja Nellin Sintti sekä Konsta. Kiirettä ei ollut, ja päästiin starttaamaan matka kohti Ypäjää suhteellisen hyvissä ajoin. Nelli oli heppa-auton kuskina ja me Roosan kanssa istuttiin livingissä tekemässä ruokaa. Omnom !

Lempi ja Lempin possuli.
Mä luulin et toi tökötti kuuluu hevosten kavioihin ! Nelli on mustasormi varmaan seuraavat puol vuotta....... :)
Arvon Sigmur valmistautumassa kisoihin.

Tästä tuliki nyt Lempin kuvablogi.
"Puhuksä mulle ?!"

Uljas musta tamma olisi mieluummin hyppinyt pitkin tallinpihaa kuin mennyt autoon.
Matkalla !

Kaikki meni jonkin aikaa vallan loistavasti, fiilis oli katossa ja popitettiin Reggaerekkaa, kunnes PAM ! ..... ihan hillitön pamaus, ja hevosauto lähtee täristäen omille teilleen. Tiedättekö sellaisen fiiliksen, kun hetken näette elämän vilistävän sielmienne edessä? Joo, mä uskon kokeneeni sen nyt. Roosa huutaa "pidä tää suorassa !" ja Nelli kiskoo rattia kaksin käsin. Mä vaan istuin ja mietin että millon ollaan metässä. Lempi ihmetteli että tuliko maanjäristys.

Jonkun matkaa huterasti jyrättyään kuorkki suostui asettumaan Nellin ohjattavaksi ja vauhti hidastui. Kohdalle sattui sopivasti jonnekin kansallispuistoon kääntyvä kaista, johon saatiin auto seis. Fuck, meiltä meni rengas. Mitä helvettiä me nyt tehdään?
Roosan ja Nellin porukat olivat sopivasti Saksassa, joten puhelimet kävivät aika kuumana suuntaan jos toiseen. Heidän isänsä lupasi yrittää saada jonkun vaihtamaan renkaan, mutta ongelmana oli se, että se ei luultavasti ihan heti onnistuisi ja kyydissä seisoi kolme hevosta.

Onneksi perässämme oli jo jonkun matkaa näkynyt toinen hevosauto, joka sattuikin sitten olemaan tuttu ! Emilia pysähtyi kysymään, että mikä hätänä ja ajoi myös sivuun, kun kuuli tilanteen. Siinä sitten porukalla pällisteltiin ja mietittiin. Emilian kyytiin mahtuisi kaksi hevosta, mutta mihin sitten se yksi? Jonkun aikaa tiellä pallottuamme paikalle saapui vielä kolmas heppis, tuttuja halleluja ! Heidän kyytiinsä mahtui sitten se yksi hevonen. Jos joskus, niin onneksi Kalle oli kuumeessa juuri tällä kertaa... !

Ei muuta kuin liikenne seis, luukut auki ja hepat meidän autosta pihalle. Kaikki käyttäytyivät tiellä ihan fiksusti, Konsta ja Noppa kävelivät suoraan autoon, mutta Sintti ei ihan niin helpolla meitä päästänyt. Se ei pienessä päässään voinut käsittää sitä, että vieraassa hevosautossa käännytään toisin päin kuin omassa...... tamma rymisteli alas monta kertaa, ja ehdin jo miettiä että millon tulee ruumiita. Mahdollisuus olisi ollut ainakin siinä vaiheessa, kun pysäyttyjen autojen jonosta joku älypää päättää lähteä ohi; "mulla on kiire". Ois voinu kiire loppua lyhyeen kun lastaussillalla poikittain hilluva hevonen olisikin istahtanut konepellille...............

"Ollaaks perillä? Aika vaisu meno tääl hei ?!"

Lopuksi Sinttikin suostui järkytykseltään asettumaan oikein päin ja kamat toiseen autoon kannettuamme päästiin jatkamaan matkaa Ypäjälle. Hevosauto jäi tien varteen ja vielä oli aika auki se, miten päästään pois, sillä toinen lainakyyti oli jäämässä kisapaikalle yöksi.

Onneksi oltiin varattu mukaan reilusti aikaa, sillä kisat olivat etuajassa ja Ypäjälle päästyämme meille iski armoton kiire. Kolme hevosta, viisi starttia.... siinä ei stressiltä ja juoksemiselta vältytty. Jokaisella startilla kuitenkin saatiin ratsukko verkkaan suht hyvissä ajoin, vaikka muutamasti meinasi mennä aika sekoiluksi. Kaiken kaikkiaan kisapäivä meni suurimmaksi osaksi hyvin ja Nelli nappasi mukaan kaksi vihreää ruusuketta 120cm luokasta. Viimeisen kisasuorituksen jälkeen olo oli aika huojentunut. Me selvittiin ?! ... ainiin millä me päästään pois täältä.

Perillä !
Nopsis !
Nelli ja Sigmuuur 130cm ! Vitsi tykkäsin kuvaa tuolla hallissa, ehdottomasti pitää lähteä joskus jotain kisoja ihan kunnolla kuvailemaan... :)
Sintti sanoo kukkuu !

Roosan ja Nellin hevosautoon oli päivän aikana saatu vaihdetuksi vararengas, ja se oli ajettu Ypäjälle. Vararenkaalla ei kuitenkaan voinut kuskata hevosia, joten vaikka auto nökötti pihassa, kyyti oli järjestettävä muutoin. Pakko sanoa, että vaikka hevospiireissä on ihan liikaa kateellisuutta, vahingoniloa sun muuta, niin kyllä oli Ypäjä täynnä ihania ja avuliaita ihmisiä, jotka tulivat tarjoamaan apua kun kuulivat meidän epäonnesta. Saatiinkin sitten lainaan yksi hevosauto, jonka omistaja oli hevosensa kanssa jäämässä Ypäjälle yöksi ja koska sunnuntaina mukana olisi meiltä ainoastaan yksi hevonen, saataisiin Noppa (sekä itsemme) kotiin heidän kyydissään. Great !

Aika hienoa toimintaa muuten Vianorilta...... Roosan ja Nellin isä oli soittanut jollekin päivystävälle, kun ilmeisesti niillä on sellainen palvelu että rengas tullaan vaihtamaan mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Vianorilta oli sitten aloitettu puhelu malliin: "tää palvelu on niin kallis, ettei sulla oo varaa tähän." Aha ok, no kätevää että tämmönen palvelu sitten on. "Sitäpaitsi me ollaan nyt Hämeenlinnassa", ai no jollain on kuitenkin siellä Hämeenlinnassa ollut varaa tähän? Voi moro sanon minä.....

Anyways, myöhään illalla saatiin kaikki kamat siirretyksi toiseen autoon, hepat kyytiin ja päästiin suuntaamaan nokka kohti kotia. Nelli ajoi heidän hevosautonsa Forssan keskustaan odottamaan renkaiden vaihtoa viikonlopun yli ja jatkoi siitä kaveriporukalla matkaansa Lappiin hiihtoloman viettoon. Me siis ajeltiin Roosan kanssa kaksin takaisin ja kelattiin että ois tää päivä voinut huonomminkin mennä. Onni onnettomuudessa niinsanotusti, kaikki oltiin hengissä ja saatiin hepat sieltä Porintien varresta pois sekä kotiinkin vielä !

Puolen yön aikoihin oltiin tallilla (matkalla oltiin toki vielä koettu ahdistuksen hetkiä huoltoasemalla, kun bensatankin korkki ei meinannut ottaa auetakseen......), hepat vaan karsinaan, kamat jotenkin suht koht kasaan ja hevosauto alapihalle odottelemaan huomista. Kello olikin jo miltei kaksi kun sitten viimein päästiin kotiin. Tai siis kotiin kotiin, olin yötä Roosan luona. Kamat autosta sisään ja pientä "kuka tekee mitäkin" järkkäilyä. Roosa jäi purkamaan kamoja ja laittamaan ruokaa, minä kävin sillä välin pienellä iltalenkillä koirien kanssa. "Pissatkaa pissatkaa ennen ku mun sormet tippuu !"

Konstan hienot kiehkurat :)
Tallikisu vahti että kamat tulee pestyä kunnolla.
Tallilta kotiuduttu !

Oliko vähän ihanaa päästä lämpimään suihkuun ja syömään tuhti iltapala? No ehkä ♥ Siinäkin meni aikaa taas sen verran, että kello oli suunnilleen puoli neljä kun kömmittiin nukkumaan. Lempi aatteli etten uskalla nukkua yksin, niin se tuli pitämään möröt loitolla ja nukkui koko yön mun kanssa. Tui !

"Hei idari haluuks kertoo et mitä teet mun sängyssä?"
"Ok no saat nukkuu siel jos lupaat ettet piereskele."

Sunnuntaina herätys oli kymmeneltä, oisin kyllä voinu jäädä nukkumaan vielä ainakin sadaksi vuodeksi. Roosa tuli herättämään mut koska en heränny kelloon huuuuups. Torkku on petollinen keksintö. Oltiin kuitenkin tallilla taas ihan hyvissä ajoin, tänään siis hevosista mukana ainoastaan Noppa. "Ihanaa ku lähtee mukaan vaan yks heppa, ni ei oo niin kova stressi !" Nooo, aina saa elää toivossa...


Laatu on yliarvostettu juttu............
Konsta heppakarusellissa.

Vähän yli yhden aikoihin lähdettiin Roosan kanssa hakemaan hevosautoa alapihalta. "Ollaa sit nopeita ku puolelta pitäs päästä lähtee." Ok no problem ! ... ellei tilanne sitte seuraavaks oo tää.................


Joo, rekka jäi tallin mäkeen. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä päästiin hepat kyydissä ylös ihan ilman ongelmia, mutta eilen ei tyhjän auton kanssa sujunutkaan yhtä mallikkaasti. Ihan sama mitä Roosa yritti tehdä, auto vain liukui kohti penkkaa. MITEN MEILLE VOI KÄYDÄ NÄIN ?!

Kipitin siitä sitten talliin hakemaan apua ja ihmeteltiin tallityöntekijän kanssa kolmissa tuumin että JAA-AAA mitenhän tuo tuosta liikkuisi - muualle kuin sinne ojaan. Saatiin joltain rekkamieheltä hiekkaa mitä levitettiin renkaiden eteen ja taakse, mutta silläkään ei pitkälle pötkitty. "Mitä me NYT tehdään ?!" Vaikka kisoihin ei ehdittäisikään, niin heppis oli PAKKO saada Ypäjälle, sillä muuten auton omistajilla ei ole kyytiä pois... FUCK.

Hetki siinä taas ihmeteltiin lisää, ja todettiin ettei vaan tuu mitään. Sitten paikalle kurvaa joku hiekotus ukko traktorinsa kanssa. "Teillä on takapää ojassa ja etupää kiinni tässä aidassa ! Haluutteko apuu?" eeei, me täs huviksee kökitää ! Eli joo, hiekoitukseen koko mäki ja hevosauto traktorin hinattavaksi. Luojalle kiitos, homma pelasi ja about tuntia myöhemmin hevosauto oli tallin pihassa. Pika pikaa heppa sekä kamat kyytiin ja aika pirun reippaasti kohti Ypäjää...

HURRAA !

Matkalla yritettiin jatkuvasti saada selville Roosan luokan alkamisaikaa, mutta sitä ei vain kuulunut. Alunperin arvioitu aika oli ollut klo 18.15, mutta eiliseen tapaan kisat olivat taas etuajassa, ja luokan uusi alkamisaika oli 17.20 !!!!!! VITTU. Anteeksi, mutta se sana vain pääsi. Klo 16.55 oltiin nimittäin vielä ties missä, ja eihän Roosa startannut kuin luokan kuudentena................... =) Erittäin hauskaa.

Ypäjälle päästiin malliin niihin aikoihin, kun suoritettiin rataan tutustuminen. Yritettiin kääntyä hevosauton kanssa pihaan, mutta jouduttiin hieman ahtaalle kun pihalta halusi pois toinen hevosauto ja jotain henkilöautojakin siellä oli sähläämässä. Sitten kun viimein oltiin pääsemässä liikkeelle... "TÄÄ ON JUMISSA !!!!!!!" Ei oo totta, ei vaan oo totta.................

Ei muuta kuin meikä juoksemaan kansliaan hiki päässä kysymään voisiko Roosan siirtää luokan viimeiseksi, "meillä on heppa-auto lumihangessa... TAAS...". Olivat siellä kuulleet meidän eilisestä renkaan puhkeamisestakin ja totesivat vaan että no jo on huonoa tuuria matkassa ! Onneksi onnistui laittaa Roosan starttia myöhemäksi...


Kun juoksin takaisin hevosautolle, Roosa oli sitä pienellä avustuksella saanut käännettyä niin, että oikea takarengas pääsi pyörimään. THANK GOD. Kiiruusti parkkiin, Roosa valmiiksi ja katsomaan rataa. Minä jäin laittelemaan Nopsaa ja ehdin heppaa jonkun aikaa ennen verkkaa taluttelemaankin. Alkuun Noppa hyppäsi hyvin, mutta yhden verkkaesteelle sattuneen kiellon jälkeen se rupesi junnaamaan vastaan eikä heppa radallakaan kulkenut. No, aina ei voi voittaa, tämä ei ollut Nopsulan viikonloppu.

Kisoista saatiin tosiaan lainaheppiksellä kyyti takaisin kotiin. Tallilla oltiin varmaan joskus ysin jälkeen ja laitettiin reippaasti kaikki juttuset kuntoon. Oli aika ihanaa päästä kotiin ja käpertyä lämpimän peiton alle villasukat jalassa... ah ♥

Sellainen reissu, voin sanoa ettei ainakaan kovin tylsäksi päässyt käymään. Ja olihan meillä suurimmaksi osaksi ihan hauskaakin ;) Ei voi muuta kuin kiitellä avuliaita ihmisiä, sekä hyvää tuuria esim. sen suhteen, että kaikki nämä vastoinkäymiset tapahtuivat päiväsaikaan.

10 pistettä sille joka jaksoi lukea loppuun saakka, yritin kyllä vähän tiivistää mutta ei siitä mitään tullut kun asiaa oli niin liikaa... :D onneksi oli reilusti kuviakin. Huh. Tänään kävin tallilla hoitelemassa Nuudelin ja se oli onnistunut viikonlopun aikana hankkimaan itselleen kasapäin uusia naarmuja.......... ei ainakaan joudu haavasumute tyhjän panttina kaapissa seisomaan. Huomenna hepalla on tosiaan hampaiden raspaus ja Linda varmaan tulee meitä kuvailemaankin. Jos saadaan kivaa matskua niin tulen tänne sitä huomenissa julkaisemaan :) Hyvää yötä !

"Saanko mennä jo vai vielkö haluut kuvaa mun pyllyy?" Lötköpötkö tietää että sen pitää odottaa aina aloillaan niin kauan kunnes saa luvan liikkua... :)

100 kommenttia:

 1. heh, aikamoista tuuria teillä kyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ! Meinas olla vitsit vähä vähissä paikka paikoin..... :D

   Poista
 2. oon reipas jaksoin lukea alusta loppuun ! ;) mut ei se ees tuntunu pitkält ku oot nii hyvä kirjottaa oivoi asd MIKS MÄ EN OSAA !!! -.- :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OOOH pitäskö sun ny saada sit vaik yks bonuspiste viel päälle? ;) ;) AI ET OSAATPAS

   Poista
  2. Okej 11 pistettä only for you =) happy ?!

   Poista
 3. Huhhuh mikä reissu! :D Ai kamala, miten voikaan olla noin huono tuuri.. Onneksi selvisitte kaikki ehjin nahoin ja kävi sinäänsä onni siellä tien varrella, kun tuttuja oli ja saitte kyydin Ypäjälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no älä, ois voinu tilanteet olla kurjempiakin :D

   Poista
 4. eikä :D:D meni kuljetusten kaa metsään aika pitkälti kaikki mikä vaa voi mennä! Onneks ei sattunu mitää ku se rengas puhkes :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, iha törkeetä et hyvä tuuri voi vaa meiät noin hylkää ! :D Mut jep !

   Poista
 5. aekamoinen reissu! hahah putosin "Ok no saat nukkuu siel jos lupaat ettet piereskele." XDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauroin tolle samalle kans vedet silmissä :DD aika tapahtumarikas reissu etten sanois, onneks selvisitte kumminkin!

   Poista
  2. :DD Lempin ilme vaan on just tommone, haha ! Jep kyllä, onneksi näin :)

   Poista
 6. sen verran mielenkiintonen reissu että jakso lukea ihan loppuun saakka. jospa ens kerralla parempi onni? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no hyvä ! :D Joo, toivon mukaan niin... :D

   Poista
 7. ei jestas sentää XD onneks kaikki kumminki selvis !

  VastaaPoista
 8. en ois varmaan jaksanut lukea, mutta kun eka kuva oli niin koukuttava, niin oli pako tietää reissusta kaikki :D !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiva ! ;) Tän postauksen raapustamiseen meni ehkä kauiten ikinä ku mietin et miten vois tiivistää, mut en vaa osannu kovin hyvin... :D

   Poista
 9. Luin!
  Ja apua! Kamalaa :D Mä olisin varmaan alkanut itkemään noissa tilanteissa. :D Hyvä että selvisitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoo hyvä !!

   Joo no voin sanoo ettei ollu itku kaukana XD tuli niin jumalan hylkäämä olo ettei oo tosikaan. Mut joo hyvin kävi kuitenki ! :)

   Poista
 10. Voi hurjaa teijän tuuria.. Onpa vain ollu vähän erinlainen viikonloppu! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ei tommosta iha joka kerta (onneks) tartte kokee ! :D

   Poista
 11. Huhheijaa mikä reissu.. :D Jopas sattui yhdelle reissulle, mutta onneksi selvisitte säikähdyksellä tai siis säikähdyksillä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, ehkä ois epäonnikiintiö hetkeks täynnä? :D

   Poista
 12. Oli pakko lukea koko tekstin kun näin sen eksn kuvan kuvateksti XD olihan teillä aikamoinen epäonni,onneks ei tapahtunut mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha jeps ! XD Joo onneks oli jotain tuuriiki mukana..... :)

   Poista
 13. No huhhuh mikä reissu :D onneks mitää pahempaa ei kumminkaa sattunu! :)

  VastaaPoista
 14. Huhhuh mikä reissu, onneks selvisitte hengissä kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niimpä, ois voinu käydä huonomminki !

   Poista
 15. Helposti jaksoi lukea loppuun asti kun oli sen verran mielenkiintoinen reissu :D Miten voi olla noin huonoa tuuria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no hyvä juttu :D Mä en vaan voi ymmärtää, ei menny niiku putkee ollenkaa ! ... paitsi hepat oli supereita :D

   Poista
 16. Eihän ton lukeminen mikään ongelma ollut kun ihan kuin olis satukirjaa lukenut xD Miten kellään voi olla noin huono tuuri? Pointsit kyllä teille kun jaksoitte, mä olisin varmaan jo puolessa välissä jäänyt ojaan lumipenkaan itkemään. Hyvä, että kaikki kuitenkin järjestyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana XD Joo mä en ymmärrä ! Kyllä täytyy sanoo et onneks en ite ollu kisaamas koska mulla ois varmaa käyny samoin ! Muutenki armoton jännittäjä ni tämmöset jutut ois iha hirveitä siihen samaan XD

   Poista
 17. hahah XD Hyvä että selvisitte !

  VastaaPoista
 18. Täälläkin jaksettiin lukea, kiitos sujuvasti luettavan tekstin ja kivojen kuvien!
  Voi elämä miten paljon voikaan sattua ja tapahtua! Onneksi saitte apua ja onneksi tosiaan päiväs aikaan kävi moiset haaverit, ei olisi kiva varmaan yöllä lastailla hevosia uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla ! :)

   No älä muuta sano !! Ja just jos ei ois päässy mihinkään kääntyvien kaistalle pysähtymään ni ois ollu tosi jees olla seis jossai keskel toista kaistaa ja miettii et millo rysäyttää joku rekka päälle..... D:

   Poista
  2. Hyi, ku itsellä ihan nousi kananlihalle iho kun mietinkin! Tästä tei vaan oikeesti voi sanoo muuta, ku: Ristus mikä reissu! *pyhtii hikeä omaltakin otsalta, kun edes mettii*

   Onneksi olitte tommosia reippaita ja ette luovuttanu, olis jollaki voinu mennä sormi suuhun!

   Poista
  3. No niimpä, hyh !

   Haha, joo no Nelli ja Roosa kyl aikamoisii ku pysyy pää viel kylmänä nii et pystyy kisaa tämmösten stressaamisten jälkeen :D ite en ois pystyny !

   Poista
 19. Huh huh!! Aikas mahtava viikonloppu teillä! ;)
  Liityin myös lukijaksi ja kurkatkaa myös miun blogini:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no kieltämättä ! :D

   Kiitos, käyn kurkkimassa sunkin blogin :)

   Poista
 20. tais olla aika rankka viikonloppu! :D onneks ehti radalle suorittaan kuitenki! Teillä kävi onni onnettomuudessa kun tuli tuttuja auttamaan ;) ihana blogi muuten, kirjotat hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pakko myöntää et kyllä sunnuntaina väsytti :D Niimpä, siinä mielessä kyllä ihan hillitön tuuri ! Voi kiitos, ihanaa jos tykkäät ! :)

   Poista
 21. huhhuh, hyvä et kaikest huolimatta selvisitte noista matkoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitokset pelastaville enkeleille ! :D

   Poista
 22. no meillä meinas eilen heppa kuolla kärryyn. just kun oltiin lähössä raveista, se alko rymistä niin paljon että autokin pomppi ja mentiin kattoon mikä on. se oli kaatunu sinne ja henkitorvea painoi etupuomi, ei olisi välttämättä tarvinnut sen olla siinä kun 10sk kauemmin niin olisi kuollut. ja 2 aikuista naista ja minä, huudettiin apua, otettiin kärryt irti ja koppi auki ja saatiin se ylös. sama kuitenkin tapahtui varmaan 10 kertaa, lopulta otettiin väliseinä ja takapuomit irti, kuljetussuojat pois ja rauhoittavaa hepalle. kotona olikin sitten jalat vähän haavoilla.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi kamala ! Tommosen kanssa ois varmaan hyvä olla kamera siellä traikussa, niin näkee mitä puuhastelee ! Mut onneks selvisitte kotiin hengissä, huh !

   Poista
  2. nonii, sitä mietittiin kans samaa et pitäis olla :/ mutta en tiiä oisko se vähän turhan kallis kun ei kumminkaan käyttöä kamalasti ole kun ei tuotakaan nyt enää voi mihinkään kuskata.. mutta onneksi se heppa nyt on ihan elossa siellä :D

   Poista
 23. Ei sitte yhtää enempää voinu epäonnea olla... :D Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja ruusukkeitaki tuli ;) Millä asetuksilla kuvasit noi hallikuvat? Meinaan en ikinä ite saa onnistumaan maneesissa/hallissa mitään kuvia tolla mun Canonin eos 500d:llä... Mikä kamera sulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti ei ! :D Mut joo tosiaan loppu hyvin kaikki hyvin :)

   Mulla on Canon eos 60d, ja siihen Sigman 70-200mm f/2.8, noissa kuvissa taitaa olla valotusaika 1/350, aukko 2.8 ja ISO 2000. Vähän nopeesti kyhätyt asetukset, niin voi varmaan toiminu pienemmälläkin ISO:lla tms. :)

   Poista
 24. Helposti jaksoi lukea loppuun :) Oli teillä kyllä tosi huono tuuri.. Toivottavasti paremmin ensi kerralla ^^

  VastaaPoista
 25. Eikää.. Teillä ainakin oli villi viikonloppu.

  Mutta, loistava postaus (vaikkei tuuri ollutkaan) ! Teksti oli todella mielenkiintoinen ja kuvat vain paransi asiaa. Tämmöisä tosielämä seikkailuja on hauska lukea, etenkin kun teidän tuurinne oli niin huono (miten sekin oli mahdollista?=D).
  Toivottavasti ensi kerralla selviydytte paremmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos, se on kyllä myöhemminki hauska sit palailla muistelemaan tämmösiä reissuja, vaikkei itse tapahtumien hetkellä ois kauheesti naurattanukkaa :D Mä en tosiaan tiedä miten voi olla tällane tuuri, mut joo tosiaan toivon mukaa ens kerral päästää helpommalla XD !

   Poista
 26. Kuullostaa fantastiselta :D

  VastaaPoista
 27. Haha voi ei! :D mut enskerralla paremmin! joo, meilläki hyyty joskus heppa auto keskelle viitos tietä, iso ylämäki, ruuhka takana ja eessä, kardaani rikki, 5v heppa ja sit toinen heppa on vetopaniikki heppa, joten kiva siin viitostiel järkkää uutta kyytii ku on ruuhkaa, ja sit sellaset hermoheikot hepat, et toinen ei mee kyytii millää, tallillaki saa olla kymmenen ihmistä laittamssa sinne koppii... :D mut joo hyvin siitkii selvittii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsi ! Voin kuvitella että fiilikset ei oo ollu kauheen korkeella :D mutta onneks teki selvisitte !

   Poista
 28. 10pistettä minulle! Ohhohh olipas teillä reissu,minäkin olisin varmaan itkenyt joissakin tilanteissa.Oli nimittäin jos jommosta epäonnea:D
  kumminkin kaikki hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh hienoa ! :) Joo mäki oisin ihan varmana ruvennu itkee jos oisin ite kisannu ku oon nii kova stressaa ihan vaik kaikki menis putkeeki ! Onneks nyt kuitenki pysy ajatukset melko selkeinä, ja koin tehtäväkseni olla se joka huutaa "kyl me ehitää ei hätää !" XD Mut joo kaikki päätty kuitenkin onneks onnellisesti :)

   Poista
 29. Ristus mikä reissu!! Soijaa pukkaa..
  Viitsi vitsi onneksi sentään kaikki päättyi hyvin :)

  VastaaPoista
 30. Ei jumantsuikka, kuulostaa vähän siltä kun mä olisin liikenteessä =D Hyvä, että lopulta selvisitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaha voi ei :D nyt äkkiä hankkimaan kisamatkoille seuraa ennen ku oot yksin jossai samankaltasessa tilanteessa ! XD

   Poista
 31. No jo on ollut huonoo tuuria! :D Onneksi ei mitään pahempia vahinkoja käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä !! Niimpä, onnekkaita onnettomuuksia... :)

   Poista
 32. Tää oli kiva ku oli just pitkä! :) on kyllä sattunu ja tapahtunu teille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit !! :) Joo ei voi kieltää... ! :D

   Poista
 33. voi ei mikä reissu!! :D mutta ensikerralla jos olisi parempi tuuri? ;D

  VastaaPoista
 34. Mun mielestä on kiva lukea tälläisiä pitkiä, missä on paljon kuvia! Tuli luettua tarkasti loppuun asti! Kyllä teillä on ollut hulinaa siellä, itellä menis varmaan pasmat sekaisin! Huhettä! Mutta onnionnettomuudessa,;) Kaikki terveinä, ja ehjinä se on tärkeintä! Hienosti kirjoitettu, ja jännittävän hauska! Suloisia karvakamuja kaikki tässä tekstissä esiintyneet eläimet, varsinkin toi Lempi ja voi että tuo kuva missä, uljas musta tamma olisi mieluummin hyppinyt pitkin tallinpihaa kuin mennyt autoon!! :D Kyllä yksi parhaimmista teksteistä joihin olen blogeissa törmännyt! Kiitos että olet jaksanut kirjoittaa tälläisen! <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista ! ♥ Tosi kiva kuulla että tykkäsit :) karvakamut tosiaan on aika suloisia jokainen ! :)

   Poista
 35. Juurikin tällasen shown takia en oo ikinä innostunu kisoista. Ekan vastoinkäymisen kohdalla olisin saanu vähintään sydänkohtaukse, toisen kohdalla varmaan kupsahtanut. Mun stressaava persoonani ei vaan kykene kisaamaan, kaikki kisat missä oon ollu menee pieleen mun jännittämisen takia ja hevoset muuttuu ihan erilaisiks, ku mitä ne oikeesti on. Puskailu on mun juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kyllä ihmettele, ettei kaikkia nappaa ! Mäki oon tosi herkästi stressaava, oli miten pienet kisat tahansa. Mut sit kuitenki tykkään siitä jotenki :D Mustaki on kyllä vuosien mittaa tullu enemmän puskis, mutta ei siin oo mitää väärää ! On se kyl ihana ku ei tartte sit koko aika olla hirveiden paineiden alla vaan voi ihan kaikessa rauhassa harrastella :)

   Poista
 36. Olipas teillä reissu! No mut hyvä et selvisitte eikä sattunu mitään :)

  VastaaPoista
 37. Hei hyi vähä järkyttävää :OOO onneks kuitenki oli onni matkassa eikä kenellekkään käynyt mitään tossa oli kuitenki jo aika hyvät ainekset isompaan onnettomuuteen!! Luin tätä juttuu ihan sydän kurkus ja tos puoles välis ajattelin jo et no HUH enää ei varmaa voi sattuu mitää... Niinhän sitä luulis ja sit olitteki jo mäessä ton heppa-auton kanssa! hups, en jaksa kirjautuu, mut siis täällä Joanna kirjottelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo älä vaa, vähä sillee kylmäs ku aatteli et miten ois voinu käydä jos hevosauto ei esim. ois pysyny tiellä D: tai jos toi ois tapahtunu pimeel jossai mis ei oo mitää levennystä tiessä, bussipysäkkii tms. ja sielt ois rysäyttäny joku rekka perään. Hyi ! Haha joo meki aateltii su aamuna et tää päivä ei voi mennä huonommi ku edellinen mut..... niin XD hohoo laiskimus !

   Poista
 38. Voi apua mikä reissu! No,vaikka oli epäonnea paljon matkassa, nii koko ajan onneks sit kaik kääntyki parhain päin! Varmasti oli ikimuistonen viikonloppu :D

  VastaaPoista
 39. Huhhuh, aikasmoisia kommelluksia koko reissu täysi. Juuri tälläisten tapahtumien vuoksi mulla vain iskä vetää koppia...! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi ei :D mäkää en oo saanu aikaseks hankkii pikku E:tä ku apua, siellä kopissa on kuitenki sit arvokas lasti yleensä kuljetettavana !

   Poista
 40. Aika paljon oli tekstiä, mutta silti oli kivaa ja mielenkiintoista luettavaa! Ootko muuten aikeissa kisata Nuutilla jossain vaiheessa?:)
  Nii ja koska teet vastauspostauksen, odottelen sitä jo innolla!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) !

   Mahdollisuuksien mukaan kisaillaan juu, mutta ei oo mitään semmosta "pakkoa", eli fiiliksen mukaan mennään :)

   Haha se on työn alla (ollut jo ikuisuuden) ! Jotenki musta vaan aina tuntuu että kaikki pissii....... yritän tsempata !

   Poista
 41. haaste!
  http://marliinu.blogspot.fi/2013/02/viisi-kesakuvaa.html

  VastaaPoista
 42. Huhhuh olipas teillä viikonloppu! :D Mä olisin ollu varmaan jo hermoraunion partaalla! Ihme kyllä miten kaikki lopulta meni noin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä tosi mielenkiintoinen mutta joo onneks loppu hyvin kaikki hyvin ! :D

   Poista
 43. Olet varmaan jo toteuttanut joskus tällaisen, mutta toivoisin uusintaa. Kirjoitat aina niiin yli hauskoja kuvatekstejä, et kirjoittaisit joskus tallipäivän/ratsastuksen/kengityksen yms. "Nuuttina". Uskon siitä pidettävän.
  Tämä reissu sai kyllä naurusta epätoivoon ja takaisin nauruun vajoamaan lukiankin :D kiitos tästä.
  Teksti oli juuri sopivan mittainen. Tapahtuihan teille vaikka ja mitä :) tykkään ehdottomasti teksteistäsi, ei sille voi mitään. Minäkin harrastan valokuvausta ja voin kertoa, että kuvaat hyvin. Otokset on otettu oikealla hetkellä ja kuvat on tarkkoja + erittäin laadukkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tainnut tuollaista itseasiassa koskaan tehdä, sitä on kyllä muutamasti aiemminkin toivottu ! Sellaisen voisin pistää listalle, kiitos ehdotuksesta ! :)

   Haha kiitos kovasti, kiva jos tykkäsit !! :)

   Poista
 44. Vitsi mikä reissu teillä! Minkä rotuinen tuo lempi on? Ihan hirmu suloinen! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä ! :D Lempi on portugalinpodengo, ihan suuuuper suloinen tyyppi kyllä !! :)

   Poista
 45. Ristus mikä juttu ja vielä totta joka sana! Onneksi kuvissa oli kuitenkin pääasiassa hymyileviä kasvoja:)Luotimme kyllä Saksassa koko ajan siihen, että pärjäätte. Hyvä team KyIF!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vastoinkäymisistä huolimatta oli kyllä ihan hauska reissu, kiitos super hyvän porukan ja tukijoukkojen, sekä fiksujen heppojen !! :) Todellakin, team KyIF on paras !

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !