lauantai 28. huhtikuuta 2012

Hands up and touch the sky

Jos eilen olin iloinen, niin tänään olen superiloinen ! En edes varsinaisesti tiedä miksi, jotenkin vain hymyilyttää :D Ehkä se on tämä kevät ja auringonpaiste (+ tietenkin upea, ihana heppa) ! Tänään on varmaan vielä lämpimämpi päivä kun eilen, auton mittari näytti tuossa ennen klo 11 sen +13, minkä katsoin eilen iltapäivällä yhden aikoihin ! Ihanaa, ihanaa... :) Meillä oli tuntikin ensimmäistä kertaa ulkokentällä ! ;)

Molemmat intopinkeinä aloittelemassa hommia klo 7.45 !

Alkuverryttelyissä Nuutti oli eiliseen malliin hieman jähmeä edestä, ei aivan yhtä pahasti mutta vähän kuitenkin. Sanoin asiasta Eevalle ja hän päätti koettaa mitä heppa sanoo jos kankiketjun pehmusteen ottaa pois (sehän on sellainen jättiläinen geelipehmuste) ja kappas; tuntui heti miljoona kertaa paremmalta ! Pidätteet menivät helpommin läpi, kun hevonen ei nojannut kädelle ja sain hevosta ylemmäs ilman suurempia hankaluuksia. Annoin sen kuitenkin välillä mennä aika matalana, ettei kävisi liian rankaksi. Luulen, että Nuutti pehmusteen kanssa jotenkin hieman tukeutui siihen kankeen, sillä tänään meno tuntui aikalailla samanlaiselta kuin nivelillä: heppa oli pehmeä edestä ja liikkui ryhdikkäämpänä, pyöreällä kaulalla. Lisäksi tuohon sain vielä esim. siirtymiin ja väistöihin hieman sitä kankea helpottamaan omaa urakkaani. Super ! Se ei siis tarvitse sitä pehmustetta, minäkin kun tapaan pitää sitä kankea todella kevyellä tuntumalla.

Aloitimme varsinaisen tunnin muutamilla käyntiavoilla ja niiden perään siirryimme raviavoihin. Ne olivat ihan hirmuisesti parempia kuin viimetunnilla ! Siis... ihan oikeasti, niitä pystyi jo kutsumaan avoksi. Okei poikitus oli ehkä edelleen ravissa hitusen liian vähäinen, mutta Nuutti sentään liikkui vaadittua uraa (ei lähtenyt punkemaan keskelle kenttää jne.) suhteellisen tasaisessa muodossa ja oikein taipuneena, ilman sen suurempia tahtirikkoja. Ensimmäisillä kerroilla piti muutaman kerran vähän kannuksella huomauttaa, mutta loppua kohden parani aivan hirmuisesti ! Tuolla hevosella - jonka kanssa raviväistöt OIKEASTI ovat vaikeita - nuo olivat todella onnistuneita :) Joten olen enemmän kuin tyytyväinen. Nyt vain eletään toivossa, että onnistumme tekemään samanlaiset myös sitten kisaradalla... Ehkä emme, mutta ainakin lähden tämän tunnin jälkeen yrittämään niitä paljon luottavaisimmin mielin ! :) Otimme pitkin tuntia myös muutamia keskiraveja, joita en saanut oikein lähtemään tarpeeksi nopeasti, mutta askel venyi paremmin kuin ennen. Muoto vain pitää pitää tiukemmin ylhäällä, heppa kun tahtoo vähän painua liian alas, kättä vasten...

Korvahemuli ♥
En tiedä mitä oikein säädän kun jalka hilluu noin edessä....... hmmm. Kootun ravin tavoittelua olevinaan ! ... kuskin naama oli pakko sensuroida kun se näytti kalkkunalta.
Alkutunnista :) Tuosta sitä saa helposti ylemmäs.
Nuutti näyttää ihan ponilta tässä ! :D

Laukassa harjoittelimme taas sitä pituushalkaisijalla tehtävää laukanvaihtoa ravin kautta, sekä radan poikki käynnin kautta. Kun vain itse pidän istuntani ja apuni hiljaa niin tuo keskihalkaisija sujuu todella hyvin, heppa pysyy linjalla ja siirtyy niin alas raviin kuin uuteen laukkaankin varsin vaivatta. Radan poikki tuleva käyntisiirtymä onkin sitten asia erikseen... tuntuu, että siinä ei vain onnistu ! Kun otan muualla laukasta käyntiin, niin siirtymä on ihan jees, mutta kun tulen tuota radan osaa niin eii... ! Jotenkin se on minun päässäni joku juttu vinksallaan varmaankin... :D Pitää muistaa koota laukkaa tarpeeksi käännöksen aikana ja ajatella ottavansa käyntiin siirtymisen sijasta seis. Kuvio parani tänään toistojen jälkeen huomattavasti ja Nuutti pysyi suht hyvin määräämässäni pituudessa, mutta edelleen se yksi-kaksi raviaskelta pitäisi saada sieltä välistä pois... treenaamalla, treenaamalla :P Uuden laukan nosto sujuu hyvin - tosin tänään nousi kerran väärä kun nukuin siellä selässä.......... :D

Tuntui muutenkin, että tänään koko tunnin vain sekoilin. Olin toisinaan ihan pihalla, mutta juu ehkä se toimi? Siis se, että en naama rutussa, verenmaku suussa siellä painellut menemään, vaan nautin upeasta hevosestani ja naureskelin pikku kämmeilleni... :D Nuutti oli tänään kokonaisuudessaan hirrrrmu kiva, se liikkui hienosti ja suoritti vaaditut asiat kiltisti vaikka toisinaan meinasi esim. pituushalkaisijan päässä olla kuskin kanssa eri suunta....... :) En tiedä, en vain VOINUT muuta kuin hymyillä siellä selässä :D Oli niin kiva fiilis vaikkei kaikki ihan täydellisesti aina mennytkään ! ;) Eeva kehui Nuudelin liikkumista ja se tuntui selkäänkin hyvältä. Lisäksi Annukka (tallin omistaja) tuli vielä tunnin jälkeen sanomaan että "sehän näyttää hyvältä !" :D Oli kuulemma katsonut, että mikä ihme hevonen siellä menee, kunnes oli tunnistanut Nuutiksi... ;) On aina ihan mielettömän kiva kuulla positiivista kommenttia omasta hepasta, etenkin sellaisilta joilta sitä ei tavallaan ole tottunut kuulemaan :) Kyllähän tuosta pallomahasta saa ylpeä olla ♥ (... toisinaan, hehe) !

Melkein kuin Totilas ! ... Nutilas :D
Kenotan jotain... heppa lähti keskilaukassa jyräämään kuin sotalaiva niin jäädyin. Ilmeisesti oli oikein hauskaa....... !
Kalkkuna. Mutta hieno heppa ♥
Olen niin rakastunut tuohon paitaan ♥
Taas se on ihan ponimaisena !
Jalka hoi missä seilaat.........
Siis laukkapiruettiahan me oltiin tekemässä !

Tunnin jälkeen menin heittämään Nuutilta kamat pois ja vaihdoin suitset riimuun. Sitten jalkojen kylmäyksen kautta vielä ulos ihanaan auringonpaisteeseen kävelemään ja syömään tuoretta ruohoa :) Ihanaa kun kesä tulee, en pysy nahoissani ! On sitä jo odotettukin.......... ! Tänään ihana Sofia (hirmuisesti onnea muruli, 20 vuotta ! ♥) taas vaihteeksi kuvaili tuntimme ja upeita kuvia tulikin ! Hirveä valinnanvaikeus ää........... ! :D Minulla oli tänne alkuun yli 60 kuvaehdokasta... mutta päädyin sitten julkaisemaan nämä 31. Juu sori, määrä on aika suuri ja samankaltaisia otoksia löytyy muutamia mutta... olen niin huono karsimaan ! Minkäs teet kun on liian hyviä kuvia (syyttäkää liian hyvää kuvaajaa) ;o Itse tosin olen useimmissa ihan miten sattuu, mutta katsokaa vain sitä söpöä heppaa ! ♥ ISO kiitos vielä Sofialle joka aina jaksaa meitä fotailla ! ♥

Huomenna on Nuudelin kanssa ohjelmassa rentoa maastoilua :) Toivon mukaan on yhtä ihana ilma kuin tänään. Nyt kuitenkin kipittelen suihkuun ja sitä rataa, adios !

13 kommenttia:

  1. Hui mietin pitkään, että mikä noissa kuvissa on niin tuttua ennenku tajusin, että just kattelin itsestäni kuvia Morriksen kurssilta ja mulla oli samanlainen paita päällä ja myös rautias heppa alla :D Koskaan oo hidas :D:D

    Mut heeei oli teillä tuntia tai ei ens viikolla (laitoitko viestiä?!:D), niin voisin tulla silti joku päivä vakoilee teitä;) yritän muistaa ahdistella sua fb'ssä talliaikatauluistas :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haahaha Essiii oot vähä janssoni ! :D Ollaa iha samiksiii ;) Toi paita on nii jees en enää ikin varmaa käytä mitää muuta ! No okei käytän ehkä silti mut se on vaa nii kiva :D

      EN LAITTANU :D En tiiä mitä laittaisin........... :D Tuun huomen tai joskus panikoimaa sulle fb et MITÄ MÄ LAITAN tai jotaa vastaavaa :D Ja joo tule !! MÄKI TUUN SIT KATTOO NISUU ! ;) Voin kulkee kisoiski teiän matkassa kuvaamassa eikö =) =) =) Tai jos ette huoli mua ni sit ryömin itekseni ympäri maata hiihiihi koska haluun nähä ku hyppäät niit 150 sit täs joku päivä ;)

      Tulipas taas selkeetä tekstii =) =)

      Poista
    2. haaahah svensson ! :D

      joo, mut Nisu haluu Nutilaksen kans kisoihi! ;) voin niin kuvitella sut maassa ryömimässä? :D:D
      ja juuu 150 on ihan maahan kaivettuja meille ! jos haluut sitten muokata niihin kuviin esteet 150 korkuisiksi ni ois hyvä, voidaa sitte niitä kuvia tuijotella :):)

      aina on selkeetä? luulen kyllä, että meidän yölliset keskustelut ja videokuvaukset on vielä selkeämpiä =)=)

      Poista
    3. Haha jooooooooo ! ;) Ois iha huippuu hihi mut ainoo et... kilpaillaan ehkä hieman eri luokissa =) =) Ja mä ryömin hei ku salama ;)

      No nii sitä mäki et semmosten yli te meette vaikka takaperin ! (; Ei ei ei mitään muokkauksia tartte senki pölkkypää !

      ................ joo mäki luulen :D JA SE YKS AAMUL KUVATTU VIDEO ?!?! En saa ees selvää omasta puheestani (y)

      Poista
  2. Nutilas .. :DDDDDDDDDDDDDDDDD

    kiva postaus kuvineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäs varmaa suorittaa joku nimenvaihdos ! ;)

      Kiitti ! :)

      Poista
  3. Voi ihana korvahemuli. :D <3
    Ihana hymy sulla noissa kuvissa! [;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niin se on :'----) ♥

      Haha joo totaa... vähä tommonen vamo mutta kiitos kuitenki :D !

      Poista
  4. Sulla on niin hieno heppa! (: Tosi hyvän näköstä toi teiän meno, mitä näistä kuvista kattoo! Ja ihana toi sun paita, ja hepan huopa kans! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äw I know ♥ Voii kiitos !! :'----) Haha, mäki tykkään niistä hirmusesti ! ;D

      Poista
  5. Whii ole hyvä kuvista ja kiitos onnitteluista ! ;)

    VastaaPoista
  6. wiii eksyin tänne!! mut oi paljon ihania kuvia ja näyttää sika hyvältä!

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !