lauantai 31. maaliskuuta 2012

As long as you are alive, everything's possible...

En tiedä mistä aloittaisin... ihan alusta vai ihanko siitä että ärsyttää niin hemmetisti (kaikki) ?! Okei hmm no siis... minua niiiiin ärsytti herätä kello viisi aamulla kun en ollut edes kunnolla ehtinyt nukahtaa ! Toisaalta mielestäni itse herääminen on vähemmillä unilla helpompaa, mutta loppupäivä ei tosiaankaan. Nytkin olen täällä ihan nukkuneen rukous... huoh. No, sain itseni kerrankin ajoissa liikkeelle = starttasin kotipihasta about klo 6.15 ! Pakon edessä, sillä Sofia ei tänään tullut kyydilläni minua auttelemaan... :D

Ehdin kuitenkin loppujen lopuksi ihan hyvin, joskin meinasi tulla kiire siinä vaiheessa kun unohduin satulahuoneeseen puunaamaan saappaitani. Ja ihan paskaiset ovat taas että se siitä... :D Oli kyllä ihanaa saapua talliin sen ollessa vielä pimeänä (ja arpoa oikeat valot meidän puolellemme), se tuoksu yön jälkeen ♥ ihana :) Yllättävän paljon porukkaa siellä rupesi parveilemaan ihan aikaiseen ! Hullut ;o haha. Me olimme Henkan ja Helenan kanssa jälleen kaikki tunnilla ja harjoittelimme yllätys, yllätys: kouluohjelmia ! Ja äh... hitsi kun ei vain yksinkertaisesti pelannut tänään yhtään mikään !!

Nuutti oli jotenkin todella kiinni kuolaimessa, eikä halunnut lainkaan tulla pyöreälle niskalle. Tein alkuun töitä käynnissä ties kuinka kauan, oikeasti varmaan lähemmäs puoli tuntia eikä tuntunut tapahtuvan mitään edistystä missään suhteessa. Muutamaan otteeseen oli totaalinen turhautuminen aika lähellä... huoh. Alkuraveissa jatkui sama meno kuin käynnissä, eli hevonen oli ihan kamalan tuntuinen vähän joka suuntaan. Eeva sanoi, että ulospäin ei näytä lainkaan pahalta ja muoto on hyvä yms. mutta kun selkään se tunne vain ei ollut lähelläkään hyvää... :( Laukoissa Nuutti yritti vain jäädä junnaamaan paikoilleen ihan ihme kamelilaukkaa liian korkeassa muodossa, etenkin vasen laukka meni ihan plörinäksi. Yritin vain pistää laukkaa eteen, jotta saisin muotoa alemmas, mutta perkule kun... agsdtfshgdjhsa en vain osannut. Melko nopesti rupesimme menemään läpi noita ohjelmia, minä onneksi olin viimeisenä niin sain verrytellä vähän pidempään...

Väliin yksi Lauran ottama kuvanen viime lauantain rataharkoista, unohdin laittaa tämän silloin... ! Huomatkaa ihana bling blign otsapanta ;) ... ja ainakin kuolata tuo heppa osaa ihan hyvin hehe.

Eipä Nuutti siinä Henkan ja Helenan ratojen aikana kyllä kamalasti paremmaksi tullut... tein käynti-ravi-käynti siirtymisiä, jotta saisin hevosta herkemmäksi, mutta ainoa mitä sain aikaiseksi oli miljoona epäonnistunutta siirtymistä vasten kättä... Oli todella iloinen fiilis lähteä ratsastamaan sitä rataa läpi =) not. Eeva sanoi, että katsotaan nyt tuo rata ja mietitään sen jälkeen mitä pitäisi siinä korjata. Noh juu... kokonaisuus meni ihan ok. Ei iloisesti ok, vaan niinkuin... oooookoooo. Pituushalkaisija pysähdyksineen menee hyvin, muuten raviohjelmaan kaivataan huomenna paaaaaljon enemmän terävyyttä ja ilmaa alle ! Ravivoltit olivat ihan tyydyttävät, s-mallinen vaihtoura puolestaan pitää ratsastaa enemmän ulkoavuilla, jotta ehdin suoristamaan pituushalkaisijalla. Pohkeenväistöt ihan jees, jopa paremmat mitä odotin, mutta edelleen heppa saisi liikkua isommin sivulle. Keskiravit olivat ihan liian vaisut, mutta kun teimme niitä vielä tunnin loppuun niin alkoi löytyä sitä liitoa :) Ja yksi positiivinen juttu: se ei rikkonut laukalle kuin kerran (lävistäjällä taas) eikä sen jälkeen enää tuntunut lainkaan laukkaherkältä ! Peruutuskin onnistui kyllä ihan hyvin, hyvästä pysähdyksestä siihen on helppo lähteä :) Nuutti pysyi avuilla ja sain aikaiseksi tasan neljä hyvää askelta taaksepäin.

Laukkaohjelma vasempaan oli tänään vaikea. Laukka leviää enkä tahdo saada käännettyä sitä 10m volttia... Keskilaukat pitää ratsastaa paljon isommin eteen, mutta kun... en saa heppaa kasaan D: Tuli todettua, että nuo keskilaukat ympyrällä eivät todellakaan ole kaikkeista ihanteellisin juttu meille. Niissä Nuutti leviää herkästi, kun taas suoralla uralla saan pidettyä sen paremmin kasassa, mutta niissä ongelmana on sitten taas enemmän se siirtyminen harjoituslaukkaan. Vasen harjoituslaukkalävistäjä oli tänään sellainen mistä jäi oikeasti hyvä fiilis ! Siinä sain hepan suoristettua ja tunsin selkeästi kuinka laukka rupesi pomppimaan paremmin. Loppupituushalkaisija oli hyvä, mutta kämmäsin pysähdyksen ja valuin siihen käynnin kautta. Tulin kuitenkin vielä uudelleen, niin että onnistui nappiin ja Eeva sanoi, että aivan varmasti olisi ollut ainakin 7 arvoinen :)

Näillä siis huomisiin kisoihin. Ei mikään järin innostunut fiilis enää... No ei auta, pitää vain tehdä parhaansa ja ottaa taas kerran ihan harjoituksen kannalta. Elättelen kyllä toiveita siitä, että Nuutti huomenna olisi hyvä sillä... yleensä se on AINA mennyt vähän niin, että kun kisoja edeltävänä päivänä menee mönkään niin kisat onnistuvat. Ja päinvastoin... :D Will see, toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Huomenna starttailen klo 12.20, joten silloin saa pitää peukkuja ! :D Ihan kiva vain kun tuota... minä olen nähtävästi sihteerinä tuossa B:ssä, joka on ennen A:ta niin... missä välissä laitan Nuutin kuntoon? ...kun en ole varma pääseekö äiti mukaan auttamaan D: Ihan jees... pääsen sihteerin hommista siinä vaiheessa kun pitäisi miltei olla jo selässä. Hmmhmm... mitähän sitä. Huomasin muuten, että tuomarina toimii huomenna Annika Holmborg. Kävimme muinoin koeratsastamassa erästä hänen heppaansa ja tykkäsin hirmuisesti, harmi vain kun oli muistaakseni jo hieman vanhempi + esteheppaahan me silloin oikeastaan etsimme... Ärh, ärsytää kun tällaisina päivinä rupeaa miettimään, että missähän pisteessä sitä olisi mikäli olisi silloin joskus valinnut jonkin muun hevosen. Tuntuupa kamalalta, en saisi ajatella näin, mutta ei voi mitään... :D Uskon kuitenkin vahvasti kohtaloon ja siihen, että kaikki tapahtuu tarkoituksella !

Phuuh. Ai että onpas puheripuli... ;o Kuka on jaksanut lukea tänne asti, käsi ylös? Vielä hei yksi juttu mikä on mielessäni tältä päivältä... paitsi että ärsyttää tuo totaalisen epäonnistunut tunti + kaikki muu mahdollinen, ärsyttää ihmisissä myös sellainen... ettei oteta muita huomioon ! Haluan sanoa mielipiteeni ihan näin yleisesti, koska tähän ongelmaan aina vähän väliä törmäilee (milloin missäkin, ei vain heppajutuissa !) ja tänään vain otti hermoon aika hyvin. Okei no tänään minua kyllä tuntuu ärsyttävän vähän kaikki, mutta silti... Pännii vain se, kun jotkut eivät osaa ratsastaessaan ottaa ollenkaan huomioon muita ! Sitä vain painellaan laput silmillä, eikä välitetä lainkaan missä muut menevät. Tuossakin kun oli käytössä pieni tila kouluradaksi rajatun alueen ulkopuolella, niin ei sitä voi siellä mennä kuin maailmanomistaja ja kiepsautella eteen miten sattuu... pitäisi vähän osata katsoa asioita tilanteen mukaan. Se on ihan turvallisuusriskikin, jos ei lainkaan katso mitä tekee ja missä tai kuinka sitä toisen hevosen kylkeä viistäen ohitse painelee... Vähän joustavuutta ja muiden huomioon ottamista niin kaikilla on kivempaa ! :)

... haluan vielä toki vilpittömästi pyytää anteeksi kaikilta, kenen tiellä olen mahdollisesti ratsastaessani (tahattomasti) ollut. Parhaani mukaan yritän katsoa tiet ja tehtävät sen mukaan, miten muut ratsastavat - etenkin ne maneesivarauksen tuntiaan tms. varten tehneet. Mikäli tilaa ei ole kamalasti / porukkaa on paljon, niin ei todellakaan ole tappavaa tarvetta omia tilaa ainoastaan omille harjoituksilleen. Se on mm. ihan kiva yrittää ratsastaa puolikkaalla maneesilla, jossa joku hyppää niin ettei mitään muuta mahdu tekemään (puolikkaalla kun ei sääntöjen mukaan tietääkseni edes saisi hypätä... yksityiset siis). Sori jos kuulostan tuossa yllä olevassa romaanissa kovin aggressiiviselta, tekstiä vain tuli enkä oikein jaksanut laittaa kokoon "siistimpää" kokonaisuutta... :D Minun on aiemminkin pitänyt tästä aiheesta jotakin purkaa, mutta sainpahan nyt viimein mielipiteeni sanottua. Tekin voitte toki sanoa omanne, so feel free to comment !

Onneksi on olemassa niin ihania biisejä, auttavat vitutukseen kummasti ! Olen täällä ennenkin Lana Del Reyn biisejä hehkuttanut, mutta siis... ne vain ovat niin ihania ! I'm in love. Tällä hetkellä soi...

Lana Del Rey - National Anthem

1000 pistettä, mikäli jaksoit lukea kaiken ! Huhhuh. Nukahdan tähän oikeasti ihan juuri... kävimme äsken isän sekä veljeni kanssa mummin ja vaarin luona vähän kahvittelemassa + löpisemässä kaikenlaista :) Heitimme heidät sitten vielä keskustaan jotakin konserttia kuuntelemaan ja nyt voi alkaa rauhaisa koti-ilta ! Ohjelmaan kuuluu ainakin tuota kouluohjelman läpi käyntiä, hyvää ruokaa sekä Amazing Race + Terra Nova :) Vähänkö tuo eilinen Deception oli muuten jännittävä. Luin siitä etukäteen melkoisesti kritiikkiä, mutta päätin kuitenkin katsoa ja minä kyllä pidin ! Ehkä olen saapas, mutta mielestäni idea oli nerokas ja kokonaisuus varsin koukuttava ! Ah nam löysin muuten parhaimman leffaherkun ikinä: Ben & Jerry's Cookie Dough -jäätelö ! Varmaan monet ovat sitä jo maistaneetkin, mutta minä uskaltauduin vasta nyt... :D En kyllä vielä ole pahaan Ben & Jerry'siin törmännyt niin voisin kaiketi hieman rohkeammin noita uusia makuja maistella... ! Nam nam. Nyt menen syömään ja sitten mielikuvaharjoittelemaan rataa :) Moikkis !

10 kommenttia:

 1. Ihana tää sun blogi, oon ollu lukijana jo jonkun aikaa :) Jos voisit käydä kattoo munkin blogin niin ois tosi kiva:)

  http://keepitsimple-ida.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Voi tää on just niinkuin mun ajatuksista poimittu ! Itseänikin ärsyttää esimerkiksi maneesissa olevat tärkeilevät ratsastelijat, jotka tuuppivat eteen koko ajan. Olisi kiva jos muitakin otettaisiin huomioon eikä esimerkiksi omilla loppukäynneillä häirittäisi toisten laukkatyöskentelyä. Sitten mulkoillaan hirveän vihaisesti jos asiasta sanotaan, vaikka ihan nätisti olisi sanottu. Vaikka oma hevonen asuisi tallissa, ei tarkoita että omistaa maneesia eikä tarvitsisi kunnioittaa muita. Mutta joo, oma mielipiteensä asiasta kullakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeps... Se on kumma miten asioista tehdään niin vaikeita !

   Poista
 3. AINA, ikuiisesti ja vauhdista piittaamatta oikealta ohi! Kisaverkassa on aivan mahdotonta ennustaa, kuka kävelee pidempään, tekee siirtymisen tai ratsastaa kuviota, joten aina yksiselitteisesti oikealta ohitse ja vapain ohjin kävelijät pysyvät keskellä. Kenelläkään meistä ei ole kristallipalloa, josta katsoa kuka pyörii pääty-ympyrää, kuka tekee vastalaukkaa kolmikaarisella jne, meidän on avattava suumme, varoitettava ja silti muistettava oikeanpuoleinen liikenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en puhunukkaa tässä kisaverkasta, vaan tilanteesta missä on vähän ratsukoita, joista yksi ainoa tekee muuta kuin kävelee. Silloin se on meidän tallilla ainaki ollu periaatteena, että kävelijät väistää kovempaa meneviä. Eli siis sun mielestä, jos joku menee reippaasti uran sisäpuolella jotain väistöjä sun muita, niin mm. laukkaavan pitäis aina mennä sen oikeelta puolelta ohi vaikka uralla ei ois liikennettä? Kuulostaapa kummalliselta mun mielestä.

   Poista
 4. Tykkään sun postauksista aina, vaikka jotkut onki niin pitkiä! Jaksan aina lukea loppuun saakkaa! ;) Oot muuten ihan sika hyvä ratsastaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla !! :'-----) Haha en nyt tiiä, mut thanks !

   Poista
 5. Inhottavia nuo "oikealta ohi" tyypit, itsekin törmännyt muutamaan. Tosin törmänny myös semmoseen joka ei tunne oikeelta ohi periaatetta ja ratsastaa päin ku tulee vastaan ihan vaan uralla. Aina sanotaan et oikeelta ohi ni ei ku tää tulee aina päi. ;o
  Mut ihanan pitkiä just nää sun kaikki postaukset, ei yhtää liian pitkiä! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nimenomaan et toi oikeelta ohi ois kyllä kaikkien tiedettävä ku on enemmän porukkaa eikä tiiä mihin kukaki sitte suihkii... mutta sillon ku on tilaa ja näin, niin en ymmärrä miks tosta pitää ottaa joku "se on aina näin" -sääntö... Koska no... mun mielestä toi vaan on ihan järjetöntä ruveta pätemään ihan vaan pätemisen riemusta.

   Kiitos, kiva jos jaksaa lukee ! :''---)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !