torstai 12. huhtikuuta 2012

We'll stay forever this way

En jaksanutkaan eilen postailla vaikka piti, sillä väsytti niin että oli pakko mennä nukkumaan muutaman tunnin torkut siinä illemmalla, ja siihen se postailu sitten jäi. Ei sillä, ei olisi mitään kuvamatskuakaan ollut niin parempi ehkä kertoa eilinen ja tämä päivä samassa, tuoreiden kuvien kera... ;)

Eli eilen tosiaan kävimme Essin ja Johannan kanssa läpi Tampereen heppamessujen ständille tulevia kamoja sekä muuta asiaan liittyvää, hinnoittelimme jne. Voi vitsit että on upeita vermeitä siellä... ! Liike on erikoistunut ranskalaisiin ja italialaisiin hevos- ja ratsastusvarusteisiin, todella laadukkaita merkkejä valikoimissa kaikki ! Olo oli kuin missäkin aarreaitassa penkoessamme niitä tavaroita. Erityisesti minua kiehtoivat mm. nuo TdeT Innovation -kannukset ! Ovat kuulemma todella mukavat jalassa, eivät liu'u alas ratsastuksen aikana jne... me want ! Esille on tulossa paljon muutakin mielenkiintoista, eli mikäli Tampereen hevosmessuille on 20.-22.4. aikeissa tulla (tai ellet ole, kannattaa harkita uudemman kerran !) niin ehdottomasti suosittelen meidän ständimme katsastamaan... ;) Odotan todella innolla, uskon että tulee huippukiva viikonloppu ! Tästä linkistä pääset liikkeen verkkokauppaan.

Tänään luulin saavani nukkua, mutta eei... aamulla tuli soitto, että töihin sieltä ! Ennen lähtöäni en halunnut edes nähdä peilikuvaani, ihan nukkuneen rukous sieltä vain olisi katsellut. Vielä kamalammalta kyllä taatusti näytin hommista palattuani ! Naama täynnä hiekkaa, how nice ! ... työnkuvaani siis kuului hiekkojen poisto, eli työnsin sellaista mitälie harjakonetta pitkin maita ja mantuja. Ainoa vaativa osa oli koneen tyhjennys... astia piti tasaisin väliajoin kipata traktorin kyytiin ja hyvä etten mennyt joka kerta hiekkojen mukana sinne, kun painoi niin pirusti. Hengissä kuitenkin selvittiin ja ensi viikolla ilmeisesti jatkuu... Töiden jälkeen juoksin kotiin vaihtamaan vaatteet, sitten äkkiä hakemaan sisko koulusta mukaan ja tallille ! Hän siis suostui meitä taas kuvailemaan :) Nuutilla oli tiistai ja eilinen kävelypäivinä, sillä maanantain tunti oli aika rankka. Siirsin siis suosiolla eiliselle suunnittelemani normaaliliikutuksen tälle päivälle, jotta heppanen ei olisi liian väsy. Loppuviikon suunnitelmat ovat sellaiset, ettää... huomenna Nudella on vapari, sillä minä lähden Ypäjälle kuvailemaan ponioreja Lauran ja Heidin kanssa ! Lauantaina on tunti ja sunnuntaina... varmaankin jonkinlaista keventelyä. Unohdin sitten tosiaan ilmoittautua niihin estekisoihin... (y) Tai no joo... ihan sama sinänsä. Mikäli olisin ilmoittautunut, minun olisi tänään pitänyt hypätä itsekseni. Mitään ihmeempiä ei tosin varmaankaan olisi tarvinnut tehdä, sillä nuo korkeudet ja seuratason radat ovat suhteellisen helppoja, mutta mutta... eipä tarvitse nyt murehtia sitäkään.

Juu, tänään menin siis sitten ihan normaalisti kentällä. Oli aivan ihana ilma; leuto ja aurinkoinen :) Ja Nuuttikin oli ihana ! ♥ Aloitin käynnissä tekemällä muutamia perus pohkeenväistöjä sekä laajoja takaosakäännöksiä melko pitkin ohjin. Jos hevonen nousi kamalan ylös, korjasin jalalla tai raipalla ja selän rentoutuessa annoin kiitoksen. Käyntien jälkeen otin laukat, jotka taas pyörivät ihan mielettömän kivasti kumpaankin suuntaan ! Minun ei juurikaan tarvinnut tehdä muuta kuin nauttia ;)

Alkuverkan jälkeen rupesin maanantaisen tunnin tapaan tekemään avoja ravissa. Olin varautunut taas totaaliseen jumitukseen ja vastusteluun, mutta mitä sainkaan? No huomattavaa parannusta viime kertaan ! Eivät ne edelleenkään täydellisesti sujuneet, tahdin pitäisi säilyä tasaisempana ja askelten olla suurempia, mutta siis verrattuna maanantaihin... aivan erilaista menoa. Muoto säilyi suht hyvin, muutamia askeleita saattoi mennä vähän mönkään, mutta sain korjattua hevosen rennoksi käyttämällä hetkellisesti hieman vasta-asetusta. Avojen jälkeen hevonen oli ravissa todella miellyttävä ! Se meni mukisematta eteen ja liikkeessä oli oikeasti ilmaa alla ! ;o Ei se ennen tuolta ole tuntunut, muuta kuin siis ehkä juuri maanantaina siinä tunnin lopussa. Oli taas aika wow olo, kehitystä ?! Toivottavasti ei vain hetkellistä ihmettä... :D

Laukassa en tehnyt mitään kummallista, siirtymisiä ja vasta-asetuksien avulla suoristelua vain. Kerran otin pienen vastalaukkapätkän vasemmassa laukassa, raviin siirtymän ja myötälaukan noston oikeaan. Tuo sujui ihan hyvin, mutta hmm hmm sitten kun pitäisi suorittaa vaihto käynnin kautta niin... saas nähdä. Lauantaina toivottavasti tunnilla noita treenailemme. Haha, Nuutti oli kyllä tänään vähän hassu... laukoissa se ilmeisesti kuumui sen verran, ettei takaisin raviin siirtymisestä meinannut tulla mitään kun heppa vain laukkaili paikoillaan :D Onhan se kieltämättä aika hieno fiilis, kun hevonen painelee siinä omalla moottorilla tosiaan lähes aloillaan... ja sinänsä myös ihan kiva, että kun sitten (viimein) sain siirrettyä raviin, niin siirtymä oli todella hyvä ! Ei siis sellainen laamasiirtymä, mitä Nuutti yleensä tykkää esittää, vaan ihan kunnollinen; tahdikas ja tasainen ! Tämän päivän ansiosta en enää masistele maanantain epäonnistumisia, vaan riemuitsen tästä huimasta parannuksesta ja siitä, että luultavasti olen siis tehnyt ainakin jotakin oikein siellä selässä, vaikka vaikeaa välillä olikin... !


Ratsasteluiden jälkeen hoitelimme Nuudelin ripeästi valmiiksi siskon kanssa. Hän auttoi todella paljon laittamalla kamoja kasaan ja paikoilleen sillä välin kun kylmäsin hepan jalkoja :) Pääsimme lähtemään suunnilleen suunnitelmien mukaisesti niin, että olimme kotosalla joskus hieman ennen puoli kuuden. Minulla oli aika kiire ja juoksin pitkin taloa kuin päätön kana. Valmiina olin about klo 18:15 ja äkkiä asemalle nappaamaan Lauranen kyytiin ! Raukka joutui taas minua venailemaan, sori hun ! ... emmekä siis ehtineet puoleksi Omenalle, joten lippuvarauksemme meni umpeen puff. Saimme kuitenkin ihan jees paikat niin nou hätä ! Titanicinhan me siis kävimme katselemassa, 3D:nä oooh ! Yksinkertaisesti sanottuna: niin ihana leffa ! Se oli jopa parempi kuin muistin, tai niin... ehkä vain sain siitä hieman enemmän irti kuin silloin nuorempana, monen monta vuotta sitten kun elokuvan viimeksi näin. Ja voi että... vaikka lupasin itselleni, etten itke niin itkinhän minä. Tarina vain on niin ihana ja tavattoman lohduton... :( Tuo kokonaisuus kiehtoo minua hirmuisesti. Ja se musiikki... ♥ sai kyllä aikaan kylmät väreet useampaankin otteeseen. Ei auta, mielestäni yksi parhaimmista leffoista ikinä, niin vanha ja "kulunut" kuin onkin. Awww nuori DiCaprio ♥ kuinka suloinen voi olla ?! Kate Winsletkin on niin kaunis, ÄÄH ! Olisin niin halunnut elää tuona aikana... nuo mekot, hiukset ja kaikki muukin = ♥ ! En taida päästä tästä Titanicista yli nyt ollenkaan, haluan nähdä uusiksi heti wää ! Okei lopetan tämän riehumisen ja... liitän tähän yhden maailman kauneimmista biiseistä ♥ En ikinä usko että arvaatte mikä on kyseessä... ;)

Céline Dion - My Heart Will Go On

And I'm crying again... Juu juu, ehkä hieman kliseinen, mutta niin ihana. Apua, en näe kirjoittaa kun itkettää niin ! Pakko pitää pieni tauko...
--- okei. Josko nyt onnistuisi... phuh. Minulla oli mielessäni vielä jotakin - varmasti erittäin nerokasta - sanottavaa, mutta unohdin sen tässä niiskuttaessani. Juu no siis, päivän tapahtumiin palaten... leffa loppui joskus vähän ennen yhtätoista, heitin vielä Lauran kotiin ja kotona olinkin ehkä joskus klo 23:40? Tai vähän jälkeen, en katsonut niin tarkkaan. Äsken kävin suihkussa ja tällä hetkellä kello näyttää... 00:53 =) Ihan hyvinhän tässä ehtii nukkumaan........... herätys vasta klo 05:00 ! Sweet.

Tuolla ylempänä muutama kuva tämän päivän ratsastuksista, kaikki © Jonna. Koneeni on edelleen niin täynnä (samaten ulkoiset), etten saanut ladattua kaikkia kuvia, joten tässä ovat valitut kuvat ensimmäisistä, vähän päälle 700:sta otoksesta. Lopuista reilu 600:sta laitan muutaman parhaimman sitten myöhemmin kunhan saan ne jotenkin tähän koneelle mahdutettua... :) Aws tykkään näistä kuvista niin kovasti, heppa vain on ihan älyttömän hiano ! ♥ Tänään (heheh tai siis eilen.......) oli kokonaisuudessaan aivan huippu päivä ! Nyt painelen kiireen vilkkaa nukkumaan ja seiskalta nokka kohti Ypäjää ;) Good nite !

18 kommenttia:

  1. itsekkin kävin katsomassa vähän aikaan leffoissa titanicin! niiin surullinen , tuli väkisin tippa linssiin :( mutta se on vaan niiin ihana leffa ettei mitään rajaaa haluan myöskin nähdä sen nyt jo uusiksi ! tätä sun blogis on muuten ihan älyttömän kiva lukea , niin hienoja kuvia joka postauksessa! :) millä muuten teet nua bannerit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ! :'----( Se on kyllä ihan mielettömän ihana. Ihan sama kuinka monta kertaa sen on nähny, aina jotenki koskettaa samalla tavalla !

      Kiitos kovasti !! Adobe Photoshop CS5:lla teen :)

      Poista
  2. hyppäätkö nuutilla tai teetkö sen kans mitää maastakäsin harjotteluita ? ku aina noissa kuvissa väännät jotai koulua. jos teet, ni saisko niistäki kuvia/videoita tänne ? :-)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyppään välillä, en kovin usein vaikka pitäs sen saralla vähän ryhdistäytyäkin. Ja maastakäsin teen aika paljon kaikenlaista, kyllä täällä mielestäni on suhteellisen paljon muutakin kun kouluvääntökuvia jos yhtään postauksia selailee ;) mm. irtojuoksutuskuvia, yhteiskuvia meistä, kisakuvia (joskin nekin kyllä pääosin koulukisoista), talvella oli peltojuoksuttelua, sekä pellolla ratsastusta yms. Nyt kun vielä toimitaan Sofian päättötyön malleina niin luvassa on kaikenlaista kivaa, vähän vielä erilaisempaa kuvamatskua :) + tietenkin yritän saada mahdollisimman vaihtelevaa kuvitusta tänne muutenkin, mikä varmasti tässä ilmojen lämmetessä onnistuu paremmin (halukkaita kuvaajia on enemmän) ! ;)

      Itse siitä maastakäsin puuhailuista voisin kyllä tosiaan koittaa saada enemmän kuvia tai videota :) Harvoin vaan just niinä päivinä on sattunu kuvaajaa matkaan niin en saa sit muuta ku ite otettua lopuks jotain poseerauskuvia hepasta :D Mutta juu, seuraavaks pyydän siskon (tai jonkun muun) kuvaamaan kun teen jotain maastakäsin harjotuksia, kiitos ehdotuksesta ! :)

      Poista
  3. Rakastan noita kuvia aaas ja miks meidän kenttä ei sula epistääää :'---( se on vaan sitä loskapaskaa täynnä, mä voisinki tulla sinne etelään liinun kaa pariks viikkoo :):):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sama! Mää muutan sinne.. :'D Nuutti on kyllä ihan yberhyber ryhdikäs noissa kuvissa, ihania ! ♥

      Poista
  4. vitsi miten upeesti nuutti liikkuu noissa kuvissa! :)

    VastaaPoista
  5. Tiedätkö, oletko jotain sukua Tarja Turuselle, kun olette niin samannäköisiä (ja yhtä nättejä...) :D Jos vertaa vaikka tähän kuvaan: http://www.romania-insider.com/wp-content/uploads/2011/04/tarja.jpg

    Ja anteeksi outo kysymykseni :) Olen seuraillut blogiasi pitkään, upea hevonen sinulla (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmä ainakaa tietääkseni :'---D ! Haha, kiitos (:

      Poista
  6. Moi!
    En löytänyt edellistä tiedusteluani enää mistään, joten kysyn uusiksi... oletko tekemässä meille ulkoasun, joka voitettiin arvonnassa, vai et?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin sulle sähköpostia uudemman kerran !

      Poista
  7. miten sait ton musiikin tohon upetettua tuolla tavalla?? tai siis että mitä pistit yputubessa korkeudeksi ja leveydeksi jotta se on tuon mallinen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis se pitää laittaa tonne html -koodeihin? :D Muistaakseni 25px :P

      Poista
  8. Titanic on kyllä ehdottomasti paras elokuva minkä oon ikinä nähny! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei kyllä ihan äkkiä tuu mieleen toista noin vaikuttavaa kokonaisuutta ! :)

      Poista
  9. Ihana tämä sinun blogi! Itse olen vasta vähän ehtinyt lukemaan, mutta pakko sanoa että vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä ja Nuutti on aivan upea ilmestys. Olette hieno pari :) Tykkään myös tästä ulkoasusta ja tuo satulahuopa on aivan ihana :)

    VastaaPoista
  10. Oho huomasin tän kommentin vasta nyt kun kävin sähköpostia läpi ! :D Mutta siis kiitos kovasti, ihana kuulla !! :'----) Haha, mäki tykkään tosta huovasta tooosi paljon :) !

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !