torstai 5. huhtikuuta 2012

You light up my world like nobody else

Pari päivää minulla on nyt ollut joku ihme masis... Jotenkin vain ahdistaa kaikki... otan varmaan liikaa stressiä asioista, joista ei pitäisi. Vielä tässä vaiheessa en taida avata sen enempää, ehkä sitten myöhemmin kun asiat selkenevät hieman. Pitää vain tehdä niin kuin oikealta tuntuu. Onneksi fiilis on nyt parempi jälleen :) Uusi obbakin saapui eilen Postiin ja kävin noutamassa sen sieltä tänään. Heti oli tietenkin pakko tallilla testailla ja... se on aivan ihana ;) ♥ Kyseessä siis Sigman 70-200mm F2.8 II APO EX DG MACRO.


Nuutilla on tämä viikko ollut ihan vapaana, eli sillä on vain kävelty runsaasti. Tämä ihan siitä syystä, että sunnuntaina se tosiaan oli kisoissa tahmea ja ehkä hieman väsynyt viime viikon rankemmista liikutuskerroista. Pitänee taas pikkuhiljaa lisätä sen ruokintaakin, kun ei enään tuo keväinen hömppäenergia vaivaa. Mutta niin, hevonen on huono eläin palautumaan ja normaalistikin pidämme Nuutilla paljon palauttavia päiviä - nyt vielä vähän normaalia enemmän. Se kun ei pitkiin aikoihin ole ollut laiska reagoimaan pohkeeseen niin parempi antaa sille pientä lomaa ja palata työntekoon sitten hyvillä mielin :) Huomenna olisi tarkoitus ottaa heppasta vähän läpi kaikissa askellajeissa ja lauantaina mahdollisesti hypätä.

Tänään tallille saapuessani vaihteeksi harmitti aikalailla, kun huomasin Nuutin olevan TAAS vaihdettuna iltatarhaan... Alkaa pikkuhiljaa nyppimään kun tätä vuoron vaihtamista on nyt sattunut aika useaan otteeseen taas viime aikoina. Tänäänkin olisin voinut ulkoilla pojan kanssa vaikka kuinka pitkään, mutta nyt siitä ei tavallaan ollut mitään "iloa", kun meni tarha-ajan päälle... Tai siis tietenkin siitä oli iloa ja hyötyä, mutta u know, olisi ollut ihanaa mikäli hevonen olisi saanut olla aamun ulkona ja vielä useamman tunnin kanssani sitten iltapäivälläkin. Hain hevosen tarhasta vähän ärsyyntyneenä ja painelin yläkentälle...

Pidin tosiaan tänään vielä käpöstelypäivän, eli ajattelin tehdä heppasen kanssa kaikenlaisia maastakäsin juttuja. Kuten ennenkin olen täällä maininnut, niin teen sellaista työskentelyä aika paljon ja uskon sen olevan osasyy Nuutin hyvään käsiteltävyyteen. Ainoastaan maastossa on taluttaen välillä hankalaa, kun hevonen yrittää loikkia irti talutuksesta. Ennen se teki sitä useammin muuallakin, enää ei juurikaan ja muutamilla viime kerroilla olen saanut pidettyä sen kiinni myös maastossa. Mitä maastakäsin -harjoituksia sitten teen? No ihan perus pysähdyksiä, peruutuksia ja liikkeellelähtöjä enimmäkseen. Hevosen pitää pysähtyä heti kun minä pysähdyn, eli se ei saa valua ohitseni ja stopata vasta kun roikun ohjien jatkeena. Peruuttaa sen pitää kun käännyn ja lähden kävelemään vasten hevosta. Jos tuohon ei reagoi, niin alkuun voi myös auttaa kädellä / raipalla. Ei tarvitse välttämättä edes koskea hevoseen, riittää kun pyytää väistämään. Liikkeelle pitää lähteä samoin kuin pysähtyä, eli heti kun minäkin lähden. Heppa ei saa jäädä vain seisoskelemaan, jos se ei reagoi niin heti raipalla pieni napautus taakse. Nuuttia ei useinkaan tarvitse edes raipalla koskea, riittää kun sitä vähän näyttää niin johan totellaan ;) Ääniapuja on myös hyvä käyttää, Nuudeli ainakin on niille todella herkkä.

Huiman työnteon jälkeen päästin hevosen irti ja se lähti saman tien ravilla kentän toiseen päätyyn, eipä enää ainakaan näyttänyt väsymys painavan :D Testailin siinä sitten tuota uutta putkeani ja kuvasin miljoona kuvaa poseeraavasta ukkelista. On se vain niin söpönen :) Annoin Nuutin hetken oleskella ulkoloimi päällä, sillä yleensä se käy aina vapaaksi päästyään ensimmäiseksi piehtaroimassa. Kun se vain ihmetteli ja ravaili vähän, niin riisuin loimen ja annoin hepan chillailla sisäloimensa kanssa. Eiköhän se sitten perkule mene ja piehtaroi niin että on loimi aivan paskainen... :D Aurinko rupesi vielä paistamaan kentälle todella lämpimästi niin päätin antaa Nuudelin nauttia siitä hetken ihan nakuna. Välissä se innostui ihan maiskutuksesta vähän riehumaan, mutta missasin tietenkin kaikki pukit ja lähdöt kun en osannut uutta obbaani oikein käyttää ! Se nimittäin rullaa toiseen suuntaan kuin aiemmat putkeni :D Vie varmaan pienen hetken tottua... lisäksi tuo painaa huomattavasti vanhoja enemmän ! Haba koetuksella hehhe... :D

Kun nudisti Nuutti oli hillunut tarpeeksi, se tuli luokseni korvat töttöröllä ihan "I'm ready !" :) Lähdin siitä kävelemään ympäri kenttää ja heppa tuli tietenkin perässä :) Onneksi olin ottanut leipää mukaan niin sai vähän herkkua kun on niin kiltti poika, mamman mussukka ♥ Lopuksi laitoin hepalle loimet niskaan ja vein takaisin tarhaan kun ulkoiluaikaa kerran vielä oli jäljellä. Pohdin hetken ulkoloimen jättämistä kokonaan pois, mutta päätin kuitenkin laittaa vielä päälle. Alempana tarhoilla nimittäin usein tuulee hieman enemmän (kun ympärillä on peltoa) ja vielä se tuuli on aika vilpoinen. Nuutilla on kuitenkin melko pieni karva ja se on lämminverinen, niin herkempi kylmälle kuin nuo kylmäveriset / kylmää verta osittain omaavat hevoset, jotka ovat jo ilman loimia myös ulkosalla.

Pällipää ja liattu loimi !
Mitäköhän se tässä säätää......... ? :D Hurja poni.

Kotiin päästyäni otin puudeleista muutamia kuvasia uudella objektiivilla. En mitään julkaisukelpoista, ihan vain sellaisia "mallikuvia" että sain näytettyä äidille hankinnan kannattavuuden... (: Joku päivä pitää ottaa palleroistakin sitten kunnolla kuvia. Meillä on muuten Nuudelin kanssa varmaankin nyt viikonloppuna photoshootit Sofian päättötyötä varten whii ! ;) Toivon mukaan sää suosii, niin saadaan kivoja otoksia. Varmaan tännekin jossakin vaiheessa sitten jotain tulossa hihi, odotan niin innolla :) Jos joku ei vielä hiffannut niin tuossa ylempänä on näkyvillä tämänpäiväisistä kuvista muutama. Kuten näkyy, oli aivan ihana sää, harmi vain että hieman on vielä edelleenkin hakusessa nuo säädöt niin joissakin vähän puhkipalaneisuutta yms. mutta pääosin ihan ok... :) Kommenteista olisin happy ! :) Postausideatkin ovat muuten pop ! Varustepostaus ja postaus Nuutin asuintallista on tulossa lähiaikoina, mutta mitäs sitten niiden jälkeen lähtisi työstämään... ? Kaikki ehdotukset otetaan lämmöllä vastaan ! :)

np. Owl City - Angels


P.S. Kuinka moni teistä on pelannut Angry Birdsiä? Okei varmaan aika moni, mutta minä heräsin vasta nyt kun uudessa puhelimessani oli trial :D Pakkohan se oli kokoversiokin ostaa hups... olen ihan koukussa. Miten tuossa kolmosmapissa saa helvetti nuo possut kuolemaan ?! En ole päässyt läpi kuin pari tasoa ja niistäkin saanut vain yhtä tähteä... :(

P.P.S. Miksi karkkipusseissa on aina eniten niitä pahoja karkkeja? Tässä kolusin juuri pantteripussin läpi ja siellä on ainakin miljoona pehmeää mustaa ja vain ehkä kolme kovaa ?! Fuck this shit sanon minä.

P.P.P.S. Kai tekin kaikki tosiaan katsotte tuota älykkyyden multihuipentuman ilmentymää Subin torstai-illassa? Mikäli ei vielä auennut, niin Viidakon Tähtösiä tarkoitan. Kerroin myötähäpeästäni jo ensimmäisen jakson nähtyäni, mutta nyt voin sanoa että... en kestä kohta enää katsoa ! Mutta no can do, se on koukuttava sarja hei ! Voi luoja Kalinainen oikeastii............. haluaisin tietää mikäli löytyy jostain vielä enemmän myötähäpeän tunteita herättävä ihminen, eli kertokaa toki jos sellaisen tapaatte. Aika samalla viivalla kyllä Tuksun kanssa, mutte hehän ovatkin ylimpiä ystävyksiä. Suomen ylpeydet siinä niin...............

12 kommenttia:

  1. Löysin blogisi vasta vähän aika sitten, ja tykkään erittäin paljon ! (:

    Sitä mä kysyinsin että mikä runko sulla on tos kameras ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kiva kuulla ! :'----)

      Canon EOS 60D (:

      Poista
  2. jaa vähä oot hyvä kuvaamaa :o ja sul on tosi hieno hevonen <:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no en nyt menis sanoo, mut kiitos kuitenki ! :'---) Heppa on ♥ :)

      Poista
  3. oon itekki kuullu tosta objektiivista että se hyvä :) pitäs kyl itekki saaja jokin tommone :D
    ja pakko mainita et itekki kattonu pari kertaa tota viidakon tähtöset ja ei juma ... :D myötähäpeä iski heti! "eihän viidakoissa oo karhuja, koska mä pelkään niitä niiin paljo.." :D ei voi ku vaa nauraa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yeep ihan super kyllä ! :D

      Haaha no älä vaa, en ees ymmärrä miten tommosii ihmisii voi olla olemassa ! Tsiisus... :'-----D

      Poista
  4. MITÄ, mul on niit kovia mustia aina enemmän! Ja ne pehmeet on paljon parempia! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ihmettä :D ! Ei mee aina iha oikein, snif !

      Poista
  5. oohhh toi vika kuva I love it :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, se on varmaa munki lemppari noista ! :'----D

      Poista
  6. Angry birds on ihan huippu! Mul on se perus, sit Rio ja Seasons. Ihan sikahyviä. Uutta avaruusjuttua en oo vielä jaksanut tilata.

    Mä en tykkää mustista karkeista yhtään, ja oon aina ihan katkera ku niitä on aina 2/3 pussista :(

    Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii onki, se koukuttaa nii pahasti !! :D Mulla on vaa se perus, ää pitää varmaa hankkia noiki jos on kerta hyvii !

      Voi ei :( Miksei vois olla kokonaa omaa pussii hedelmäpanttereille ?!

      Kiittii ♥ !

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !