tiistai 9. heinäkuuta 2013

Indiedays Inspiration?

Muutaman muun heppablogin tavoin minäkin olen saanut kutsun liittyä osaksi Indiedays Inspiration -blogiyhteisöä, ja tässä on nyt sekä yksin että muiden ihmisten kanssa pähkäilty mihin suuntaan oikein lähdetään. Ajatus tuntuu houkuttelevalta, mutta samalla kaikki uusi aina vähän pelottaa... ihan luonnollista kai.

Etenkin näin "heppabloggaajan" näkökulmasta tämä mahdollisuus tuntuu aika hienolta. Voisi kai sanoa, että hevosblogit edustavat yhtä ns. blogivähemmistöä, eli yleisö on suhteellisen suppea ja sitä kautta luonnolliesti myös "etenemismahdollisuudet" pienemmät. Indiedays Inspiration -kutsun saaminen on mielestäni ehdottomasti etuoikeus, ja tuntuisi hölmöltä jättää tällainen tilaisuus käyttämättä.

Miksi sitten kuitenkin epäröin? Koska - kuten yllä sanoin - uusiin juttuihin suhtautuu usein varauksella. Eniten minua kuitenkin mietityttävät blogiin tulevat mainokset, ja eritoten ajatus blogin yläreunassa olevasta mainosbannerista (joka ei kuitenkaan käsittääkseni ole siellä jatkuvasti...?) vierastuttaa kovasti... jaiks. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että myös bloggaajalla itsellään on jonkinlaista päätäntävaltaa näiden asioiden suhteen, eikä blogi tule mainoksiin hukkumaan.

Muutos ei tulisi muuttamaan blogini sisältöä varmaan oikeastaan mitenkään. Ainoa lisä tulisi tosiaan olemaan mainokset ja niitähän ei tietenkään kukaan pakota klikkaamaan. Blogi EI myöskään tulisi siirtymään Indiedaysille, vaan se toimisi edelleen normaalisti bloggerissa.

Bloggaajalle etuna tässä "diilissä" on tietenkin näkyvyys ja mahdollinen uusi yleisö, mainoksista saatava rahallinen korvaus, sekä mahdollisuus kampanjayhteistyöhön erinäisten yritysten kanssa. Näistä en vielä tiedä tarkemmin.

Vielä en ole täysin varma vastauksestani, mutta tällä hetkellä kallistun kuitenkin liittymisen puolelle. Lopullisen päätöksen teen sitten kun saadaan muutamiin asioihin vähän lisää selvyyttä... :) mutta kuten jo sanoin, ei oikein haluttaisi tällaisesta kieltäytyäkään. Kieltäytyisitkö itse? Kerrataan vielä sen verran, että tosiaan Indiedays Inspiration -yhteisöön liittyminen on täysin eri asia (!) kuin blogin siirtyminen Indiedaysille. Näin ollen kirjoittaisin tänne edelleen aivan kuten ennenkin. Blogia ei siis kukaan tulisi millään lailla "pilaamaan" tai "riistämään". Jos minusta jostakin syystä tuntuisi siltä, että minulta vaaditaan liikaa jotakin mikä ei ole "mun juttu" (mitä en usko !), niin jättäisin leikin ehdottomasti kesken. Tämä on minun blogini, enkä rupea kenenkään muun pillin tahtiin tanssimaan, that's for sure ! :)

Palailen asiaan, kunhan tiedän enemmän. Tähän olin jo kirjoittelemassa että nyt kuitenkin suuntaan tallille, mutta saattaakin olla että Nuudeli saa tämän päivän vapaaksi ja lilluu laitumella yön, sillä meidän Lily rupesikin synnyttämään ! Puudelivauveleita hihii... ♥

Tällaisia ♥ Kesävauvat on parhaita kun niitä pääsee ulkona kuvailemaan. Tässä pikkuinen Meme lapsosena keväällä 2011.

40 kommenttia:

 1. Toi indiedays inspiration on kyllä tosi mahtava juttu !

  Ja tää uus ulkoasu ja banneri on ihan sairaan upee♥ !

  Tutui sulonen koira♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo munkin mielestä, ihan mahtavaa että ovat myös hevosblogeja noteeranneet ! :)

   Voi kiitos ♥

   Poista
 2. Se mainosbanneri ei käsittääkseni edes näy jos on ladannut adblockin! Niin että jos mainokset suuresti ärsyttää lukijoita, ne saa ihan helposti piiloon. Ihmettelen aina välillä kun joissain blogeissa lukijat valittavat mainoksia, kun ne eivät minulla näy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, vähän kätevää !! :o ... eli sekin murhe hävisi kertaheitolla :D

   Poista
 3. Mun mielestä toi kuulostaa tosi hienolta! Ansaitsetkin hieman tunnustusta, jopa minä, joka en enää miellä itseäni heppahulluksi, en pysty jättämään blogia! Tartu ehdottomasti tilaisuuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihana kuulla ! :D ♥ Munkin mielestä kyllä kuulostaa tosi kivalta, ja kokeilemalla tuskin mitään häviää... :)

   Poista
 4. Nyt on monet suositut heppablogit pyydetty tuonne indiedaysiin, joten en kannata sitä, koska kaikista blogeista on sitten vähitellen tulemassa semmoisia indiedaysblogeja, vaikka bloggerissa olisivatkin. Itse en haluaisi, että tämäkin blogi lähtisi siihen junaan, mutta ite teet päätökset ja sille ei mitään voi. Oma mielipide tässä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^^ samaa mieltä :)

   Poista
  2. Joo mä tiedän muutamia :) Mun mielestä on vaan hienoa, että hevosblogeillakin on tällainen mahdollisuus. Jos tästä tulee jotakin, mikä ei ole yhtään "mua", niin olen kyllä valmis jättäytymään jutusta ulos :) Katsotaan mitä tapahtuu !

   Poista
 5. En kannata, vaikka rahaa saisitki. Aika turha koko juttu -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tää on mielenkiintoinen tilaisuus :)

   Poista
 6. Toiha on hienoo ! Tottakai hyväksyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ! Tuntuis kyllä tosiaan tyhmältä kieltäytyy... :D

   Poista
 7. Liity vaan, ainakin chromelle on ladattavissa ilmaisia mitälie mainoksenesto-ohjelmia, jos joitakin niin kovasti häiritsee sitten se mainosbanneri :)

  VastaaPoista
 8. Koska on tulossa se erikoispostaus? ;) Mutta itte en yhtään tykkää tuosta koko indiedays jutusta, että jos multa kysyttäis en lähtis mukaan tietyistä syistä ja en yleisestikään kannata sitä, että blogilla tehdään "bisnestä" tai ylipäätänsä täälä nettimaailmassa kaikki raha-asiat ovat vähän epäluotettavia...vaikka en toki sitä sano, että indiedays olisi mikään huijaus sivusto (monet blogithan jo ovat siellä ja siitä on hyvää vauhtia kehittymässä massasivusto) mutta nojoo itse osaat tehdä omat päätökset ja sillä hyvä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Lifestyle erikoispostaukset" (tekisin mielellään ne jotenki putkeen, ja tekeillä on muutama erillinen) on tulossa kun saan pari taulua seinälle + kuvattua, ja varustepostauksen teko jatkuu kun tallin pesukone toimii ja saan huovat yms. pestyy ja kuvattuu, jos noita tarkotit? :D Muita ei tähän hätään tuu mieleen, sori jos unohdin jonkun ! Paitsi no videopostaus, siihen tartteen varmaan apulaisen, ellen shoppaile yhtä kypäräkameraa... ;)

   Joo samaa oon kyllä miettiny, mut katsotaan nyt mitä tuolta sanotaan :)

   Poista
 9. Hah jesh, siellä on kuunneltu lukijoiden ehdotuksia! ;);)

  VastaaPoista
 10. ilman muuta otat tarjouksen vastaan, mahtava tilaisuus, jonka olet ehdottomasti ansainnut! blogisi on upea kokonaisuus!

  VastaaPoista
 11. Kaikki anot (juu tiedän, olen itsekkin ano..) on Indiedays Inspirtaionia vastaan, kun taas omalla naamalla kirjoittajat sanovat että "tottakai liityt" :D Taitaa anot olla vaan kateellisia kun ei omalle kohdalle tämmöistä tilaisuutta ole sattunut.. ;)

  Mutta ehdottomasti liityt, jos itse haluat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, saattaa olla että niitä kateellisiakin on... ;)

   Jep, vastasinkin myöntävästi ja nyt vaan odotellaan lisää infoa ! :)

   Poista
 12. Aivan ihana koiravauva! Kasvatatteko ihan kasvattajanimellä villakoiria? :) liity ihmeessä indiedays:iin, pääseehän siitä varmasti eroon jos ei tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kiitos, Meme on ihana ♥ Joo kasvatetaan, nimellä Tikaretten :)

   Joo tota mäki mietin, ei tää kuitenkaan mikään elämää suurempi kysymys oo... ;)

   Poista
 13. Jos mainoksia alkaa olla paljon, niin se hidastaa blogia. Huomannu vaan sen muutamasta blogista, joka lähtenyt mainosteleen kaikenlaista.

  Sen vuoksi siirsinkin selailun Ghromeen, kun tähän saa AdBlockin. Koska onhan ne nyt ärsyttäviä ne mainokset, kun ekaksi saat skrollailla puolen sivun mittaisen mainoksen, jotta pääset aloittaan blogin selaamisen. Lisäksi noi ylämainokset pilaa samantien sen fiiliksen, mitä niihin blogeihin mennessä aiemmin tuli, sillä itse graafisen alan käyneenä tykkään visuaalisesti kauniista jutuista.. Ja heti, kun törmäsin ekoihin isoihin mainoksiin, tuli fiilis, että: WHYYYYY! Miksi pilasit blogisi fiiliksen! Koska ne oikeesti latistaa tunnelman.

  Mutta koska olen nykyään Ghromeileja , jolla on AdBlock, niin ei paljon haittaa, jos lähdet mukaan. Mutta kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kaikki ei ole huomannut moista mainoksien hävittämis vaihtoehtoa..
  Ja onhan toi ihan kivakin juttu, että tavallaan saat jotain takaisin siitä, että bloggaat.
  Kunhan ei liian ahneeksi käy, että alkaa heittäytyy mukaan vähän kaikkeen vaan sen vuoksi, että hyödyn tuostakin. On nimittäin yksi blogi, mitä luin aiemmin paljon ja pidin sitä ihanana, sen jälkeen se liittyi johonkin ja siitä taas johonkin ja nyt se onkin siinä mallissa, että postauksia tulee mainostamaan milloin mitäkin ja sisältö kärsi totaalisesti..

  Mutta itsekin sanoit jo, että et lähde tätä millään muotoa muuttamaan, joten hyvä niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä usko että niitä mainoksia kauheesti tulee, varsinkin kun tosiaan saa itekki siihen vaikuttaa :) Ainakin mitä oon muiden Inspiration blogeja selaillu, niin ei oo ollu mitään mainossekasortoa.

   Toi AdBlock on varmaan ihan kätevä ! Ymmärrän kyllä hyvin ton että mainokset latistaa sitä fiilistä, sillä mä kans pidän visuaalista ilmettä tosi tärkeenä mielenkiinnon kannalta.

   Joo yritän todellakin pitää ton mielessä ! Mä en todellakaan halua tästä mitään mainoskanavaa, jonne on vastenmielistä tulla :D Olis myös kivaa, jos tän kautta saisin toteutettua enemmän kaikkea kivaa teille lukijoillekin.

   Katsotaan miten homma lähtee etenemään ! :)

   Poista
  2. että oikein Ghromeilija :D selaimen nimi on kyllä ihan vaan Chrome :)

   Poista
 14. Hieno tilaisuushan toi on, varsinkin jos ei oo mitenkään sitova, vaan siitä pääsee halutessaan pois! Totta kai kokeilet, kun kerta tämmönen tulee eteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, irtisanoutua voi heti jos siltä tuntuu :) Pakko kyllä kokeilla, uteliaisuus vei peloista voiton :D

   Poista
 15. Liity vaan ihmeessä! Ei yksi mainos banneri haittaa joka on vaan VÄLILLÄ siellä :) ja minun ymmärtääkseni siitä on blogille vaan etuja? Minä kannatan liittymistä, mutta sinähän sen päätät. Ja en usko että blogit siitä menisivät mitenkään pilalle kuten jotkut väittävät..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ! Joo tässä on mun mielestä kyllä ihan hyvät edut, varsinkin kun blogi edelleen toimii bloggerissa eikä mm. sido tiettyyn postaustahtiin tms. :)

   Poista
 16. tosi hieno juttu, en voi muuta sanoa! etuoikeushan toi on, mutta niin.. onnea päätöksen tekoon ;) hehe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaki ! Kiitos, päätös tehty ja nyt vaan jännitetään ;)

   Poista
 17. Anna mennä vaan Susanna, jos siltä yhtään tuntuu. Melkein kaikkea kannattaa kokeilla ja takaspäin pääsee lähes aina jos tahtoo. Ajattelin nyt kerrankin kommentoida sulle, kun käyn tätä blogia aina lukemassa. Oon kai koukuttunut noihin ihaniin heppakuviin, vaikken oikeestaan hevosista ymmärrä yhtään mitään. Ja sulla on niin kiva tapa kirjoittaa, että usein luen pitkätkin postaukset loppuun asti. Ja Nuutti on kyllä veikeä polle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit, ja kiitos rohkaisusta ! :) Vaikka alkuun tätä vähän epäröin, niin nyt alan kyllä olla lähinnä vain innoissani. Katsotaan miten käy... :)

   Tosi mukava kuulla että käyt täällä lueskelemassa, kiitos :) Nuutti on kyllä tosiaan aika hassu tapaus ♥

   Poista
 18. Koska me sovittiin että kerrotaan typeriä faktoja itestämme, sait haasteen:
  http://quackingworld.blogspot.fi/2013/07/haaste.html

  OLEHYVÄ <3

  VastaaPoista
 19. Millä ohjelmalla teet bannerit? Täällä kun on aina niin hienot ja omaperäiset bannerit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ! :) Adobe Photoshop CS5:lla teen kaiken !

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !