torstai 25. heinäkuuta 2013

Puhu äänellä jonka kuulen...

Koska eläimet eivät sanoin osaa puhua, on meidän ihmisten tehtävänä osata kuunnella silloin kun ne eleillään ja olemuksellaan yrittävät meille jotakin viestiä. Hevonen on saaliseläin, joten se tekee kaikkensa viimeiseen asti kipunsa piilottaakseen. Sanotaan, että hyvä hevosmies kuulee kun hevonen kuiskaa, mutta huono hevosmies ei kuuntele vaikka hevonen huutaa.

Kirjoittaminen tuntuu tällä hetkellä vähän vaikealta, ette arvaakaan kuinka monta kertaa olen tämänkin postauksen uudelleen ja uudelleen aloittanut. Mitä mun pitäisi sanoa? Vai pitäisikö vaan olla sanomatta mitään? Ei, pakko saada ajatuksia vähän pois tuolta pääkopasta...

Lyhyesti sanottuna Nuutti on menossa klinikalle, mahdollisimman pian. Huomenna soitan ja varaan ajan. Vielä en osaa sanoa muuta kuin sen, että parilla viime ratsastuskerralla hevonen on ollut huono. Ei ainoastaan jäykkä, vaan eri tavalla huono. Epämääräinen. Muutamiin muihinkin asioihin olen kiinnittänyt huomiota. Sellaisiin asioihin, jotka ehkä oppii näkemään vasta sitten kun hevosen oikeasti tuntee.

En oikein tiedä mitä odottaa, enkä halua sitä juuri nyt ajatellakaan. Yritän olla maalailematta niitä peikkoja seinille, vaikka mulla lähes aina on tapana niin tehdä. Tyhmää, mutta aika tavallista kai. Nuutti on mun koko elämän tärkein asia, ja teen taatusti kaikkeni selvittääkseni omituisen liikkumien syyn ja hoitaakseni hevosen kuntoon.

Koko maailman hienoin olio ♥

Mutta tosiaan, en halua mennä asioiden edelle. Eläinlääkärivierailuun asti kävellään, ja sen jälkeen ollaan toivon mukaan viisaampia. Tänään pidettiin pienet kuvaukset pellolla, ihanassa ilta-auringossa, ja upeita otoksia Sofia saikin räpsittyä. Julkaisen niitä varmaan huomenissa (jos vain suinkin ehdin), sillä tällä hetkellä mua väsyttää ihan liikaa... ! En tunnusta katsoneeni Pretty Little Liarsia myöhäiseen yöhön saakka................ heh. Palaillaan siis toivon mukaan huomenissa, tai viimeistään viikonloppuna. Moikka !

66 kommenttia:

 1. Voi että... toivottavasti ei mitään vakavampaa. Tsemppiä ja paranemisia sinne! :)

  VastaaPoista
 2. Voi ei :( Toivottavasti ei mitään vakavaa.. Mutta niin sitä oman hevosen kohdalla aina ajattelee pahinta mahdollista! VOIMIA! <3

  VastaaPoista
 3. Voi ei!! toivotaan parasta :)

  VastaaPoista
 4. Mä niin tiedän ton tilanteen, meillä oli ihan sama kesän alussa.. Kyllä sitä vaan tuntee oman hevosensa niin läpikotasin, että tietää milloin kaikki ei oo hyvin. Hirveintä onkin se epätietoisuus, kun ei tiiä onko kyse jostai pikkuvaivasta vai jostai vakavemmasta... Toivottavasti teilläkin kääntyy kuitenki kaikki taas hyväks, PALJON tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä muuta sano... D: Toivon niin kovin että löytyis heti se vika, niin ei tarttis arvuutella pidemmälle. Kiitos hirveesti ♥

   Poista
 5. toivotaan ettei mitään vakavas! mutta ei kannata jäädä kävelemään jos ell lykkääntyy kovin kauaksi, koska vika voi kadota levossa tai piiloutua jolloin ell on vaikea löytää se

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on ihan totta, mutta ajatus kipeen hevosen rasittamisesta tuntuu vaan niin ilkeeltä :( Toivottavasti saatais aika pian !

   Poista
 6. Voi ei, toivottavasti ei ole mitään vakavaa! Toivonmukaan huomenna viisampia...

  VastaaPoista
 7. Voi harmi :( Paljon voimahaleja ! Pidän täällä sormet ja varpaat pystyssä ettei olisi mitään vakavaa !! :)

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti kaikki on hyvin!

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä Susanna, toivottavasti Nuutti on taas pian kunnossa!

  VastaaPoista
 10. VOi ei! :( TOivottavasti kaikki on hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä :( pikku Nuu raasu raihnainen pappa... ♥

   Poista
 11. Pretty Little Liars on saanut mutkin pahemman kerran koukkuun, hehe.. :D Mutta tsemppiä klinikalle ja mitä ikinä Nuudelilla onkaan niin paranemisia hirveesti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha hyvä että löytyy kohtalotovereita :D se on kyllä hullun hyvä !!

   Kiitokset ♥

   Poista
 12. Voi kurjuus :/ Mullakin on ollut muutaman kerran niitä tilanteita, että jälkikäteen olen harmitellut, kun en ole tarpeeksi ajoissa ymmärtänyt mitä hevonen yrittää sanoa. Niin varmasti käy joskus kaikilla, joten turha ainakaan itseään kamalasti syytellä. Toivottavasti klinikalla ei löydy ainakaan mitään vakavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä muuta sano, välillä vaan on niin riittämätön olo kun tuntuu ettei huomaa kaikkea heti ! ;( ärh. Mutta joo, toivotaan näin, tää epätietoisuus on niin pahinta... D:

   Poista
 13. Voi juku, tsemiä! Toivottavasti Nuutti paranee pian :(

  VastaaPoista
 14. Se on totta, että kun hevosen tuntee tarpeeksi hyvin, siitä huomaa kun kaikki ei ole hyvin.. :( Mutta toivottavasti ei ole mitään vakavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep... ;( kiinnittää ihan eri lailla huomiota pieniinkin juttuihin ! Kiitos, toivotaan niin :)

   Poista
 15. tsemppiä teille, tiedän tunteen.. :/

  http://rambojaemmi.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 16. toivottavasti olisi vaan vaikka jumeja eikä mitään vakava. Mutta tsemppiä ja toivotaan parasta! ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mietin samaa, että saattaahan se semmostaki olla. Jos ei klinikalta saada vastauksia niin pitää pyytää paikalle hieroja tai fysioterapeutti tms. :) Kiitos kovasti !

   Poista
 17. Voi ei, toivottavasti ei mitään vakavaa! Tosi koskettava teksti, alkoi itsekin ajattelemaan... On se Nuutti vaan niin suloinen! ♥ Pärjäile, pidän peukkuja pystyssä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ! Voii :) Nuutti on kyllä ihana ukkeli ♥ Kiitos hirmusti !

   Poista
 18. Voi ei :( no pidetään peukut pystyssä ettei olis mitään pahempaa !:)

  VastaaPoista
 19. voi pikku nuutikki :( <3 toivotaan että on vain pieni hoidettavissa oleva juttu lihaksissa tai vastaavaa! tsemppiä kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, Nuutikki :D ♥ Mutta joo niinpä !! Kiitos ♥

   Poista
 20. Meillä taas oli sama tilanne parisen viikkoa sitten.. Asia kuitenkin selvisi ja nyt ollaan jo voiton puolella :) Hyvin se menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana kuulla :) Toivottavasti meillä käy samoin !

   Poista
 21. Tuo epätietoisuus on kyllä aivan kamalaa :( Toivottavasti ei ole mitään vakavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ;( on niin avuton olo ! Jep, näin toivotaan :)

   Poista
  2. Tiedän tunteen, kun ei pysty tekemää mitää oman hevosen hyvinvoinnin eteen :( Ruunani on niin tapaturma altis kaveri, et sillä on ollu yhtäsuntoista haavaa ja mitä millooki.

   Poista
  3. Joo se on niin turhauttavaa ;( Voih... Nuutti on myös aika tohelo...

   Poista
 22. Voi eiii :( Toivotaan tosiaan, että selviätte säikähdyksellä eikä ole mitään vakavampaa! Tsemppiä ja Nuutille pikaista paranemista!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon !! Kiitoksia ♥

   Poista
  2. Luulin että olet tehnyt luopumispäätöksen jo aiemmin,kun et ole liiemmin tavoitteellisesti ratsastanut tai liikutellu Nuuttia.
   Voisiko olla vaan jumissa työnteon puutteesta?
   Hyvää klinikkareissua.

   Poista
  3. Kyllä sitä on ihan säännöllisesti liikutettu koko ajan, vaikka tavotteellisesti ei ollakkaan treenailtu :) Kiitos.

   Poista
 23. klikkasin tälle tekstille sekä like että dislike, koska näkee että sä välität nuutista tosi kovin ja toi kuva on ihana, mutta harmi että nuutti liikkuu huonosti:( toivottavasti ei oo mitään vakavaa... ootko yhtään miettiny vaihtoehtoi? sori jos on liian arkaluontoinen kysymys, ei tartte vastata. tsemppiä, ootte ihana pari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tsempeistä ja ihanista sanoista ♥

   En oo oikeestaan miettiny, kuten tuolla postauksessaki kirjotin niin en haluu kiirehtii asioiden edelle... :) katsotaan miten käy !

   Poista
 24. voi Nuuttia!! :( se on niin hieno! Ja sä oot sille paras mahdollinen omistaja. Hirveesti tsemppii klinikalle, mullaki on peukut pystyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Nuutti on kyllä ihan mahtava ♥

   Poista
 25. Toivottavasti ei mitään vakavaa :( tuttu tunne, hevosenomistajan arki on ihanaa <3 ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :( ja joo älä vaan, aina saa olla sydän syrjällään !

   Poista
 26. <<3<3<3 tsemppiä teille, olette niin ihania

  VastaaPoista
 27. Tsemppiä mitä sitten löytyykin! Nuutti on onnekas kun on saanut sut omistajakseen <3

  VastaaPoista
 28. Tsemppiä teille! Toivottavasti ei ole mitään vakavaa... Toivotaan että paranee eikä ole mikään parantumaton vika,millainen oli hoitsullani ja vietiin teuraaksi...;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !! Joo toivotaan niin... Voih, osanotot sun hoitsun puolesta :(

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !