tiistai 15. huhtikuuta 2014

Excitement !

Otsikko oikeastaan jo kaiken oleellisen kertookin, mutta höpötellään toki hieman enemmänkin kun täällä kerran ollaan ! Mitäs sitä onkaan nyt sitten viime perjantain tapahtunut...? Hmm no sunnuntaina meillä ainakin oli "koulupäivä". Hevosten käsittelyn sijaan keskityimme jälleen teoriaan ja kävimme läpi pään luiden otteita toisiamme räpläämällä.

Tältä näyttivät opiskelut sunnuntaina.

Ensimmäiset kerrat nousin hierontapöydälle hieman vastentahtoisesti, sillä pään luiden avaaminen jostakin syystä hieman karmii mua. "Kauhutarinat" kieliluun avaamisesta olivat myllänneet mun päässä siitä saakka, kun ensimmäisen kerran yhden sellaisen kuulin. Kauhutarinat lainausmerkeissä siksi, että avaamisestahan ei siis minkäänlaista kipua tms. aiheudu, mutta uhrin (lue: avattavan) reaktio saattaa olla melko mielenkiintoinen ! Pekka nimittäin on kertonut, että kieliluun avaaminen saattaa saada ihmisen esimerkiksi todella puheliaaksi, suorastaan hallitsemattoman puheliaaksi. Linda suostui tämän otteen osalta kopeloitavaksi (me muut emme !), ja siinä sitten ensimmäsenä testaajana sormia viritellessäni Pekka näytti toisen käden oikean paikan mun omalla kieliluulla. Lindan kaulalla otetta hakiessani rupesin yhtäkkiä nauramaan ihan hulluna. Vedet vaan valu silmistä, enkä kyennyt millään lopettamaan. Se oli samalla sekä pelottavaa, että erittäin vapauttavaa ! Kun viimein sain itseni rauhoittumaan, oli olo ihan hölmistynyt. Hekotus loppui kuin seinään. Ja ei sitten muuta kuin sen Lindan kieliluun kimppuun ! Hetkeä myöhemmin hihitettiin kumpikin hysteerisinä öh... jollekin tosi hauskalle varmaan..........

Tuntuu melko hassulta ajatella, että muutamalla pienellä kosketuksella on oikeasti noin suuri voima. Ihmisiltä se aito reaktio voi vielä olla huomattavasti vaikeampi saada, sillä me osaamme peitellä tuntemuksiamme. Hevoset puolestaan ovat käsittelijälleen tavattoman rehellisiä, minkä vuoksi niiden hoitaminen mua juurikin niin äärettömästi kiehtoo. Niiltä ei voi kysyä "miltä tuntuu?", mutta ne kyllä ilmeillään sekä eleillään kertovat tavattoman paljon.

Alvari kranioitavana pari viikkoa sitten.

Ensi kerralla on luvassa jälleen hevosten käsittelyä, ja tulemme luultavasti perus hoidon lisäksi katsomaan niitä myös liikkeessä. Kranion lisäksi päätettiin sunnuntaina Lindan kanssa hommata vähän lisäystä meidän opintoihin, ja toisenlaisen hoitomenetelmän opettelu aloitetaan tässä samalla ihan parin viikon kuluessa. Niin siistiä !! Vähän kyllä jännittää, sillä ensi töikseni mun täytyy voittaa eräs pienoinen pelko. Tai ällötystila, miten sen nyt ottaa. Tästä kuitenkin kertoilen lisää hieman myöhemmin !

Entäs sitten Nuutin kuulumiset? Pikaisesti niitä vielä tähän loppuun. Lauantaina heppa oli vähän löysä sekä työläs ratsastaa, minkä uskon ainakin osittain johtuvan siitä, että sen karsinaan oli taas kipattu pellettejä... Mehän tallin omistajan kanssa tosiaan sovimme, että Nuutille kärrätään nyt (ainakin väliaikaisesti) hajonnutta kuiviketta muiden hevosten karsinoista, mutta info ei ilmeisesti aina kulje ihan kuten sen toivoisi. Kirjoitin nyt hevosen karsinan oveen melko napakan ohjeistuksen ("HUOM ! Ei pellettejä karsinaan - syö ne !!!"), joten toivon todella että tämä oli ihan viimeinen kerta kun hevonen saa papanoilla herkutella.

"Mitä ! Minä mitään oo syöny ! Muutaman ehkä maistoin......"

Sunnuntaina Nuudelilla oli vapaapäivä hoitajansa kanssa, ja eilen ratsastin hevosen yläkentällä. Se oli aluksi kuin ihka oikea keitetty nuudeli; pitkä, löysä ja luikahtamassa aina sinne minne ei pitänyt. Muutaman kerran olin todella lähellä menettää malttini, sillä heppa kiskoi mua ympäriinsä kuin märkää sukkaa. Piti aina välillä ottaa käyntiin, laskea kymmeneen, rapsutella hevosta yhdestäkin onnistuneesta askeleesta ja kasata itsensä paremmaksi ratsastajaksi. Yhteinen sävel alkoi onneksi vähitellen löytyä, ja lopettamaan päästiin ihan hyvällä fiiliksellä.

Tänään olikin alla sitten aivan eri valtakunnan hevonen ! Niin kevyt ja yhteistyöhaluinen. Laukat pyörivät, ja ravi oli tahdikasta sekä paikoitellen ihan mukavan ilmavaakin. Jonna oli kameran kanssa mukana, joten kuviakin saatiin. Käyn kansion huolellisemmin läpi vähän paremmalla ajalla ja laittelen tänne ehkä lisää otoksia myöhemmin, mutta tässä nyt yksi maistiainen.

Kyllä mulla on aivan mahtava heppa, ei voi muuta sanoa.

Loppuviikko pitää sisällään... ulkoasutilausten väsäämistä, itsenäistä opiskelua (sekä käytännön että teorian parissa), sekä toivon mukaan aurinkoisia treenipäiviä. Pääsiäistä lähden viettämään serkkujen luo Mikkeliin, joten viikonlopun Nuutti saa pääosin hengailla vain. Toivottavasti sää suosii :) Hyvää viikon jatkoa kaikille !

45 kommenttia:

 1. Akupunktiota? Aattelin vaan et sopeis hyvin sun verikammoon? :D kuulostaa kyllä niin mielenkiintoiselta noi opiskelut ja varmaan ihan huippua päästä testailemaan myös niitä sihen omaan heppaan :) Söpö Nuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha yii, hyvä arvaus ! Totaki oon miettiny, mutta ainakaan vielä ei ole se hoitomuoto kyseessä... ;)

   Toi on kyllä tosiaan hirmu mielenkiintoista, Nuutissa on tapahtunu hirveen iso muutos näiden hoitojen edetessä ! Hihi, kiitos, se on ♥

   Poista
 2. Nuba oli kyllä aika magee eilen! olis tehny mieli jäädä ihailemaan sitä tuntikausia ! ♥ perjantaina sit uusiks en malta oottaa !! :DD♥

  VastaaPoista
 3. ihana nuudeli kurkistelee sieltä ikkunasta:DD se on niin komea hevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä kieltämättä niin söpö tuolta kuikuillessaan :D Kiitos !

   Poista
 4. vitsi sä istut täydellisesti, toi jalka ja kaikki.. :O oppisimpa mäki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, kaukana täydellisestä ! Uus satula auttaa vähän jalan oikeen paikan löytymistä, mutta mm. ryhdissä ja käsien asennossa on parannettavaa ihan urakalla. Kiitos silti :)

   Poista
 5. Nuutti on niin I-H-A-N-A !!! <3 Ja sulla on tosi kiva tyyli kirjottaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on ♥ Kiitos, tosi kiva jos tykkäät !! :)

   Poista
 6. nuutti on tosi ihanan näkönen heppa onko se sun kokonaan oma?:)

  VastaaPoista
 7. Jahas, laajennusta opintoihin tiedossa. :) Kerro lisää niin pian kuin mahdollista, tuo ällötystila kuulostaa lupaavalta!

  Nuutti näyttää kyllä kuvien perusteella koko ajan vain paremmalta ja paremmalta, hieno juttu! Laitahan joku kerta videotakin näytille, jos vain suinkin onnistuu. :)

  Mullekin on muuten nyt (viimein!) tulossa se oma hevonen! Mikäpä muukaan kuin rautias läsipää, heh. Tällä neitosella tosin on vain kaksi sukkaa, mutta ehkä se saa sen anteeksi. ;) Jos muuten jossakin vaiheessa rohkaistun pistämään blogin pystyyn, niin toivon hartaasti, että teet mulle ulkoasun! Itseasiassa mulla on mielessäni eräs toinekin juttu, kunhan saan hepasta vähän kuvia kotosalla. Laittelen sulle sähköpostia joku päivä, jos vain kerkeät lisää tilauksia ottamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, odotan niin kauhulla ! Kertoilen tosiaan lisää varmaan ensi viikolla... ;)

   Kiitos, tosi kiva kuulla !! Se on kyllä tuntunut viime aikoina selkään pääosin tosi hyvältä, ja menee tosiaan paremmaksi jatkuvasti. Videota pitäisi tosiaan saada esille silloin tällöin, ne vaan on aina niin paljon kuvia työläämpiä... :D

   Oii ihanaa, onnea ! Minkä rotuinen, ikäinen ja mistä se tulee? Rautias läsipää on aina hyvä lähtökohta, sukat on vaan plussaa ;) Tai oikeastaan jo rautias sellaisenaan on aika hyvä. Mä niiiiiin rakastan rautiaita !! ♥

   Laittele vaan sähköpostia, tällä hetkellä en aloita uusia töitä ennen kuin vanhat on valmiita, mutta otan jonosta työn alle aina tekemistä sitä mukaa kun edellisiä valmistuu :)

   Poista
 8. Mitkä noi sun saappaat on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öööh nyt en kyllä millään muista mallia, mutta merkki on Königs !

   Poista
 9. Todella kivan näköinen hevonen sinulla. Muutenkin mukavaa tekstiä sekä hienoja kuvia. Tätä blogia jään seurailemaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset, kiva jos tykkäät !! Tervetuloa mukaan :)

   Poista
 10. Sullahan on oikein kunnon opiskeluinnostus päällä, hyvä hyvä! Mä juuri tällä hetkellä hieman kadun tätä mun alavalintaa, kun hommaa on niin pirusti ja tuntuu etten mitään ymmärrä... :-D Vaikka kyllä mä tästä tykkään - muuten olisivat hanskat lentäneet tiskiin jo aikaa sitten!

  Nuuttinen se taas on niin hienona (ja höpsönä)! Olette jotenkin vaan niin toistenne näköinen pari, ettei voi kuin ilolla katsella :-) Tämä blogi muutenkin toimii ihan täydellisenä iltalukemisena noiden pikkuprintillä painettujen oppikirjojen vastapainoksi, ah me love!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kyllä !! ;) Voi vitsi, uskon että aika rankkaa on varmasti ! Mutta kyllä sä selviit, susta tulee vielä hyvä eläinlääkäri !!

   Hihii voi kiitos ♥ Ihana kuulla että toimitaan kevyempänä vastapainona sun opiskeluille ! :D

   Poista
 11. Keitetty Nuudeli, hahaa! Voi toista :)

  VastaaPoista
 12. Ihanaa nähdä aito hymy ratsastajan kasvoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, välillä näyttää vaan kuvissa ihan idiootille kun suu virneessä painelee menemään :D

   Poista
 13. Mä sulan aina Nuutille, se on niin söpö! ;) Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi voii, Nuudeli on kyllä kieltämättä aika suloisuus ♥ ;) Kiitos !

   Poista
 14. Voihan sentään! Rautias, läsipäinen hevonen nimeltään Nuutti, siinä on tarkka resepti mun sydämen sulattamiseksi! T. Nuorena tyttönä rautiaan, läsipäisen Nuutti-suokin omistanut, nyt jo täti-ikäinen harrastelija :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii, Nuudelin kaima !! :) Oli varmaan ihana heppa - kyllä sen noista ominaisuuksista jo voi päätellä ! ;)

   Poista
 15. voi ei miten sulonen tuo kolmas kuva ! :-D

  Hieenosti se nuutti liikkuu ja hyvää pääsiäistä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei käy kieltäminen ;)

   Kiitos, oikein hyvää pääsiäistä sulle myös !! :)

   Poista
 16. uuj siistii, jotain ällöö! :DD susannan oma pelkokerroin.. ;))

  VastaaPoista
 17. Ihan helppo arvata, sitä iilimato(?) tai joku muu mato juttu mitä pekka tekee :)

  VastaaPoista
 18. Mitä opiskelet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kraniota, kohta alotetaan myös iilimatojen kanssa :)

   Poista
 19. Onneeee!! Voitko suositella jtn talleja Kirkkonummella jonne voi mennä jatkamaan ratsastusta kun tuli tallin vaihdos? TAi jotakin tallia jossa voi saada ylläpitoon hevosen tai ponin taikka sitten vuokralle. :) ja jos Kirkkonummella ei ole mieletäsi juuri mitään niin jostain tästä läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D kiitos ! En hirveästi kirkkonummen ratsastuskouluista tiedä, ainoastaan Wikneristä on omakohtaista kokemusta. Tunnit ovat aika täynnä mutta ihan kivoja hevosia ainakin on tällä hetkellä, sekä mukavat opettajat. Ylläpito- ja vuokrahevosia kannattaa selailla netistä / kysellä tutuilta, niistäkään kun en valitettavasti oikein osaa sanoa :) Toivottavasti löydät itsellesi kivan harrastuspaikan !

   Poista
 20. Käytätkö kannuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä :) Riippuu vähän siitä mitä tehdään. Lähinnä tuevat varmaan taas enemmän käyttöön siinä vaiheessa kun ruvetaan suurempaa kokoamista vaativia juttuja treenaamaan.

   Poista
 21. Taidanpa arvata mitä ällöjä opiskeluja on luvassa, meidän tallilla kun Pekka opetti kraniota ja samalla vähän ällöttävämpiäkin hoitomuotoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aivan oikea arvaus varmasti :D Jaiks !

   Poista
 22. Mulla olis yks kysymys liittyen blogin ulkoasun muokkailemiseen, toivottavasti osaan kirjoittaa kysymykseni tarpeeksi selkeästi..

  Eli miten oot saanut tämän "tekstilaatikon", eli valkosen osion, johon tulee kirjoittamasi teksti ja kuvat, erilleen bannerista?
  Kun jos minä laitan blogiini bannerin, se ns. "kiinnittyy" / "jatkuu" siitä "tekstilaatikosta"..

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !