keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Nuudeli kevätfiilareissa

Tänään olisin voinut luulla piteleväni narun päässä ennemmin nuorta oria vieraan ympäristön hälinässä, kuin 17 vuotta elämää nähnyttä Nuudeliduudelia kotitallin kentällä. Tuntuvat nämä tuuliset kelit tekevän yhdestä jos toisestakin kaviokkaasta hieman tavallista ärhäkämmän menijän. Vanhalla ukkelilla piisasi virtaa vaikka muille jakaa ja olenpa ihan tyytyväinen että päätin tänään "rennon maastolenkin" sijaan viedä Nuutin yläkentälle juoksentelemaan. Siellä se karvaformula sitten paineli häntä töttöröllä, pukitellen ja puhisten. Ja voi mitä liikettä se välillä esitteli ! Eipä voinut kuin ihailla.

Katsokaa ! Piehtarointipaikkaa etsiessään Nuudeli käveli niin kuin normaalit hevoset konsanaan, ei passista tietoakaan !
"Katsos äiskä löysin tämmösen tosi herkullisen risun !"
Patukkamies. Mutta hei se on ihan oikeasti laihtunut vähän ! Asetusten puolesta vain tietenkin onnistuivat nämä plösökkäkuvat.
"Mä oon kyllä nyt niin villillä tuulella että pidä äiskä vaan pipostas kiinni !"
"Tääl näkyy vaiks mitä jännää !"
"Mä meen niin kovaa ettei sun antiikkinen kamera edes pysy perässä !"
Beibifeissi.
"No en muuten ole ! Mä oon sentään tallin karskein jäppinen."

Lopuksi Nuudeli (omasta mielestä tarpeeksi juostuaan) tuli mun luokse, työnsi päänsä syliin ja sanoi "hörh". Ehkä se kerjäsi herkkua tai kenties päästi moisen äännähdyksen ihan vahingossa, mutta mä en silti voinut olla pakahtumatta onnesta. Pieni suloinen hörähdyksenpoikanen tyytyväiseltä hevoselta. Nämä pienet suuret (tulkinnanvaraisetkin) hetket ovat niitä kaikista hienoimpia.

Siinä me sitten hyvä tovi halailtiin, Nuutti puhalteli lämmintä ilmaa mun kohmeisille käsille ja mä kuiskuttelin sen korvaan kuinka käsittämättömän ylpeä mä siitä joka päivä olenkaan. Jos mä olisin saanut päättää, se hetki ei olisi loppunut koskaan. Nuudeli kuitenkin saattoi olla tyytyväinen saatuaan tuulenpuuskan pudottamasta oksasta tekosyyn säpsähtää kauemmas... ;)


Riekkulikuvia tuli tänään valitettavan vähän, vaikka Nuudeli ihan antaumuksella juoksentelikin. Pitää ottaa vaikka ensi viikolla uusiksi, ja yrittää sitten löytää paremmat kuvauspaikat sekä asetukset. Mikä kuvista on teidän lempparinne?

46 kommenttia:

  1. oi vitsii toi viimene kuva! ihana! <3

    VastaaPoista
  2. Nämä sun postaukset on aina ihan parhaita, tosi hyvin kirjotat ja kiva kun on huumoriakin mukana:) Upeista kuvista puhumattakaan!

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus! Mun mielestä kaikki kuvat oli tosi kivoja, mutta toi kuva missä sillä on toi risu suussa niin on lemppari :) sillä on niin hauska ilme siinä ja kun just tuijottaa kameraan päin :D Ja kuvatekstit oli MAHTAVIA!! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha se on kyllä kieltämättä aika hupaisa :D Kiitos !! :)

      Poista
  4. Voi Nuudeli ! ♥ ja sul on parhaimmat kuva teksti!! :)

    VastaaPoista
  5. Ihana Nuutti, se on kyllä niin vekkulin näköinen tapaus! Kaikki kuvat on niin kivoja, etten kyllä suosikkia osaa valita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vekkuli se tosiaan onkin ! ;) Kiitti !

      Poista
  6. Hieno tuo viiminen kuva ja nuo tekstit sopii kyllä siihen! :)

    VastaaPoista
  7. voi ei ku ihastuin tohon tekstiin että Nuutti tuli sun luo ja pöhisi tyytyväisenä :'3♥

    VastaaPoista
  8. rakastan noita kuvia mihin muokkaat nuo tekstit yms !

    VastaaPoista
  9. Ihana postaus! Sun kuvat on aina niin hienoja, oon kauan miettinyt miten osaat muokata niitä ja säätää kameras♥ Mun lempparikuva on toi viiminen, missä on tekstiä :3 Jos tykkäät kurkata mun blogia niin tossa olis osoite: anniinajaonni.blogspot.fi
    Kerron lähinnä omasta hepastani ja koirastani.Blogille tosin tulee pian uusi kirjoittaja, joten se vähän muuttuu :)

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia ja Nuudeli! Mun entinen vuokris 18v. puoliveritamma joka kylläkin kuoli joulun alla niin oli ihan samallainen, että olis virtaa ollu vaikka muille jakaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :)

      Vooi, osanotot, oli varmasti ihana tapaus tää sun vuokris ! Musta se on ihan maailman sulosinta kun vanhat hepat käyttäytyy niinku nuoret konsanaan :D

      Poista
  11. upeita kuvia, etenkin tuo viimeinen. :) sulla kyllä todellakin on visuaalista silmää, ihan kateeksi käy!

    VastaaPoista
  12. Patukkamieskuva oli ihana <3 :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos, se on mustaki kyllä aika söpö ♥

      Poista
  13. Voi että miten hieno tuo vika kuva! Ihan meni kylmät väreet, kun taustallakin soi Spotifyn soittolistalta juuri eräs herkkä biisi.

    Hassu Nuudeli :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii ihanaa ! Kiitän :)

      Hihii, onhan se kieltämättä aika hassunen ♥

      Poista
  14. Lempparit oli "beibifeissi" ja "Mä meen niin kovaa ettei sun antiikkinen kamera edes pysy perässä !"

    VastaaPoista
  15. Upeita kuvia, Nuutti on kyllä hieno hevonen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä se kyllä tosiaan on - kaikin puolin ! :)

      Poista
  16. En ois uskonu että nuutti on noin vanha! Milloin ostit sen ja halusitko tarkoituksella noin "vanhan" hevosen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne vuodet vierii... :) Nuuttihan tuli meille 10-vuotiaana, eli oikein hyvän ikäisenä kun semmosta (n. 8-12 vuotiasta) kilpakentille valmista junnuhevosta silloin haettiin :)

      Poista
  17. Miten NuuNuu näyttää niin kamalan paksulle ekassa ja kolmannessa kuvassa? :D enkä nyt ole syyttelemässä, todellakaan vaan vääristääkö kuva? Söpö pöhkö NuuNuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niissä se tosiaan on vähän pönäkkänä... :D Kyllä se edelleen sais vähäsen painoa pudottaa, mutta suunta on oikea ja livenä näyttää ihan hyvältä :) Pitää yrittää saada joku päivä napattua Nuudelista jotkut hyvät rakennekuvat niin niistä varmaan näkis kuntoa hieman paremmin !

      Poista
  18. toi vika kuva <3

    VastaaPoista
  19. Juoksutatko Nuuttia usein irtona? Etkö pelkää, että se satuttaa itsensä? Meidän tallilla irtojuoksutus on kiellettyä, niin en ole koskaan kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväästä syksyyn kun pääsee ulkokentillä painelemaan niin olen pitänyt irtojuoksutuksen osana liikutustä jopa viikottain. Vähintään pari kertaa kuukaudessa pyrin antamaan hepalle mahdollisuuden riekkua oman mielensä mukaan, kun harvemmin tuo tarhassa juuri kunnolla irrottelee. Talvella tulee irtojuoksutettua harvemmin, ellei yläkentällä / "takatarhassa" ole hyvää lumipohjaa. Maneesia kun ei aina halutessamme päästä valtaamaan.

      Riskit kulkevat mukana ihan kaikessa mitä ikinä teemmekään. Mitä tahansa voi sattua milloin vain. En siis stressaa liikaa, ja olen sitä mieltä, että tekee tosi hyvää sekä hevosen psyykkiselle että fyysiselle terveydelle päästä välillä irrottelemaan oikein kunnolla ilman ratsastajaa selässään. Nuudeli ainakin tuntuu ottavan ilon irti näistä tilaisuuksista :)

      Onko irtojuoksutus kiellettyä tallillanne kenties pohjien vuoksi, vai juurikin näiden riskien? Ihmisiä on erilaisia, enkä tuomitse muiden ajattelutapaa, mutta itse koen irtojuoksutuksen vaikutukset ainoastaan positiivisina :) Hevonen on kuitenkin hevonen, ei sitä voi (eikä mun mielestä pidä) pumpuliin kääriä !

      Poista
  20. Eipä kyllä uskoisi Nuuttia 17-vuotiaaksi! Hyvin säilynyt selkeästi ;) Ihania nämä kuvat, saivat hymyn huulille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha todellakin ;) Se on varmaan päättäny olla kasvamatta aikuiseks, tuntuu et meno vaan vuosi vuodelta menee villimmäks !

      Poista
  21. aivan ihania kuvia, voi että tuon hevosen naamaa! oletko jo päättänyt mitä teet kamera-asian kanssa? :) ei siis sillä, että näissä kuvissa mitään vikaa olisi, hienoja saat otettua taatusti kameralla kuin kameralla.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos !! :)

      En ole vieläkään varma miten teen. Toistaiseksi menen tällä 400d:llä, sillä rahaa menee melkoisesti vähän muihin juttuihin... :) Jos rupee tuntumaan siltä, että toi vanha kamera yksinkertaisesti on liian hidas, niin saatan kyllä korjauttaa ton 60d:n ja katsoa uutta runkoa sitten vaikka ensi vuoden puolella. Mutta katsotaan nyt... :)

      Poista
  22. maailman monin nuudeli :33 mun suosikki blogi heppa!

    VastaaPoista
  23. Oi vitsi upeita kuvia! :o Vaikee valita parasta, upee Nuudeli :3

    VastaaPoista
  24. Piti jo viime postauksessa kysyä miksi leikkaat vuohis karvat tai miksi yleensä niitä leikataan ja voiko siitä olla haittaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkonäön vuoksi ne kai yleensä leikataan, jalat näyttävät siistemmiltä kun ei ole kamalaa karvakasaa siellä alhaalla :) Itsehän siis vain saksin nuo pitkäksi kasvaneet karvat, mutta sine vuohiskuoppiin tai muualle en millään klipperillä koske. Suojaavat kuitenkin varmaan jonkun verran mm. riviltä kun on vähän karvaa nahan päällä :)

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !