perjantai 11. huhtikuuta 2014

Maailman mahtavin avaruusmato

Tänään oli sadepäivä. Mun olisi tehnyt mieli linnoittautua neljän seinän sisään ja pistää Modern Family sekä popcorn -kone pyörimään, mutta reippaana heppatyttönä ("yhyy miks tääl sataa" -nurinan säestämänä...) suuntasin iltapäivästä kulkuni suoraan rakkaan Nuudelin luo. Maneesiin ei päästy, joten päädyttiin hepan kanssa yläkentälle. Se oli lanattu ja pienen kosteuden ansiosta varsin hyvässä kunnossa. Alakenttää tuntuu Nuutti usein sateella hieman varovan, tiedä sitten meneekö ehkä hieman liukkaaksi...?

Söpöliini odottamassa hommiin lähtöä toukkapuku päällä ja uudet popot jalassa.

Sanalla sanoen Nuutti oli tänään ihan mahtava. Niin mahtava, että mun oli todella vaikea ratsastaessani pitää naama peruslukemilla. Teki mieli vain virnuilla idiootin lailla ja huutaa koko maailmalle kuinka upea hevonen mulla onkaan. Se liikkui hirmu hyvin heti ensimmäisistä laukoista lähtien, kantoi itsensä takajaloillaan ja oli aivan pumpulia edestä.

Alkuverkkalaukkaa.
Näytän vähän siltä ku oisin just juossu seinää päin mut sentään taisin välillä itekki keskittyä.
Meinaan törkeesti syyttää mun takkia tosta istunnasta. Koska vikahan ei missään nimessä voi olla itse ratsastajassa.

Mä en millään osaa pukea sanoiksi ratsastuksesta jääneitä fiiliksiä, ne olivat niin huikeat. Mä olin yhtä hymyä, ja heppakin näytti sateesta huolimatta maailman tyytyväisimmältä pikku oliolta :) Hommia tehtiin tänään varmaan korkeintaan 15 minuuttia (runsaiden alku- ja loppukäyntien lisäksi siis tietenkin), mutta mä en yksinkertaisesti nähnyt tarvetta tuupata enempää. Mä en halunnut rikkoa sitä ihanaa kuplaa, jonka sisällä me oltiin.


Tästä on hyvä huomenna jatkaa :) Pitää yrittää taas joku päivä saada tänne vähän järkevämpää "treenianalyysiä" kun meni tämä nyt näin pikaiseksi hehkutukseksi, vaan minkäs teet kun heppa on niin valtavan hieno ! Kaikista postauksen kuvista suuret kiitokset siskolleni Jonnalle.

Höpsöt.

Toivon mukaan teillä muillakin on ollut loistava perjantai, oikein hyvää viikonloppua kaikille !

42 kommenttia:

  1. Ihanat<3 te ootte ku prinsessa ja prinssii♥

    VastaaPoista
  2. Hienoa että onnistui! Mä tuun itsekkin tosi hyvälle tuulelle kun joku kertoo onnistumisista ja, että onnellisuuden huomaa tekstistäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihanaa että osaat iloita muiden puolesta !! :)

      Poista
  3. ihana blogi :)

    VastaaPoista
  4. Sulla on tosi mukava kirjotustyyli!
    Tiiän ton "en voi lakata hymyilemästä" tunteen ratsastuksen jälkeen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla !

      Hih, se on kyllä ihan paras tunne ikinä :)

      Poista
  5. Voi kuinka hienoja te olette, täydellinen pari ♥ Nuutti on aivan mahtavan hieno, ja ratsastaja tietenkin myös ;) miten muuten sen kuivikeasian kanssa on käynyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥

      Nuutille ollaan nyt otettu sitä olkipellettikuiviketta hajonneena muiden karsinoista (paitsi tänään joku oli laittanut taas papanoita......), kun tallin omistaja niin halusi kokeilla. Meinaan puhua hänen kanssaan uudelleen kunhan katson mitä säteet sanovat nyt kengityksen jälkeen, lähtevätkö huononemaan jne. Tarvittaessa pyydän vielä kengittäjää antamaan lausuntonsa :)

      Poista
  6. Ois kiva jos vaihtaisit ulkoasua keväisemmäksi! Tää nykynen on tosi talvinen :(
    Ps. Hieno Nuudeli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitäis tosiaan saada vaihdetuks mutta tuntuu etten millän ehdi tekemään mun omaa banneria valmiiks missään välissä ! :( Yritän ens viikolla olla tehokas ja käyttää hyödyksi kaiken koneella kökkimäni ajan :)

      Kiitti, niin se on ♥

      Poista
  7. Sun otsikot on aina niin hauskoja!

    VastaaPoista
  8. vai että avaruusmato! kieltämättä melko hienon näköinen;)

    VastaaPoista
  9. Nuutti on niin söpö! Etenki tossa vikassa ratsastuskuvassa, korvat töttöröllä <3

    VastaaPoista
  10. Kiva kuulla, että teillä meni hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun osaatte myötäelää mun ilossa, iso kiitos siitä :)

      Poista
  11. Menitkö ilman satulaa? Ootte tosi mahtavia! :)

    VastaaPoista
  12. mulla taitaa olla toi sama takki (jos on equipage?) kun sulla enkä kans enää ikinä käytä sitä ratsastuksessa kun se saa mun istunnan näyttää nii hirveeltä.. :D muitakaan bomber mallisia ei sit oo kauheest tullu osteltuu vaik muilla näyttää aina niin kivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Equipagehan toi :D Jotkut takit tosiaan saa ratsastajan näyttämään semmoselta koppakuoriaiselta, mutta en kyllä voi kieltää ettenkö itte ois tuolla könöttäny vähän miten sattuu... :D

      Poista
  13. kannattaskoha lopettaa se sisä ohjassa roikkumine

    VastaaPoista
  14. Ihana avaruusmato-Nuunuu! :D Näyttääpä se kuvissakin kivalta, hyvä te :)

    VastaaPoista
  15. Todella hieno sadepuku Nuutilla ;-) Tuli ihan itsellekin hyvä mieli tästä postauksesta, kun niin hyvällä fiiliksellä selkeästi kirjoittelit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain !! ;)

      Voii miten ihana kuulla ! Te ootte niin ihania kun osaatte iloita toisen riemusta, mullekin tulee kahta parempi fiilis näitä kommentteja lukiessa :)

      Poista
  16. Mitä toi kentän pohja on? Näyttääpä se hyvältä vaikka sataa:) Hyvältä näytätte tekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on hiekkaa ja jotain kumirouhetta :) Kovalla sateella menee tuokin luonnollisesti vähän kuravelliksi, mutta pieni kosteus saa sen parhaimmilleen !

      Kiitos ! :)

      Poista
  17. Ihana kuulla että teillä menee hyvin! Ja aika pähee toukkapuku tosiaan Nuutilla! :D

    Olisi muuten hauska nähdä jossain välissä myös videota teidän menosta, vai oonkohan missannut jonkun postauksen jossa lähiaikoina ois ollut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos ! Joo se on, Nuudeli on kovin ylpeä siitä... ;)

      Tohon Hippolan antamaan ratsastushaastepostaukseen piti tulla video, mutta en vaan jaksanut tapella sen kanssa niin jäi välistä... Yritän saada joku päivä uutta videota, ja hankkia myös jonkun tota ikivanhaa Movie Makeria paremman videonmuokkausohjelman !

      Poista
  18. näyttääpäs Nuutti hienolta ! tää sade vois kyl loppua mun puolesta......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !! :) Ja joo vois kyllä, tosi ankeet kelit ollu nyt useamman päivän... :(

      Poista
  19. Onpas teidän meno hienon näköistä :) oon muute kaks kertaa nähny unta, että ratsastan jonkun bloggaajan hepalla. ekan kerran Kaktusta ja Futurasta, Futu tuli meille kun Kaktu ja Teemu oli Teneriffalla. Tokan kerran tänä yönä, näin unta että menin Nuutilla tän paikkakunnan ratsastuskoululla yhellä tunnilla, laukattiin siinä paljon :D sä taas menit yhellä suomenhevosella, jonka nimi on Tumppi. Aika hauskoja nää mun unet :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! :)

      Haha voi ei XD Unet on aina ihan kummallisia, ois parasta kun niitä vois nauhottaa ja katella sitte herättyään !

      Poista
  20. Alkulaukoissakin kannattaisi yrittää saada hevosen turpaa enemmän eteen. :) Nuutin "normaali muoto" näyttää kuvien perusteella melko oikeaoppiselta, jos niin voi sanoa. Ymmärrän että rullaaminen käy helposti jos hevosella ei ole voimaa kantaa itseään (olen lukenut että Nuuttia on jäykkyyden vuoksi hoidettu kraniosakraalihoidolla - varmasti siis vie aikaa kehittää lihakset taas parhaaseen tikkiin) tai jos se liikkuu hieman takajalat velttoina. Mukavaa kuitenkin, että hevonen tuntui olevan takapäänsä päällä, eivät ne takajalat siis varmaankaan kovin heikosti voineet toimia. Nuutilla muuten on todella ihanan symmetrinen etu- sekä takajalan ojennus, hyvä! Molempiinhan voi lähes aina (näin on pakko myös maailman huipun kouluratsastajien ajatella, vaikka heidän allaan jos minkämoisia liitokavioita onkin) saada lisää ns. "poweria", näyttävyyttä, kun sitä liikettä treenaa. Olette kuitenkin ilmeisen hyvää tahtia menneet eteenpäin viime vuoden takapakkien jälkeen, joten suunta on varmasti ainoastaan ylös. Eikä kaikilla hevosilla tietenkään rahkeet mihinkään GP-kouluratsun tasolle yllä, mutta monet jäävät siihen kohtalaiselle keskitasolle vain koska eivät uskalla/osaa ratsastaa isommin, voimakkaammin.

    Myös oman käden voimakkuus kannattaa tarkistaa, mikäli hevonen painuu usein kuolaimen taakse. Sehän voi paeta liiallista painetta. En kuitenkaan väitä, että näin teidän kohdallanne olisi, mutta ainahan kannattaa miettiä mitä voisi parantaa.

    Oikein hyvää kevään jatkoa sinulle ja Nuutille, olette oikein kivan näköinen pari. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset asiallisesti esitetystä kommentista sekä kehuista :)

      Nuutti liikkuu yleensä alkuverkassakin aika kivassa muodossa, välillä saattaa pätkittäin tosiaan nenä valua ehkä liian taakse, mutta en ole pitänyt sitä kovin vaarallisena kun hevonen kuitenkin liikkuu rentona selkänsä läpi, itsensä kantaen, ja tulee tosiaan aika mukavaan työskentelymuotoon kun niin pyydän :) Omaa kättäni pyrin tarkkailemaan jatkuvasti (sillä tosiaan aina löytyy parannettavaa !), mutta paineeseen Nuutti yleensä reagoi valahtamalla pitkäksi kättä vasten (tai nostamalla päänsä taivaisiin, tätä tosin tekee enää hyvin harvoin). Aluksi muistan usein joutuneeni Nuutin kanssa vetokilpailuun, kun laitoin kädellä vastaan vaikka olisi pitänyt muistaa ratsastaa paremmin istunnalla. Nykyään Nuudeli on lähes aina todella kevyt edestä, ja heti jos tunnen sen olevan vähänkään tyytymätön käteeni, pyrin rentouttamaan itseni ja ratsastamaan hevosta aavistuksen pidempään muotoon, josta sen taas vähitellen ennen kaikkea istunnalla sekä pohkeella, mutta myös mahdollisimman pehmeällä kädellä nostan ylemmäs :)

      Totta puhut, monessa hevosessa riittäisi liikettä vaikka ja kuinka, kun sen vain osaisi ottaa esiin ! Nuudelinkin näkisin oikein mielelläni mm. Suomessakin valmentamassa käyvän Warwick McLeanin ratsastamana - liikkuisi varmasti aika hienosti, kun liikekapasiteettia kyllä riittää. Mutta kunhan tässä tosiaan taas keräillään Nuutille niitä oikeita lihaksia ja kohotetaan kuntoa, niin varmasti tulee liikkuminen paranemaan entisestään :) Mun pitää juurikin muistaa vaan rohkeasti ratsastaa, sillä ilmaiseksihan ei voi olettaa kuuta taivaalta saavansa.

      Mitä parasta kevään jatkoa myös sinulle ! :)

      Poista
  21. Avaruusmato XD hajosinko ees.. Mut vähän sä oot koulutuuppari kun meet ilman satulaakin kuin satulan kanssa! Ite pompin aina ja luovutan koska jos yritän ratsastaa eteen niin heppa vaan jumii enemmän XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa joo oisit kuule nähny kui hienosti mä tuol olin ! ... not XD Mut Nunuu on kato semmone pullataikina nii kyl sen seläs istuskelee ♥ Champpi on pulla mut ei taikina ! Se on semmonen pomppupulla =)

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !