maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tampereen hevosmessut 2014

Viime vuonna kyseiset messut jäivät multa välistä, mutta tällä kertaa pääsin kuin pääsinkin paikalle. Lindan kanssa suunnattiin eilen kahdeksan jälkeen auton nokka kohti Tamperetta ja parisen tuntia myöhemmin parkkeerattiin itsemme messuhallin pihaan. Väkeä näytti pyrkivän paikalle melko runsaasti, vaikkakin sunnuntai oli kuulemma kahdesta päivästä se rauhallisempi.

Ohjelmaa oli kummassakin messuhallissa todella runsaasti, samoin kuin näyttelleasettajiakin. Paljon näkyi myös hyviä tarjouksia, ja pariin(kymmeneen...) otteeseen tunsin rahan oikein polttelevan lompakossa. Onnistuin kuitenkin hillitsemään itseni, eikä mukaan tarttunut mitään "turhaa" (vaikka siis eihän esim. satulahuovat ikinä oo turhia...). Kuvia tuli taas napsittua melko runsaasti, joten niitä seuraavaksi !

Terhi Stegarsin kouluratsastusklinikka, Nina Dunder & Ramses XII.
Katariina Wolin & Mallendina.
Pitäskö hankkii tommonen kypärä !
Täysii !
Kiva toi tukka, Nuudeli vois ottaa siitä puolet.
Ja täysii toiseen suuntaan !
Tää oli niin lutunen !
Näitä ei harmittavasti ehditty näkemään tositoimissa :(

Agrimarket areenan tapahtumista ehdimme näkemään Terhi Stegarsin klinikan lopun, Raviliigan viestirallin, sekä osan Suomenratsut ry:n jalostusorinäytöksestä. Tässä välissä käytiin pällistelemässä Hevoset&Ratsastus -lehden ständillä, ostamassa kolmella eurolla onnettoman kokoiset pehmikset ja kiertelemässä ympäriinsä. Katsomoon palattiin siinä vaiheessa kun esteratsastus starttasi. Välillä aina mietin, että no eihän tää 400d yhtään hullumpi kamerakaveri ole, mutta kyllä tänään taas meinasi siinä kuvatessa ihan itku päästä. Harvassa olivat ne liikekuvat, jotka julkaisukelpoisten joukkoon pääsivät........

Ennen Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailua areenalla käväisi Sillanpään oriaseman siitosori Knows Nothing. Vaikka mä en ravureista niin ymmärrä, niin oli kyllä mun silmään yksi ehdottomasti komeimmista näkemistäni lämppäreistä :)

Normaalista poikkeavat olosuhteet saattoivat aiheuttaa ratsukoille ongelmia, jännä paikka varmasti sekä hevoselle että ratsastajalle. Tämä heppa muuten hyppäsi tosi kivasti, harmi että epätärähtäneitä otoksia ei oikein loikista löydy...

"Olinko hyvä?"
Päivän ehkä ainoa onnistunut (tai ainakin onnistunein) hyppykuva, onneksi sentään meidän tallikavereista Roysta ja Alvarista !
Heppa tyytyväisenä itseensä onnistuneen suorituksen jälkeen.

Lopuksi ennen lähtöämme kierrettiin vielä kerran läpi koko A-halli ja tarttuipa siinä samalla pari juttua ostoslistalle. Ne pitää hommata sitten kun voitan Eurojackpotissa. Kotimatkalla meininki oli (mäkkäritankkauksesta huolimatta) niin väsynyttä, että meinattiin kuolla nauruun monta kertaa. Huh, kunnon vatsalihastreeni. Kiitos Lindalle sekä kaikille muillekin messuilla häärineille tutuille hauskasta päivästä !

Päivän ainoa ostos: Schockemöhlen tavalliset, mustat kangasohjat kun Nuudeli ne edelliset karatessaan katkaisi. Hintaa näillä oli tarjouksessa 10 € (alkuperäinen tarra näytti 47,50 €), joten not bad. Olisi ehkä pitänyt ostaa varastoon useammatkin...

Kuinka moni muu oli messuilla tänä vuonna? Mitä piditte? Ostitteko jotakin? Linkittäkäähän kommenttiboksin puolelle postauksianne tai kuvianne messuilta, katselisin niitä oikein mielelläni !! :)

32 kommenttia:

  1. Haha, mä näin sut, mutta luulin kaksoisolennoksi, kun en ollut lukenut, että olisit tulossa. Messupostausta täällä www.liveatfull.blogspot.com.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi ei... :D

      Kiva kiitos, käyn kohta kurkkimassa !! :)

      Poista
    2. Tää sanoo mulle että "blogia ei löydy" :o

      Poista
  2. hienoja kuvia taas! ostin mun hoitoponille yhden riimun ja heppanameja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Oi kiva, mä onneksi ostin Nuudelille heppanameja jo Helsingin messuilta niin onnistuin tällä kertaa säästämään rahani niiden suhteen :D

      Poista
  3. näin sut ja muitakin bloggaajii siin h&r lehden pisteellä mut en uskaltanu tulla moikkaa.. :D hassuu nähdä teitä livenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa vooi, oltiinko liian pelottavia...... :D

      Poista
  4. Tosiaankin olin messuilla ja oli taas kiva päivä! :) Ostokset vain jäivät kamalan vähäisiksi, mutta se oli hyvä lompakolle :D
    http://latepallero.blogspot.fi/2014/04/tampereen-hevosmessut-54.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ! Haha joo, lompakko kiittää ;)

      Kiitos, käyn kohta lukaisemassa !! :)

      Poista
  5. SuBer hyviä kuvia oot saanu! Itekki olin messuilla, mutta vaan lauantaina. Mulla tarttu mukaan kolme horzen kaulus T-paitaa, raippa,sukat, päitset ja yks avaimenperä. Itelläni on Canon EOS 600D :) Millä asetuksella sä kuvaat noita liike kuvia, urheilu vai tv asetuksella? Mullaki monet heilahti ja otin ne sillä urheiluasetuksella ja siltiki heilahti. En ymmärrä että miten saa hyviä kuvia tuollaisessa hallissa saatikka sitten maneesissa? Onko antaa mitään vinkkejä? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nonni, mukavia löytöjä oot näyttäny tekevän !

      Kannattaa aina kuvata manuaalilla (M) tai vähintään ns. "puoliautomaatilla" (Av), jolloin saat säädettyä suurimman osan asetuksista itse. 60d:llä kuvasin aina manuaalilla, mutta tällä 400d:llä oon käyttäny sisällä tota Av -asetusta, koska en yhtä hyvin sillä noita säätöjä hanskaa. Säädän siis kuitenkin itse ISO -arvon (näissä kuvissa 1600) sekä aukon (2.8), ja kamera sitten itse sumplii mm. valotusajan sekä valkotasapainon :)

      Poista
  6. hauskat nuo jääkiekkopuvut !! :D vitsi kui hyviä kuvia !!!!!! :)

    VastaaPoista
  7. olin itse paikalla lauantaina ja ostin mun ponille yhden ihanan harmaan huovan kun semmosta oon ettinyt pitkän aikaa:) oisin halunnut nähdä sut! vaikutat niin kivalta:) ja super hyviä kuvia oot taas saanut! mä unohdin kameran kokonaan kotiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ku kiva !! Mäkin meinasin muutamaan huopaan sortua, mutta onnistuin pitämään itseni kurissa... ;)

      Voi kiitos :)

      Poista
  8. Vitsi miten hienoja kuvia! En ymmärrä miten osaat?! Itsellänikin käytössä Canonin 450D, enkä saanut Tampereella onnistuneita kuvia kuin ehkä 5! Eivätkä nekään tätä laatua missään nimessä... Tasan ei mee nallekarkit... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voih... :D Mutta mulla on hei melko valovoimainen putkikin tossa, se vaikuttaa paljon !

      Poista
  9. Jes, sun kuviin ei koskaan pety ;-) Kaikki ihan loistavia jälleen kerran! Kiitos tästä postauksesta, toivottavasti pääsen ensi vuonna paikan päälle itsekin! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiva kuulla, kiitos ;) Toivotaan näin !

      Poista
  10. hahaa noi kypärät :DDDDdd

    VastaaPoista
  11. Hahaa, sitä eurojackpotin voittoa odottelen minäkin. :D Harmittaa vain asua täällä samoilla konnuilla niiden edellisten voittajien kanssa, kun harvemmin se salama kai kahdesti samaan paikkaan iskee.. :D

    VastaaPoista
  12. Tosi hienoja kuvia taas!! Kiva postaus muutenkin, sun blogiin vaan ei koskaan kyllästy! :)

    VastaaPoista
  13. Vitsi miten kivoja kuvia sä aina räpsit. :) Laadun lisäksi onnistut saamaan niihin tosi kivan tunnelman, me like.

    VastaaPoista
  14. kiva postaus ja hyviä kuvia! näitä on kiva kattella kun en itse messuille päässyt :)

    VastaaPoista
  15. Pitääpä nostaa sulle hattua näin hienoista kuvista, itse en viime vuonna tuolla messuhallissa saanut onnistuneita kuvia nimeksikään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos, vaikka näistäkin suurin kiitos kuuluu varmasti mun obballe sekä tietty photarille......... ;)

      Poista
  16. Kivoja kuvia, oli hyvät messut!:)
    Messupostaus blogissa: http://world-with-horses.blogspot.fi/2014/04/tampereen-hevosmessut-2014.html

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !