keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vappuaaton tilannekatsaus

Moi ! Pikaiset kuulumiset tähän väliin ennen kuin pyhitän illan vapun vietolle. Nuutin tilanteesta mun oli tarkoitus kertoilla jo viime viikon lopulla, mutta se sitten kaiken kiireen keskellä jäi. Ehkä ihan hyvä niin, sillä nyt voin kirjoittaa vielä huomattavasti iloisemmalla fiiliksellä... :)


Viime viikon keskiviikkona julkaisemassani postauksessa tosiaan kerroin, että Pekka on tulossa seuraavana päivänä tsekkaamaan Nuutin kunnon. Torstaina oikean takapolven turvotus oli laskenut lähes olemattomiin, eikä kiireellistä iilimatohoitoa katsottu tarpeelliseksi kun haavatkin olivat niin hyvin menneet rupeen. Pekan mukaan aihetta suuremmalle huolelle ei uskottavasti ollut. Perjantaina ravautin Nuuttia maasta käsin ja se liikkui oikein mielellään, joskin vasemmalla takasella hitusen lyhyemmin astuen. Vähän masensi, mutta toisaalta liikkeen epäpuhtaus oli hyvin pientä, lähes aavistuksenomaista. Pekkakin vain edelleen käski mun olla stressaamatta turhaan ja katsella rauhassa seuraavalle viikolle.

Viikonlopun Nuuttinen siis vietti ihan kävellen, samoin kuin maanantain ja melkein tiistainkin. Mun siis oli kyllä tarkoitus kävellä, mutta hepan suunnitelmat menivät toiseen suuntaan. Tallille saapuessani se riehui tarhassa täyttä häkää ja jatkoi samaa yläkentällä. Erittäin lennokkaista pukkiloikista sekä keskiraveista päättelin, että ei tuo nyt ihan kamalan kipeä voi olla. Tai jos on, niin pirun hyvin hämää. Enimmät höyryt purettuaan (joo tosiaan sen yhden suoran verran, eh) heppa tuli luokse ja päätin kiivetä selkään. Maastossa oli tarkoitus käydä pyörähtämässä ihan vain loppukäyntien merkeissä, mutta lenkki olikin aavistuksen vauhdikkaampi. Ilman satulan tuomaa turvaa, pelkkä riimu jarrutusvälineenä kiitin kyllä onneani siitä, että Nuutista on vuosien varrella tullut aika herkkä istunnalle. Se on se jarru mitä se yleisesti ottaen aika hienosti kuuntelee. Samoin kuin ääntä. Yksikin napakka "ei !" saa sen aika nöyräksi - "Nuutti koita nyt käyttäytyä !" -käskystä puhumattakaan... ;)

Hengissä tosiaan siis selvittiin, ja yhtä matkaakin vielä kaiken lisäksi. Tänään päätin ihan asianmukaisen varustuksen kera kokeilla miltä Nuutin liike tuntuu selkään ja no, hyvältähän se ! Ei ontunut, ei könkännyt, mutta puski pidätteiden läpi senkin edestä. Heppa olisi halunnut mennä joko a) tosi kovaa tai b) täysiä. Kumpikaan vaihtoehto ei juuri kuskia miellyttänyt, joten ajauduttiin vähän törmäyskurssille... Täytyy kyllä vähän moittia itseään, sillä mun olisi pitänyt ratsastaa huomattavasti paremmin eikä vain odottaa että lähes parin viikon loman jälkeen alla on täydellisen kuuliainen ja malttavainen ratsu.

Näyttää keskittyneeltä mutta oikeasti kuskaa mammaa ihan 6-0.

Pienistä erimielisyyksistä huolimatta olen tyytyväinen siihen, että Nuutti liikkui eteen ja käytti itseään oikein. Päästiinhän me jääräpäät loppua kohden vähän enemmän samalle aaltopituudellekin... ;) Eipä siis muuta kuin heppa taas läpi ja hyvillä mielin uuteen nousuun ! Oikein mahtavaa vappua kaikille, juhlikaahan kohtuudella !

37 kommenttia:

 1. Tehän näytätte ihan vakavasti otettavalta kouluratsukolta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah voi kiitos, välillä meilläkin on hyviä hetkiä ! :D

   Poista
 2. Ei kannata antaa lomailleen ja kipeänä olleen hevosen revitellä! Luulisi sinun tietävän jotain lihaksistosta, kun kerran opiskelusikin hevosen fysiikkaan liittyy. Kipeällä hevosella kerääntyy energiaa, joka purkautuu helposti. Esim minulta kerran riistäytyi jännevammautunut sairastarhaaja käsistä, jolloin se laukkaili innoissaan pitkin poikin pihoja. Liikkumisen tarve on kuitenkin hevoselle suuri, joten joskus se menee kivun edelle.

  Mutta opiskelusihan ovat vain pseudotiedettä, joten ei voi olettaa, että olisit oppinut mitään. Onko tunneilla vielä käsitelty neljän nesteen tasapainoa? Sekin on perinteikäs kreikkalainen ajattelutapa, joka tiedetään nykytieteen pohjalta olevan humpuukia. Iilimatojen käyttö perustuu juurikin nesteisiin, mutta tämähän ei todellista vaivaa poista. Esimerkiksi hevosen jalka turpoaa ihan tarkoituksellisesti, kun ruumis pyrkii parantamaan vaivan. Kun parantava aines imetään pois, niin mitä jää jäljelle? Niin, se vamma, johon tietenkin pitää laittaa kalliita hoitoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule en mä sen revitellä antanutkaan ;) Nuutti kyllä uskoo hyvin kun sen käskee rauhoittumaan. Piehtaroimasta noustuaan pukitti, lähti ravilla liikkeelle ja laukkasi mun luokse. Muuten käveli nätisti vierellä :)

   Harmi, että suhtaudut opiskeluihini noin negatiivisesti, onneksi kaltaisesi ihmiset ovat hyvin harvassa :) Tulokset puhuvat kyllä puolestaan. Eihän se iilimato mitään "parantavaa ainesta" pois ime, päinvastoin. Se imee verta ja pumppaa tilalle monia eri lääkeaineita. Kannattaa perehtyä aiheeseen hieman tarkemmin, ennen kuin tulee pätemään :)

   Poista
  2. haha, nää on näitä ihmisiä jotka ei vaan halua uskoa johonkin koska eivät voi sitä käsittää. humpuuki on sitä mitä kukin ihminen humpuukina pitää. ;) tutkimuksia on maailmalla tehty miljoonia ristiin rastiin, mutta itse ainakin luotan niihin joiden käytännön puoli on todistettu toimivaksi. tsemppiä susanna! ylemmän kaltaisiin vastarannan kiiskiin tulet varmasti vielä törmäämään, mutta onneksi heitä on kuitenkin todellakin harvassa. :)

   t. viime talvena jalkansa tukeiksi turvottaneen hevosen omistaja, jonka tapauksessa iilimadot olivat (useamman eri eläinlääkärin mukaan) se viimeinen mahdollinen hoitokeino. turvotuksen laskettua päästiin tutkimaan mahdollista ongelmaa, jota ei ollut (enää) olemassakaan. päästä varpaisiin tutkittu hevonen oli taas käyttökuntoinen ja iilimatoja olen siitä pitäen käyttänyt ylläpitävänä hoitona. samoin kuin monet muutkin tuntemani hevosihmiset.

   Poista
  3. Hehe, anonyyminä on aina niin helppo lytätä.. ;D Hyvin vastattu Susanna. Toivottavasti ei tule tappelua..

   Poista
  4. Näinpä :) Tosi hienoa kuulla, että sun(kin) hevoselle oli iilimatohoidosta apua ! Suomi kun tulee tässäkin suhteessa hieman perästä, niin täältä löytyy vielä huomattavasti suurempi määrä skeptisiä ihmisiä :) Se ei onneksi ole meiltä pois !

   Poista
  5. Ja miamaria en mä ainakaan jaksa näkemyseroista lähteä kenenkään kanssa tappelemaan :) Antaa ensimmäisen anonyymin ihan kaikessa rauhassa olla sitä mieltä kuin hän on.

   Poista
  6. Anonyymin kannattaisi ottaa huomioon myös se, että nykyajan lääketiede yleisesti ottaen suhtautuu näihin sinun luokittelemiisi "pseudotieteisiin" (suosittelen tarkastamaan käyttämäsi termistön, et ilmeisesti tiedä mitä näennäistiede todella tarkoittaa) hyvin positiivisesti, tuskimpa mm. näitä iilimatohoitoja niin suuri osa eläinlääkäreistä maailmalla ihan huvikseen suosittelisi ;-) Itse opiskelen eläinlääkäriksi, ja juurikin esimerkiksi iilimadoista on luonnonmukaisessa hoidossa ollut puhetta.

   Poista
  7. Arvon anonyymi voikin sitten seuraavaksi kertoa miten mun niveltulehduskierteessä ollut, viidesti piikitetty ponini on nyt säännöllisellä iilimatohoidolla viimeiset 6 vuotta pysynyt täysin oireettomana. ;) Ja tämäkin on vain tarina tuhansien vastaavien joukossa, joten.. odotan innolla vastaustasi!

   Poista
 3. Hyvä, että Nuutti voi taas hyvin! On se kyllä söpö ruuna.

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja ihana Nuutti ♥ Hyvää vappua sullekin :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa että Nuutti parani, poika ansaitsee sen! Hyvää vappua sinullekkin, vaikka täällä päässä sitä vietetään hiukan synkissä tunnelmissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Voih, ikävä kuulla... Jaksamisia, mikä ikinä sitä tunnelmaa synkistääkään ! :(

   Poista
 6. Hyvä ettei ollut mitään pahempaa!! Ootte ihana pari. :)

  VastaaPoista
 7. hieno nuutti, siitä saa kyllä valtavan hyviä kuvia! onneksi polvessa ei ollut mitään vakavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !! Niinpä, olin kyllä eilen niin onnellinen kun ei ollut ontumisesta tietoakaan :)

   Poista
 8. Mahtavaa että Nuutti on taas kunnossa, eikä ole suurempia vaurioita tullut!! :) Sun blogi on ehdottomasti paras ja ootan aina postauksia suurella innolla! :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ! ♥ Voi miten kiva kuulla, kiitos !! :)

   Poista
 9. voi olipa kiva kuulla että nuutin jalka on paranenemaan päin!!:) Ootte todella sulonen pari ja kaikkea hyvää jatkoon!

  VastaaPoista
 10. Jes, olen tosi iloinen teidän puolesta! :-) Nuutti on niin hurjan ihana herra, mä olen ihan lääpälläni siihen... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos, niin mäkin............... ;) ♥

   Poista
 11. Ihana kuulla että Nuutti liikkuu taas normaalisti. :) En tiedä oletko tämän kaltaisen postauksen joskus jo tehnyt, mutta musta ois hirveen kiva lukea oikein perusteellinen selvitys siitä, millainen Nuutti sun mielestä on ratsastaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta ! En oo tommosta tehny, mutta ehdottomasti teen !! :)

   Poista
 12. Nuutti on jotenkin tosi mukavan kompakti tuossa alemmassa kuvassa :)) Se on myös ihan täydellisen värinen, vaikka yksi sukka puuttuukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos :) Mä oon lapsesta saakka haaveillu nimenomaan kolmisukkasesta rautiaasta läsipäästä, kun sen vanhan sanonnan mukaan samanlainen neljällä sukalla on hullu XD ... vaikka no eipä kai se niin suurta eroa tähän tekis, hehe !

   Poista
 13. Loistavaa et nuudeli on kunnossa! :) alko toi iilimato hoito kiinnostaa kieltämättä. Terkuin voi olla et piikitys on taas edessä saman takakoiven kohalla mikä vaivas 2 vuotta sitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, suosittelen testaamaan ! Mäki aattelin että jos Nuutti joskus rupee samalla tavalla oireilemaan ku viime syksynä jolloin se niveltulehduksen vuoksi piikitettiin, niin kokeilen kyllä ensimmäiseksi iilareita. Parempihan se olisi jos voisi luonnollisemmalla hoitotavalla ongelman selättää :)

   Poista
 14. no mut tärkeintä kuitenki ettei ollu sen kummempaa siinä Nuutin jalassa, ja parempihan se on et haluu mennä täyttä, kun taas että ois joutunu lomailemaan vielä viikon ;)

  hyvää pääsiäistä sinne kans :-) !

  VastaaPoista
 15. Haha niinpä ! :D

  Pääsiäinen? :o Tuliki muuten mieleen, että en oo vieläkään syöny mun pääsiäismunia, ohho !!

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !