torstai 11. syyskuuta 2014

On niin helppoo olla onnellinen

Hevosen omistaminen on taatusti yksi maailman upeimmista tehtävistä. Saahan siinä toki varautua murehtimaan enemmän kuin laki sallii ja itkemään silmät päästään kerran jos toisenkin, mutta riemuloman toivossa kannattaakin suosiolla suunnata kulkunsa ihan muualle. Kuten vaikkapa sinne Rivieralle. Etelän aurinko hellii mukavasti, mutta oman hevosen samettista turpaa se ei voita millään.

"No ei tietenkään voita koska ainaki mä oon täysin voittamaton !"

Nuutti on ollut kuluneina päivinä sanalla sanoen mahtava. Se on tehnyt töitä suurella innolla, ja kaiken lisäksi liikkunut mielettömän hyvin. Oma ratsastukseni on edelleen jättänyt toivomisen varaa, mutta ei sitä Roomaakaan päivässä rakennettu. Ja uskokaa tai älkää, mun istunnassa on duunia vähintään yhtä paljon.

Maanantaina teimme maneesissa hyvän treenin, jonka aikana keskityin sopivan tahdin ja energian löytämiseen. Toisinaan Nuutti saattaa etenkin ravissa käydä vähän kiireiseksi, jolloin tahti katoaa ja ilman tarpeeksi nopeita korjauksia homma leviää käsiin. Hevonen menee edestä joko täysin tyhjäksi tai vastaavasti painaa ohjalle kuin synti. Pienen, mutta aktiivisen ravin kautta rakennetaan voimaa, jonka avulla Nuutin on helpompi kantaa itsensä siinä isommassakin.

Laukka on ollut nyt aika tosi hyvää. Tätä ylitsevuotavaa iloa on vaikea hallita, vaikka samalla jotenkin tuntuu jopa hieman pelottavalta sanoa kaikki ääneen. Vaikka en vanhan sanonnan - kell' onni on, se onnen kätkeköön - ohjeen mukaisesti toimikaan, niin toivon sormet ristissä tämän riemun kestävän vielä pitkälle. Maanantaina viimeinen laukka oikeaan oli parempi kuin varmaan kahteen vuoteen, eivätkä onnen kyyneleet olleet ihan kaukana.

Nuutti osaa halutessaan olla niin huikean kevyt, että olo on kuin pilven päällä.
Mun istunta ei tosiaan tee oikeutta tälle hetkelle............... :D

Tiistaina päätin tehdä maneesissa laukkatreenin, eli laukata vain ympäriinsä välillä koottuna harjoituslaukassa, välillä vapaammassa muodossa kevyttä laukkaa. Pitkän kentän päästä päähän on kiva ratsastaa kunnolla eteen, ja voi vitsi miten hienolta tuntuu kun hevonen ihan oikeasti imee niitä metrejä. Pohkeella pieni merkki; "saa mennä", ja Nuuttihan meni. Nyt se laukka oikeasti rullaa.

Formuloinnin jälkeen kapusin pitkästä aikaa hetkeksi myös Usviksen selkään ja hain sitä ravissa pehmeälle tuntumalle. Poninen on vähän kiinni oikeassa ohjassa ja kaiken lisäksi hankala oikealle pohkeelle, joten helpolla se ei päästänyt tälläkään kertaa. Laukka on Usvalle ravia heikompi askellaji, joten siinä se tukeutuu ratsastajaansa melko runsaasti, kun taas ravissa hevosen on helpompi kiskoa itsensä pois avuilta. Tänään pidinkin Usvan omistajalle tunnin, jonka aikana keskityimme ravin työstämiseen kolmikaaristen sekä volttien avulla. Tykkään opettamisesta ihan hirmuisesti ja onkin tosi mukava myös tällä tavoin olla osana Usvan matkaa kohti aikuisuutta ja hienoa ratsun uraa :)

Töiden jälkeen on syyskuun auringon lämmittäessä ihana nautiskella kesän viimeisiä vihreitä.

Eilen olimme Nuutin kanssa sänkkärillä (kuviakin on, joten postausta tulossa hihii... !) ja tänään heppa sai ansaitun vapaapäivän. On se niin mahti poika ollut. Kävimme Nuutin kanssa kävelyllä sekä ennen että jälkeen Usviksen tunnin, ja tallille ilmestynyt Pekka tsekkasi lopuksi ukkelin selän. Ei kuulemma mitään vikaa, lisää lihasta vain ! Aye aye captain, nyt todella kelpaakin niitä lihaksia taas rakennella kun tunne satulassa on mitä mainioin.

Onpas toinen vähän ponin näköinen, heh.

Kaikista tämän postauksen kuvista kiitokset siskolleni Jonnalle. Mulla on nyt kuulkaas ehkä ensimmäistä kertaa koko bloggaushistoriani aikana sellainen tilanne, että postauksia on valmiina oikein kunnolla jonoksi asti ! Hyvä kun ehtii edellisiä edes julkaisemaan ennen kuin jo tulee uutta rupateltavaa hienoine kuvamatskuineen... ! Mutta en missään nimessä valita, en yhtään. Olihan tämän blogin jo aikakin heräillä koomastaan... :)

Huomenna Nuutti pääsee maastoon ja viikonloppuna on luvassa luultavasti ainakin naksuilua. Toivottavasti nämä ihanan aurinkoiset säät jatkuvat edelleen (ja pitkään !), jotta päästään telmimään ulkosalla mahdollisimman paljon. Oikein mukavaa viikonlopun odotusta kaikille !

20 kommenttia:

 1. Mahtavaa että sulla on jo postauksia jonossa koska näitä ei malta oottaa! Ja hienolta näyttää teiän meno ;)

  VastaaPoista
 2. Onpas nuutti oikeesti ponin näkönen :-D

  Mut teiän meno näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on niin moneks: välillä todellinen sotanorsu ja välillä pieni poniini... ! ;)

   Voi kiitos, kiva kuulla !!

   Poista
 3. Ai vitsi tääl yks innokas jää oottamaan sänkkäri kuvasia. Saispa itelleki raahattua kuvaajan useemmin mukaa ku kerran kuussa about. Haha meki ollaan nyt kokeiltu naksuilua, pitkäkorva oli sitä mieltä et boooring mä meen syömää koivun oksii ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikää, hahahaa... ! XD Eikö toinen yhtään innostunu? Sun pitäs löytää joku megalomaanisen hyvä herkku mitä Rami ei voi vastustaa, ehkä sitte onnais... ! :D

   Ja juu mä oon kyllä tosiaan ollu kuvien suhteen nyt melko onnellisessa asemassa, kun sisko on melkein joka päivä halunnut lähteä mukaan talleilemaan... :D Pitää olla kiitollinen, vaikka välillä on ihan kiva touhuilla ja ratsastella yksinäänkin !

   Poista
 4. voiko opettaa muita vaikka ei olisi käynyt mitään ratsastuksen opettaja koulua ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ei voisi? Kyllähän apuaan voi ilman koulutustakin antaa :) Ilman sitä ei vaan luonnollisestikaan voi tituleerata itseään koulutetuksi ratsastuksenopettajaksi.

   Poista
 5. Hieno Nuutti, ja ihanaa että teillä menee noin hyvin! Olette kaiken onnen todella kyllä ansainneetkin. :)

  VastaaPoista
 6. Näyttääpä Nuutti hyvältä ja tyytyväiseltä. Toivottavasti vire pysyy yllä ja pääsette jatkamaan treenejä hyvällä mielellä edelleen. :-)

  VastaaPoista
 7. ihana toi eka kuva, nuutti on kyl nii söötti :DD

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttää meno, t. teidät yhtenä päivänä kentällä nähnyt :)

  VastaaPoista
 9. Hieno Nuuteli jälleen!! :) missä mallilla muuten ne sun opiskelut on vai mitä ne anatomia ja matojutut oli, oonko ihan pihalla? :D Mielenkiinnosta kuulisin niistä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !! :) Nooooo, etenevät hitaasti mutta varmasti... ;) Pitää postailla niistä tarkemmin mahdollisimman pian !

   Poista
 10. sun blogi on paras <3

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !