keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ei älyllistä elämää

Eilinen tallipäivä ei tainnut olla selälle mieleen, sillä kipeiden nikamien ympärillä ollut "tunnoton" alue on tänään vaikuttanut entistä laajemmalta. En tietenkään ratsastanut, mutta useampi tunti kävellen / seisaallaan nähtävästi rasitti vähän liikaa. Tämä ei varsinaisesti satu sen enempää kuin aiemminkaan, mutta tunne selässä on omituinen. Aivan kuin joku olisi liimannut siihen jättimäisen laastarin.

Nuutin kanssa kävimme eilen maneesissa tarkoituksenamme kävellä hieman, mutta pussailuksihan se taas meni. Onneksi olin pakannut taskut täyteen porkkanaa. Tuntien alkaessa meidän oli pakko siirtyä ulos, ja siellä myräkässähän hevonen taas esitteli vaikka minkälaisia kevätjuhlaliikkeitä. Välillä ilmoille kantautui pientä vinkunaakin. Eräs tätikin naureskeli mokoman kuulostavan aivan kumilelulta, mihin vastasin vain, että juu kumia tämä varmaan onkin - ihan aivojaan myöten... ;)

Pussailutuokion päätös: "hymyilkää kaikki nyt äiskä ottaa meistä tosi hienon selfien !"

Toisenlaisista suunnitelmista huolimatta päätin tänään kuunnella vointiani ja pidin tallivapaan päivän. Nuutti siis liikkui Clarissan kanssa ja ilmeisesti kaikki on mennyt ihan ok, kun mitään tavanomaista "se oli aika villi" -viestiä ei ole kuulunut... :D Ellei sitten ole käynyt köpelösti. Piti tietenkin heti tarkistaa, heh... Kaikki hyvin ! Huomenna ukkeli pääsee maastoon ja illemmalla käyn sen varmaankin vielä juoksuttamassa.

Toivottavasti nämä ihanan kauniit kevätsäät ovat tulleet jäädäkseen ja kentät jatkavat sulamistaan mahdollisimman reippaasti. Yläkentällä voi jo suunnilleen puolikkaalla painella, eikä pohjakaan ole hassumpi. Märkä toki, muttei liian raskas. Voi kun tämä selkä nyt ottaisi toipuakseen niin, että pääsisin itse suorittamaan Nuutin ensimmäiset ratsastukset alakentällä - ne ovat aina niin hauskoja. Siihen kun ei talvisin pääse ollenkaan, niin keväällä ollaan aina vähän jännän äärellä. Jokaisen tolpan takana saattaa vaania peikko ja oma kakkakasakin voi hetkenä minä hyvänsä hyökätä kimppuun, ihan oikeasti. Onko teille koskaan käynyt niin?

24 kommenttia:

 1. Heh, tuli tuohon sun hetki sitten tulleeseen postaukseen liittyen mieleen, että ootko koskaan kattonu YouTubesta EventionTV:tä tai SmarPak:ia? En tiiä olinko vaan väsynyt mutta viime illalla/yöllä räkätin ihan vedet silmissä niiden videoille:D
  https://www.youtube.com/watch?v=pF5xtoGjOhw
  https://www.youtube.com/watch?v=KbfbBfVzflc
  https://www.youtube.com/watch?v=bEKPSz38nSI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ton vikan oon nähny, mutta kaks muuta oli ihan uusia ! Hahaha, mä niin tunnistin itteni tosta loimivideosta.............. :D

   Poista
 2. Voi tota sun selkää.. :( Toivottavasti se paranee hyvin eikä jää vaivaamaan! Nuutti on ihana tossa kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan tosiaan näin ! Nuutti pieni linssilude :)

   Poista
 3. toi kuva on hauska ku nuutti on tos etualal tolleen :Dd se on kyl niin ilmeikäs hevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, läskipää valtaa puolet kuvasta... ;)

   Poista
 4. Kiva postaus. :)

  Mulla ois muutama postausehdotus! 1: Talli-ilmapiiri. Kun teidän talli on kai aika iso, niin olisi kiva lukea siitä millainen ilmapiiri siellä on. 2: Tallipäivä kuvina. 3: Kuvapostaus maastolenkistä silleen et kuvaat vähän matkan välein missä meette. 4: Nuutin riehumiskuvat koottuna. 5: Miksi silloin joskus valitsit Nuutin omakses? 6: Kuinka paljon hevosen pitäminen maksaa? 7: Mitä Nuutti syö? 8: Kaulanarupostaus (mistä aloittaa ja miten edetä jos tulee ongelmia?). 9: Joku postaus Nuutin näkökulmasta. :) Oho tuli aika monta ehdotusta mut toivottavasti ei haittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ideoista, toteutan varmasti ainakin osan !! :)

   Poista
 5. Hui kamala!!! Luin vasta nyt ton edellisen postauksen ja pelästyin kyllä kans tota otsikkoa! Onneks ei käyny pahemmin, vaikka selässä pienikin vaiva saattaa olla tosi pitkäaikainen riesa. Yritä nyt malttaa rauhassa, ettei ainakaan liian hätiköimisen vuoksi tule takapakkia! Tsemppiä :-) (ja Nuutille: take it easy villivarsa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toivotaan ettei jää vaivaamaan... ! Kiitos tsempeistä, yritän :)

   Poista
 6. Ulkoasu on kaunis, mutta tämä vaaleanharmaa fontti valkealla taustalla on tuskaa lukea :/ Ymmärrän esteettiset syyt, mutta musta olisi huomattavasti miellyttävämpi käytännön kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luetko koneella vai puhelimella (ja siinä mobiili- vai internetversiolla)? Mulla kun näkyy kaikilla laitteilla ihan hyvin tää teksti... :o

   Ulkoasu on kuitenkin piakkoin vaihtumassa, niin muutoksia tulee varmaan tekstiin / taustaankin !

   Poista
 7. Keväällä esim. koirankakat ovat aika hanakoita käymään kiinni kengänpohjaan, joten ihan aiheellinen pelko. :-D Ja huh taas teidän viimeisiä käänteitä! Toivottavasti selkä rauhoittuu pian, ja samaa voisi vähän toivoa siitä vinkulelustakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta muuten ! Nuuttihan onkin fiksumpi ku moni tyhmempi ;)

   Ja joo toivoia tosiaan sopii... !!

   Poista
 8. munki ponin mielestä kakka kasat voi olla tosi pelottavia:) kerran se ei suostunu myöskään menee puomin ohi kun oli vissii väärän värinen.. ja sen pitäis olla entinen esteponi:D toivottavasti sun selkä parantuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, voi ei !! True esteponi selkeästi ;)

   Kiitos, toivotaan tosiaan näin.

   Poista
 9. hei älä , hei et mee juoksuttamaan susanna. nyt ihan oikeasti. lepoa, lepoa. :( se maasto riittää nuutille ihan hyvin sun pitää parantua rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan viisaita sanoja, joita päätinkin kuunnella vaikka ihana auringonpaiste ois houkutellu tallille ihan kamalasti ! Onneks Nuutti kuitenki sai irrotella maastossa niin reippaasti, että ehkä se ei tosiaan sitä juoksutusta nyt jääny kaipaamaan... :)

   Poista
 10. Kirjotat aina niin hauskasti että nää lyhyemmätki postaukset on tosi kivoja lukea! Ihana toi kuva :)

  VastaaPoista
 11. Voi Nuuttia, se vaikuttaa kyllä juuri sellaiselta hevoselta, joka on riesanasi vielä 50-vuotiaanakin.. ;) Onneksi selässä ei ole mitään isompaa, mutta muista silti ottaa rauhassa. Parempi katsoa kuin katua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, voi kumpa niin olisikin !! Maailman ihanin riesa ♥ Ja juu totta, yritän muistaa :)

   Poista
 12. Maastossa ollaan oltu välillä jännän äärellä kun hevonen on vetänyt slaagit paskakasasta :D Myös järkyttävät pienet kuusentaimet on aika karmeita! Mutta sitten taas esimerkiksi kallion louhintakone (mikä onkaan oikea termi) ei aiheuta kuin korvien laiskaa kääntelyä, puhumattakaan vierestä ilmaan lehahtavista metsoista.... Hassut hepat :D

  Toivottavasti selkäsi paranee pian! Malta nyt vaan ottaa rauhassa sen kanssa niin hupsista keikkaa, ennen kuin huomaatkaan on selkä parantunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, niin siis mikä hevosten logiikka............? ;) Meillä on havaittavissa tota samaa, eli esim. sata vuotta samalla paikalla nököttänyt kivi = hurja, mutta kamalaa kolinaa pitävä täysperävaunurekka = ihan fine. On nää kyllä huvittavia... :D

   Kiitos, toivotaan näin ! Pitää tosiaan yrittää malttaa ettei sit tulis pidempää saikkua turhan hätiköimisen vuoksi... :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !