perjantai 13. maaliskuuta 2015

Lehmiä

Meidän tallillemme muutti muutama viikko sitten joukko lehmiä. Toistaiseksi ne pitävät majaa pienessä "tutustumisaitauksessa" maneesin takana, mutta siirtyvät pian suurempaan metsätarhaan osittain tavallisempien maastoreittiemme varrelle. Nuutti on rohkea poika, eikä yleensä pelkää juuri mitään, mutta ensikohtaaminen omaan kotipihaan ilmestyneiden sarvipäiden kanssa oli melko jännittynyt.

Tässä hepalla ei ole vielä aavistustakaan siitä, mihin olemme sitä viemässä.
Muutama kymmenen metriä tallin ovelta ja Nuutin mielestä se on jo ansainnut ensimmäisen evästauon.
"Herranen aika, mitäs täällä tapahtuu ?!"
"Muukalaisia !"
"Mitä ne täällä luuhaa ?!"
"Ihan pokkana siellä vaan pyörivät, eikö ne tiedä et tää on mun piha !"
"Ootko sä äiti koskaan nähny tommosia?"
"Musta tuntuu et ne on tullu avaruudesta."
"Varo ettei ne huomaa et meil on karkkii."
"Toi yks tais nähä, o-ou, kato miten murhanhimonen katse sillä on silmissä !"
"Ette saa mun namuja senki haisulit !"
"Menisitte takas sinne muumilaaksoon !"
"Nyt meidän kannattais kyllä lähteä. Nää avaruushaisulit on tosi hirvittäviä ja vaarallisia olentoja kun ne suuttuu."
"Jos sä haluat jäädä tänne syötäväks ni ihan vapaasti mut mä en aio päättää elämääni jonku avaruushaisulin mahan pohjalle !"
"Hyvä että tulit järkiis äiskä. Oisko sulla vielä niitä banaanikarkkeja?"

Olisi pitänyt äänittää teille sitä mekkalaa, mitä Nuutti lehmiä pällistellessään piti. En ole koskaan ennen kuullut hevosen puhaltavan ilmaa sieraimistaan niin, että se kuulostaa aivan ihka-aidolta elefantilta. Lehmätkin ihmettelivät. Niiden puhistessa Nuutti rupesi muistuttamaan tikittävää aikapommia, jonka rinnalla allekirjoittaneella oli hetkittäin vähän pieni olo. Olimme Sofian kanssa ihan varmoja siitä, että hevonen ottaa jalat alleen heti kun yritän kääntää sen pois lehmien aitaukselta (jonne se siis itse noin likelle tunki.....), mutta nameilla lahjominen tuotti tulosta ja pääsimme kuin pääsimmekin poistumaan paikalta yhtä matkaa ilman ylimääräistä sinkoilua. Kuvissa näkyvien heinäpaalien taakse käveltyämme hevonen oikeastaan tuntui jo unohtaneen koko lehmät. Ihan kun se ei olisi niitä koskaan nähnytkään. Katseli maisemia ja vaati lisää karkkia aina kun oli saanut suunsa tyhjäksi edellisestä. Niin syvästi sen mieli siis järkkyi, hmh, missähän mokoman mestarifilmaajan Oscar-palkinto vielä viipyy...?

Lehmäkuvat © minä, muut © Sofia, kiitos !

Majaileeko teidän tallillanne hevosten lisäksi muita eläimiä? Mitä hevoset niistä tuumaavat?

88 kommenttia:

 1. eee helevata taas noi sen ilmeet xD meillä Kusko jännittyy lehmistä iha hurjana, sillä on jäänyt kammo niistä, kun kerran vauhkoontuivat kun rattastettiin ohi :S Ollaan kuitessiin kesäsin käyty turvallisen matkan päästä niitä ihmettelemässä :D Karisma on ostettu karjatilalta, joten sen ei pitäis lehmiä kauheesti pelätä. Silti se vähän jännäilee niitä, koska täällä ne ovat valkoisia , hänen kotonaan kun ne oli toisen värisiä :D Koita nyt noita ymmärtää sitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha joo se on tietty ihan hurjaa jos ne on eri värisiä ! Nuuttikaan ei oo koskaan muualla niitä "normaaleja lehmiä" nähdessään sanonu mitään, mutta nää tyypit oli ihan kamalan hurjia... ;)

   Poista
 2. Iha postaus ,meillä on higland cattleja ja lampaita + 2koiraa ja 5kissaa
  Meijän hevonen menee lampaita karkuu mut maastoreitillä higlan cattlejen ohittamisessa ei oo mittää ongelmaa ja poni nuuhkii ja tutkii lampaita ja menee higland cattleja karkuu

  VastaaPoista
 3. haha söpö nuutti ja lehmät! :D Ja meidän tallilla on hevosten lisäksi kanoja ja koiria, kaikki ovat ihan tottuneet niihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kanoja, haha, onko ne kovia kotkottamaan? :D

   Poista
 4. Vitsi katoin et noi lehmät on oikein numeroituki, ku tos toises lehmäkuvassa tol on niinku oljista tehty ykkönen. (x Voi että, onnea vaan maastoon teille jos Nuutin mielipide tähän asiaan ei muutu.
  Meidän tallilla on vain hiiriä, niistä tosin pitäisi päästä eroon.
  ~Heppatyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäki ihmettelin näitä kuvia muokatessani että mitääh mistä toi ykkönen ilmesty, mutta olkeahan se vaan olikin...... :D

   Haha ja joo niinpä ! Lehmät ovatkin itseasiassa jo siirtyneet metsätarhaan ja Nuutti oli tietenkin hoitajansa kanssa yrittänyt vaikka minkälaisia äkkilähtöjä......... Hengissä kuitenkin selvisivät ohi ! Ehkä heppa vielä joku kaunis päivä noihin tottuu :D

   Voi hiirulaisia, niitä löytyy meiltäkin ! Taitaa olla aika yleinen ongelma... :D

   Poista
 5. Hahaha pitipä taas nauraa, tekstitykset ja kuvat oli ihan parhaita! :) voi nuuttia :)

  Meidän tallin pihassa on aina ihan kamalasti pupuja! Kentät on laidunten keskellä ja siellä niitä pupuja sitten "parhaina päivinä" sinkoilee kentän yli hevosten keskeltä :D yleensä pitää käydä vähän hätistämässä niitä toiseen suuntaan etteivät ylittäisi kenttää, kun osa hepoista säikkyy :) keväisin niitä on kyllä mukavakin katsella, kun pysyvät ruohoa orastavilla laitumilla :) (ja heppojen kanssa saa hyviä kuvia, kun puput saa korvat höröön ;) )

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Nuutti oli aivan järkyttynyt... !

   Eikä, vähänkö söpöä !! Puput on niiiiin sulosia otuksia :)

   Poista
  2. Yksi suloinen yksilö päätti photobombata viikonlopun laidunkuvauksien taustalla :D mut oli kyllä söpö kieltämättä :3
   Olen kysynyt varmasti ennenkin näistä sun aivan ihanista ratsastusvaatteista, mutta nyt täytyy udella mitkä housut nää on? :) itse olen kuolannut juurikin punaisten ratsastushousujen perään ja nyt kun kevät tulee niin niitä tuntuu muutamasta mallistosta löytyvänkin :) suurimmassa osassa vaan on gripit, joihin en ole tottunut, niin siksi kyselen näistä! :)

   Poista
 6. Ihania kuvia ja ihan mahtavat kuvatekstit!! :D Meillä tallilla ei oo muita eläimiä kun heppojen omistajien koirat ja tallikisut, mutta meidän maastolenkin varrelle ilmestyy keväällä kuulemma lauma nuoria sonneja jotka ovat vähän turhan uteliaita hevosia kohtaan, ja kauhulla odotan miten mun hevonen niihin reagoi... Luultavasti melko samalla tavalla kuin Nuutti :D http://faniunelma.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos ! O-ouuu onne vaan teillekin, voin hyvin kuvitella mitä hepat tuumaa ku oon näiden meidän tallin asukkien reaktioita katellu... :D

   Poista
 7. Mei tallil jossa mie käyn ni siel on minipossu,aaseja,kanoja ja tietty kissoja ja muutama koira 😂

  VastaaPoista
 8. Hassu nuudeli! :D Ei majaile muita eläimiä. Ellei kissoja lasketa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vähän... :D Haha, niin no, kai ne lasketaan ! Onhan nekin eläimiä, haha. Ei vaan tosiaan yleensä hevosten mielestä niin kovin erikoisia sellaisia ;)

   Poista
 9. Aiheesta poiketen: asuuko nuurti ponihaassa?:)

  VastaaPoista
 10. Apua, ihania noi lehmät! En kestä!! :D

  VastaaPoista
 11. Haha ihania kuvia :D! Meidän tallilla ei asu kuin tusina koiria ja alpakoita, mutta hepat ei niistä onneksi välitä enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos ! Oih, alpakoita !! Mä voisin kans hommata semmosen ♥.♥

   Poista
 12. Hah, ihania nuo Nuutin ilmeet ja kuvatekstit niissä! :D
  Ja hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 13. Meidän tallilla on myös kaksi hiehoa ja härkä :) Ne on ollut jo pian 2v niin ei ne niitä enään silleen pelkää. Katsovat vain ihmeissään jos ne riehuu pihalla :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha okei, lohdullista, ehkä Nuuttiki sit jo kahden vuoden päästä on noihin tottunu..... :D

   Poista
 14. Aww ihania lehmiä :3 tallilla jossa käyn on hevosten lisäksi vaan jytäiso koira, joka on hevosten kanssa ihan kaveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä aika sööttejä ! Haha, jytäiso :D Meidänkin tallilta löytyy omistajan leonbergilainen, mutta sitäkään harvemmin heppaset ihmettelevät :)

   Poista
 15. Eikä, osaat keksiä niin hyviä kuvatekstejä! Meijän tallilla/siellä missä käyn on lehmä, lampaita, possuja, vuohia , kaneja, aaseja hevosia, koiria kissoja yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi kiitos :) Oho, teillähän on paljon elukoita siellä !

   Poista
 16. Meillä on vuohi ja kaksi lammasta. Melli ei niistä paljoa välitä, mutta toimeen kyllä tulevat :) http://melliponi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni hyvä, ehkä meilläki näihin lehmiin vielä totutaan... :)

   Poista
 17. Hahhah ihana nuudeli :Dd! Meillä on vaan kaksinumeroinen lauma chihuja, ja pari kissaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, oho, melkoinen kasa pikkukoiria :D Meilläkin on kotona 10 puudelia, mutta apua jos ne päästäis johonki tallille juoksentelemaan...... siinä ei hyvä heiluis !

   Poista
 18. Meidän tallilta löytyy lehmiä juuri syntyneine vasikoineen, sikoja, vuohia, kanoja, kukkoja, koiria, lampaita, kyyhkysiä, kissoja, kaneja, sekä pari kilpparia, papukaija ja jotain pikkulintuja :D ja jotenkin tuntuu, että jotain unohtui..

  Ponit ovat tottuneet kaikkiin eläimiin tosi hyvin, vaikka sikoja täytyykin kyttäillä ja niille täytyy välillä puhista. Aluksi lehmät aiheuttivat hämmennystä, mutta niiden aitauksen ollessa ponien tarhan vieressä, on niiden ollut pakko tottua!

  Tämä oli muuten aika hauska postaus, ja ihanat kuvatekstit jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii, vasikoita !! Vauvaeläimet on aina niin ihania ♥ Mut siis apua, teillähän on kunnon eläintarha siellä :D

   Haha, voi sikoja ! Onko ne semmosia tosi isoja? Meilläkin on onneksi laitumet lehmätarhan vieressä niin ehkä Nuutti sit viimeistään kesällä tottuu ! Koska eihän noiden "pelkäämisessä" oo mitään ideaa jos on jo valmiiksi vapaana ja vieläpä ruuan ympäröimänä... ;)

   Kiitos !

   Poista
 19. En oo koskaan nähny mitään niin söpöö kun noi lehmut! Apua :D

  VastaaPoista
 20. Mahtavia (ja oikein osuvia Nuutin ilmeille/eleille) nuo kuvatekstit!

  VastaaPoista
 21. Siskoni hevosen tallilla on näitä samoja lehmiä hevosten tarhojen vierässä ja siskoni hevonen olisi vaan leikkimässä niitten kanssa. :D ja tuttujen hevosen tallilla on kanoja, possu ja vuohia. :D

  VastaaPoista
 22. Vähän kiva postaus :) Hauskan näköisiä nuo lehmät ... keksit kyllä niin osuvat tekstit noihin kuviin :D Nuutti on kyllä hauska tapaus :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos, kiva jos tykkäsit ! Nuutti on kyllä tosiaan aika hassu pieni pönttöpää :)

   Poista
 23. Meillä ei esim vuohi kummastuta juuri lainkaan, mutta auta armias kun tulee uusi heppa pihapiiriin. Tosi söpöjä nuo ammut! Kuinka paljon niitä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, haha, tää on niin tätä hevosten logiikkaa... ! :D Noi lehmät on kyllä sulosia ! Paljonkohan niitä tossa ois, hmm... ehkä 15-20?

   Poista
 24. Jälleen kerran aivan mahtavat ilmeet! (Sohvalta kuului kysymys että mitä nauran, kun aloin höhöttää kaikkien ilmeille.) Lehmät oli yhtä hauskan näköisiä kuin Nuutinen. Meillä muuten kutsutaan piha-aura-autoa norsu, kun edellisessä kerrostalossa se piti sellaista törinää auratessaan laatoituksen päältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, noi oli kyllä melko hupaisia koko konkkaronkka :D Ja hei, haha, tuli tosta törisevästä aura-autosta mieleen yks talvi kun sato kamalasti lunta ja oltiin Nuutin kanssa liikenteessä niin aikasin, ettei pihoja oltu vielä ehditty kokonaan auraamaan. Heppa sitten oli niin innoissaan / ihmeissään, että kulki lähes koko matkan tallista yläkentälle turpa lumessa pöristen ja tallityöntekijätkin vitsailivat että eihän tässä mitään traktoreita tarvita kun Nuutti auraa... :D

   Poista
 25. hahaha ihanii kuvii ja hyvät kuvatekstit :D

  VastaaPoista
 26. Hahahaa mitä ajatuksia Nuutilla on taas pyörinyt päässä :D Loistavaa.

  Entisellä tallilla oli maastolenkin varressa satapäinen karjalauma. (Niin, siis nuo tedät lehmät ei ole lehmiä vaan ylämaan karjaa ;)) Ne olivat huippu uteliaita, ja kävelivät aina sen pari sataa metriä mukana tienviertä pitkin. Torsten oli kauhuissaan aluksi,(Into ei tietenkään) etenkin kun koko karjalauma päätti ekoilla kerroilla tulla täyttä neliä laitumen toisesta päästä heppojen luokse. Kyllä siinä tutisi omatkin puntit, että pitääkö sähkölanka sellaisen jässikkälauman laitsan oikealla puolella ... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaikenlaista... ;)

   Haha ai juu, termit vähän hakusessa ! Mutta siis voi ei, mä voin vaan kuvitella ton tilanteen... :D Nuutti ois varmaan ottanu hatkat aika äkkiä ! Tosin vieraassa paikassa se ei oo lehmistä (siis niistä oikeista, "normaaleista lehmistä" ;)) välittäny ollenkaan vaikka ne ois vähän laitumellaan riehuneetkin. Että otappa tosta nyt sit selvää... :D

   Poista
  2. Pakko tulla selventämään termejä (sorryy kun änkeän pätemään): jos nuo naudat (laji) ovat naaraita niin sitten ne tosiaan ovat lehmiä. :) Jos ovat uroksia, niin ovat sonneja, ja vauvathan ovat tietenkin vasikoita. Ja rodultaan näyttävät ylämäänkarjalta, kuten tuossa ylhäällä jo todettiinkin. Todella suloisia olentoja. :)

   Hienot kuvat + jälleen kerran riemastuttavat kuvatekstit! :)

   Poista
  3. Ahaa, aivan ! Voiko siellä olla kaikkia sekaisin vai ovatko lehmät ja sonnit aina erikseen? T. alan ekspertti.......... :D

   Kiitos !! :)

   Poista
 27. Mäkin tahtoo tollasen :D

  VastaaPoista
 28. Voi ei mitkä otsikset noilla! ;) Ja toi vikan kuvan vaalee tyyppi näyttää ihan Samu Haberilta :D
  P.S. Mun heppa pelkää kuollakseen lehmiä, ainakin niitä tavallisen näkösiä musta/ruskeavalkosia ammuja, noista en tiiä mitä sanois, kun toisaalta esim. lampaista ei välitä tuon taivaallista. Onks noi miten isoja? Ihquja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha ei hitto, Samu Haber ois taatusti otettu tästä ! On niissä kyllä kieltämättä samaa näköä... ;)

   Voi ei ! Meillä taas ei oo ne "normaalit lehmät" koskaan tämmöstä reaktiota aiheuttaneet, hyvä kun Nuutti on korvaansa lotkauttanut. Nää on tosi pieniä, semmosia ehkä shettiksen kokosia suunnilleen...? :D

   Poista
 29. Ihana postaus! :D Meidän tallilla on vuohia, mut kaikki hevoset on tottunu niihin. Yleensä uudetkaan asukkaat ei niitä kauheesti ihmettele. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos, kiva jos pidit ! Oispa meilläki vuohia, koska vuohenmaidosta tehty juusto on niin maailman parasta ♥.♥

   Poista
 30. Heh ihana Nuudeli ja lehmät;) Ja meidän pihassa jossa hevoset asuu ei ole kuin pieni tosi lihava beagle :) Ja poni komentaa sen aina pois, mutta heppa haluis tutustuu mut ei se koira uskalla enää mennä kun se on saanut häädöt jo :'D

  VastaaPoista
 31. Eikä ihan mahtavia kuvia ja kuvatekstejä taas kerran!

  VastaaPoista
 32. Nää sun kuvapostaukset on ihan parhaita! Ja Nuutti on niin komia että huhhuh :3

  VastaaPoista
 33. APUAAA mitä söpöjä!!! Tää sun blogi on kyllä aivan paras, saa aina päivän naurut noista kuvateksteistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on !! ♥ Ja voii kiitos, aivan ihana kuulla ! :)

   Poista
 34. Kolme lehmää on asustellut jo pian parin vuoden verran. Hepat tietenkin aluksi vähän ihmettelivät, mutta eivät nykyään sano niistä oikeestaan mitään. Oma vuokriskin on jo pariin kertaan haistellut meidän tallin avaruushaisulien kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha no hyvä, ehkä meki siis vielä joskus päästään tohon pisteeseen... ! :D

   Poista
 35. Voi auta armias, tuo on kuin meikäläisen nuorimies (5v ruuna) jonka mielestä ei voi olla mitään pahempaa kuin lehmät. Maastossa ohitellaan haukkuvat koirat, kirkuvat lapset, rekat "HOH HOIJAA boooooring"- asenteella, mutta auta armias kun näkee lehmän... silloin toivoo äiti maalta hellää halia ja kosketusta jos polle päättää heittää mamman kanveesiin :D
  Kentällä meno on kesäisin täyttä sirkusta kun naapurissa asustaa lehmiä ja niille pitää pöhistä nii hurjasti kun vaa pienestä hevosesta lähtee. Ja maastoon jos koittaa yksin lähteä lehmien ohi nii todellakin saa lähteä yksin : myös ilman hevosta.

  Kaikki meni lehmien kanssa siihen asti hyvin kunnes polle tajus "voihan perskeles nuo möllykät liikkuuu!!!" Että näin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, ei hitto, saatoin vähän naurahtaa tolle heppasi havainnolle...... :D Mutta siis kyllä noissa lehmissä varmasti on jotain omituista, mitä me ihmiset ei vaan tyhmillä pienillä aivoillamme tajuta... !

   Poista
 36. Ihana nuutti, aina alkaa hymyilyttää nää sun nuutti-tekstit kuvissa :D

  VastaaPoista
 37. Voi ei, ihana Nuutti ja Nuutin ilmeet... :D Sait nauramaan, sun kuvatekstejä ei voi muuta kuin kehua - huumori tuo kyllä ihanan ja persoonallisen lisän postauksiin. Tsemppiä Nuutille lehmien kanssa, jospa se selviäisi joutumatta syödyksi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, ihana kuulla !! :) Ja hei kiitos myös tsempeistä, välitän ne jänöhousulle heti ensi tilassa... ;)

   Poista
 38. Muistan ikuisesti kun Verkku panikoi maastossa vastaantullutta shettistä niin paljon, että se vaan seisoi paikallaan jalat maahan juurtuneina ja pörisi ja puhalsi kuin norsu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha, on nää kyllä fiksuja eläimiä juu-u......... ! :D

   Poista
 39. VAU miten hyvässä kunnossa Nuutti on!! Ihan laiheliini :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on munki silmään tosi kivassa tikissä nyt !! Pari valmentajaaki on kehunu ! Mikä osaltaan ei kyllä yhtään helpota tätä ratsastuskiellossa lillumista..... :D

   Poista
 40. Hiiihhh, miten sä aina keksit hauskoja kuvatekstejä ! :D voisit hyvin tehdä oman sarjislehden tai kirjan, johon tulee Nuutista sarjakuvia, joihin laitat tommosia kuvatekstejä kuviin! :D saisit varmasti tienattua rahaakin, mä ainakin ostaisin sen kirjahyllylleni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aivan ihana idea ! :D Tommosen voiski joskus oikeesti toteuttaa, vaikka siis ihan omaan käyttöön. Nuutin mietteitä on niin hauska tulkita :)

   Poista
 41. Ihana Nuutti! :D Hauskat taas noi kuvatekstit, suomentaa hyvin Nuutin ajatukset ;) Hyviä kuvia muutenkin ja kivasti kirjotettu

  VastaaPoista
 42. mun hevonen viettää kesät aina lehmien tai vasikoiden kanssa samassa laumassa. Silloin kun se meille tuli niin pelkäsi ehkä viikon niitä ja sen jälkeen huuteli aina niiden perään jos niitä ei missään näkynyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä, vähänkö söpöä !! :D Pitäsköhän Nuuttiki pistää noiden kanssa samaan aitaukseen, vähän siedättymään.......... ;)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !