keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Hello, hello can you hear me?

Joo siis... fuck this ! Aamulla oli ihanan aurinkoista, mutta kuinka ollakkaan iltapäivällä meni pilveen JA rupesi hemmetti soikoon satamaan vielä luntakin (tai siis räntää se kai oli) ! ... juuri kun olin tallille lähdössä !!! Ällöttävää ! Taas oli suunnitteilla mennä pellolle (voi kun olisin päässyt aamulla...), mutta eipä tosiaan kauheasti napannut sinne lumipyryn keskelle lähteä... Päätin sitten mennä ilman satulaa maneesissa. Sofia oli tänäänkin mukana kuvailemassa, sekä kuva- että videomateriaalia ;) Yritän huomenna saada julkaistua täällä videopätkät niin sunnuntailta kuin tältäkin päivältä ! Toivon mukaan Movie Maker ja lataus Youtubeen suostuvat pelaamaan !

Ah matkalla maneesiin huomasin, että selkäännousuramppi oli rajattu keltaisilla nauhoilla katolta sen päälle tippuvan lumen takia ja mietin että jahas mitenköhän minä tuonne selkään sitten pääsen. Sofia tarjoutui jo punttaamaan, mutta oho sainkin ninjailtua itseni ratsaille ihan vain jakkaran avulla ! Aiika hyvin, vaikka itse sanonkin ;) Sen jälkeen ei sitten mennytkään ihan niin hyvin... Nuutti oli aluksi todella hankala. Se ei kovinkaan usein ole kiukuttelija, mutta tänään se leikki muulia oikein antaumuksella ! Kun otin ohjaa käteen, heppa vain nosti pään taivaisiin ja yritti vetää kaikki ohjat käsistäni. Sitten kun potkaisin / annoin raipasta, niin tyyppi vain kävi väistämään, jumittamaan aloilleen tai muuten vain kiemurtelemaan ja punkemaan miten sattuu. Hetken aikaa tein sitten ihan niin, että käynnissä pistin hevosta tarpomaan eteenpäin koko ajan todella reippaana, oikeastaan liian kovaakin kunhan vain meni eteen. Naputtelin raipalla tajalkoihin voimaa ja kerran Nupero teki melko tyylikkään karatepotkun protestiksi, mutta rupesi sitten vähitellen antamaan periksi. En yhtään tykkää tilanteista, jolloin joudun hevosen kanssa "tappelemaan", vaan yritän aina etsiä keinot päästä sopuun hieman nätimmin. Tänään kyllä oli muutamaan otteeseen pakko vähän suutahtaa, kun tuntui ettei heppa yksinkertaisesti kuuntele mitään apuja. Ehdoton periaatteeni on kuitenkin se, ettei suusta koskaan rankaista. Sen äiti on minulle opettanut pienestä saakka. Mikäli sieltä rupee repimään, hevonen muuttuu hyvin äkisti epäluuloiseksi ratsastajan kättä kohtaan. Kaikki korjaukset pitäisi tehdä "eteenpäin", eli esim. jos hevonen vaikka yrittää kiskoa itseään pitkäksi, ei auta että nykii suusta tai lähtee vetokilpailuun (sillä sen hevonen kyllä voittaa...) vaan pitäisi huomauttaa esim. raipalla, että hei kannappas itse itsesi. Näistä asioista voisi puhua vaikka kuinka ja paljon, mutta ehkä siirryn eteenpäin !

Varokaa, Tantor tulee ! ... oli kieltämättä hieman hutera olo hetken aikaa :D
Look at my horse, my horse is amazing ;)

Alun vänkäilyn jälkeen Nuutti liikkui aika kivasti ! Se oli huomattavasti paremmin pohkeen edessä, vaikka edelleen laukassa olisi toiveissa ollut hieman nopeammat takajalat. Se kyllä työntää alle ihan hyvin (kuten kuvista saattaa nähdä), mutta tosiaan sellaista "pomppua" kaipaisi hieman lisää ! Ravi oli tänään aika mukavaa ! Harjoitusravissa oli jopa ajoittain aika hyvä istua, heppa pysyi tasaisena ja puksutteli takajalat reippaana menemään :) Pari aika kivaa videonpätkääkin niistä tuli ! Nuudeli tuntui myös taas tajuavan ajatusta itsensä kantamisesta, sillä kun ratsastin voimakkaammin eteen, se ei lähtenytkään kipittämään pois altani vaan tuli ryhdikkäämmäksi ja liike rupesi suuntautumaan vähän paremmin myös ylöspäin (: Pääsimme siis taas lopettamaan hyvillä mielin kivoihin onnistumisiin ja huomenna on luvassa kevyempi liikutus, sillä poikanen oli tänään jopa taas hieman hikinen ! Huomaa siis, että hommiin se joutui vaikken ajallisesti ratsastanut mitenkään normaalia enempää.

Molemmat oikein edustavina ! :) ... oli rankkaa !

Ah vitsi on muuten nyt rauhallista täällä kotona, kun kaikki muut minua ja isää lukuunottamatta lähtivät Mikkeliin :D Oli suorastaan outoa kävellä sisään ilman, että tarvitsi varoa tallomasta jaloissa hääriviä puudeleita ! Kotiin tultuani isä antoi minulle rahaa ja kävin juuri hakemassa meille Snackysta ruokaa nammm ♥ ne ranskalaiset ovat siellä ihan parhaita ! Kävin vielä kaupan kautta hakemassa itselleni Pappagallon vadelmasorbettia slurps, niin hyvää ! Odottelin tässä muuten ihan innolla Totuuden Anatomian alkamista mutta sieltä tuleekin vain jotain Whitney Houstonin viimeiset hetket -juttuja... pläh. Ehkä menenkin siis ajoissa nukkumaan kerrankin... :P Huomenna taas töihin ja pitää muistaa soittaa kengittäjällekin :) ... ja niin huomenna töistä päästyäni myöskin poistan nämä kamalat kynsilakat ja teen uudet, hmmm mitäköhän sitä kehittelisi... ? ;)

Kaikki kuvat © Sofia ! Kiitos tuhannestimiljoonasti !

6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia ja hieno Nuutti <3
  Muakin ärsytti suunnattomasti kun totuuden anatomiaa ei tullekaan -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on :) ♥
   Jep tosi ärsyttävää... ihan ku niitä muistodokumenttei ei ois jo tullu ihan tarpeeks !

   Poista
 2. lukemisen perusteel huomaa et oot aika hyvä ns ' ongelmien ratkaisia ' hevospulmissa . hyviä jatkoja teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'---) yritän olla ! Enhän mä mikään mestari tietenkää oo mutta koko aika opettelen ja opin uutta (:
   Kiitos ja samoin sulle ! :)

   Poista
 3. Mä niin rakastan tota sun hevostas. Aivan ihana <3

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !