sunnuntai 12. helmikuuta 2012

The winner takes it all !

Meillä oli tosiaan tänään kotitallilla nuo koulukilpailut ja... no, neroimmat ehkä voivat otsikosta jotakin päätellä... :D voitimme siis ! Tuli oikeastaan aika yllätyksenä vaikka rataan ihan ok tyytyväinen kokonaisuudessaan olinkin... :) Tällä kertaa en itse stressannut ja hosunut radalla mikäli jokin kohta ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, vaan pyrin korjaamaan tilanteen kaikessa rauhassa ajatellen rataa ainoastaan harjoituksena.

Verryttelyssä Nuutti oli melko mukava ja Eevan ohjeiden mukaisesti lämmittelin käyntityöskentelyn lisäksi aika paljon laukassa. Ravia otin ainoastaan muutaman pienen pätkän, sillä en koe sen puksuttelusta olevan meille juurikaan hyötyä rataa varten. Onneksi (minun kannaltani) kilpailut olivat hieman aikataulustaan jäljessä, sillä pääsin maneesiin verryttelemään about 20min suunnittelemaani myöhemmin (kun sisään ei yllättäen mahtunutkaan kuin 5 ratsukkoa...) :P Ehdin siis kuitenkin ihan hyvin ja radalle mennessä fiilis oli hyvä. Tuomaripäädyssä Nuutti kyttäili alkuun erästä suurta laatikkoa, mutta eipä hevosen ratsastettavuus radan aikana normaalista juurikaan eronnut; tuomaripääty on kuitenkin aina niin kovin jännä... Ennen pillin vihellystä hain Nuuttia käynnissä nopeaksi takajaloistaan ja laukkasin pienen pätkän saadakseni raviin enemmän energiaa. Erityisen tyytyväinen olin tänään perus harjoitusraviin, -laukkaan ja pysähdyksiin. Epäkohdiksi jäivät ehkä selkeimmin keskiravit, joissa Nuutti pääsi vetämään itsensä pitkäksi vasten kättä. Keskilaukoissa sain pidettyä hevosen haluamassani pituudessa hieman paremmin, vaikkakin ero harjoituslaukkaan jäi vieläkin liian niukaksi. Siirtymät alaspäin ovat Nuutin kanssa se ongelma, jota pyrimme työstämään kaiken aikaa, mutta tänään laukka-ravi siirtymiset sujuivat oikeastaan odottamaani paremmin; toisesta saimme 6 ja toisesta 7. Ravi-käynti siirtymät puolestaan pääsivät vähän leviämään, vaikka ne ovat yleensä harjoituksissa olleet suht tasaisia. Todella paljon on tosiaan korjattavaa ja kunhan noita "turhia", huolimattomuudesta johtuvia virheitä saadaan pois, niin pisteet nousevat varmasti ! Eiköhän tässä pikkuhiljaa aleta saamaan noita viimeaikojen onnistumisia entistä paremmin sinne kouluaitojen sisäpuolellekin... :) Tuomarin loppukommentti papereissa: "tahdikas esitys, jossa tiettyä sujuvuutta. Muista valmistella asiat niin saat niistä siistimmät ja keskiaskellajeihin enemmän poweria." :)

Voltti oikealle. Ja käytössä tänään joku ikivanha kouluhuopa, jota käytin muinoin Silvialla... :D En jaksanut aamulla rämpiä autotalliin hakemaan neliöhuopaa niin tuo sai kelvata...
Laukkavoltti ja rallinuutti :D

Olin tänään todella iloinen siitä, että Nuuttinen liikkui hyvin pohkeen edessä. Se ei kouluaitojen sisällä jämähtänyt taakseni, vaan eteni hyvin ja vastasi apuihini. Harjoituksissa olen tietenkin saanut liikettä vielä suuremmaksi ja paremmaksi, mutta vie aikaa ennen kuin sen kaiken saa mukaan kisaradalle ja tässä vaiheessa pitää olla tyytyväinen jo tähän; erittäin huomattavaan parannukseen edelliskerroista (: Tuomarina luokassamme toimi tänään eräs tallimme ratsastuksenopettajista, joka mielestäni onnistui arvostelemaan kaikki todella oikeudenmukaisesti ! Enkä todellakaan sano tätä siksi, että voitin, vaan ihan yleisesti kun tuloksia katsoo. Tuollainen asetelma (tuomari, joka tuntee ratsukot ja päinvastoin) saattaa olla aika hankala, mutta onneksipa löytyy ihmisiä, jotka osaavat hoitaa tuomaroinnin ammattimaisesti tilanteesta riippumatta :) Hyvä T ! Lisäksi tänään jäi sellainen fiilis, että oikeasti sai palautteesta jotakin irti ! Papereissani esimerkiksi luki parissa kohdassa "valmistele paremmin" ja rupesinkin kelaamaan, että juu; ihan oikeasti minun täytyy ruveta valmistamaan hevosta paremmin tulevaan, niin saan kuvioihin lisää täsmällisyyttä ja tasaisuutta (: Puolipidätteiden merkitystä ei kaiketi voi koskaan liikaa korostaa... !

Lisäsin muuten tuonne alasivuihin viimein tuon kilpailukalenterin, joka toistaiseksi on hieman tyhjillään, mutta täyttyy kyllä kunhan jaksan ruveta tulevia kilpailuja etsiskelemään :P Sinne lisään siis tästä lähtien aina kaikkien kilpailuiden / kilpailuharjoitusten tulokset, sijoitukset jne. joten mikäli kiinnostavat esim. tämän päivän prosentit niin sinne vain kurkistelemaan ;) Ja hei, minun piti kysyä teiltä blogini lukijoilta, että mitä mieltä olette tällaisesta ideasta, jonka sain eräästä kommentista... Eli kun muutamat ovat toivoneet blogiin enemmän minun ottamiani kuvia, niin olisiko ihan tyhmä idea tehdä kuville oma välilehtensä ja ruveta toteuttamaan eräänlaista "projektia"; sellaista, missä lähtisin muokkaamaan kuviani ihan alusta alkaen niistä 2009 kuvista saakka, kansio kerrallaan kohti uudempia otoksia? Ja jokaisesta kansiosta julkaisisin epäsäännöllisin välein sinne alasivulle sitten parhampia otoksia. Miltä kuulostaa? Aika kauanhan niiden kaikkien kuvien läpi käymisessä menee, mutta mutta... aina silloin kun ehdin, niin voisin jonkun kansion työn alle ottaa (: Mikäli idea tällaisenaan ei kuulosta hyvältä niin olisiko kenties jonkinlaista parannusehdotusta? Vai julkaisenko kuviani aina vain satunnaisestai normaaleissa postauksissa, kuten olen tähänkin asti tehnyt... ? :) Sanokaa ihmeessä mielipiteenne !

We're all winners ;)

Tämän päivän kuvista jälleen kiitos Sofialle (paitsi alin kuva © minä) ! Tulevasta viikosta on varmaankin tulossa aikalailla maastoilu- / peltoriehumispainoitteinen, toivon mukaan vain ei nyt taas rupea satamaan lunta aivan kamalasti, sillä siinä tapauksessa minä joudun sitten taas töihin uah. Huomenna aamulla on ainakin tiedossa taas jokusen tunnin urakka... ;3 Nyt painun saunaan ja television ääreen, heippahei !

10 kommenttia:

 1. Oi onnittelut! Hyvältä näyttää ainankin kuvista! Mikäs luokka oli kyseessä ? :)

  VastaaPoista
 2. Onnee hei viel! :) ja kilautapas mulle jos käyt viikonloppun la/su maastoilee nii voin tulla fotailee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos ja kiitokset kuvista taas ! ;) Joo ilmottelen, sunnuntaina luultavasti oon ainakii menossa ! (:

   Poista
 3. Onnea voitosta! :) Kivan näköisesti näytti menevän, ainakin kuvien perusteella. Ottiko kukaan radastanne videota?

  oma blogini: http://workingwithmaster.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) Valitettavasti ei videota ole, kun tuosta videokamerasta meni akku vaikka piti olla ihan riittävästi :(
   Tota sun blogia oonki lueskellu jonku aikaa, tosi kiva ! :---)

   Poista
 4. Hejj onnittelut voitosta! :) Tykkään niin lueskella tätä sun blogia. Kirjotat niin kiinnostavalla tyylillä, että tätä on ihana lukea :) Jos nyt jotain palautetta antaisin, niin olisi kiva jos laittaisit enemmän videoita tänne susta ja Nuutista. Ja sitten se varustepostaus olisi todella kiva, etkö sellaista ollutkin suunnittelemassa? :) Ja sitten toi ystävänpäiväpostaus minkä kirjotit 14.2. on kiva. Vaikka blogi kertoo pääasiassa Nuutista, niin voisit välillä laittaa vaihteluksi tuon kaltaisia postauksia. Ja sitten toi kuva-juttu idea on tosi hyvä, itsekkin nimittäin haluaisin nähdä enemmän sun ottamia kuvia :) Mutta hei kiitos ihanasta blogista, jota tykkään aina lukea! Ja kiva kun kirjottelet näin usein ja postaukset ovat mielenkiintoista luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti kommentista ja kehuista ! :) Juu yritän ehdottomasti saada tänne jatkossa enemmän videomateriaaliakin ! Meidän tuo videokamera vain on jotenkin ihan kummallinen tai siis kun... se ei siirrä videoita koneelle... D: Siellä olisi aika paljon vanhaa materiaalia, mutta eipä siitäkään oikein iloa ole, mikäli ei saa talteen tänne ! Yritän vielä veljen kanssa jospa hän vaikka osaisi paremmin..... :)
   Ja jeps, varustepostaus on kehitteillä ! ;) Oi kiva, sitten pistänkin sellaisen pystyyn kunhan saan ensimmäisen kuvakansion käytyä lävitse ! :D
   Voi kuinka kiva kuulla ja kiitos itelles kun lueskelet :''----) !

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !