maanantai 15. syyskuuta 2014

Tuuppailua sänkipellolla

Muutama viikko sitten meidän tallille ajettiin jokavuotiseen tapaan ihana, iso sänkipelto, jossa päästiin Nuutin kanssa viime keskiviikkona ensimmäistä kertaa käväisemään. Tarkoituksena oli ottaa ihan iisisti, tsekata paikka ja tuuppailla hieman mikäli pohja niin sallisi. Selkään viskasin koulusatulan jo ihan hepalle ominaisia riekkuleita silmällä pitäen, sillä estepenkistä lähden herkästi lentoon kuin leppäsen keihäs konsanaan.

"Jahas, tääl onki läänii mis painella !", ja kuskilla kaunis tuoli-istunta. Taisin tosin juuri kaivaa puhelinta housujen taskusta liivin taskuun niin ehkä johtunee siitä.

Nuudeli oli pellolla melko täpinöissään ja sain työskennellä käynnissä hyvän tovin ennen kuin uskalsin laukkailemaan. Pellon toisesta päädystä löytyi oikein hyvä, tuntihevosten toimesta tasaiseksi tampattu alue, johon jäimme mekin pyöriskelemään. Nuutti oli vähän sitä mieltä että oothan sä nyt mamma ihan tyhmä kun tuot mut tänne hinkkaamaan vaik tääl pitäis päästä täysii. Rentous löytyi pätkittäin ehkä sekunnin sadasosan ajaksi, kunnes se taas katosi pieruna Saharaan ja sain taas seuraavat 10 kierrosta tehdä hommia kuin pieni eläin.

Alkuun piti ratsastaa tosi paljon jalalla kohti kevyttä kättä.
Tässä heppa on jo paremmalla tuntumalla.
Kuvissa melkoiset värisävyerot kun oli niin vaihteleva, pääosin pilvinen sää.
Nuudeli tärkeänä ja tarkkaavaisena avoa vääntämässä.

Erilaisten väistönpoikasten kautta sain Nuuttia vähän paremmin tuntumalle ja rentoutumaan jatkuvasti yhä useamman askeleen ajaksi. Välikäynneissä se tuntui jo todella rauhalliselta, kunnes sitä sitten seuraavassa hetkessä jo kiidettiinkin pellon poikki ihan hevosen määräämässä tahdissa. Voihan ilkikurinen pikku riiviö... !

Hioop, hyvä ettei loikan korkeimmasta kohdasta ole kuvaa koska killin varmaan 5 metriä satulan yläpuolella.
"Tarraa kii äiti, nyt mennää !"
Tässä vaiheessa Nuutti lähti eteen aikamoisella vauhdilla...
"Et viittis nyt nössöillä ku mä haluun mennä kovaa !"
"Päästä irti, päästä irti !"

Sinne se paineli pellon reunaan niin ettei kivikautinen kamera pysynyt mukana ollenkaan. Tämän pienen spurtin jälkeen heppa oli ihan tavattoman rento, niin tyyni ja kuuliainen mamman mussukkapallero. Oikeastaan tämä on meidän kohdallamme aika yleistä. Kisoissakin parhaat suorituksemme ovat aina edeltäneet jonkin verran ilakointia, sillä meno on saanut siitä mukavasti sellaista hmm... rentoa lisäpotkua. Viimeiset pätkät niin ravissa kuin laukassakin olivat tälläkin kertaa aika mielettömät. En voi sanoin kuvailla sitä, miten huikea Nuutti on silloin kun kaikki palaset ovat kohdillaan. Se on niin pumpulia. Pehmeää pilvenhattaraa jokaiselle pienimmällekin avulle. Tuota tunnetta kelpaa tavoitella.

Maailman hianoin...

Kaikista postauksen kuvista taas kerran suuuuuuret kiitokset siskolleni Jonnalle ! Tämän päivän vähän "rennommista" (= saa laukata !) sänkkäripuuhasteluista tulossa myös oma runsaskuvainen postauksensa vähän myöhemmin, mutta ennen sitä julkaisen varmaan jotain muuta ettei ihan yksitoikkoiseksi mene... :)

Oletteko te päässeet fiilistelemään tämän syksyn sänkkäreitä?

50 kommenttia:

  1. mulla on suunnitelmissa suunnata sänkkärille pian, jos vaan saan luvan siellä käyvvä vähän höntsäilemässä ! :) täällä suurin osa sänkkäreistä kasvaa niin, että pohjalla on heinänsiemen niin ei pääse hirveen helposti sänkkärille rattasteleen, pitää suunnistella vähän kauemmas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, toivottavasti kuitenki jonnekki sänkkärille tosiaan vielä pääsette ! :)

      Poista
  2. oho, kommentti tais lähtä liian aikaseen - tähän aikaan yöstä ei oikein aivot toimi (kun eivät toimi muutenkaan :D ) ! Mutta siis vielä piti sanomani että huikeita kuvia jälleen, kiitos taas silmiä hivelevästä postauksesta ! :)

    VastaaPoista
  3. Ihana toi Nuutin tukka!! Sille sopii tommonen tasanen, toisin ku mun hepalle.. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, eikös vain ! Nuutin pottalook... ♥

      Poista
  4. Sänkkärille on päästy ja vitsit Nuutti näyttää hienolta noissa kuvissa! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sofia, se on kyllä tosiaan viime aikoina ollu ihan mielettömän hieno pieni mies ! :)

      Poista
  5. Ooi ihania kuvia ja hyvin Nuutti kulkee :)!

    VastaaPoista
  6. Hih, otsikosta jo osasi odottaa, että jahas nyt tulee ainakin yhdet pukit kun Nuutti päässyt pellolle <3
    On se vaan niin suloinen ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, perus Nuudeli vauhdissa tosiaan..... XD On se aika söpönen kieltämättä ♥

      Poista
  7. Ihanan vauhdikkaita nää viimeset kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vauhdikas toi pätkä tosiaan olikin ! :D

      Poista
  8. Hei oletko saanut Nuutin jumeja tms auki vai mitä olet tehnyt, kun viime aikaisissa ratsastuskuvissa Nuutti ei enää liiku ollenkaan sillä tavalla selättömänä niinkuin heinäkuisissa kuvissa liikkui? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihana kuulla että säkin ihan kuvien välityksellä huomaat eron ! Ajattelin just seuraavassa postauksessa avata tätä juttua vähän laajemmin, mutta uskotaan tosiaan säännöllisen kranioinnin alkaneen nyt niiden suurempienkin ongelmakohtien kohdalla tuottaa tulosta :)

      Poista
  9. Nuutti on niin komee <3 me oltiin myös mun ponin kanssa eilen ekaa kertaa sänkkäril ja oli tosi hauskaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitos, niin se kieltämättä on ♥ Kiva kuulla, sänkkäröinti on kyllä ihan huippua !! :)

      Poista
  10. Hahah, ihana ikinuori Nuudeli. :) Tosi hyvältä näyttää teidän meno, huomaa ihan kuvienkin kautta parannusta entiseen.

    VastaaPoista
  11. Voihan Nuutti, se on kyllä aika velmu! Tosi kivoja kuvia siskosi kyllä räpsii, kuinka vanha hän olikaan...? Innolla odottelen jo sitä toista sänkkäripostausta... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, joo velmu vintiöhän se.......... ;) Ja älä muuta sano, mäki oon ihan ihmetelly kuinka hienoa matskua sisko nykyään saakaan muistikortille tallennettua ! Se täyttää kohta 13 :)

      Poista
  12. Hienon näköistä menoa!

    VastaaPoista
  13. Me ainaki päästellään sänkkäreillä täysillä ensin liiat virrat pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ! Mun on aina pakko koittaa alkuun rauhoittaa tilanne etten heti lennä alas......... :D Kun Nuutti on jonku aikaa saanu liikkua ni se ei yleensä enää lado semmosia hirveitä pukkeja, vaan pääosin vaan loikkii tollai niiku noissa kuvissa :)

      Poista
  14. Upea blogi, postaus ja kuvat :) Mä olen koko kesän painellut pellolla suokkitamma Moonan kanssa, ja sänkkärille pääsisin ehkä jo ensviikolla kun tamma siirtyy laitumelta kotitalliinsa :)

    blogini: kuurankukat.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ! :) Ihanaa että ootte päässy peltoilemaan läpi kesän, meilläkin onneks on siihen mahdollisuus ! Jotenki nää sänkkärit kuitenki on aina ihan oma lukunsa...... ;)

      Poista
  15. Ihania kuvia, ootte niin hienoja! :)
    Facebookissa kirjoitit, että tulossa postausta kraniosta - odotan innolla! Omalla ponskilla kävi viime viikolla ensimmäisen kerran kraniohoitsu (sun innoittama päätin kokeilla!) ja kyllähän hepan liike on parantunut heittämällä, jee :) tosin vielä en ole päässyt "täysillä" kokeilemaan mutta nyt ainakin vaikuttaa tosi lupaavalta. Sillon kun hoitoa tehtiin, kävi aika monta kertaa mielessä että mitähän höpöhöpöä tääkin nyt taas on.. :D kun näyttää ettei siinä periaatteesa tehdä oikeen mitään! Tuntuuko hoitajan käsiin siis jotenkin nämä tukokset tai mitä ne nyt ikinä lienee? Tai siis miten hoitaja tietää milloin hepassa taphtuu jotain? Tää on niin hämärää mutta silti tosi mielenkiintosta :D
    Mua kiinnostas myös tietää, kuin usein hoidat Nuuttia ja teetkö sen nykyään aina itse? Miten Nuutti reakoi hoitaessa? Meillä käynyt terapeutti sanoi, että hoidon voisi uusia noin 3 viikon päästä, ja luulenpa että niin myös tehdään.. :)
    Kiitos tästä sun mahtavasta blogista, kaikki postaukset jaksaa aina mielenkiinnolla lukea käsitteli ne oikeestaan mitä vaan. Ihanaa syksyn jatkoa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ! :)

      Ja hei tosi kiva kuulla että tekin ootte huomannu kranion vaikuttavan positiivisesti ponin liikkumiseen !! Jos vaan mahdollista niin kannattaa ehdottomasti pitää hoito mukana kuvioissa säännöllisesti myös jatkossa, sillä Nuutinkin sitkeimpien ongelmakohtien hoito alkaa nyt viimeinkin, yli 9 kuukauden jälkeen tuottaa näkyvää tulosta ! Toki askeleita on otettu parempaan jatkuvasti (ekalla kerralla jo huima parannus), mutta nyt alkaa lannerangankin kunto olla aika jees :)

      Postailen tästä tosiaan vielä enemmän varmaankin huomenissa, niin vastaan sitten perusteellisemmin noihin sun kysymyksiin ! :) Kiitos vielä kovasti kehuista ja kommentoinnista, mitä parasta syksyn jatkoa sinne myös ! ♥

      Poista
  16. Jep, todellakin olen päässyt sänkkärille! Vuokrahevosen kanssa abt vuoden aikana rakenneltu luottamus huipussaan ja ajattelin, että tänävuonna sänkkärillä päästetään niin kovaa kuin hevosesta lähtee. Joo. Raipalla sai muistuttaa että eteen pitäis mennä, ei jäädä junnaamaan paikoilleen, hiukan olin masentunut, että miksi näin, eikö hevonen luota, että pysyn kyydissä, vai mikä mättää. Seuraavalla kerralla oli täysin eri ääni kellossa :D Eka laukka oli semmoinen semireipas, tokalla kerralla ehdin puoliksi kääntää tammuskan pellon toisessa päädyssä, kun kuului vain jokin epämääräinen röhkäys, kuski tarrasi harjasta kiinni (ja melkein tipahti kyydistä silti) ja sitten mentiin! Tamma paineli aivan täyttä kiitoa ja tuntui olevan kivaa :) Pellon toisessa päädyssä sitten ihan itse hidasti ja päristeli tyytyväisenä. Ihan mahtistyyppi tuo heppa, rakastan :)

    - Sanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tosi tuttu juttu toi "junnaaminen" ! Nuuttiki oli eilen sänkkärillä alkuun ihan et ai häh eteen vai... ?!, kunnes se sitten rupes kans hokaaman että saa tosiaan mennä. Musta tuntuu että ite jään välillä varomaan ja jarruttelemaan (vaikken sitä tavallaan ees tiedosta) kun melkoisissa pukeissa oon joskus saanu Nuutin selässä sinnitellä. Eilenki oli kyllä aika ajoin semmonen tunne, että vaihtoehtoina on joko "pieni laukka" (joka kyllä oli tosi energistä ja "pomppuisaa") tai pukkilähdöt, mutta loppua kohden päästiin hepan kanssa enemmän samalle aaltopituudelle. Toivottavasti ens kerralla jatketaan tästä, ettei pidä käydä koko hommaa läpi uudelleen......... :D

      Ihanaa että te pääsitte lopettamaan kunnon kiitolaukoilla ja hyvällä fiiliksellä, voin niin kuvitella miten hieno tunne sulla siellä selässä on ollut ! :)

      Poista
  17. haha onpas se nuutti hassu! kumminki ihania kuvia ja tykkään jotenki tosi paljon tosta viidennestä kuvasta ! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on, oikein vitsiniekka... ! ;) Hih, kiitos, mustaki se on tosi hyvä !! :)

      Poista
  18. Ihania kuvia ja ihana Nuutti <3 Sun blogia on aina tosi kiva lukea ja noi kuvatekstit on tosi hauskoja :)

    VastaaPoista
  19. Onko sinulla vinkkejä pukeissa pysymiseen? Mahottomia loikkia Nuutti ilotteli!! :D Sänkipelloilla on kyllä hienointa painella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo Nuutti on kyllä välillä ihan mahoton, vaikka noi kuvissa näkyvät loikat sen mittapuulla melko pieniä oliki ! Se vaan osaa melkoisen hyvin irrottaa kuskin satulasta ja sännätä tismalleen oikealla hetkellä sivulle, niin välillä on hankala tommosissakin pysyä............... :D Ei mulla oikein muuta vinkkiä oo ku paino jalustimille ! Jos istuu tiiviisti satulassa niin selästä lähtee herkästi ku katapultista, haha :D

      Sänkkärit on kyllä tosiaan ihan parhautta !

      Poista
  20. Tosi kiva ku oot taas postaillu enemmän, koska tää blogi on ihan paras! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihanaa jos tykkäät ! Nyt on tosiaan ollu intoa taas :)

      Poista
  21. Susanna katse eteen.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hei sisko huutaa mulle tosta kaiken aikaa !! Ärsyttävää ku sen hepan niskan pitää olla niin tavattoman mielenkiintoinen................... :D

      Poista
  22. Hahhahaa mahtava Nuutti! :DD

    VastaaPoista
  23. hienoin, ei hianoin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä tiedosta vaikka asian jo tiesinkin ! =)

      Poista
  24. Todella hienoja kuvia!:) upealta näyttää teidän meno.;) ja sulla on kyllä muutenkin niin hieno blogi, hyvin kirjoitetut tekstit ja aina yhtä ihanat kuvat sekä kuvatekstit.:)

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !