perjantai 6. maaliskuuta 2015

Muistatteko?

Eksyin eilen eksyn lähes päivittäin Youtubeen selailemaan erilaisia hevosvideoita esimerkiksi hakusanoilla funny horses tai funny horse videos. Olen kamala ihminen ja nauran räkäisesti kun tantat ponnistelevat henkensä kaupalla pysyäkseen satulassa hevosen ravatessa muutaman laiskan askeleen ja tippuvat sitten kun se hidastaa takaisin käyntiin. Joskus toisen kömmähdys (kunhan ei pahemmin satu) vain pistää huvittumaan, ei sille minkään voi. Onneksi osaan nauraa myös omilleni.

Eilen kuitenkin tunsin kasvaneeni hetkellisesti yli näistä kentän pintaan kellahtelevista matameista sekä pieniä lapsiratsastajiaan kurittomasti retuuttavista poneista ja kaipasin iltaani jotakin asiapitoisempaa. Aiemmin hyväksi havaituilla hakusanoilla ei kuitenkaan tuntunut löytyvän mitään uutta alle tunnin mittaista. Kieriskelin sohvalla sopivaa asentoa etsiskellen ja mietin pitäisiköhän kadota nukkumaan, kunnes päässäni välähti:  T A L L I J E N G I  ! The Saddle Club. Bonnie Bryantin samannimisiin kirjoihin perustuva sarja, jota jokainen true heppatyttö aikanaan seurasi. Muistatteko?


Katsoin eilen innosta soikeana ykköskauden ensimmäisen jakson ja voi... olihan se nostalgista. Ihana vajaa puolituntinen hevosia sekä pieni pala lapsuutta. Sitä aikaa, kun ei osannut kiinnittää huomiotaan epäolennaisuuksiin. Kuten reippaasti yli metrisellä muurilla aloitettuun estetuntiin, jonka aikana johteet muuttivat muotoaan minkä ehtivät - ja oikeastaan se muurikin menetti korkeuttaan siinä vaiheessa kun hyppääminen (kylmiltään) aloitettiin. Edes kuvakulman kanssa pelleily ei onnistunut hämäämään varmaan noin 60 cm korkuista estettä puolet suuremmaksi. Toivottavasti kultaiset muistot eivät ihan murene kun katson sarjaa uusin silmin monta vuotta vanhempana ja huomaan kaikki lukuisat epäkohdat siinä missä ennen keskityin vain pysymään mukana jännittävissä juonenkäänteissä..... ;P


Katsoitteko te Tallijengiä silloin kun se tuli telkkarista, tai omistatteko kenties tuotantokausia videolla / dvd:llä?
Meikäläisen ilta taitaakin jatkua pari seuraavaa jaksoa tsiikailemalla... !

97 kommenttia:

  1. Oon joo kattonut Tallijengiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha noni ! Mä olin jo melkee unohtanu koko sarjan olemassaolon, huhhu... :D

      Poista
  2. Muistan tallijengin! :D katsoin sitä silloin telkkarista. Olis kyl tosi kiva katsoa se uudelleen. Outoa katsoa nopealla vilkaisulla tuota videota! Huh kun olikin niin nuoria tyttöjä kuin mitä olisin muistanu, sitä jotenki näkee asiat eri lailla nykyään :D olisippa tossa youtuben videossa tekstitystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha älä muuta sano :D Ja joo tekstit ois kivat, mutta onneks toi on melko selkeetä englantia niin ymmärtää hyvin ilmankin !

      Poista
  3. muistanmuistanmuistan!!! voi että munki pitää kattoo noita kuha ehin! :DD

    VastaaPoista
  4. Mul on kaikki videol mut eihä meil oo enää video sitä laitetta! :'( En tiennykkää et nää on myös youtubes joten kiitti vinkistä, mä alan kans kattoo! Tuli nii lapsuus mielee heti ku näin ton kuvan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullaki on sama ongelma, muutama videokasetti löytyy mutta soitinta ei enää oo... :D Mut joo onneks noi löytyy Youtubesta !

      Poista
  5. Pienenä katoin tallijengiä ja yhellä kaverilla on niitä dvd:nä, niin lainasin siltä pari kesällä.... Meinattiin kyllä ihan oikeasti kuolla nauruun niitä katsoessa, kaikki tippumiset sun muut näytti tänä päivänä niin "aidoilta" kuin vain olla ja voi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaha, ihanaa ! Ja joo siis älä muuta sano, kauhee ähkiminen ja puhkiminen, hevonen hörhöttää minkä ehtii (siis niinhän ne oikeassakin elämässä ääntelee ihan taukoamatta.......), kuvakulma vaihtelee niin että silmiin sattuu ja sit kakara jo lojuuki maassa käsi poikki :D

      Poista
  6. Taidan olla sen verran vanhempi et mun nuoruudessa Musta ori oli kova sarja! Sit oli joku britti -sarja, jossa oli pinto- ja palomino ponit, mut siitä en oikein muista enempää. Oon aina tykännyt kaikista heppaleffoista myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii, mäki muistan kattoneeni Mustaa oria nauhalta joskus ku olin skidi ! Mummi oli muistaakseni aikanaan nauhottanu mulle, ku tiesi että heppatyttöhän siitä kasvaa... ;) Oi voi mitä muistoja !

      Poista
  7. Joo mä muistan Tallijengin! Itse olen nostalgisesti palannut Sydänmailla-sarjan äärelle ja siinäkin tuntuu tulevan pieniä epäkohtia, mutta kunhan niihin ei kiinnitä huomiota niin kiva seurata sitäkin sarjaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinpä, aivot narikkaan vaan ni hyvä tulee ;)

      Poista
  8. Meillä on kaksi DVD-tä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi ku mullaki ois dvd:llä eikä videolla ! :D

      Poista
  9. Oi, Tallijengi ♥ Mulla oli monta dvd-boksia niitä, mutta tuli muutama vuosi sitten myytyä. Onneksi noita löytyy näköjään netistäkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha voi ei ! :D Mäki aattelin myydä noita kirjoja, mut en taida sittenkää raaskia... :D

      Poista
  10. Itsellä on kaikki kolme ekaa tuotantokautta DVD:llä :D

    VastaaPoista
  11. Katoin tätä aina pienenä ja katoinki just jonkin aikaa sitten kaikki kaudet, ku löysin sarjan netistä sattumalta haha! :'D Oli niin nostalgista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, perästä tullaan !! :D Tää on kyllä niin hauskaa, en ees muistanu ollenkaa et toi Max oli noin hyvännäkönen...... !

      Poista
  12. Eikä, tallijengi oli huippu!! :D oliko niin että tää perustui kirjasarjaan vai olikohan se vain saman niminen sarja, polluxilta taisi sitä saada ... Joka tapauksessa, hauskaa että nämä on YouTubessa, meillä oli dvdt mutta ne on varmaan kadonneet jonnekin. Pakko katsoa ainakin yksi jakso :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, ihan paras sarja ever ! :D Ja hei joo !! Oli pakko nyt muokata tohon postaukseenki et tosiaan Bonnie Bryantin samannimisiin kirjoihin perustu :) Neki oli ihan huippuja, joskus aikoinani luin kaikki läpi moneen otteeseen.

      Ja hei joo varo vaan, ku katot yhen jakson ni kohta huomaat olevas jo toisen tuotantokauden kimpussa... ;) Mä oon ainaki taas ihan koukussa !

      Poista
  13. En ole sarjaa kamalasti katsonut, mutta fanitin Tallijengiä pollux-kirjojen avulla! Pitääpä katsoa noita videoita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne kirjatki oli tosi hyviä !! Mietin tossa vähä aikaa sit niiden myymistä mut en taidakaan raaskia :D Ehkä mä vielä joskus käyn salaa niitä lueskelemaan...... ;)

      Poista
  14. Muistan muistan, nää on tullut kaikki katsottua niiiin monta kertaa! Mikä nostalgia <3 Kiitos muistutuksesta, jonkun muunkin päivä saattaa mennä nyt näitä katsoessa.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha jes, ihanaa !! Vois kai sitä aikansa huonomminki viettää ;)

      Poista
  15. Apua! Tallijengi on paras! Multa löytyy kolme Tallijengi -dvd:tä, jotka joskus ostin kirppikseltä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ihan huikee sarja ! Voi vitsi, pitäisköhä munki ruveta bongailemaan kirppiksiä... :D

      Poista
  16. Hah voi vitsit,toi oli kyllä ihan lemppari sarja pienenä! Multa löytyy 3 ekaa kautta videoilta ja loput jaksot tuli aina nauhotettua kaseteille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä ! Onks tästä enemmän ku kolme tuotantokautta ?! :o Youtubessa ei oo enempää, höh. Mut oikeestaan en tiiä pystynkö kattomaan sitä kolmatta kun näyttelijät on kakkosen jälkeen ilmeisesti suurimmaks osaks vaihtunu... :(

      Poista
    2. Ei ne näyttelijät viel tainnu kolmosen jälkeen vaihtua ku muistan jans et lopetin kattomisen siihen ku en kans just pystyny kattoo ku näyttelijät oli ihan kokonaan vaihtunu :( kolmosen jälkeen oli viel samat näyttelijät mut vaan vanhempina :D

      Poista
    3. Wikipedian mukaan kolmosessa on jo eri kaarti, voihan rähmä, en muistanu et näillä "oikeilla näyttelijöillä" oli vaan kaks kautta........ ?! :(

      Poista
  17. Ai että katsoinko! Oli ehdottomasti lempparisarja ja kovasti se joskus vuonna 2006 tai sen suuntaista harmitti, kun ratsastustunti sattui olemaan samaan aikaan, milloin jaksot näytettiin tvstä.(koska tokikaan siihen aikaan kaikki tallennusvälineet puuttuivat meiltä....)
    Itsekkin katsoin 1. ja 2. tuotantokauden kokonaisuudessaan syksyllä youtubesta, sitä nostalgian määrää! Ja naurun määrää uskomattomille juonenkäänteille... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi eiii, kamalaa ! Mulla oli onneks keskiviikko tallivapaa päivä, mutta koulu loppu tietenki aina neljältä ni oli kauhee hätä ehtiä puoleks kotiin Tallijengin pariin :D Pyörällä vielä onnistu, mutta kävellen ku oli liikenteessä niin no... piti pistää juoksuks :D

      Ja siis joo noi juonenkäänteet........ ei hitto, ihan parhaita :D

      Poista
  18. Katoin kanssa pienenä tota kokoajan ja vieläkin hyllyn pohjalla taitaa olla ihan nuo kaikki kaudet! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, mäki haluun kerätä koko ton sarjan ni vois sit joskus näyttää niille mahdollisille omille lapsille ! :D

      Poista
  19. Kauhistus miten asiat voikin unohtua, ei olis tullu mulle mieleenkään enää, vaikka pienenä tulikin katseltua. Oli kyllä ihan paras sarja, muistan vieläkin yhden jakson jossa ne oli ukkosella ratsastamassa ja joku putosi kalliolta ja sitten ne hinasi sen sieltä punaisella köydellä ylös ja ai että pelotti ettei ne saa sitä pudonnutta ylös.. Huhhuh :D Siitä kirjasarjasta (jota Polluxin paketeissa tuli) en oikeen tykännyt, ohjelmana tää oli mun mielestä paljon parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, mäki olin jo meinannu unohtaa !! Haha, ei vitsi miten jännittävää :D Mä muistan niin elävästi sen jonku "päätön ratsumies" -jakson, jonka aikana meinasin ihan pissata housuun ku jänskätti niin perkuleesti ! Voi niitä aikoja... :D Musta ne kirjatki oli hyviä !

      Poista
  20. Ooi! Tämä oli pienempänä yksi lempisarjoistani! :D Muistan, kun olin nukahtanut sohvallekin odotellessani, että jakso alkaisi ja sitten äiti herätti vähän myöhemmin, kun se oli jo alkanut. Mutta eihän se mitään haitannut, kun katsoi kirkkain silmin hevosia ja haaveili samalla omasta hummasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha voi ei ! Onneks et nukkunu kokonaan ohi, muutenhan oisit seuraavan jakson aikana ollu ihan pihalla ku juoni mutkitteli niin villinä taukoamatta... ! :D

      Poista
  21. Haha se on niin hupsua miten jossai välissä ne kaikki kolme päähenkilötyttöjen näyttelijää vaihtuu, kukaan ei varmasti oo huomannu mitään.. :D sama se joku tallimies. Kirjastoissa näitä muuten on dvd:llä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä huomasin, enkä kattonu siitä eteenpäin ku ei se ollu enää sama juttu ! :(

      Poista
  22. Voi kyllä muistan! Pienenä aina kattelin ja varsinkin silloin kun olin kipeänä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäki muistan kipeenä katelleeni ! Samalla ku mussutin mannapuuroa ja äidin tekemää mustikkakiisseliä, ah... ♥

      Poista
  23. Apua joo muistan!!! :D En kyllä joka jaksoa oo nähnyt, mutta silloin tällöin tuli kateltua. xD Ihan paras. Tosin tykkäsin jo silloin et on vähän säälittävä ja huvittava ohjelma. Tallin parhaat tytöt hyppää epämääräisellä tekniikalla max 50 cm... Pakko kattoa nää joskus! :D
    Oliks tästä se Polluxin kirjasarjakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, ai sä olit jo sillon vähä kehittyneempi ja osasit aatella tommosii :D Mä vaa fiilistelin ihan mukana, hah !

      Joo on ! Musta neki oli sillo aikoinaan ihan huippuja ja luin niitä kaikkiin koulun kirjatehtäviin........... :D

      Poista
  24. Hahah, mulla on kaikki Tallijengit joko ikivanhoina VHS -kasetteina ja loput DVDllä :D on tullut sen verran niitä pentuna tuijotettua että osasin jo kaikki jaksot ulkoa ja muistin kaikki vuorosanat. Ihana kun muistutit tästä, pitää kaivella nuo kaikki esille ja kattoa ne maratoonina! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsi miten tulee niin fossiili olo ku tajuu et eipä hirveen monta vuotta meitä nuoremmat enää varmaan ees tiiä mikä on vhs-kasetti... :D

      Hahah ihana ! Kaivele ihmeessä esille, näillä saa päivän piristymään taatusti ;)

      Poista
  25. en tiennyt että tästä on ohjélmakin! :D olen vain lukenut kirjoja ja ne on parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä ! Ei muuta ku kattelemaan sitten vaan :) Mäki tykkäsin näistä kirjoista !!

      Poista
  26. Muutamamia dvd:tä löytyy kaapin perältä!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee hyvä, munki pitää yrittää kerätä nää dvd:t ! :D

      Poista
  27. Haha, meillä taitaa olla kaikki kaudet DVD-versioina :D muistan kuinka pienenä ihailin sarjan tyttöjä ja kuinka iso esteitä he hyppäsivät.. :b

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, mäki haluun ! Ja joo sama täällä, haha, mietin aina et "ooooh ehkä mäki viel joku päivä..." :D

      Poista
  28. Oon kattonu kaikki 3 tuottaria ja kyllähän nää on kivoja. Itellä taitaa olla 10,11,12 ja koko 3 tuottari dvd:llä :D en koskaan telkkarista oo katton vaan lainasin kirjastosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai joo hei mäki taisin näitä aikoinani kirjastosta lainalla !! Tuntuupa oudolta ku skidinä siellä kävi niin ahkeraan ja nykysin kaikki on netissä... :D

      Poista
  29. AAAA minä muistan tämän. :D katoin telkkarista, tuli aina jotenkin semmoiseen aikaan että olin juuri tullut saunasta kun katsoin sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, ihanaa ! Mä juoksin hiki päässä koulusta kotiin ja ehdin yleensä just sopivasti alkutunnarin aikana lösähtämään sohvalle :D

      Poista
  30. Muistan kun se piti aina nauhoittaa jos ei ollut telkkarin ääressä silloin kun se tuli :D ! Kaikki tuottarit löytyy vieläkin joidenkin vuosien takaa nauhoilta ja loput dvdeinä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, vanhalle vhs-kasetille tietenkin, eikö? ;) Voi vitsi, mullaki muuten varmaan on joitaki jaksoja nauhalla jossain varastossa !

      Poista
  31. Niin rakastan tota ykköskauden introa! <3 Lainasin pienempänä Tallijengi DVD:itä kirjastosta ja viime kesänä nostalgisoitiin kaverini kanssa katsomalla ne uudelleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäki rakastan sitä !! Niiin paras ♥ Ihanaa kun pystyy laulamaan ihan ulkomuistista mukana edelleen :D

      Poista
  32. apua olin iha unohtanu!! muistan ku katottiin kaverin kanssa noita iha innoissaan kymmeniä jaksoja peräkkäin ja sisko tuskasteli vieressä että voitasko tehä jotain muuta XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaha eikäää, voin kuvitella sun siskon tuskan.......... :D Isosisko ilmeisesti? ;)

      Poista
  33. Voiei! Mulla on kaikki tallijengit (myös uusimmat, jotka tietääkseni ei ole tulleet telkkarista?) Harmitti katsoa kun uusimmissa tuotantokausissa näyttelijät, pine hollow ja kaikki oli vaihtuneet :( Ei ollut yhtään niin hyvä kuin ne telkkarista tulleet. Mutta kyllä hieman tuli "myötähäpeä" kun ne kaikki katsoin uudelleen, muistin että ne olivat paljon parempia ratsastajia ja heppatyttöjä kun itse olin pieni :D Samoin hevoset oli ihan super upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hei niin mä muistelin että sitä kautta missä kaikki vaihtu ei oo näytetty Suomessa ollenkaan ! En oo sitä koskaan ensimmäistä jaksoo pidemmälle mistään muualtakaan kattonu, ku ei tosiaan tuntunu yhtään samalta... :(

      Ja joo sama täällä, haha, niin ne näkemykset vuosien vieriessä muuttuu......... :D

      Poista
  34. Oi tallijengi ♥ Se oli mulle kanssa nuorempana aivan ykkös sarja ja katsoin sitä lähes aina, sitten kun niitä ei tullut telkkarista ostettiin ne kasetille. Muistan kuinka noi tytöt tuntu niiiiiin isoilta tallitytöiltä ja mietin kuinka mustakin joskus tulee tollanen iso tallityttö, ja nyt parikuukautta sitten eksyin katsomaan tallijengiä ja mietin kuinka pieniä noi tytöt oikeesti onkaan. Oon jo ajat sitte mennyt huomaamattani sen iän ohi, josta haaveilin lapsena kokoajan! Nyt noi tytöthän on ihan pikkutyttöjä, gaash, aika menee nopeesti!

    Mulla muuten kanssa, ennen katoin vaan jännittyneesti mitä seuraavaks tapahtuu, nyt muo melkeen nauratti, kun jotkin kohtaukset oli niiiiin tehdyn olosia ( siis tottakai ne on tehtyjä mutta siis silleen, luonnottomia). Ja kun hevonen meni esteradalla ja ratsastaja käski hevosen sellaseen normaaliin laukkaan, niin kaikki olivat katsomossa ihan että " ei apua, kohta tapahtuu kauheita" " HILJENNÄ" sitte siinä oli kamala jännitys musiikki ja hidastettuna, ja sitte se tyyppi tippu ja tyyliin ambulanssi paikalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo mäki muistin et noi ois ollu paljo vanhempia ! Mut ei, tommosia kymmenvuotiaita tai jotain sinnepäin vissiin... :D Aika menee tosiaan ihan älyttömän nopeesti, ja tuntuu et vauhti vaan kiihtyy sitä mukaa kun ikävuosia tulee lisää......

      Ja siis joo just toi "kohta tapahtuu kauheita", hahaha ! Oon nauranu noille ihan hulluna :D Sama ku tolle hevosten jatkuvalle ääntelylle. Esteet ylitetään aina hirnuen ja muuten sitten mylvitään ihan hulluna taukoamatta... :D On nää hauskoja !

      Poista
  35. Toi tallinomistaja *_*<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sairaaaan ihana ♥.♥ Mistähä tommosen löytäis?

      Poista
  36. mulla on varmaan 5 kautta tallijengiä ja katon aina kun oon kipee :D t. 18v

    VastaaPoista
  37. Voi ei mitä muistoja! :DD Mut hei, mää oon aina kattonu tubesta videoita nimillä: epäonnistumisia tai horse fail. On muuten ihan parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muista millä kaikilla hakusanoilla oon ettiny, mutta pitää koittaa noita :D On kyllä välillä aika piristävää kateltavaa, ei voi muuta sanoo !

      Poista
  38. Mulla on kaikki dvdllä. Se aasi on kaikkein paras! Muistan kun kaverin kanssa katottiin ihan jännäreissä jos jotain "kauheeta" taoahtuu. Oli pakko tonkii kaapista ja alkaa kattoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua mä en edes muista mitään aasia :D Mut joo, haha, tää oli kyllä jännä sarja ! ;)

      Poista
  39. Itse olen löytänyt kirjastosta tallijengiä. Täällä päin on ainaskin dvd:nä 1-12. :)

    VastaaPoista
  40. Äiti osti kaikki tuotantokaudet dvdllä ku jouduin pitemmän aikaa makaamaan sängyn pohjalla ja katoin ne viikossa lävitte :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no se oli oikee kunnon Tallijengi-maraton :D

      Poista
  41. Tunnen itseni niin vanhaksi. Oman lapsuuteni alkuillan hevossarja kertoi laukkaratsusta. Se oli joskus vuonna 1990.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, mä olin sillon vielä ihan teillä tietymättömillä :D

      Poista
  42. Mä rakastan tätä kirjasarjaa, mutta en ole kyllä sarjaa katsonut, nytpä aloitin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, rakastat varmasti tätä tv-sarjaakin ! ;)

      Poista
  43. Mä lainasin aina kirjastoista videoita ja dvd:itä. Minulla on itselläni myös pari kautta. Joskus tullut ostettua, mutta toisiaan ihan kiva aina joskus katsoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on näiden pariin kyllä hauska aina silloin tällöin palailla :)

      Poista
  44. Mä olevinaan kommentoin tähän jotain nauramisesta ja propagandasta, mut en sit näköjään kommentoinukkaan:D.

    Mulle tuli mieleen tällainen random-juttu. Sä kun tunnut Nuutin kanssa syleilevän aina silloin tällöin peltoa tai kenttää, niin miten sä ns. selviät näistä? Oletko saanut niin paljon harjoitusta, että osaat laskeutua jotenkin oikein? :D

    Mulla alkaa selkeästi tulemaan tavaksi lentää kerran vuodessa, aina tässä helmi/maaliskuun taitteessa. Tippumisen jälkeen koko kroppa menee aina ihan jumiin. Onko sulla koskaan vastaavaa, tai onko jotain poppaskonsteja parantumiseen? :D Entä oletko uusinut kypärän jokaisen tippumisen jälkeen, vai vaan silloin kun pää on ottanut pääasiassa osumaa?

    - Kipsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hauska kysymys tähän väliin ku just tänään sain diagnoosin että selässä pieni murtuma viimeisimmän tippumisen seurauksena XD

      Mutta siis yleensä mua ei ikinä satu ! Ei siinä ite tilanteessa eikä seuraavinakaan päivinä. En tiiä onko mulla sit joku hyvä maastoutumistekniikka ku esim. muuten vaan jostain onnettomasta kaatumisesta saattaa kyllä lihakset muutaman päivän ilmoittella (jolloin oon käyttäny jotai semmosta punasta pferde balsam -lämpögeeliä, ihan sika hyvä !)... :D Joskus kyllä muistan nähneeni dokumentin laukkaratsastajista, joiden kouluun kuulu oikeenlaisen tippumisen opettelu. Se oli ihan mielenkiintonen ja voihan se olla että siitä tarttu jotain mukaankin ! Mun muistaakseni neuvoivat ainakin ottamaan maan vastaan olkapäällä, jonka kautta on helppo kieriä maahan ilman että selkä lösähtää tonttiin ku pannukakku. Kuten mulla ilmeisesti viimeks......

      Mä oon uusinu kypärän tosiaan vaan sillon jos pää on kolahtanu. Yleensä onnistun siltä onneks välttymään (kop, kop, kop...), muuten menisin vielä enemmän konkkaan tän harrastuksen kanssa... ! :D

      Tää helmi-maaliskuu on kyllä riehakasta aikaa ;P Onko sulla oma / joku muu vakkari miltä lentelet, vai vaihteleeko ratsu? :D

      Poista
    2. Eikääää!! Apua! Ihan niinku olisin jotenkin jinxannut sut:S Toivotttavasti selkä paranee! Saitko jotain troppeja? Mä hain eilen lekurilta omaan selkääni buranaa ja lihasrelaksantteja, ja noi relaksantit on kyllä niin tujua tavaraa! Sellasen ku nappaa, niin kipu lähtee, mut niin lähtee myös taju...

      Mulla vaihtelee nää ratsut ihan säännöllisesti. Käyn pari, kolme kertaa viikossa tunneilla. Hepot on ihania, mutten koskaan varmaan kykene ymmärtämään kunnolla omistajia. Mä oon ainakin niin stressiherkkä, että olisin koko ajan ihan paiseissa ja hajoamispisteessä.

      Mut yritä parantua! Nyt vaan jonnekkin harjoittelemaan patjalle kaatumista:D. Jotenki kai se pitäis yrittää tulla leuka rinnassa ja kaikki raajat kiinni kropassa, ettei ota just vaikka ranteilla vastaan ja sit kuuluu riks raks ja poks.

      - Kipsu

      Poista
    3. Hahaha joo siis tää onki sun vika selvästi ! :D Buranaa sain juu, mut ei hitto, pitäsköhän mennä vaatimaan noita relaksantteja vielä lisäks... ! Tajulla en kuitenkaa tee yhtään mitään ni sen ku menis kivun mukana ! Hui... :D

      Ahaa okei, joo. Omistajat onkin aina ihan oma lukunsa... ;P

      Patjatreenit kuulostaa hyvältä !! :D Just tosiaan toi ettei ottais vastaan käsillä vaan enemmän sillä vahvemmalla olkapää-kylki akselilla. Leuka rinnassa on mulle onneks tuttu asento jo siellä ratsailla........... :D

      Poista
  45. Mä en kestä :') oon ettiny näitä jaksoja joka paikasta ja katoin hulluna näitä pienenä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voiii, nyt vaan äkkiä kattelemaan ! :)

      Poista
  46. eikä en kestä, tän innottamana googletin noita näyttelijöitä ja niistä on tullu niin kauniita aikuisia naisia! :D apua, kuinka hitsin kauan näistäki jo on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo älä muuta sano !! Mä tein tota samaa ja melkein rupesin itkee ku tajusin miten vanha kurppa mäki jo kohta oon... :D

      Poista
  47. Voi jumpe! Näitä katottiin silloin niin haikeena, että kyllä minäki haluisin noin hyvin ratsastaa. Löysin nää youtubesta kesällä ja katoin kaikki jaksot mitä löytyi. Voi sitä myötähäpeää! Etenkin se jakso missä joku ranskalainen tyttö tulee hevosineen sille tallille, muka olympialaisiin tms menossa, ja ratsastustaito oikeasti jotenkin ihan surkuhupaisan kehno! Sit hevosilla ratsastetaan tuntitolkulla ja voi apua :D:D

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !