sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Vierailu Veljekset Wahlsténilla

Eilinen lauantaipäivä kului mukavissa merkeissä kun suuntasimme yhdeksänhenkisen bloggaajajoukon voimin tutustumaan vuosikymmenten kokemuksella ravi- ja ratsastusvarusteita valmistavan Veljekset Wahlsténin toimintaan. Jo vuodesta 1918 tietotaitoaan kartuttanut yritys on tänä päivänä tunnettu ja arvostettu ympäri Eurooppaa, ja sen valmistama W-Profile on ainoa hevosvarustesarja, jolle on merkiksi kotimaisesta käsityöstä ja laadusta myönnetty suomalainen avainlipputunnus.


Lahden myymälän edessä kello 10 kokoonnuttuamme suuntasimme koko porukka yhdessä tuumin showroomin puolelle. Siellä Wahlsténin markkinointipäällikko Anne kertoi meille hieman yrityksen historiasta sekä siitä miten toiminta on vuosien saatossa kehittynyt. Tämän jälkeen saimme kuulla mielenkiintoista asiaa hevosen ruokinnasta ja tutustua samalla erilaisiin lisäravinteisiin. Näistä mieleeni jäi mm. erityisesti herkästi stressaaville tai esim. vaikean kiiman omaaville hevosille suunniteltu rauhoittava Good As Gold, jota on parin ammattilaisen toimesta myös Nuutille suositeltu. Se on pääosin aika lunkki tyyppi, mutta saattaa kisapaikalla jännittyä niin, että kaikkeen ulkopuolella tapahtuvaan pitää reagoida, mutta ratsastajan pyynnöt tuntuvat olevan täyttä hepreaa. Tämä lisäravinne saattaisi siis auttaa paremman kontaktin luomiseen ilman pelkoa siitä, että hevosesta tulisi eteenpäin potkittava, löysä laiskiainen.

Good As Gold pasta 70g Wahlsténilla 12 €, 40g:n annospussit 4,50 € /pussi.

Kuten jo paikan päällä totesimme; hevosen ruokinnasta riittäisi puhuttavaa vaikka millä mitalla. Kirjoitin muistiin monia hyviä vinkkejä erilaisten hevosten optimaalisen ruokavalion suunnitteluun, mutta niihin pitänee palata myöhemmin varmaan ihan oman postauksen merkeissä - muuten tästä tekstistä tulee kilometrien mittainen... !

Ruokinnasta yli tunnin höpöteltyämme pääsimme itsekin nauttimaan herkullisesta salaattilounaasta.
Jälkkäriksi moussen lisäksi suklaata - kyllä meitä kuulkaa hemmoteltiin !

Ruokailun jälkeen pääsimme Annen opastuksella kiertelemään ympäri showroomia ja tutustumaan lähemmin Wahlsténin tuotevalikoimaan. Nahkavarusteita varten lanseeratun W-Profilen lisäksi sen omiin merkkeihin kuuluu mm. taatusti monille tuttu Horse Comfort. Tuoteperhe käsittää mm. loimet, riimut, suojat, satulahuovat, pintelit ja ratsastajan tarvikkeet, ja se on edullisen hintansa lisäksi tunnettu kestävyydestään. Tajusin juuri, että meilläkin on eräs monia vuosia vanha Horse Comfortin talliloimi, jossa ei muuten ole reiän reikää - ja se jos mikä on Nuutin kaltaisen tuholaisen kohdalla melkoinen saavutus... ! Myös Wahlsténin Rain Buster -merkkinen sadeloimi löytyy, mutta se on kaulakappaleettomuutensa vuoksi ollut vähemmällä käytöllä.

Halvallakin voi saada hyvää ! Näissä on hinta-laatusuhde kohdillaan.
Mitä luulette, haluaisikohan Nuudeli itselleen tuon pinkin huovan...?
Kenkiä ja kenkäystarvikkeita löytyi jos minkälaista.

Omien tuotemerkkien lisäksi Wahlstén toimii Lami-Cellin, Metalabin ja Scapan maahantuojana, sekä useiden muiden jälleenmyyjänä. Varsinaista verkkokauppaa ei ole, mutta tuotteiden tilaaminen onnistuu puhelimitse tai sähköpostitse yhteyttä ottamalla. Lahden lisäksi Wahlsténilla on pieni myymälä myös Vermossa. W-Profilen omaan verkkokauppaan pääset tästä linkistä.

Ihania väriyhdistelmiä !

W-Profilen tuotteet valmistetaan laadukkaasta, ruotsalaisesta Tärnsjö -nahasta, joka on kasviparkittua, eikä näin ollen aiheuta herkällekään hevoselle iho-oireta. Kaikki varusteet on mahdollista tilata mittatilauksena, eli ne voidaan yksityiskohtia myöten toteuttaa asiakkaan toiveiden mukaan. Itse ihastuin erityisesti upeisiin Swarovskiotsapannalla ja hopeisella tereellä koristellulla turpahihnalla varustettuihin kankisuitsiin. Nämä kuuluvat ostoslistalleni heti kun olen rikas !

Nämä punotut timanttiotsapannat ovat myös aivan upeita.

Showroomilta siirryimme myymälän kautta yrityksen tuotantotiloihin. Oli jollakin tapaa pysäyttävää tajuta, että täällä nämä tuotteet tosiaan tehdään; Suomessa, käsin. Pelkästään nahkavarusteita valmistavassa hallissa olisin voinut viettää kaiken maailman työvälineitä ihmetellen vaikka koko päivän. Pakkaamon sekä varaston läpi palloiltuamme palasimme takaisin myymälään, jossa vielä ennen lähtöämme hipelöimme tuotteita hyvän tovin. Tajusin samalla sen, että hevostarvikeliikkeissä nahan, erilaisten tököttien sekä kaiken mahdollisen muun yhdessä muodostama tuoksu on yksi maailman parhaista.

Täällä valmistetaan mm. raviohjastajien ajopuvut.
Kasa valmiita suitsia ja taaempana jalustinhihnoja.
W-Profilen tuotteisiin käytettävä nahka. Valittavissa olevat värit ovat musta, ruskea ja konjakki.
Siittä niin ostoksille !
Näissä varastoissa suunnistaminen onkin taatusti ihan oma taiteenlajinsa.
Muutama riimunnaru.
Tämä näyttää melkein samalta kuin oma harjavarastoni kotosalla: iso kasa samanlaisia, ja jokaista tallillakin pari kappaletta. Tällainen luonnonharjaksinen öö... lyhytkarvainen (?) kyllä puuttuu.
Sitten taas tätä "Nuutti tahtoo" -osastoa: pitkä rivi pinkkejä vohveliloimia !
Hyvä meininkileisson !
Takaisin myymälän puolella. Tästä ottaisin... kaiken.
Näissä kelpaisi lipsutella pitkin biitsejä !

Suuret kiitokset Veljekset Wahlsténin porukalle antoisasta päivästä, jonka ihana, reipas Siiri meille järjesti. Kiitos siis vielä tätäkin kautta myös hänelle, sekä tietenkin muille mukana olleille kanssabloggaajille; Jolandalle, Maisalle, Oonalle, Jutalle, Nooralle, Roosalle ja Sennille. Oli mukava tavata ! Loppuilta kuluu varmaankin Wahlsténin kuvastoa selaillessa, niin ehkä huomenna sitten tiedän mitä pistän tilaukseen... ;)


Onko teillä kokemuksia Veljekset Wahlsténin tuotteista? 

32 kommenttia:

  1. En ookkaa tienny et Horse Comfort on Wahlstenin oma merkki. Meillä on niiden loimia tosi paljon ja kaikki on kyllä tosi hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään itseasiassa ! Näissä kyllä tosiaan tuntuu olevan laatu kohdallaan :)

      Poista
  2. Oon hämmentyny tästä kuvanlaadusta! Se pikkukamera näytti ihan toivottomalta.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa joo kuule kyllä mun samsunki osaa ! ;) On tää huomattavasti parempi ku ykskää mun koskaan omistama pokkari, ja sisätiloissa tuntuu toisinaan lyövän ton mun antiikkisen järkkäri + tarkennusvammaileva putki -yhdistelmänki... :D

      Poista
    2. Hahah ilmeisesti! Oli ihan älyttömän kiva nähä vihdoin ihan livenä! :)

      Poista
    3. Niin oli, huippuu !! :)

      Poista
  3. Kiva postaus! Siellä oliki koossa monta mun suosikkibloggaajaa.. =)

    VastaaPoista
  4. Millä aineella suitset/muut nahka jutut yleensä on parkittu tai mistä tietää onko niihin tehty sitä..? Kun rupesin just miettii et mun ponilla oli viime vuonna tosi paljon ihottumaa korvien takana ja sillon sillä käytettiin imppaus pantaa. Nyt me asutaan rauhallisemmassa tallissa missä ponni saa olla ulkona koko päivän ja laumassa niin ei oikeestaa imppaa eikä ihottumaakaa oo sen jälkee ollu kamalasti. Ei kyl oo ihan kokonaa lähteny vaik ollaan käytetty kaikkii voiteita jne. ni mietin et johtuiskohan toi suitsista..? Oon käyttäny niska pehmustetta vähä aikaa mut se ei yllä kokonaa sille alueelle mihin poni hinkkaa. En tiiä minkä merkkiset suitset meil on mut ainaki noi w-profiler vaikuttaa hyvältä. Meidän pitäis muutenki ostaa uudet kisasuitset! Tosi hieno toi otsapanta sen ainaki haluun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaikille nahkavarusteille on joku parkitseminen suoritettu, mutta sehän siinä onkin, kun harvan kohdalla tietää millä tavalla kyseinen työvaihe on tehty. Monissa halvan työvoiman maissa parkitsemiseen saatetaan käyttää vaikka minkälaisia myrkkyjä, jotka sitten aiheuttavat herkille hevosille allergiaoireita.

      Kannattaa ilman muuta testata W-Profilen suitsia, niiden nahka on ihan dermatologisesti testattua. Nämä tuotteet ovat kuulemma olleet ratkaisu monen hevosen paikallisiin iho-ongelmiin. Ei siis muuta kuin upeat kisasuitset tilaukseen, tuollaisen punotun timanttiotsiksenkin hinta on normaalin 46 euron sijasta niihin lisättynä vain 26 ! ;)

      Poista
    2. Yleensä halvemmat nahkatuotteet taitaa olla parkittu kromilla? Aiheuttaa herkemmille myös reaktioita.

      Poista
  5. mun hepalla on w-profile suitset ja ne on tosi hyvät. :) sit meil on kans monta horse comfort loimee ja huopaa ja sit kans mul on yks takki.

    VastaaPoista
  6. Tuollaiset kankisuitset on munkin ostolistalla jahka voitan lotossa :D Mulla on yks horse comfortin tallitoppaloimi, mutta se on liian pieni mun köriläälle jolle yleensä menee ihan hyvin 145cm loimet. Olisi pitänyt ottaa 155cm sittenkin :p Mutta ei se niin vaarallista ole vähän pebaa vilauttaa!
    Ja kiitos tästä postauksesta, nyt tekee kauheasti mieli lähteä Wahlsténille shoppailemaan olemattomalla kukkarolla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo lottovoittoa tosiaan odotellessa ! Sen sattuessa lähettäisin Wahlsténille viestin että juu kiitos tilaan koko kuvaston ;)

      Hahaa niinpä, pepun vilauttaminen on ihan ok ! Mitä iloa sitä kaikesta treenaamisesta on, jos ei saa lihaksikkaita pakaroitaan kaikelle kansalle esitellä... ?!

      Ja hei joo, I feel you, arvaa vaan poltteliko se (olematon) raha munkin lompakossa kun tuolla liikkeessä haahuilin... :D Saa nähdä mitä kaikkea vielä sorrun tilaamaan kun tuo kuvasto tuossa koko ajan näköetäisyydellä pyöriskelee !

      Poista
  7. Tietenkin Nuutti haluaa tuon pinkin huovan! ;-)

    Meillä on myös tuholaisponilla pari Horse Comfortin loimea, jotka ovat kestäneet tosi hyvin. Toista on vähän jouduttu paikkaamaan, mutta siinäkään nämä reiät eivät ole revenneet isommiksi kuten monissa muissa loimissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin mä vähä luulen kans ! Koska tosimieshän pukeutuu pinkkiin ;)

      Ahaa aivan, vähänkö hyvä ! Meillä nimittäin tosiaan kans monet loimet lähtee pienestä vekistä hyvin äkkiä repeämään enemmänkin. Yhessäki toppiksessa on koko toinen kylki riekaleina, eikä sitä taida enää entiseks saada tekemälläkään... ;P

      Poista
  8. Oma orini saa välillä tuota Good As Goldin pastaa jos ei ole päässyt astumaan. Kotona se yleensä käyttäytyy, mutta kisapaikalla vieraat tammat ovat tosi hurmaavia ja niille pitäisi jutella ihan kamalasti. Good As Gold on ollut meille hyvä apu ja kisareissuista on kaikkien kannalta tullut paljon rennompia. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kuulostaa hyvältä !! Pitänee tosiaan testata :)

      Poista
  9. vähän siistiä varmaan päästä tonne takahuoneisiin :) näittekö kun jotain varusteita tehtiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mielenkiintoista ! Ei nähty tuotteiden valmistusta, sillä viikonloppuisin liike tuotantotiloineen on suljettu :)

      Poista
  10. Jee kiva tee ruokapostaus! Just nimittäin mietin, että tiedän aivan liian vähän hevosten ruokinnasta, vaikka yksi heppa tallissa onkin.

    On muuten paljon tavaraa tuolla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä kans semmonen aihe, mistä ei ikinä voi oppia liikaa ! Pitää toteuttaa :)

      Haha, tavaraa kyllä tosiaan oli ! Välillä vaa pyörin itteni ympäri ku en osannu valita mitä seuraavaksi suuntaisin hiplailemaan... :D

      Poista
  11. En kyllä usko, että tekevät Lahdessa muuta kuin W-profilet ja ajopuvut. Eiköhän loimet jne tehdä halapamaissa... Vai painottivatko nimenomaan, että aivan kaikki tehdään Suomessa? Hintojen perusteella vaikea uskoa. Vähän sama kuin jengi luulee Pentikin kamojen olevan suomalaisia, kun todellisuudessa vain ne niiden astiat tehdään Suomessa. Näissä saa olla tosi tarkkana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis W-Profilent, W-silat ja valjaat sekä W-Trotting Wearit ainakin tekevät tuolla :) En tiedä missä Horse Comfortin tuotteet valmistetaan kun en hokannut kysyä...

      Poista
  12. Wahlstén on yksi meidän perheen suosikeista! Isä on raviohjastaja viidennessä sukupolvessa ja teettää ison osan varusteistaan heillä. Itse harrastan ratsuja ja omilla hevosillani on monia W-Profilen sekä Horse Comfortin tuotteita. Myös kaikki lisäravinteet koko tallin hevosille hommataan Wahlsténin kautta. Heidän asiakaspalvelunsa ansaitsee isot kehut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla ! Omatkin kokemukseni asiakaspalvelun(kin) suhteen ovat ainoastaan positiivisia :)

      Poista
  13. Ai kokemusta? No juu... Onhan sitä hieman kertynyt! ;D Elikkäs meillä käytetään melkein joka varusteostoksessa Wahlsténin tuotteita. En kyllä muuta voi todeta kuin että parempaa saa hakea! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa no juu teillä onkin sitten taatusti kokemusta vaikka muille jakaa :D Kiva kuulla ! Näissä kyllä tosiaan tuntuu olevan laatu kohdillaan :)

      Poista
  14. Oli ihana nähdä livenä! ♥ Joskus uusiks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli ! ♥ Ehrottomasti tosiaan uusiks joskus =)

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !