tiistai 12. toukokuuta 2015

Ikkunaprinssi

Nuutin mökistä avautuu ikkuna tallin pihalle. Se on hyvä ikkuna, siitä näkee vaikka sun mitä. Välillä, jos oikein onnistaa, saattaa sen kautta saada herkkujakin. Porkkanaa, omenaa, kookosnameja, banaania... kaikenlaista. Kenties näiden ansiosta Nuutti usein kutsun kuullessaan ryntää tunkemaan turpansa pitkälle pihan puolelle ja morjenstaa innokkaalla hörinäpörinällä, heh, lahjominen kannattaa aina..... ;)

"Moro äiskä, onpas kivaa kun tulit taas !"
"Mulla olikin sua jo ihan kamala ikävä !"
"Tässä kohtaa sun kuuluu sanoa että sullakin oli tosi kova ikävä mua ja että toit mukanasi ison kasan karkkia."
"Hei pälli, mihin luulet meneväsi, takaisin sieltä !"
"Hyvä, tottelethan sinä joskus ! Anna karkkia heti."
"Miten niin pitää pyytää kauniimmin älä nyt mutsi viitti... !"
"Ole niin kiltti ja lado nyt sassiin niitä porkkanoita tänne tai suutun !"
Pitihän sitä noin kauniin pyynnön jälkeen taskuistaan muutama porkkanankäntty kaivaa. Vähän olivat nahistuneita, mutta ilmeisen hyvin maistuivat silti.

Nuutti ei kyllä yhtään ymmärrä miksi ihmiset usein sen ikkunan ohi kävellessään käyvät naureskelemaan. Onkohan niillä lääkitys ihan kohdallaan...?

50 kommenttia:

  1. En kestä, Nuutti on niin ihana! :3

    VastaaPoista
  2. Huikeita kuvia taas kerran! Voikohan ton ilmeikkäämpää hevosta olla olemassakaan..? :D

    VastaaPoista
  3. Tyhmä kysymys, mutta eikö teillä ole kalteria suojaamassa ikkunaa hevoselta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole :o En oo ees tullu aatelleeks. Noi on niin ylhäällä, että ei oo yksikään edes takaseinää vasten hyppiessään saanut ikkunaa hajalle. Toi on varmaan jotain super lasia :D

      Poista
  4. Ihana Nuutti ♡ En kyllä tiedä montaa noin kuvauksellista hevosta :D Se saat aina ihan hassuja kuvia siitä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos ! Sitä on tosiaan kiva ja helppo kuvailla kun on niin moni-ilmeinen kaveri ;)

      Poista
  5. Hei siulla on ymmärtääkseni ollu nuudelipää jo montamonta vuotta? Kyselisin tässä, että miten oot saanu yhdistettyä opiskelun ja hevose? :) mulla ois nimittäin ens vuona lukio taputeltu loppuun ja jatko-opiskelupaikka mietitty toiselle paikkakunnalle.. hevosta en myydä haluaisi, mutta hankalaahan se tulee olemaan yliopisto opiskelujen ohella. Kaikkihan on toki vain järjestely kysymyksiä :)

    -Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kohta tulee 8 vuotta täyteen, hui ! Mullahan ei tosiaan oo lukion jälkeistä koulutusta niin en tiiä miten paljon aikaa ja voimia esim. just yliopisto-opinnot vie, mutta tässä ku oon tosiaan itekki taas kouluihin hakenu, ni oon vaa miettiny et kyllä mä aina jotenkin selviän - ihan varmasti ! Mulle lukion toinen vuosi oli pitkien koulupäivien, taloudellisen tilanteen ja henkilökohtaisten ihmissuhdeongelmien vuoksi niin rankkaa aikaa, etten usko ihan äkkiä yhtä loppuun meneväni. Tuollainen pohjakosketus on kyllä toiminut ihan hyvänä eteenpäin puskijana, kun on vaikeampina hetkinä voinut hokea itselleen, että on sitä syvemmältäkin noustu... :)

      Rehellisesti sanottuna en tiedä olisinko ollut valmis uhraamaan niin isoa osaa omasta hyvinoinnistani ihan minkä tahansa hevosen eteen, mutta kun Nuutti on Nuutti... :D Sen myyminen kun ei oikeestaan missään vaiheessa oo ollu vaihtoehto, niin oon vaan oppinu asennoitumaan niin, että nyt ei auta kuin jaksaa vain. Hemmetin hevonen kun pitääkin olla niiiiiin rakas. Ja monivammainen. Ei sitä kukaan järkevä ihminen varmaan edes huolisi.......... :D

      Tosi paljon tsemppiä päätösten tekoon, toivottavasti saisit asiat järjestymään niin, että et joudu luopumaan hevosestasi ! :)

      Poista
    2. Kiitti paljon! :) mulla tosiaan on ite sellanen asenne etten hevostani myy niin kauan kun meikäläisessä henki pihisee. Oma kasvattikin tuo oripoitsu (nykyään ruunanrupsukka) on niin se tunneside on todella iso.

      En kuitenkaan ite haluis myöskään palaa loppuu... perhanan koulut kun sotkee elämän :D

      -Maiju

      Poista
    3. Voi että, mä voin vaan kuvitella !! On tää tosiaan hankalaa kun aina on työt tai koulut haittaamassa harrastamista ja normaalia elämää, hitto vie... :D

      Poista
  6. Ihana nuutti! <3 :D

    VastaaPoista
  7. Ei saakeli nupe on kyllä symppis kaveri :D uahhahh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyl nii pelle hermanni ettei mitään rajaa............ :D

      Poista
  8. Miten voi olla hevonen noin ilmeikäs? :D En ole koskaan nähnyt vastaavaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, en tiedä ! On se kyllä kieltämättä melkoinen kuminaama :D

      Poista
  9. Nuuttiiii XD ihana!

    VastaaPoista
  10. Repesin tolle "hei pälli.." :Dddd sun postaukset piristää päivän ku päivän!

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana Nuudeli! ♥ Vai oliko noissa kuvissa suurikorvainen avaruusolento? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän on alienin näköä kyllä kieltämättä..... ! ;)

      Poista
  12. hahah mitä sen naamalle on tapahtunu tos vikas kuvas, ihan polle koninkaulus! xd mä taidan kans kuulua näihin vajaalla lääkityksellä kulkeviin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eii, hahahaha, polle koninkaulus !! Ihana ! On vähän samaa näköä kyllä, pakko myöntää..... ;D

      Poista
  13. Aww♥ Söpö Nuutti ja ikkuna:3

    VastaaPoista
  14. Mä näin yhtenä päivänä kun Nuutti katseli ulos ikkunastaan :---D Naurettiin kaverin kanssa kun se oli niin söpö! Olen monta kertaa ollut aikeissa tulla moikkaamaan teitä, mutta en sitten ole uskaltanut/viitsinyt häiriköidä, vaikka vaikutat kyllä toosi mukavalta ihmiseltä.. :'---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, voi Nuudelia ! Tuu ihmeessä moikkaamaan joku kerta, ei me purra ;) Ainakaan mä. Nuuttikin saa satikutia jos niin tekee.....

      Poista
  15. Voi Nuuttia, onni on oma ikkuna! Sä kirjotat jotenkin ihanalla tyylillä, aina tulee lukiessa hymy huulille. :) Mukavaa muuten kun liityt Blogitalliin, siellä onkin sitten kaikki mun lempparit samoissa kansissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta tosiaan ! Haha, voi kiitos, ihanaa jos tykkäät :) Ja juu, innolla odotan ! Blogin parissa on taas löytynyt se into, mitä tuossa pitkään vähän puolella liekillä jahtasin.

      Poista
  16. Toi toka kuva XDDDDDD ihan ku se huutelis tammoille et hoi likat mitä kuuluu!

    VastaaPoista
  17. Eih, nyt äkkiä joku hevostarvikeliike nappaamaan Nuutista mallin :DD

    VastaaPoista
  18. Nuutti on niiiin vastustamaton! <3 Taitaa mielellään nujuta auki tuota ikkunaa, ihan näin lasin alareunassa olevasta mönjästä päätellen... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on se kyllä ♥ Ja joo, haha, se aina nujuaa ja kolisuttelee sitä hampaillaan jos en oo tajunnu avata........ :D

      Poista
  19. Kakkoskuvan muikisteluhuulet olivat niin vastustamattomat, että mä olisin antanut jo tuossa vaiheessa periksi ja kaivanut namit taskusta ja repusta! :) Myöhästyneet onnittelut Nuutille! Nyt selvisi, miksi Nuutti on niin pirtsakka tapaus: 18 vuotiashan on parhaassa biletysiässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, sä oot siis ihan ihminen Nuutin mieleen ! ;) Pakko myöntää, että mäki oisin ehkä sortunu nopeemmin jos oisin vähän aikasemmin muistanu että ai juu... olihan mulla herkkua !

      Nuutti kiittää onnitteluista :) Ja hei aivan, totta, tämähän selittää kaiken....... !!

      Poista
  20. Nuutti on niiiin suloinen! Hauskoja kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! On se kyllä kieltämättä aika söpönen :D

      Poista
  21. Sun blogi on kyllä paras heppablogi ikinä! Tuun tänne aina kun tarvii piristystä ja päivän naurut, Nuutin kuvat on ihan huippuja (ja kuvatekstit myös) :-D <3

    Mietin, että koska vaikutat ihmiseltä jolla on todella käsitystä siitä miten hevosta kohdellaan, hoidetaan ja ratsastetaan hyvin ja sen terveyden huomioon ottaen, olisi todella mielenkiintoista jos kirjoittaisit postauksen liittyen ratsastukseen ja yleiseen hevosen hoitoon, ettiisestä näkökulmasta. Toisin sanoen että mitä ajatuksia ja näkökulmia sulla on siihen hevosen omistajana.

    Itse olen lapsesta asti ratsastanut, ensin ratsastuskoulussa monen monta vuotta ja nyt tuttavieni kotitallilla liikutan ja hoidan useampaa hevosta. Hevoset ovat aina olleet todella tärkeitä elämässä, vaikka nyt töiden ja opiskelujen takia harrastus on rajoittunut siihen kerran/pari viikossa. Viime aikoina hevosilla on ollut vähän kremppaa siellä sun täällä, ei mitään vakavampaa mutta kyllä se on pistänyt miettimään, että mitä voisi itse tehdä paremmin. Ajattelen hevosten elävän hyvää elämää laumassa pihatossa, niillä ratsastetaan niiden ehdoilla, pyritään jatkuvasti oppimaan mahdollisimman rentoa ja luonnollista tapaa ratsastaa, hevosia hoidetaan kuin omia lapsia ja muutenkin hyvinvointiin panostetaan esim. hieronnalla. Olen vähän ainakin itse ruvennut pohtimaan sitä, kuinka "oikein" hevosella on ylipäätään ratsastaa ja millaisia asioita niiltä on "oikeus" vaatia. Hevonen kun anatomisesti ei ole suunniteltu kantamaan painoa selässään. Se pistää ainakin mua miettimään, että mikä oikeuttaa mua harrastamaan, mahdollisesti toisen elävän eläimen hyvinvoinnin kustannuksella. Vaikka miten olisimme mahdollisimman hyviä hevoselle, ei niitä pieniä tai suurempia rasitusvammoja voi useimmissa tapauksissa välttää.

    Olis tosi kiva kuulla sulta mielipidettä tähän!

    Hyvää kevättä ja kesää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, onpa ihana kuulla !! Kiitos kovasti ♥

      Toi onki muuten mielenkiintonen aihe, oon itekki aika ajoin miettiny ihan samoja. Välillä kun mielessäni tuomitsen muiden toimia havahdun pohtimaan, että oonko mä ite sen parempi, kun 'pakotan' hevosen elämään elämäänsä mun määräämällä tavalla, vain koska mä saan siitä hyvää oloa. Huh, nää on kummia juttuja. Pitäis tosissaan ihan ajan kanssa näitä miettiä ja kirjotella ajatuksia ylös ! Kiitos hyvästä postausideasta, yritän ehdottomasti tän johonkin väliin toteuttaa :)

      Poista
  22. miksi Nuutilla on hippoksessa jokin ratsutila omistajana? vai katsoinko väärää hevosta :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä näkyy tiedoissa ilmeisesti edelleen sen entinen omistaja, Vahannan Ratsutila :)

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !