tiistai 19. toukokuuta 2015

Pieniä esteitä, suuria tunteita

Estekalusto on viimein kärrätty maneesista kentän laidalle ja Nuutin kanssa päästiin tänään jatkamaan siitä, mihin toissapäivänä jäätiin. Yhtälöön siis lisättiin sokeripalaristikon lisäksi toinen este. Ihan huikea este olikin, korkeimmillaan varmasti ainakin 50cm ! Se on metristä jo puolikas. Nuutti oli vähän sitä mieltä, että justiinsa joo... tuokaa mulle nyt hyvänen aika sentään niitä kunnon esteitä, mutta kyllä se ihan iloisin mielin kaiken ahmi. Loppukäyntien aikana lupasin hepalle, että kesällä hypätään säännöllisesti. Tai ainakin säännöllisen epäsäännöllisesti, huomattavasti useammin kuin tähän mennessä. Siis ihan oikeasti hypätään, eikä vain rämmitä yhtä maahan kaivettua kavalettia silloin tällöin. Ts. otetaan mukaan vähän enemmän ajatusta ja jonkinnäköistä tavoitteellisuutta. Aadakin jo lupautui meitä joku kerta koutsimaan, hii, en malta odottaa... !

Karvalanttu niin mielissään.
"Hei kattokaa kaikki, mä pääsen taas hyppäämään !"
"Hei ei mitään koulunysvää nyt yhtään... !"
"Pidä vaa kii ni mä hoidan tän äiskä". Homman nimi oli pituushalkaisijalla oleva yhden laukan sarja, johon käännyttiin vuoroin oikealta, vuoroin vasemmalta.
"Ota iisisti nyt !"
"Whii, vaan jotku nössöt kuuntelee pidätteitä !"
Tässä välissä sarjan väliä vähän pidennettiin.
Syöksyvä tappitassu.
Epätarkka kuva, mutta tässä alettiin pääsemään vauhtiin ! Siis you know, samalle kartalle.

Jouduimme lopettamaan vähän kesken kaiken kun tunnit olivat alkamaisillaan, mutta seuraavalla kerralla sitten lisää. Toivottavasti mahdollisimman pian ! Nuutin kanssa tämä puuha vain on niiin kivaa. Ihan parasta. Nuutin kanssa kaikki on parasta. Koska se on paras. Mun maailman paras - aina, ikuisesti, ja vielä senkin jälkeen. En tiedä saatoitteko jo rivien välistä lukea, mutta fiilis on tällä hetkellä aiivan huipussaan.

Erittäin imarteleva asento, mutta hei ! Sentään häntä näyttää paksulta... ;)
Ada, Nuutin fanclubin innokas jäsen heti tilaisuuden tullen kimpussa.

Nämä yllä olevat kuvat otin samalla kun seisoin kentän laidalla kuvaamassa siskoni tuntia. Hekin hyppäsivät - joskaan eivät ihan jokaisella mahdollisella kerralla.....

Sieltä sitä tullaan kuin leppäsen keihäs, hehe. Ei sattunut, eli ei muuta kuin takaisin satulaan ja menovaihde silmään !

P.S. Mun puolesta Viro saisi voittaa tämän vuoden Euroviisulit. Ihana biisi, niisk. Onko teillä suosikkeja?

34 kommenttia:

  1. On toi este varmaan jopa 60! ;) Haha. Ihania ootte!

    VastaaPoista
  2. Viro!! :) Ehdottomasti munkin suosikki, ihan mahtava biisi. Oli siellä pari muutakin ihan hyvää mut kyl toi erottu edukseen muista, ihana biisi. Nuutti vaikuttaa aika samanlaiselta hyppääjältä ku mun hevonen Fani, tollaset "maahankaivetut" on sen mielestä ihan pelleilyä ja hyppää niitä tyylillä nyt mamma mennään täysii nää kaikki esteet piste :D http://faniunelma.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo älä muuta sano, ihan loistava !

      Hahah just näin ! Isommilla sit alkaa keskittyminen, ei kolise puomitkaan niin usein... ;)

      Poista
  3. Hyvä että sulla on hyvät fiilikset ;) Mulla viedään kevään viimeisiä kokeita koulussa ... Mutta onneksi enää ensi viikko ja sitten on loma :) ♡
    Ihania kuvia susta ja Nuudelista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä kokeisiin ! Muistan kuinka vaikeita noi vikat aina oli ku ajatukset pyöri jo niin vahvasti siinä nurkan takana odottelevassa vapaudessa... ;D

      Hih, kiitos ! :)

      Poista
  4. Viro <3 Toivon myös sen voittavan koska on minun toinen kotimaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, mä veikkaan että sillä on oikeinkin hyvät saumat ! :)

      Poista
  5. Tulipas ihanan kesäinen fiilis, kun luki tätä postausta! Oon kateellinen tolle sun esteistunnalle.. et ilmeisesti hyppää kovinkaan usein tai ainakin talven on ollut hiljaisempaa estepuolella (?), mutta silti sä vaan onnistut saamaan noin nätin esteistunnan. Ite käyn kuitenki säännöllisesti estevalmennuksessa ja istunta ei kyllä tuolta näytä... voimiksi !?
    Hauskaa kevättä ja porkkanaterkut Nuutille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntu et heilun selässä ihan miten sattuu ni kerranki oli kyllä positiivinen ylläri kattoo kuvia ku ei näyttänykkää ihan niin pahalta... :D Vähän hapuilua, mutta ehkä sen tosiaan tässä vaiheessa, tällä treenillä ymmärtää !

      Kiitos kovasti ja mukavaa kevään jatkoa myös sinulle ! Vien porkkanaterkut perille ;)

      Poista
  6. Karvalanttu XD mun hevosella on melkein yhtä hieno lempinimi, metromato! ja joo todellakin tuun sinne, heti kesäkuun ekalla viikolla, semmoset reenit pystyyn et ei oo toista nähty ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahahaha metromato what XD Ja hei hyvä mä oon jo iha intopinkeenä tääl iih !!!! ;)

      Poista
  7. Sun istunta!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en nyt tiedä onko ihan sydämen arvoinen, mutta voi kiitos :D

      Poista
  8. Syöhän tyttö hyvä vähän enemmän, ettet katoa olemattomiin! Hienosti menette! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä huoli, syön suunnilleen kaiken aikaa.... :D Kiitos ! :)

      Poista
  9. Karvalanttu, arvaa nauroinko :Dd
    En oo seurannu euroviisuja oikeastaan pariin vuoteen enään ja melkein yllätyin, kun Suomi ei päässyt finaaliin tänä vuonna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, toivottavasti ! :D

      Mä oon taas jääny koukkuun vaik mulki oli jossai välis pari vuotta ku en kattonu ollenkaa ! Mä en kyllä kamalasti Suomen kohtaloa ihmetelly... :D

      Poista
  10. mun lemppari euroviisuissa on ehottomast Romania. De la capat on niin ihana biisi <3
    Nuutin molemmat puolisiskot asuu ratsastuskoululla, jossa ratsastan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muista mikä biisi toi oli, pitää käydä youtubessa kuuntelemassa :D

      Eikä, asuu vai !! Emän vai isän puolelta? Siistiä, mä oonki kelannu rupee metsästää sen sukulaisii. Oisko sulla jotain kuvia niistä? :)

      Poista
    2. näillä kaikilla on siis sama isä, Grenzfall :) ja kyllä löytyy kuvia, voin laittaa vaikka sähköpostiin!

      Poista
    3. Voi että, vähänkö hauskaa !! Joo, kiitos, se ois tosi kiva ! :)

      Poista
  11. Ihana postaus! Viro sais kyl todellaki voittaa viisut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Todellaki, todellaki, todellaki... ;)

      Poista
  12. Jee, tosi kiva jos rupeatte hyppäämään useammin - olette niin mahtavan näköinen parivaljakko tässäkin puuhassa! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia, hii, vähän ruosteessa mutta ehkä tää tästä taas ! ;)

      Poista
  13. ootte niin upeitaaa! :))

    VastaaPoista
  14. Oisko sulla hei jotain vinkkiä tohon esteistuntaan kun oot niin nätisti tuolla selässä? Ajatteletko jotenkin, että missä on jalat, missä kädet, vai menetkö "automaattisesti" noin hyvään asentoon?

    Minulla on ongelmana liika dyykkaaminen, ylävartalo kippaa eteen ja jalat lentää taakse. Kädet jää usein "jälkeen" tai sitten myötään kaulaa pitkin niin, että suunnilleen makaan siinä. Ängh, tuskastuttavaa.

    Kiitos jos jaksat vastata! Olette Nuutin kanssa tosi symppiksen oloinen duo! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ! :)

      En mä kyllä mitään ihmeempiä asentooni liittyen tuolla selässä mieti, mutta joskus on tullu kelattuu ihan näitä perus jalat eteen, peppu taakse juttuja. Ja no nyt ku rupesin miettimään niin ylävartalon kanssa vois aatella niin, et napa pysyis suunnilleen satulan etukaaren yläpuolella ja käsillä ottais vähän "tukea" kaulasta. Niin on ehkö helpompi myödätä suuta kohti...? Tää oliki hyvä kysymys, mun pitää pohtia vielä enemmän ja ehkä palata asiaan ihan oman postauksen merkeissä ! Tsemppiä sun treeniin :)

      Poista
    2. Hei! En halua varsinaisesti puuttua tähän, kun minulta ei kysytty, mutta puutumpa kuitenkin. ;) Itse tulevana ratsastuksenopettajana olen aina sanonut esteistunnasta näin:
      -kädet niin sanotusti työntävät ratsastajaa taaksepäin, ei kuitenkaan niin paljon, että se hevosta haittaisi.
      -jalat työntyvät eteenpäin, myös vähän niin kuin suoriksi, eli polven sisäpuolta hiukan alaspäin.
      -paino pysyy AINA jalustimella.
      Ohjeet eivät ehkä toimi kirjaimellisena, mutta yleensä hyppytilanteessa ei kaikkea saa juuri ohjeideni mukaisesti, jolloin hyppy yleensä onnistuu hyvin.
      Ohjeideni perusteella moni on oppinut hyppyasennon, mutta olisi rakentavaa kuulla, jos jotain ne eivät autakaan. (:

      Poista
    3. Hyvin selitetyt ohjeet, kiitos näistä :) Mä oon kans joskus miettiny takamusta tavallaan ylös. Eli just ku jalat menee suoriks eteen alas, niin pyrstö sojottaa pitkälle taakse "ylös" :D

      Poista
  15. Viro, kyllä! Ihana kappale. Minun heposeni on taas aina pienillä esteillä erittäin laiska, sitä ei voisi vähempää kiinnostaa. Hyvällä tuurilla se ehkäpä hyppää, muuten vain nostellaan jalkoja ( tai ainakin siltä se tuntuu). Sitten kun esteet nousee 80cm yläpuolella alkaa mielenkiinto palautua, mutta ratsastajan menovinkit unohtuu, sillä kun tuohon korkeuteen päästään niin hevosen imu esteille korostuu niin paljon, että joskus mennään sitten vaikka erittäin epätodennäköiselle kaarevalle uralle... Ja yli 120cm sitten saatetaan jopa kuskia kuunnella. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Viron ois pitäny voittaa nyyh... ! ♥

      Haha, ihana ! Ihan turhia semmoset pienet risut ;D Kuulostaa vähän tutulta kyllä, noi pienet esteet just johonki tohon 120cm saakka on Nuutillaki semmosia, että "ole sinä mamma hiljaa kun minä tiedän paljon paremmin".... :D Isommilla rupeaa sitten kuskin neuvot kelpaamaan, heh.

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !