lauantai 30. toukokuuta 2015

Viisi vastaamatonta puhelua

Aamulla lintujen kovaääniseen sirkutukseen ennen herätyskelloa havahduttuani laitoin puhelimen laturiin. Hetken lojuttuani nousin vuoteesta ja menin alakertaan päästämään koirat ulos. Ihana auringonpaiste, kylläpä on koulunsa päättäneiden tänään kiva juhlia. Samalla jäin syömään, siivoamaan ja seuraamaan Ostos-tv:n aivoja pehmentävää tuputusta. En muistanut puhelimen olevan äänettömällä. Yläkertaan palattuani huomasin näytöllä viisi vastaamatonta puhelua. Viisi puhelua samasta, vieraasta numerosta. Veri pakeni päästä. Eihän Nuutille vain ole sattunut mitään...?


En saanut numeroon enää yhteyttä, joten soitin Clarissalle. Hän ei vastannut, mutta pirautti hetkisen kuluttua takaisin. Tässä välissä olin ehtinyt selvittää kuka omituisen numeron takana oli (ei tuttu nimi) ja hätääntyä vähän lisää. Clarissa oli juuri tullut tallilta ja kertoi Nuutin ainakin tunti sitten olleen aivan kunnossa. Hän rauhoitteli ja sanoi, ettei usko hevosella olevan mitään hätää. Tunti on kuitenkin pitkä aika kun on omin silmin nähnyt sen, miten nopeasti kaikki voi kääntyä päälaelleen.

Ryntäsin tallille niin pian kuin suinkin kykenin. Eriparisukat jalassa, hiukset sekaisin kuin Tempakan Liisan mekko. Heti ensimmäisenä radiosta pärähti soimaan Eppu Normaalin Joka päivä ja jokaikinen yö, jonka aikana oli pakko sammuttaa koko toosa. Seinät olivat niin täynnä maalaamiani peikkoja, ettei sekaan sopinut enää yhtäkään. Koko matkan mietin vain, että olisihan joku - joko itse soittaja, tallin omistaja tai kaveri, kuka tahansa - jo taatusti laittanut viestiä, mikäli tässä olisi hengenhätä käsillä. Niin ainakin itse tekisin, mikäli en soittamalla tavoittaisi. Kymmenessä sekunnissa rustattu "soita pian, hätätapaus" -viesti saisi taatusti vastaanottajaan vauhtia tilanteissa, jossa hän näkee, että joku yrittää tavoittaa, mutta ei voi / viitsi puheluun sillä hetkellä (esim. töissä ollessaan) vastata.



Tallille saapuessani koko piha oli autio. Ei ketään missään. Entä jos tämä mystinen soittaja oli ainoana paikalla kun kaikki tapahtui, eikä kukaan muu yksinkertaisesti vielä tiennyt mitään? Juoksin tuli hännän alla talliin ja suuri, lämmin helpotuksen aalto kulki lävitseni kun näin maailman rakkaimman Nuuttisen omassa mökissään, täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Lähinnä vähän äkäisenä, kun paukkasin paikalle niin vauhdilla.

Kuinkakohan moni normaali ihminen ahdistuu tällä tavalla muutamasta vastaamatta jääneestä puhelusta? (Hysteerisenä) hevosenomistajana tietyt asiat saavat toisinaan tavallista suuremmat mittasuhteet. Epätietoisuus on pahinta ja sen aikana on helppo rakennella päänsä sisässä kokoon kauhuskenaario jos toinenkin. Jalka poikki... ähky... mitä näitä nyt ensimmäisenä mieleen tipahtaa. Ja sitten sitä ajaa tallille täyttä häkää itku kurkussa, vain toteamaan, että siellähän se kultamussukka päiväunillaan möllöttelee. Pitäisiköhän siinä sitten itkeä vai nauraa...?

Oli miten oli, meillä oli Nuutin kanssa ihana päivä. En pitänyt tallilla mitään kiirettä, vaikka kaupassakin oli tarkoitus ehtiä käymään. Se sai jäädä huomiselle - olihan jääkaapissa valon lisäksi sentään myös yksi vesimeloni. Ja tietenkin mun iilimadot. Olin vain niin onnellinen siitä, että heppasella oli kaikki hyvin. Oikeastaan paremmin kuin hyvin. Se liikkui ratsastaessa ihan mielettömän hienosti ja riekkui tämän jälkeen itsensä irti keskellä pihamaata. Komeita kevätjuhlaliikkeitä, näin koulujen päättäripäivän kunniaksi. Onneksi muutaman kymmenen metrin päässä ollut ruohopläntti kiinnosti enemmän kuin päättömänä ympäriinsä juoksentelu... ;)

Urheilun jälkeen kävimme pellon reunassa syömässä, minkä aikana kyhäsin Nuutille erittäin hienon kukkaseppeleen.
Muutaman kuvan jälkeen puolen tunnin uurastus katosi tähän nassuun yhdessä hujauksessa.

Tämänpäiväinen oli taas ihan hyvä pieni "wake-up call", vaikka Nuutilla ei mitään hätää missään vaiheessa ollutkaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö se puhelinsoitto mitä et koskaan halunnut saada, voisi joku päivä olla totta. Siinä vaiheessa ei välttämättä lohduta mikään, mutta jälkeenpäin on helpompi katsoa taakseen kun tietää, että osasi arvostaa jokaista yhteistä hetkeä silloin kun ne todella merkitsivät.

#loveyoumorethananything

Meillä on maailma,
ja tuulet sen.
Sinulle laulan,
ja sinä kuulet sen.

50 kommenttia:

  1. onneksi nuutti oli kunnossa! voin kyllä tietää sun hädän, kun kerran olin kaverin kanssa kenelle soitettiin että sen poni oli kaatunut tarhassa ja se ontui tosi paljon.. sillä oli joku luu murtunut ja myös jännevamma niin sitten se piti lopettaa :/ mut hyvä että nuutille ei käynyt silleen! tosi ihania kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, tuollaista ei kyllä toivoisi eteen kenellekään... :( Mutta tosiaan, onneksi Nuutti oli kunnossa. Kiitos :)

      Poista
  2. Voi Susanna, onneksi eivät käyneet kauhukuvat toteen! Mulla sattui kerran vähän samalla tavalla, että oli siis tullut monta puhelua samasta numerosta sillä aikaa kun olin ratsastamassa. Iski tietenkin heti paniikki, että onko koiralle tai jollekin muulle, karvattomalle perheenjäsenelle käynyt jotakin. Yritin soittaa takaisin, mutta oli varattuna kaiken aikaa. Parin päivän kuluttua soitti uudelleen ja olinkin voittanut koulun kanssa koluamammiltamme (apua mikä sana...) messuilta kasan elokuvalippuja :-D Toivottavasti suakin siis odottaa jokin palkinto, haha! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano ! Haha, eikää, vähänkö hyvä :D Jospa mä oisin voittanu Eurojackpotin? Oli mikä oli, pääasia on, että Nuutilla ei ole hätää - tieto siitä voittaa kyllä kaikki maailman palkinnot ihan mennen tullen... ♥

      Poista
  3. Hui, mä oisin varmaa reagoinu ihan samal taval ku sä!! Näin nämä hevoset meidän mielen valtaa, aina saa olla hädissään... Onneksi ei kuitenkaan ollut Nuudelilla hätää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä, huh, on tämä hevosenomistajuus rankkaa..... :D

      Poista
  4. Tiedän ton tunteen!
    Olin kerran perheen kanssa ulkomailla ja heppa tietty omassa tallissa monen tuhannen kilometrin päässä. Minun, isoveljen ja isän puhelimet olivat kassakaapissa ja äitu puhui puhelimessa. Kassakaapissa rupesi soimaan kovaan ääneen mun soittoääni, ja heti kauhea paniikki että tallilta soitetaan ja sanotaan, että hevosen jalka on irti :D En sitten tiennyt kassakaapin koodia, joten kuumotus nousee odottaessa, että äiti tulee avaamaan sen lukon. Sitten kädet täristessä kaivan sen puhelimen sieltä, eikä näytöllä lue yhtään vastaamatonta puhelua. Katson sitten muuden puhelimet läpi, niin eikö se ollutkin isoveljen herätys >:D Kauhea paniikki ja syynä herätys, jossa oli sama ääni kuin mun soittoääni. En voi olla ainut joka säikähtää tällasesta, enhän...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kamala, haha, olit varmaan jo varaamassa itelles lippuja seuraavalle Suomen lennolle...? ;D Mä voin kyllä hyvin kuvitella ton tilanteen, onneks oli väärä hälytys !

      Poista
  5. Mäkin yritin saada kukkaseppeleen mun hepan päähän, mutta tämä vaan rupes pelkäämään ja ihmetteli, että miks laitan ruokaa sen päähän -,-' :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, ihana :D Nuuttiki katto eka et mitä ihmettä sä tunget mun päähän, mutta ovelana sain hämättyä huomion muualle muutaman banaanikarkin voimin... ;)

      Poista
  6. Ai että, arvostan tuota sinun välittämistäsi hevostasi kohtaan.
    Olette kyllä huippu kaksikko! On aina ilo lueskella teidän arjen tekemisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanista sanoista ♥ Tosi mukava kuulla ! :)

      Poista
  7. Tosi kiva postaus ja noi vikat kuvat on kyllä ihania! :)

    Kauheelta kuulostaa ajatella että hepalle olis sattunu jotain etkä ite tietäis mitään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja joo sanos muuta, ihan kamalaa. Toivon, etten ikinä joudu vastaanottamaan sitä jokaisen hevosenomistajan kauhukuvissa pyörimää paniikkipuhelua, mutta vielä vähemmän toivon sen missaaista. Huh... :s

      Poista
  8. Oletko sitten vieläkään saanut selville, mitä asiaa tällä mystisellä soittajalla oli? Luulisi, että kun 5 kertaa yrittää soittaa, että olisi jotain tärkeää asiaakin! Onneksi ei ollut käynyt mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en, kaivelee mieltä vähän väliä ! Toivottavasti soittelee takaisin joku muu päivä. Onneksi tosiaan näin - ei Nuutille, eikä lähipiirin ihmisillekään :)

      Poista
    2. Joku vähän innokkaampi puhelinmyyjä? : D

      Poista
    3. Haha, en kyllä ihmettelis vaikka oiski ! :D

      Poista
  9. Tosi kiva postaus!:) Sun blogista on tullut tässä lähiaikoina yks ehdoton lemppariblogi.:3

    VastaaPoista
  10. Nuutti sai nähtävästi vähän maistuvamman päähineen ku muut eilen juhlineet =D

    Onneks se oli kunnossa, uskon kyllä hyvin miten tommonen voi pelästyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, jep ! ;D Ja joo sanos muuta, maailman suurin helpotus... !

      Poista
  11. Voi.. <3 Huomaa kyllä miten tärkee Nuutti sulle on! Onneks ei ollu sattunu mitään!

    VastaaPoista
  12. Ihanaa että kaikki oli kunnossa!
    Saitko selville miksi joku oli sinulle soitellut?

    Ihania kuvia! Todella upeita! :)
    Sinä ja Nuutti olette hyvä ratsukko! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä ! Ei mitään tietoa edelleenkään, kun ei tosiaan soittoihin vastannut... :s Katsotaan soitteleeko takaisinpäin lähipäivinä.

      Voi kiitos ♥

      Poista
  13. Ihania kuvia :) Joo mä saan aina kanssa kauheen sydärin jos tallin pitäjä/valmentaja soittaa, kun yleensä laittaa asiat whatsapissa! Selviskö mistä ne puhelut oli sitten tullut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, voin kuvitella ! Ihan kamalaa :D Sain selville tän soittajan nimen joo, mutta se ei sano mulle, perheenjäsenille tai muillekaan uteluni kohteeksi joutuneille yhtään mitään... o.o

      Poista
  14. Tiedän todellakin tuon tunteen. Kun on itse saanut kokea sen puhelun, jota yksikään hevosenomistaja ei koskaan haluaisi saada hyppää mulla edelleen sydän kurkkuun aina kun tallinomistaja soittaa. Mielen valtaa kamala hätä ja pelko sillä samalla sekunnilla, kun soittajan nimi vilkkuu luurissa ja tallinomistaja tapaakin aloittaa puhelun nykyään aina sanomalla, ettei Onnilla ole mitään hätää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, ton kokeneena on varmaan vieläkin enemmän varpaillaan ! Haha, toi on muuten hyvä - samanlainen puhelun aloitus pitäs saada iskostettua kaikille hevosenomistajille ei hätäpuhelun merkeissä soittaville :D

      Poista
  15. Tiedän tunteen! Mulle kävi kerran juuri noin, etten töissä päässyt vastaamaan ja hetkeä myöhemmin tallin omistaja laittoi viestiä, että soita kun ehdit, Gilda tarvitsee eläinlääkäriä. Lähdin kokouksesta aika haipakkaa... :D Onneksi hevonen selvisi muutamalla tikillä ja pienellä lomalla turvonneen koiven vuoksi. Hyvä, ettei Nuutilla ollut mitään hätää! Se on kyllä niin suloinen turpaveikko. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, kamalaa ! Mäki oisin varmasti siltä seisomalta ottanu ja juossu seinistä läpi :D Onneksi Gilda ei satuttanut itseään pahemmin ! Ja joo näinpä, huh. Kiitos, onhan se kyllä kieltämättä aika söpönen... :)

      Poista
  16. Hui, onneksi Nuutti oli kuitenkin kunnossa!:)

    VastaaPoista
  17. Mulla kävi vähän samalla tavalla: tallin omistaja soitti isälleni jolle ei yleensä ikinä soita siinä itse menin aivan lukkoon ja pelkäsin että ponille oli jotain tapahtunut mutta ei onneksi ollut:) siinä kyllä sydän hyppäsi kurkkuun ja pari kertaa on ollut muitakin samanlaisia tilanteita mutta onneksi ei mitään ole ollut<3 Nämä on varmaan näitä omistajan pelkoja! Onneksi Nuutilla ei ollut mitään!
    http://sannijalinda.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin hyvin uskoa, hyrr... ! Kyllä sitä saa aina hevosenomistajana olla huolesta soikeana - jos ei aiheesta niin sitten täysin aiheetta..... :D

      Poista
  18. Toimintasi oli minun mielestäni erittäin oikein. (: itselläni on nimittäin kokemusta tuosta. Olin saanut myös monta tuntematonta soittoa ja aluksi ajattelin, että jos asia on tärkeää, siitä soitetaan uudestaan. Hetken mietittyäni kuitenkin tajusin saman asian kuin sinäkin - onko hevoselleni sattunut jotain? Yritin tavoittaa vierasta numeroa uudestaan, mutta en saanut vastausta. Mahdollisimman nopeasti lähdinkin tallille ja karsinasta löysin hikisen, sairaan ja tärisevän hevosen. Menin ihan paniikkiin ka soitin eläinlääkärin paikalle. Tutkittuaan tapauksen el. toetsi todennäköisimmän syyn olevan, että hevonen on syönyt jotain myrkyllistä. Sanoi hän myös, että jos en olisi tullut näin ajoissa, ei välttämättä hoidot olisi sujuneet niin helposti.
    Jossain vaiheessa itse "salaperäinen soittajakin" ilmaantui paikalle. Kyseessä oli ollut TET-harjoittelija, joka oli minulle soittanut, ja kun ei vastausta ollut kuulunut lähtenyt jopa minua kotoa asti hakemaan (asun ihan lähellä)! Sanoin kyllä, että jos jotain tapahtuu jatkossa, voi eläinlääkärin soittaa välittömästi paikalle. (:
    Onneksi Nuutille ei käynyt mitään vakavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui kamala sentään, voin niin hyvin kuvitella ton hädän moninkertaistumisen kun tajuaa, että tässä onkin ihan oikeasti tosi kyseessä ! Just joku tommonen kauhukuva mulla oli päässäni siinä vaiheessa ku puolijuoksua talliin kiiruhdin, ehdin katsomaan vain, että tallin traikku on pihassa, joten sillä ei ainakaan ole lähdetty klinikalle kuskaamaan. Onneksi teidän tapauksenne päättyi hyvin, nopea toiminta on tosiaan näissä tilanteissa usein kultaa ! Huh. Meilläkin on onneks tallilla yleisenä käytäntönä, että ell soitetaan paikalle jos omistajaa / muuta hevosen taulussa ilmoitettua yhteyshenkilöä ei hätätapauksessa tavoiteta, joten siinä mielessä voi onneksi olla hitusen rennommin mielin vaikka ei voisikaan 24/7 puhelimensa vieressä päivystää... :D

      Poista
  19. No mitä sillä soittajalla sitten oli asiaa? Jäi ärsyttävästi vaivaamaan xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii muaki ! En siis tiedä itsekään, kun ei tosiaan vastannut puheluun... :(

      Poista
  20. Saitko tietää kuka se oli? Mä lähin sillon ku Clarissa meni ratsastaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimen sain selville, mutta se ei tosiaan sano mitään mulle tai kenellekään muullekaan keneltä oon kysyny... :s

      Poista
  21. Söpö Nuutti! Harvoin sitä ihan 5 vastaamatonta on jos ei olis jotain hätää :D saitko selville kuka se sitten oli? :)

    http://pieniponi-suurimatka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä, ja vielä tosiaan ihan yhteen pötköön kaikki yritykset... Tosi outoa. Ei nimen lisäksi mitään tietoa tästä soittajasta tai asiasta edelleenkään... :s

      Poista
  22. Oon varmaan ihan hirveä koiranomistaja, kun en huomioinut koulussa ollessa tullutta soittoa. Avasin puhelimen ja kas, tuntematon numero. Kohautin olkia ja ajattelin, ettei se mitään ole. Kotiin olin kumminkin menossa. Eikä koiralla hätää ollut, sama soittaja kylläkin otti yhteyttä monta kertaa uudestaan ollessani koulussa. Lopulta sain viestillä soittopyynnön Joensuun pyörähuollosta (en asu siellä päinkään). Oikeastaan hätä on ollut mulla pelkästään eläinlääkärillä uusiutuneen ikävän eturauhasongelman takia, mikä omistaja olisin, jos en herran pallien puolesta huolehtisi :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, kenenhän vastahuollettua fillaria ne oli sulle tarjoomassa...? XD Ja siis joo first things first ! Mut kyllä sunki pitäis kuule oppia tää hätääntymisen lahja, on niin ihanaa kun peikot pomppii mielessä heti kun ilmestyy joku pienikin mahdollinen merkki siitä, että kaikki ei ookkaan ihan loistavasti ! Tai sit ei, eh. Oon sulle tässä suhteessa jopa vähän kade... :D

      Poista
  23. Kamala tunne tuollainen, kun pelkää että jotain kamalaa on sattunut! Minullepa ei tallilta viitsinyt kukaan ilmoittaa kun hevonen oli loukannut itsensä illalla ja menin tallille itse vasta seur.päivän iltana. Onneksi selvittiin kipulääkkeellä ja viikon lääkekuurilla, sekä 300e laskulla joka tosin olisi ollut pienempi ellen olisi sunnuntai iltana joutunut eläinlääkäriä soittamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tosi kiva ! :o Onneksi ei tosiaan ollut ihan ainakaan akuutti hengenhätä päällä, huhhuh... Ja joo tosi tylsää turhaan maksella "ylimääräisiä" kun ei oo ihan halpaa huvia muutenkaan... Hmph, oikein pistää vihaksi ! ;(

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !