sunnuntai 5. helmikuuta 2012

When did the day with all it's light turn into night?

... or when did the night with all it's sleeping (voiko noin sanoa?) turn into morning...... Oh god, olo oli kuin ruumiilla herätyskellon aamulla soidessa klo 5.20 ! Eikä mennyt kuin 40min, että sain itseni oikeasti ylös vuoteesta....... Ihan ajoissa olin silti (kerrankin) liikenteessä ! Tänään siis oli pitkästä aikaa taas koulutunti, tuttuun tapaan kahdeksalta aamulla ;) Me so like ! Nappasin Sofian matkalla kyytiin ja olimme tallilla ehkä 5min suunnittelemaani myöhemmin. Olimme jopa niin aikaisessa, että hevoset eivät vielä olleet edes saaneet aamuheiniä :D Onneksi ne kuitenkin ehdittiin siinä melko pian jakaa, niin Nuuttikin rauhoittui (nam nam ruokaa, possu).

Mutta... eiköhän juuri silloin, kun olen hyvin aikataulussa, satu jotakin minkä takia kaikki menee ihan mönkään ! Olimme siis menossa maneesiin kävelemään joskus varttia vaille kahdeksan maissa, kun tuli hieman mutkia matkaan... maneesin ovi siis oli jäätynyt kiinni, how great ! Sofian sekä parin muun paikalla olleen kanssa koitimme kiskoa sitä auki auki minkä jaksoimme, mutta ei tullut mitään. Viimein olimme jo kiertämässä maneesin toiselle puolelle katsomaan mikäli pääsisimme sisään maneesin suuresta päätyovesta, kun Petra sitten meni vielä yrittämään ja yllättäen saikin oven avatuksi ! Hurraa, eihän siinä mennytkään kuin se reilu vartti....... noo, parempi myöhään kuin ei milloinkaan !

Hieman harmittaa kyllä se, ettei ehtinyt tehdä mitään ravissa / laukassa ennen kuin Eeva tuli paikalle. Se vie aina tunnista aikaa mikäli verkan hoitaa vasta kahdeksan jälkeen ;s Anyways tänään harjoittelimme lähinnä ensi sunnuntain koulukisoja varten tehden erilaisia radan osia; pituushalkaisijoita, pysähdyksiä, kolmikaarista, keskiraveja ja -laukkoja sekä laukkavoltteja. Nuutti oli ihan kiva, ei aivan yhtä huippu kun se nyt on viime aikoina ollut, mutta varsin onnistuneita pätkiä tuli taas monia. Eevakin kehui hevosen liikkuvan tätä nykyä paljon paremmin kuin ennen, tuli hyvä mieli kyllä kun tuon kuuli ! (:

Laukassa Nuutero tahtoo välillä jäädä hieman hitaaksi takajaloistaan, joten pitää itse skarpata ja muistaa vain ratsastaa aktiivisesti sitä takapäätä alle. Perus harjoitusravissa heppa liikkuu aika hyvin, mutta siirtymissä se taas tänään vänkyröi oikein olan takaa. Muutamaan otteeseen kävimme "pientä" keskustelua kun Nuutti ei millään olisi halunnut pysyä vaatimassani muodossa itsensä kantaen... tuli taas todettua, kuinka hankalaksi se osaa halutessaan heittäytyä ! Ei auta kuin vaatia takaa eteen vain, kaikissa tilanteissa. Sieltä se kaikki lähtee :P Yksi todella positiivinen juttu on kyllä se, että Nuutilta alkaa tosiaan pikkuhiljaa irtoamaan noita keskiraveja aivan eri tavalla kuin ennen ! Se oikeasti lähtee isommalla liikkeellä eteen, eikä vain tikitä nopeampaan tahtiin pois alta. Pitäisi vain saada pidettyä se muoto tasaisena kun heppanen tahtoisi vähän nousta pois avuilta. Paljon treeniä treenin perään vain, kotitehtäväksi saimmekin harjoitella siirtymisiä, eritoten askellajien sisässä.

Tämän kuvan ansiosta pääsin taas leikkimään hieman photarilla, kun etualalla olleen Bellan pää oli puoliksi Nuuttilaisen nassun edessä ;3 En jaksanut oikein panostaa niin sori jos huomaa tuon muokkauksen kamalan selkeästi :P

Ilmoittauduin viimein noihin koulukisoihinkin, ja päädyin tuohon Helppoon B:hen sillä hakusessa on tosiaan sellainen kiva ja tasainen rata. En koe omaavani mitään kiirettä sinne A:han, mutta katsotaan jos vaikka maaliskuun lopulla pitkän radan harjoituskilpailuissa päästäisiin sitä porskuttelemaan (: Ensin kaiken vain olisi oltava kunnossa ja meillä on aika paljon työmaata noiden perusjuttujen kanssa. En oikein voi laskea sen varaan, että Nuutilla sattuu olemaan joku ihme superpäivä (kuten sillä välillä on !) vaan kyllä asiat pitäisi saada harjoitellessa ensin toimimaan suht kiitettävästi ihan useamminkin kuin tuurilla silloin tällöin... :D Nyt hemmetti, pakko ryhtyä tsemppaamaan itseäni ihan kunnolla ! Tuli muuten taas ihan kiva fiilis kun kotona katselin noita tämänpäiväisiä kuvia ja pystyin toteamaan, että "eihän se tuossa niin pahalta näytäkään" tms. :D ... tosin voi olla, että livenä se on näyttänyt kamalammalta, mutta eivätkös kuvat ole sitä todistusaineistoa hehheh ;) Kiitos taas Sofialle huimasti noista kuvista ! :) Pahoitteluni tosiaan, että tänäänkin taas vain maneesimateriaalia, mutta malttakaahan ensi viikkoon........ ;)

Tähän loppuun liitin vielä yhden biisin, jota juuri hieman vasta itsekin tutkailen... :D Pistin tämän merkille elokuvasta, jonka katsoimme veljeni kanssa toissailtana; Fire Walk With Me. Ei mitenkään kummoinen leffa, tehty ties milloin kivikaudella ja kesto oli päälle kaksi tuntia. En oikein tajunnut mistään mitään :( Melkein rupesi ihan ahdistamaan, kun yritti miettiä mitä ne kaikki ruudulla vähän väliä pomppivat kääpiöt ja parrakkaat pummit oikein kuvastivat... ;o Pelottavaa. Leffahan kertoo siis ajasta ennen tuon Twin Peaks -sarjan tapahtumia (mikäli ette tiedä tuota niin Google on kaveri !) ja vaikka sarjasta pidänkin, niin tämä kyseinen elokuva ei kyllä kolahtanut ;3 Kuitenkin juu niin, tämä biisi jäi mieleeni ja ah onneksi tosiaan elämme nykyaikaa niin googlettamalla löysinkin sen melko helposti ! Tässä alla on tuo player, sanokaa ihmeessä oma mielipiteenne kappaleesta ! (: Ja hei muistakaa, että jotkut biisit vaativat useamman kuuntelukerran auetakseen ! Itse olen kuunnellut nyt varmaan ainakin viidesti putkeen enkä vieläkään ole oikein varma mielipiteestäni... :D Jotenkin aika surumielinenhän tuo on ja melko hidastempoinen, outo sekä hmm... vanhan kuuloinen. Mutta samalla siinä on jotakin hirmu kaunista ja herkkää... plaa plaa plaa, kuunnelkaa itse ! (;

Julee Cruise - Questions In A World Of Blue

12 kommenttia:

  1. ihania kuvia ! (; Odotan innolla peltokuvia ! ;--)

    VastaaPoista
  2. hyvin osaat kirjottaa + hienoja kuvia (: ulkoasussa ehkä voisi olla enemmän kuvia & otsikot isommalla, minä huononäköinen rillipää kun en meinannu ekal silmäyksellä saada selvää :---D ja ois kiva nähä sun ottamia kuvia enemmänkin, ehkä semmonen yks kansioki ois jeeess tänne (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän ! :) Haha okei, seuraavaan banneriin siis teksti isommalla ! :----) Hmm joo pistetään harkintaan joku oma välilehti kuville ;) Itseasiassa kiitos hei, taisinkin saada tästä idean !

      Poista
  3. Aww! Nuutista saa kyllä tosi hyviä kuvia (+ ratsastajasta ;--D). Ja ulkoasu on nii hieno! Sopii tähän kylmään talveen tosi hyvin :D
    Mieleen juolahti sellainen kymysys, että mistä oot oppinu kaikki nää hevosen asiat? Esim. miten saada hevonen kulkee paremmin takaa, laukanvaihdot jne.? Ootko siis käyny missää ratsastuskoululla tjn? =)
    Kuulostaa kivalta kun joku puhuu noin ammattimaisesti hevosen liikkeistä ja kaikesta (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos ! :)
      Joo oon käyny ratsastuskoulussa tunneilla, mutta iso kiitos kaikista neuvoista kuuluu myös mun äidille, tädille, serkulle, isoisälle ja tietenkin valmentajille, jotka on vielä tuntien jälkeen selittäneet ja havainnollistaneet asiat ihan juurta jaksain :)
      Kiva jos oot sitä mieltä, kiitos :'----)

      Poista
  4. Sulla on ihan sairaan hieno blogi! <3 Mut mitä kameraa käytät? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! (: Tällä hetkellä käyttelen lähinnä tota Canon EOS 60D -kameraa :) Tai siis meinaan että lähes kaikki tässä blogissa tähän mennessä julkaistut kuvat on sillä otettuja, mutta edelleen on tallessa tuo Canon EOS 400D:kin jolla ennen vuotta 2011 otetut kuvat on näpsitty :---)

      Poista
  5. Ömmöm.. Vitsi ku Nuutti on vaan niin upee D: Täydellisesti kateellinen siulle ku toinen omistaa tuallase heposen (; Ittelläni ku ei oo heppaan varaa nii kateellisena kuolaan toisten heppoja ::D Mie taidan tulla ryöstää siulta Nuutteron :--3 vitsivitsi.. ryöstän kummiski :D:D::D Täytys ryhtyy salapoliisiks ja selvittää missä heppa asustaa ja sit tulla salaa kyylää sun ratsastuksen saloja :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiih niin se on upeus kyllä ♥ :) Haha o-ou pitääki ilmeisesti piilottaa se kiireesti... ;)

      Poista
  6. Ooooi,aivan ihana tää blogi! Taisit juuri saada uuden vakiolukian;). Ihana hepo toi Nuutti!

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !