torstai 17. toukokuuta 2012

Having funnnnn (:

Haistoin aamulla koirien kanssa ulkona ollessani ensimmäistä kertaa tänä keväänä saman tuoksun, joka vuosi toisensa jälkeen tuo minulle aina mieleeni lapsuuden kesäaamut kun olimme lähdössä Linnanmäelle serkkuperheen kanssa ! En tiedä mistä tuoksu on lähtöisin, mutta joka tapauksessa se on kesän tuoksu ;) Tuli niin hyvä - ja ehkä vähän haikeakin? - fiilis, sekä samalla pieni hinku Lintsille... :D Onhan se koettu ja nähty ipanasta saakka, useampaan kertaan joka vuosi, mutta siellä vain on vietetty niin monia hauskoja hetkiä ! Olen kyllä laitteiden suhteen ollut aina vähän nössö, kaikki vähänkin hurjemmat ovat aiheuttaneet minulle vatsanväänteitä ja suurin pelkokuvani oli se, että laitteesta päästyäni yrjöän siinä kaiken kansan edessä... näin ei onneksi kertaakaan tapahtunut. Ja oikeastaan opin vähän jopa pitämään esim. Kiepistä, thanks to muumijengi ! "Kilju vaan koko ajan", en muista kuka neuvoi, taisi olla jompi kumpi siskoksista, Sofia tai Maria? :D Ja kiljuin niin että seuraavana päivänä ei lähtenyt ääntä lainkaan :P Mutta eipä jäänyt aikaa miettiä että nyt mä laattaan, nyt mä laattaan, kohta saa joku naamalleen purjot.

Joo, mutta hei asiaan. Tänään oli oikea tuulispäivä ! Mutta todella lämmin sellainen, ei ollut sellainen kylmä tuuli :) Ja ratsastaessa oli ihan virkistävää, ilma kun oli seisoessaan aika painostava niin olisi voinut tulla aiika kuuma. Miinuksena tuossa tuulessa tietenkin oli se, että välillä en kuullut yhtään mitään. Piti moneen otteeseen kysyä Johannalta, että ai häh? kun kuulin ainoastaan huminan korvissani... :D Aloitimme tunnin taas melko intensiivisellä laukkaverkalla ja kevyen istunnan treenaamisella - alkaa pikkuhiljaa sujumaan paremmin... ;) Välillä piti laukata pientä laukkaa lyhyellä hevosella (koko ajan kevyessä istunnassa siis) ja välillä taas päästellä kunnolla eteen. Tehtäväni oli myös käännellä ensin hieman suurempia ympyröitä ja hetken kuluttua ihan 5m pikkuvoltteja lyhyessä laukassa. Johanna neuvoi avaamaan sisäkättä, hevonen kuitenkin suorana. Lisäksi hän käski minun ottaa huomattavasti lyhyemmät ohjat (minulla on taipumus ratsastaa hieman liian pitkillä ohjilla, ja asiaa olen tässä viime aikoina työstänytkin. Sileällä ongelmaa ei niinkään enää ole, mutta esteillä kyllä...) sillä niin pääsen vaikuttamaan hevoseen nopeammin ja paremmin. Jos ohjat ovat liian pitkät siinä vaiheessa, kun hevonen päättää lähteä esteelle omineen, peli on menetetty. Pidättäminen, laukasta seis ja takaisin liikkeellelähtö enemmän ylämäkeen onnistui muutamien lyhyemmällä tuntumalla tehtyjen siirtymien jälkeen huomattavasti lähtötilannetta paremmin !

Könö, könö....... puolustaudun sillä että kuvat ennen ja jälkeen tätä olivat omalta osaltani parempia, mutta tietenkin pitää valita otos missä heppa edustaa !
Kaunis poika :)

Pomppimisen aloitimme taas ihan puomien tasolta (tai siis 2 x puomi + aaltolankku). Ensimmäisenä tehtävänä oli jälleen kaareva linja, mutta viimekertaiseen tehtävään lisättiin tänään keskelle vielä yksi este. Lisäksi linja oli tänään toisin päin, eli hypättiin pois aidalta, keskelle kenttää jossa keskimmäinen este (aaltolankku) sijaitsi. Tie oli siis samanlainen kuin kouluradalla vastalaukkakaari; lähtee kulmasta, sivuaa pituushalkaisijaa ja palaa uralle pitkän sivun loppuun. Hyppy - 3 askelta - hyppy - 3 askelta - hyppy. Pari ensimmäistä kertaa meni suoraansanottuna ihan plörinäksi... En tiedä mitä oikein lagasin siellä selässä, mutta kun näin että askel ei sovi puomille hyvin, luovutin ja päästin hevosen pitkäksi minkä seurauksena kaksi seuraavaa hyppyä hankaloittuivat... Yhden kerran Nuutti sitten rymistelikin aaltolankun miten sattuu ja kolautti siihen vasemman etusensa niin, että arkoi hetken aikaa astumista. Johanna käski ravata ja menin sitten ihan uraa pitkin melko löysällä ohjastuntumalla niin, etten kannatellut hevosta ja huomaisi todella mikäli se olisi ep, mutta ei mitään. Ilmeisesti vain jotenkin kolahti ikävästi siihen lankkuun / alastulossa, sukassakin näkyi vihreää maalia niin että kyllä se osumaa otti. Nuutti tuppaa tuollaisilla pikkuesteillä, ja erityisesti juuri lankuilla olemaan vähän varomaton jaloistaan. Kun estekorkeus nousee, tulee hevosesta huomattavasti tarkempi ja harvemmin niitä puomien pudotuksia sitten enää tuleekaan.

No, tunti siis jatkui ja Nuutti hyppäsi mielellään :) Molempiin suuntiin työstetyn kaarevan linjan jälkeen siirryimme innaritehtävään; puomi - este - puomi - este - puomi - este - puomi. Ensin alkuun minun piti ottaa ihan normaalisti harjasta kiinni, ihan vain havainnollistamaan sitä, että siellä selässä ei tosiaan tarvitse tehdä ylimääräistä - antaa hevosen hoitaa. Linjalle tultaessa minun piti pitää mahdollisimman pieni laukka ja olla kevyessä istunnassa koko matkan. Poing, poing, poing... :) Välit oli hieman helpotetut siinä mielessä, että ne vähän pitenivät loppua kohden. Se olikin hyvä, sillä Nuutilla on iso laukka ja siinä matkan varrella se vähän tuppasi vielä kiihtymään... :) Kiltisti ukkeli kuitenkin aina antoi pitkän sivun päässä kiinni todella pienellä pidätteellä ! ... mitä nyt kerran otti vähän kipinää kentän laidalla olleesta hevosesta ja viskeli päätään siihen malliin, että jahuuuu ;) Mutta siis niin, ensimmäisillä kerroilla tosiaan innarit käsi harjassa, sitten teimmekin niin, että ohjat ainoastaan ulkokäteen. Pidin myös sisäkäden ohjassa kaarteen läpi, mutta heti innarin linjalle päästyäni tuli irroittaa ote ja tehdä kädellä miten Johanna neuvoi :D Hän siis seisoi pitkän sivun päässä ohjeistamassa ja tämä tarkoitti sitä, että minun piti pitää katse koko ajan ylhäällä. Ne esteet kun tuntuvat naulitsevan katseeni vähän turhan herkästi.......

Olen maailman urpoimman näköinen :D En enää ikinä naura kun näytän ihan kinkulta (taas kerran)... Mutta poniii, intona :)
Nuutti on ruttupylly ! Söpö jänö (:

Kun yhdellä kädellä huristelu sujui ongelmitta, sain taas ottaa ohjat turvallisesti molempiin käsiin. Lopuksi tehtävät yhdistettiin niin, että ensin kaareva linja (oikeassa kierroksessa), päädyssä voltti ja sitten innaripätkä. Taas kaarevalle palatessa unohdin kaikki äsken tekemäni korjaukset ja päästin Nuutin esteelle (tai siis puomille, ensimmäinen "este" pidettiin kaiken aikaa puomitasolla) miten sattuu vaikka piti malttaa ja tuoda se lähemmäs. Arrh ärsyynnyin itseeni kun en onnistunut... mutta heti kun vain maltoin pitää laukan kasassa niin kappas, no problem. Nuutti malttoi tänään melko hyvin eikä rynninyt esteelle oikeastaan kertaakaan. Viimein kun alkoi tosiaan tuo kaareva taas sujumaan, niin sen viimeistä estettä nostettiin ja pääsin tosiaan ratsastamaan ! Tuli hyvä fiilis :) Innarin esteitäkin vähän loppuun koroteltiin, yhden kerran tuli kai kaksi ensimmäistä (?), pienempää estettä alas kun istuin juuri ennen linjaa hetkeksi satulaan ja lähdin tahattomasti hieman puskemaan hevosta, vaikka piti vain olla kevyessä istunnassa ja odottaa. Loppuun onnistui koko paketti todella sujuvasti :)

Kaarevan kolmas este. Jos tarkkaan katsoo niin näkee taustalla (oikealla) kaarevan ensimmäisen puomin ja "sokeripalojen" päällä olevan aaltolankun keskellä.

Tämmöistä tänään ! Innarit olivat taatusti hevoselle tehokasta jumppaa ja samalla minulle vähän istuntatreeniä, kun ei tarvitse tosiaan miettiä muuta kuin sitä miten itse siellä selässä keikkuu. Kaareva linja oli vaativa ! Tai siis niin, välillä en tuonut hevosta tarpeeksi hyvin ensimmäiselle puomille enkä oikein hahmottanut sitä Nuutin laukkaa, mutta onneksi on olemassa valmentaja joka neuvoo mitä tehdä. Kolme lyhyttä laukkaa hieman sisäkaarteesta saatuani Johanna ohjeisti ratsastamaan ulkokaarretta, jolloin ei tarvinnut pitää laukkaa ihan niin pienenä ja pääsin antamaan hevoselle vapautta. Ensimmäiselle puomille tuli kuitenkin aina tulla todella maltillisesti, mieluummin vaikka ihan lähelle kuin liian kaukaa. Teknisesti tuo kaareva oli suhteellisen haastava, etenkin siis minulle joka en ole juurikaan viimeaikoina hypännyt ja nekin kerrat mitä itsekseni olen mennyt niin... olen kasannut kentälle muutaman esteen ehkä niinkin erikoisesti kuin joku pysty pitkälle sivulle ja okseri lävistäjälinjalle... mielikuvitusta riittää (y) Ei siis mitään tuollaista enemmän ajatusta vaativaa tehtävää, eli juu hieman ruosteessa ollaan, mutta eiköhän tämä tästä rullaamaan lähde ! ;) Huomaa taas kuinka pienet esteet voivat olla yllättävänkin haastavia, tänäänkin estekorkeus oli varmaan puomi - 60cm luokkaa suurimman osan tunnista :D Apinakin pääsee yksittäisenä vaikka talon yli, mutta entäs ratana? Entä sitten kun tehtävät tulevat teknisesti vaikeammiksi? Lopuksi hyppäämieni "isompien" esteiden korkeutta en tiedä, minusta on hirrrrmu hyvä että teemme tällaisia harjoituksia pienemmillä ja haemme taas tuntumaa hyppäämiseen :)

Kiva tunti oli siis taasen ! Johanna neuvoo asiat todella hyvin ja kärsivällisesti vaikka sähläänkin välillä ihan kympillä :P Hän kyllä sanoo milloin pitää ratsastaa paremmin (ja kertoo myös MITEN), mutta osaa kehua niin että jää sellainen iloinen "ai näin !" -fiilis :) Oli niin hauskaa tänäänkin, ehkä meistä vielä tulee esteratsukko hahaa..... ;)

Tunnin jälkeen kannoin esteet pois (mikäli oikein laskin niin yhteensä 10 tolppaa ja 10 puomia + aaltolankku ja "sokeripalat"), eli sain vielä kunnon habatreenin päälle haha. Nuutti ei kovin usein mene hikeen, mutta tänään se vähän kaulan ja satulan alta hikosi. Etenkin se innarilinja pisti varmasti lihaksia hommiin ! Esteet korjattuani kylmäsin Nuudelin jalkoja melkein puoli tuntia sen jälkeen taas heppasta syöttelemään. Voikukat ovat puhjenneet viimein ! Tai siis... muistaakseni viime kerralla syötellessäni ne olivat vielä nupuissaan? :D Pitää tehdä Nuudelille joku hieno seppele ja kuvauttaa se sen kanssa =) poitsu varmasti tykkäisi. Siinä tallin takana syötellessäni katsoin taivaalle, ohooo mustia pilviä ja pari sadepisaraa. Onneksi siihen saakka oli ollut aivan täydellinen ilma ;)

Tämänpäiväisistä kuvista jälleen suuret kiitokset Essielmerille ! :) Hehee, olen ihan kamala retu noissa kaikissa mutta koittakaa kestää ja katselkaa tuota uljasta pomppumammuttia ! Huomenna poikanen saa ansaitun lepopäivän, eli ihan vain tassuttelua + syöttelyä. Perjantaina sitten ömm... no pitää katsoa, ehkä kevyttä maastoilua. Lauantai menee varmaan taas vaparina, sillä meillä on kotitallilla aluekisat ja olen siellä työllistettynä (apua, Vaativa B:ssä sihteerinä... toivon mukaan en sössi) ja ja... sunnuntaista ei tietoa. Mutta ei se mitään vaikka tulisikin taas kevyempää muutamana päivänä, sen verran rankka oli tämän päivän tunti kuitenkin :) Mutta nyt se on moro, alkaa viiden minuutin päästä tuo TV5:n leffa ! Zombieland........... :D

10 kommenttia:

 1. Vitsit kun sulla aina niiin ihania kuvia, ja kun heppakin on noin edustava! Oon ihan kade..;P Näitä postauksia ois aivan älymukava lukea (ja onkin), mutta pitää kauheasti siristellä, kun on muka niin "huono" näkö. Niin siis, olis mukavampi, jos voisit vaihtaa edes vähän isommaksi tuota fonttia. Olsi paljon miellyttävämpää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) Joo itseasiassa testasin noita fontteja pitkään joskus, mutta tää menee ainaki mun silmään liian isoks jos suurentaa ;s Haluisin kyllä ainaki noi kuvatekstit isommiks mut en oo viel löytäny muuten näin kivaa fonttia ! Pitäs varmaan testailla uudemman kerran :) Kiitos kommentista !

   Poista
 2. ah ihanaaakin ihanampia noi kuvat ! sun postaukset on kyllä aian niin ihania ja kuviakin on riittävästi :)

  VastaaPoista
 3. Sulla on niin mahtava tyyli kirjoittaa, rupeaa väkisinkin hymyilyttämään ja naurattamaan. :) Ja Nuutti on ollut hienona taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'----D voi kiva kuulla, kiitos !! Haha, joo se oli kyllä ♥

   Poista
 4. Sulle ois haaste meidän blogissa :)
  http://taipaleentila.blogspot.com/2012/05/haaste.html

  VastaaPoista
 5. Mahtavia juttuja aina tässä siu blogsussa ja kun jaksat kirjoittaa viellä niin yksityiskohtaisesti kaikesta :) ja sitäkin upeampia kuvia! Ps. Nubaa ikävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha aw kiittii ♥ ! Voooi meilläki on ikävä sua ! ♥ Pitäis näkyillä joskus !! :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !