tiistai 1. toukokuuta 2012

You are my one true love

Helloooo mitäkuuluu? Toivon mukaan kaikilla oli huisin hauska vappu, sillä omani oli hieman hmm... tavallinen :) Nooo, korvataan tämä joku toinen kerta vai mitä Laurinen ! ;) Juu, onneksi Ben & Jerry's (Cookie Dough) on hyvää... ♥

Eilen Nudella oli kävelypäivä ja lähdin maastoilemaan ilman satulaa. Äiti oli aivan paniikissa... "maastoon? Yksin? Ilman satulaa?" kuin se nyt olisi jotenkin maata mullistava juttu... :D Sanoin että no hoo, olin eilenkin (su) samalla tavalla ja siihen sain vain varoittavan vastauksen: "ota huomioon että sillä oli edellisenä päivänä rankka tunti, nyt ei........" :D Juu juu, ciao ! Kyllä minä tiedän, että Nuutti osaa toisinaan olla maastossa aika mielenkiintoinen; sillä on iso liike ja takapäässä hirmuisesti voimaa, eli tottahan silloin voi välillä, tietyissä tilanteissa olla selässä hieman hmmm epämukavaa, mutta ei voi mitään. Satula on toki ihan kätevä juu siinä mielessä, että sieltä selästä ei aivan niin helposti lennä, mutta toisaalta... minusta tuntuu, että ilman satulaa pääsee usein ennaltaehkäisemään tilanteet helpommin, kun tuntee niin selkeästi selän pienenkin jännittyneisyyden ja voi vaikuttaa siihen heti omalla istunnallaan yms. Eilenkin tein metsätiellä alkuun pohkeenväistösiksakkia, jotta sain Nuuttisen rennommaksi. Pyrin pitämään muodon suht pitkänä eteen alas, sillä mikäli hevosen jännittyessä luo sille liikaa painetta suuhun (vaatii turhan pakettiin, tiukalla tuntumalla) niin Nuutilla ainakin rupeaa ainoastaan keittämään. Pidätteitä saa ottaa, mutta ne eivät saa jäädä päälle. No, alun jänskättelyn jälkeen kaikki meni hyvin. Kävelin metsätien päästä päähän ja Nuuttinen ainoastaan säpsähti muutaman kerran (sekä tietenkin pörisi terhakkana pitkin matkaa), that's it. Tallille, yläkentän luo palattuamme jäimme kopukan kanssa hetkeksi seurailemaan Jonnan tuntia ja kuuntelemaan kehuja, joita Nuutti keräsi osakseen ;) Poju on jotenkin viimeaikoina herättänyt todella paljon ihastusta ihan täysin tuntemattomienkin keskuudessa. Ovat monet tulleet sanomaan, että "onpa sulla upee heppa !" ja olen vain ylpeänä nyökytellyt vieressä että niin, I know :) ♥

Tykkään tästä kuvasta niin paljon !! Hiano heppanen

Tänään minun oli tarkoitus ratsastella aika normaalisti, mutta liikutus jäikin suhteellisen kevyeksi, sillä lähdin tallille hieman aikataulustani myöhässä ja tunnit alkoivat ennen kuin valmis. Ehdin mennä kentällä joku reilu puoli tuntia ja no mitä siinä ehdin... en kovasti mitään. Alkukäynnit + laukkatyösketelyä, eli laukka-käynti-laukka siirtymisiä. Tai siis noin oli tarkoitus tehdä, mutta koska en saanut hyviä alaspäin siirtymisiä suoraan käyntiin, kuvio muuttui laukka-pysähdys-peruutus-laukka työskentelyksi... :D Lopuksi sain aikaiseksi muutaman suoraan käyntiin siirtymisen, mutta Nuutti yritti edelleen hieman vetää itseään pitkäksi. Positiivinen juttu oli kuitenkin se, että alkuun todella laiska hevonen muuttui tehtävien myötä herkäksi ja reippaaksi, ja pääsin jättämään sitä laukassakin rauhaan niin ettei koko ajan tarvinnut olla käskemässä lisää energiaa takajalkoihin. Hieman ennen viittä tuntilaiset rupesivat kantamaan esteitä kentälle, joten otin vielä loppuravit (jotka btw tuntuivat todella hyvältä, siitä olisi ollut kiva jatkaa ja ottaa pakettia vähän kasaan) ja lähdin sitten maastoon kävelemään. Tänään Nuutti oli metsässä eilistä jännittyneempi ja sain koko ajan rohkaista sitä pohkeella ettei se vain jäänyt jumittamaan. Kerran erehdyin raippaakin käyttämään ja siitäpä se meinasi riehaantua........ pösilö :D Hengissä kuitenkin selvittiin tälläkin kertaa ! ... ihme ja kumma :D Näin loppupeleissä kuitenkin ihan oikeasti luokittelisin Nuutin suhteellisen kiltiksi ja maastovarmaksi hepaksi; sehän ei siis pelkää mitään (tavattoman itsevarma tapaus, on tullut huomattua mm. tilanteissa kun on metsässä kohdattu esim. hirvi tai peura), mutta intoilla se kyllä osaa. Ja tosiaan minkäs sille sitten voi, että on iso liike ja isot loikat ! Näin keväisin se on aina vielä vähän jännää tuo maastoilu, kun talvella ei niin paljon tule sitä harrastettua, mutta kesäisin Nuude on aika lunkki tyyppi.

Näytän vähän possulta........ :D

Nuutti on muuten maastossa todella paljon helpompi yksinään. Se kuuntelee paremmin eikä sählää omiaan. Kaverin kanssa / porukassa hepan täytyy aina olla ensimmäisenä, sillä sen ego ei kestä perän pitäjäksi jäämistä....... :D Ensimmäisenä Nuutti menee hyvin, mutta tyyppi ottaa "johtajan" roolinsa ehkä jopa hieman liian tosissaan; se painelee tärkeänä ympäriinsä ja... jotenkin minulle tulee siitä niin mieleen se eräs hemmo Titanic -leffasta ! Tiedättekö se kohta, missä Rose yrittää etsiä apua kun Jack on käsiraudoissa siellä alhaalla? Niin siinä kun Rose törmää siihen henkilökunnan edustajaan, joka yrittää raahata häntä pois ja hokee että "ei paniikkia, ei paniikkia......." vaikka itse on ilmiselvästi paniikissa jos joku, niin se on ihan kuin Nuude ! :D Samalla tavalla hoitaa tehtäväänsä opetetulla tavalla, mutta hieman kuitenkin koomisesti epäonnistuen... :D Toivon mukaan joku älysi mitä tarkoitin ! ;P

Aah tänään sai taas esteinnostuksenikin (joka tässä toissaviikonloppuna kunnolla iski, kiitos Essin ja Johannan !) lisäpotkua kun katselin Nuudelia syötellessäni kentällä olevaa estetuntia. Hevoset olivat ihanan pirteitä, toivottavasti Nuuttikin on sitten kun saamme ne esteet joku päivä pystyyn ;) ... yksi ikävä tippuminen vain sattui tänään, toivon mukaan ei pahasti käynyt. Mutta niin... haluan hyppimään nyt heti ! Viime kerrasta on aaaaaivan liian kauan aikaa...

Unohdin muuten tuossa viime lauantain postauksessa mainita, että mielestäni alakenttä on tällä hetkellä todella hyvässä kunnossa ! Nuutti liikkuu siinä huomattavasti paremmin kuin maneesissa, jonka uusittu pohja menee herkästi vähän pehmeäksi ja epätasaiseksi jos sitä ei joka päivä lanata. Mutta siis joo, pisteet kentän pohjalle, meillä ainakin toimii ! :)

Kuvia ei eiliseltä eikä tältä päivältä ole, joten laitoin tähän esille pari kuvasta sunnuntailta. Nämä oli tarkoitus julkaista jo silloin, mutta unohdin ! Ainakin on nyt kuvitusta tällekin postaukselle... :) Kaikki otokset © Sofia !


P.S. Varustepostauksesta sen verran, ettää... onko teillä mahdollisesti jonkinlaisia ehdotuksia, miten kannattaisi kokonaisuus jakaa? En nimittäin haluaisi yhteen postaukseen kaikkea tunkea, sillä siitä tulisi kovin sekava, mutta en oikein keksi miten nuo sitten laittaisin... hmmm. Nuutin varusteet ja omani teen toki erillään, mutta ää me need some help !

10 kommenttia:

 1. Laita vaikka yhteen kaikki ratsastuskamat, toiseen kaikki hoitokamat ja jos teet sen kolmessa osassa nii vimppaan kaikki loimet ja sillee? :D

  VastaaPoista
 2. Eniten kyl kiinnostaa esim huovat + pintelit, satulat, suitset suojat... Ei niinkään jotkut loimet tai putelit.

  VastaaPoista
 3. tee oma postaus esim niin että ensin sun lempparikamat ja sitten ei-lempparikamat? :D

  VastaaPoista
 4. ekassa: harjat, hoitovälineet, riimuja ei nyt tarvitse kaikkea näyttää mut niitää tavallisisa aripäivä juttuja ja sit jos sul on erityiset kisoihin
  tokassa: satultat, suitset, huovat, pintelit.
  Kolmanessa: omat kamat + vähän loimia.
  4: sinun suosikkeja kaikista tavaroista

  VastaaPoista
 5. Ekana harjat,riimut yms. sekä mitä käytät nuudelin hoitamiseen päivittäin.. sitten satula(t) suitse(t) huovat ja pintelit, sitten loimet ja viimeisenä kisakamat :)

  VastaaPoista
 6. Laita varustepostaus siinä järjestyksessä miten laitat/teet ne Nuutille :D
  Esim. ekaks laitat riimulla kiinni ja harjaat › siitä eka postaus, johon siis laitat riimuista + harjoista kuvia :DD Toiseen sitten suojista ja tälläsistä xD Jos tajusit ;)

  VastaaPoista
 7. ihana ja jotenkin tosi hyväntuulinen postaus! :)
  laitappa vaikka tälleen: 1, suitset, riimut ja narut. 2, käytetyimpiä loimia, satulat ja huovat. 3, suojat/pintelit ja jotain harjaustarvikkeita yms :). 4, sun omat varusteet.
  Toi olis mun visio jos tekisin pätkityn varustepostauksen :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille ehdotuksista !! Pohdin noita ja koitan saada aikaseks jotai järkevää... ;)

  VastaaPoista
 9. mäkin näin sen tippumisen,, meni ambulanssilla ainakin tunti ennenkun pääsi tallille asti.. (hidasta toimintaa-.-) --> Jorviin.

  tee joo joku varustepostaus, mua ainaki kiinnostaa ihan sairaasti teijän kaikki varusteet. laita ainakin KAIKKI huovat ja suitset ja satulat. harjoja ei tarvitse näytttää. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outs no kiva... ;s

   :D joo tulossa on ! Ku vielä tosiaa sais kaiken jotenki järkevästi kasaan :D

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !