lauantai 19. toukokuuta 2012

Thoughts and stuff

Nonni, kotitallin aluekoulukisat takana ja käsi kipeä :) Olin siis sihteerinä, ei mitään sen pahempaa ! Tykkään sihteeröidä (onko tuo sana?), vaikka toisinaan tuleekin sellainen apua -fiilis, kun pitää kirjoittaa kamalasti pieneen tilaan. Kunnialla kuitenkin selvittiin tälläkin kertaa ja tosiaan, pidän puuhasta sillä se on hirmu opettavaista. On todella mielenkiintoista kuulla, mihin tuomari kiinnittää huomiota ja miten hän kommentoi esim. hevosen liikkumista muuten kuin siihen paperille. Tuntuu, että aina jää käteen paljon uutta ajatusta.

Näin tänään siis ainoastaan tuon viimeisen, vaativan luokan jonka ohjelmana siis ratsastettiin Vaativa B:0. Aika kaikenkirjavaa porukkaa siellä kyllä näkyi ja tuli semmoinen fiilis että hei, eihän tuo ole minulle ja Nuutille mikään mahdottomuus ! Ja siis for real... minusta tuo Vaativa B:0 (kuten jokunen muukin vaativan rata) on paljon helpompi kuin näissäkin kisoissa yhtenä luokkana ollut, meidän eh... ei niin suosikkiohjelmamme Helppo A:4 ! Nyt kun ajattelee, niin ei ihan kovin huonosti, että olemme siitä ohjelmasta 57,500% ottaneet. En ollut tyytyväinen, enkä ole edelleenkään sillä tiedän että huomattavasti parempaan olisi ollut mahdollisuus, mutta kun miettii tuota rataa... koko ajan koottua ravia ja koottua laukkaa sekä muutamia muita suhteellisen haastavia tehtäviä... ihan ok. Ainoa kohta, mikä meiltä tuosta VaB:0:sta puuttuvat, ovat ne puhtaat vaihdot. Mutta siis... vaihdot ovat hevoselle luonnollinen ja helppo liike, niin en uskoisi niissä pienen treenin jälkeen olevan mitään ongelmaa. Siis sellaisen kunnon treenin. Nykyään ne onnistuvat silloin tällöin, mutta useimmiten Nuutti vaihtaa vain etupään / tekee epäpuhtaan vaihdon (edestä ensin tai tavallaan kahdessa osassa) / ryntää, vetää itsensä pitkäksi ja säätää muuta epämääräistä. Eli vaihdot pitäisi saada varmemmiksi. Mutta muuten... hmm. No, avot ja sulut sujuvammiksi, mutta en usko että ohjelma niihin kaatuisi. Sulku on muutenkin Nuutin kanssa avoa helpompi :P Eli siis... nokka kohti vaativia ! Okei no ei vielä, mutta ehkä joskus...

Se mikä oli melko hauskaa niin... monesti jonkun tehtävän nähtyäni mietin paljonkohan siitä tulee pisteitä ja lähes poikkeuksetta pyörittelin mielessäni samaa numeroa minkä tuomari käski paperiin raapustaa :D Joko olen meedio tai sitten en ainakaan ihan puusilmä ! Kamalastihan en siinä katselemaan ehtinyt, mutta vähän väliä kuitenkin.

Hihii, kisojen tuo vihkonen missä starttilistat sun muut ! Päästiin oikein kanteen ;) © Sofia !

Nuutin kuulumisista sen verran, että ukkelilla on nyt keskiviikon jälkeen ollut todella rentoa; maastoköpöttelyä sun muuta mukavaa. Eilen kävin tallilla illemmalla ja taluttelin heppasta pitkin pihaa. Voi että minä rakastan tuota otusta, se saa aina niin hyvälle tuulelle ! :D Se ihmetteli hieman kaikkia kisajärjestelyitä - mm. tallin edessä oleva grilli oli todella kummallinen, mutta Nuuttimaiseen tapaansa se ensin tölläsi, puhisi ja halusi sitten tietenkin tehdä möhkäleen kanssa lähempää tuttavuutta. Nuutti ei ole sellainen "apua, karkuun !" tyylinen heppa lainkaan. Se on tooodella rohkea ja tietoinen (tai siis luuloinen?) omasta mahtavuudestaan. Kaikkea pitää kyllä pällistellä ja kun oikein on jännää niin juurikin puhista, mutta harvemmin se mitään paniikissa karkuun lähtee (ei, sehän olisi karskille miehelle ihan noloa). Kerran se - onneksi - lähti, silloin kun rekka meinasi ajaa päällemme. Ja siinäkin se alkuun todella pitkään vain seisoi katsomassa että vaatiiko tilanne nopeaa poistumista vaiko ei. Kun heppa totesi, että kyllä, iso auto tulee kohti liian lujaa, se kieppasi 180 astetta ja loikki lähimpään "turvapaikkaan" katsomaan tilannetta uudelleen. Se ei siis mennyt tuostakaan aivan pakokauhun valtaan, vaan tosiaan pomppi vain vähän matkan päähän. On se fiksu. Ja siis itsehän jäädyin tilanteessa aivan totaalisesti. Näin, että rekka tulee kovaa meitä kohti, myös siinä vaiheessa kun kuski iski jarrut pohjaan (hiekkatie, voitte varmaan kuvitella), mutta en vain kyennyt tekemään mitään. Hyi, kamala tilanne. Onni oli myös se, että pysyin selässä.

Onneksi maastoreittimme eivät enää poikkea autotielle. Vaikka Nuutti on melko liikennevarma, eikä tuostakaan minkäänlaista kammoa näytä jääneen niin on se silti ihanaa maastoilla kaikessa rauhassa ilman pelkoa vastaavanlaisista tilanteista. Mutta niin siiiis... eilen taluttelin Nubaa ja virtaa tuntui riittävän. Reippaalla tuulella ollessaan se kävelee hirmuista kyytiä isolla kamelikäynnillään... :D eihän siinä meinannut mukana pysyä ! Vauhti kiihtyi entisestään aina siinä tallin kulmalla, missä yleensä käymme syömässä vihreää ja no... heppa yritti tietenkin joka kerta kiilata sinne ruohikolla. Kun se tajusi, että kiihdytin niin ettei se päässyt edestäni, se stoppasi ja yritti kiepata takaatani :D Ovela kettu ! No, kun minäkin stoppasin niin uutta yritystä edestä. Nauroin niin paljon ! Kun ei se ole sellaista jyräämistä tai että se minua ihan veisi, vaan se on enemmänkin niin kuin... "mentäiskö tästä nyt syömään, mentäiskö?" Ihan kuten veljelläni oli tapana pienenä kysyä: "tahtoo tonne, niihä vaari?" ja kun sanottiin että ei mennä nyt niin vastaus oli "okei" :) (... ehkä seuraavalla kerralla !)

Tänään oli myös käpöstelypäivä noiden aluekisojen takia. Hoitelin hepan niiden päätyttyä ja koska yläkenttä oli vapaa, päätin laskea Nuutin sinne irti ja tehdä vähän maastakäsin juttusia. Taas sain nauraa moneen otteeseen, hassu heppa :) Se on niiiiiin suloinen seuratessaan minua pitkin poikin, ja kun lähden juoksemaan niin se tietenkin ravaa perässä... :) Kentän pohja oli muuten hieman viime kertaa parempi, edelleen ainakin meidän mittarillamme hieman liian pehmeä, mutta nyt se oli sentään suht tasainen. Jei (:

Tämä onkin nyt melko kouluratsastuksen täyteinen viikonloppu, sillä huomenna suuntana Tuomarinkylän kansalliset ja siellä siis kuvailen mikäli muistikorteilla antaa tila myöten :) Yritän "normaalikuvailun" ohessa napsia joitakin kuvia sellaiseen suunnittelemaani kollaassiin. Saa nähdä miten onnistuu. Toivon myös, että onnistuisi eräs toinenkin juttunen, muttaa... sen paljastan vain mikäli niin käy. Wish me luck ja silleen ! Nyt kipitän katselemaan Amazing Racen ja sitten nukkumaan, moiiks ! :)

1 kommentti:

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !