lauantai 5. toukokuuta 2012

Mirror on the wall, here we are again

Väsymys ja paluu takaisin maanpinnalle, missäpä muualla kuin kotitallin rataharkoissa. Ihan omasta ratsastuksestani taas niin kiinni kaikki. Hehe, niistä lisää hieman myöhemmin, sillä päivä oli piiiiitkä ja mukaan mahtui paljon muutakin ;)

Heräsin seitsemän aikoihin ja huoneessani oli kylmä ! Teki mieli vain hypätä takaisin peiton alle ja jatkaa unia vielä ainakin kymmenen tuntia. Raastoi niin pirusti kuulla vielä sitä sateen ropinaakin... iu. Reippaana tyttönä kuitenkin nousin ylös ja käytin koirat ulkona. Totesin vain että jaahas, pääsee talvitakki taas käyttöön............

Laaksolle saavuin vähän ennen yhdeksää ja kävin kysäisemässä kansliassa jos Johanna saisi ajaa heppa-auton sinne ylös, katsomon taakse. Onnistuihan se onneksi, huomattavasti helpompi raahata kamat paikoilleen siitä vierestä... :P Myöhemmin saimme kyllä joltain mummolta valituksia, kun auto oli siinä vähän hiekkatien päällä... "täältä tulee kuulkaa juoksijoita ku on se maraton pla pla pla". No ei kuule vielä huomattukaan kun porukkaa pinkoo kuola poskella ohi... Kun tämä kyseinen valittaja (joka ei siis itse ollut juoksija) vain jatkoi hokemista niin kävi vähän ärsyttämään... "joo no tossa on noi ratsastuskisatkin että siinähän juoksevat vähän nurmikon kautta jos eivät sille tielle mahdu." Saakelin juoksuhippa muutenkin pistää kaupungin ihan mullinmallin niin pitää vielä valittaa jostain tuollaisesta voi herttilee ! Mutta siis juu... ! Laittelimme putiikin pystyyn ja alkuun Essikin palloili siinä seuranamme, mutta lähti jossain vaiheessa hipsimään Nassen luokse (joka oli jo hoitajan kanssa kävellyt käsihevosalueella hyvän tovin) ja verkka-alueelle kun sinne mahtui. Heillä siis ohjelmassa ensin 90cm ja sitten 100cm. Ysikymppi meni hienosti, 0 - 0 ja luokan arvostelun johdosta (kaikki puhtaat radat samanarvoisia) jaetulle ykkössijalle ! Hyvä Esteri ja Nisu ! Luokkien välissä heppa pääsi taas kävelemään ja Essi tuli ylös ständille. Käväisimme Johannan kanssa ennen metrin alkua Olarissa hakemassa vähän tavaroita ja ehdimme takaisin hyvin ennen kuin Essin piti lähteä verkkaamaan. 100cm meni ratsukon osalta kokonaisuudessaan todella hienosti, ykköselle tuli vähän hassu hyppy ja hevonen pääsi välissä hieman pitkäksi niin kakkoselta tuli puomi alas. Muuten varsin siisti rata, ja have to say: tyylikäs ratsukko ;) Vai mitä olette mieltä? Tässä alla heistä näytillä muutama kuvanen, kaikki © minä - ei kopiointia !

Rakastan noita kamoja ♥

Toisen suorituksen jälkeen Essi pääsi "rauhoittumaan" ja tuli ylös kanssamme :) Metri kesti eh... aika kauan ! Yli 90 ratsukkoa (y) hehe. Olisin niin halunnut jäädä Laaksolle kisojen loppuun asti, mutta rataharkat kutsuivat ja vähän neljän jälkeen lähdimme Lauran kanssa kohti Kirkkonummea. Kello oli vähän vaille viiden kun olimme tallilla ja olin kyllä niin koomainen ! Pyörin vain ympyrää enkä saanut mitään aikaiseksi. Hienot lähtökohdat onnistuneelle suoritukselle kyllä =) ... juu. Verkka oli maneesissa ja olipa taas jotenkin outoa ratsastaa siellä pitkästä aikaa :D En muista milloin viimeksi olisin mennyt sisällä... en varmaan kertaakaan sen jälkeen kun ulkokenttä avattiin uudelleen. Aloitin verkan laukassa, joka tuntui tänään pyörivän aika mukavasti. Annoin hevosen mennä aika pitkässä muodossa ja hieman vetristyä mahdollisista jumeista eilisen jäljiltä. Taisi kyllä minulla olla paikat enemmän kipeät...... au, jalat... etenkin takareidet ! No juu, ravissa Nuutti tuntui ihan ok... kunnes koitin hieman koota; se rupesi pelaamaan kielensä kanssa. Nousin alas laittamaan kielen paikoilleen ja yritin tiukata turpista yhdellä, mutta en onnistunut. Sen jälkeen tuntuikin siltä, etten oikein saanut sitä asettumaan tasaisesti haluamaani muotoon...

Rata oli ulkokentällä ja sain tutustua siihen hyvin ennen lähtömerkkiä. Nuutti tuntui ihan ok, vähän se yritti painua turhan alas, mutta pyrin vain pitämään ravin tahtia yllä. Tein muutamat siirtymiset käyntiin ja takaisin raviin kunnes tuomari vihelsi pilliin. Sisäänratsastus oli hyvä, mutta voi luoja........... mitä tapahtui pysähdyksessä ?! Jotain ihan ihmeellistä, korjasin varmaan jotain ja hevonen reagoi siihen vähän turhankin reippaasti, stoppi oli nimittäin todella vino ! Siinä meni hyvät pisteet siitä - meille normaalisti todella hyvästä - arvostelukohdasta... hemmetti. Nooo eteenpäin vain. Avo vasempaan oli aika huono, mutta se on se vaikeampi suunta ja kestää aikansa ennen kuin ne muutamat kotona onnistuneet pätkät siirtyvät sinne kisaradalle. Puoliympyrä vasemmalle ja puoliympyrä oikealle (10m) meni hyvin, 7. Avotaivutus oikealle oli vähän pettymys, sillä ne ovat nyt sujuneet treeneissä muutaman kerran todella kivasti... 5, "ei taivu". Ensimmäisessä keskiravissa Nuutti rikkoi laukalle ja tuntui koko lävistäjän niin laukkaherkältä, etten uskaltanut vaatia tarpeeksi... aivan liian vaatimaton siis. Pysähdys C:hen oli hyvä, mutta liikkeellelähtö liian hidas (ja tämäkin ihan niin oma koomailuni että ARH !)... 6,5. Toinen keskiravi meni paremmin siinä mielessä, että hevonen ei tuntunut siltä että kohta rikkoo laukalle, vaan ravasi ihan nätisti. Edelleen oli tuostakin huolimatta liian vaisu ja papereissa lukee "selvemmät siirtymiset". Keskikäynti - vapaa käynti - keskikäynti oli odotettuun tapaan ratamme heikoin osuus... ja tottakai ne käyntikohdat on aina kertoimella 2 :( ! 4,5... passikäynnin rajoilla taas.

Tuiteli tui heppa ! ... ja kuskin kadonneen kaulan arvoitus.
Oi kädet.........

Laukkaohjelmamme alkoi oikein kivasti, laukannostosta saimme 7 ja sen jälkeen tulleesta voltista vasemmalle (kootussa laukassa) tuli myöskin 7. Loiva kiemura (eli ns. "loiva vastalaukkakaari") oli ihan ok, 6,5. Keskilaukka oli liian varovainen ääh enkä tiedä miksi, sillä laukka kyllä pyöri ja olisin saanut siitä irti enemmänkin... 6. Sitten tuo tunneilla paljon harjoittelemamme kuvio... C:stä keskihalkaisijalle, ennen X:ää siirtyminen koottuun raviin, heti X:än jälkeen siirtyminen koottuun laukkaan (oikea) ja A:sta oikealle... voi piip ! Se on mennyt NIIN hyvin, että siis ää teki mieli huutaa kun en saanut onnistumaan tänään ! 6, "suorempaa ravissa, yritä pysyä linjalla" :( sad. Oikea vastalaukkakaari meni hyvin, mutta en kai käynyt aivan X:ssä saakka... tyhmiä, tyhmiä pisteiden menetyksiä ! Keskilaukka oli oikeaan parempi kuin vasempaan, selkään tuntui kuinka hevonen reagoi hyvin pohkeeseen mutta juu, tiedän että pitäisi ratsastaa VIELÄ enemmän. Saimme tuosta 5 ja kommenttina "takaosa pyrkii sisään". Voltti oikeaan (normaali "parempi laukkasuuntamme") meni ensimmäistä heikommin ja Nuuttinen pyrki kuolaimen alle, 6 siitä huolimatta. Laukanvaihto käynnin kautta (radan poikki) meni yllättävän hyvin ! Vähän heppa yritti vetää minua irti satulasta, mutta ei ilmeisesti näyttänyt niinkään pahalta kuin tuntui: 6,5, "napakampi nosto, muuten ok" ja taas oli MINUN lagailuni tuotosta tuo hitaus. Perhanan perhana ! Loppu harjoitusravi ei oikein kulkenut ja Nuutti oli hieman rauhaton edestä (leikki kielensä kanssa...). Viimeinen linja lopputervehdykseen kääntyi pitkän sivun keskeltä ja heppa pääsi siinä hieman liian pitkäksi. Pysähdys oli taas hyvä ja noista siis 6.

Kokonaisuudessaan minulta jäi radasta hieman epätasainen fiilis. Ei ainoastaan siinä suhteessa, että hevonen ajoittain pelasi kielensä kanssa ja oli epävakaa edestä, vaan se myös jotenkin välillä jäi liian hitaaksi ja pienen huomautuksen seurauksena ampaisikin seuraavaksi eteen. Tuollaista ei ennen ole radalla oikeastaan ollut, mutta toisaalta oli positiivista huomata kuinka hyvin Nuutti kuitenkin reagoi pohjeapuihin. Olen niin pettynyt omaan ratsastukseeni ! Koko rata oli täynnä aivan idioottimaisia pikkuvirheitä, jotka laskivat prosenttimme taas kerran alle "tyytyväisyysrajan", eli sen 60 (57,500%)... tähän monta rumaa sanaa. Heppa kun olisi niin hieno ! No, virheistä oppii ja välillä kantapään kautta. Kainulainen kehui tämän päivän laukkaohjelmaa ja sanoi, että laukassa Nuutti on hyvä ja rehellisesti pohkeen edessä. Olin tuosta kommentista kyllä todella iloinen, sillä laukka tuppaa välillä olemaan vähän liian pomputonta ja laakeaa. Tämän päivän radassa mentiin koko ajan kuitenkin koottua laukkaa (tai ainakin siihen pyrittiin), niin oli ihan kiva kuulla että se oli onnistunutta. Uskon todella vahvasti eilisen estetunnin vaikuttaneen asiaan :D siis todellakin ! Laukka pyöri ja takapää oli mukana, eikä laahannut sukkahousuina perässä. "Samaa fiilistä siihen raviin !" :)

Lisäksi Kainulainen sanoi, ettei usko Nuutin kanssa olevan ongelmaa kootummissakaan askellajeissa (ravissakaan, vaikka se ei tänään kovin kehuttavasti mennytkään) ! Hän kehui Nuutin muotoa ja sanoi sen olevan todella hyvä sellaiseksi mitä tällä (helppo A) tasolla vaaditaan. Kainulainen neuvoi tekemään esimerkiksi siirtymisiä avotaivutuksen sisällä ja hän painotti tekemään tehtävät hevoselle mahdollisimman mukaviksi niin, että tekee aina vaikeammat jutut ensin helpompaan suuntaan, sitten vaikeampaan ja vielä lopuksi helpompaan jotta hepalle jää asioista hyvä mieli. Niin se oppii ja haluaa oppia jatkossakin. Kivaa kommenttia ja neuvoa siis tuli, todella opettavaista kuulla suorituksen jälkeen tuo tuomarin suullinen palaute joka luonnollisesti on paljon paperia perinpohjaisempi.


Näin. Suorituksemme jälkeen kävelin hetken aikaa tallin pihalla ja kylmäilimme sitten heppasen jalat (reilu puoli tuntia) yhteistuumin Lauran kanssa, hän sai avustella vähän kaikessa :D Päätin heittää Nuudelille ohuen loimen niskaan, sen verran vilpoinen oli tuo ilma vaikka se aurinko sieltä illan myötä esiin tupsahtikin... Kylmäyksen jälkeen hepsunen pääsi vielä hetkeksi mutustamaan tuoretta :) Se nyhti sitä ihan vimmalla, nam nam ! On se hieno ukkeli, ei voi muuta sanoa ♥ ... mutta kyllä se innostus estekisoihin vain heräilee yhä enemmän ja enemmän :D haha. Tulipas taas aikamoisen pitkää tekstiä, onneksi on vastapainoksi myös paljon kuvia ! Suuret kiitokset ihanille huippukuvaaja ystävilleni Sofialle ja Lauralle, jonka ottamat laittelen johonkin tulevaan postaukseen, sillä siirsin ne tuolle D levylle, eivätkä ne halua ladata Picasaan joten minun täytyy ensin poistella hieman tiedostoja tuolta täpötäynnä olevalta C levyltä... huoh mikä säätö ! Mutta juu, thanks kummallekin, upeita kuvia tuli taas ! :) ♥ Tässä kaikki siis © Sofia !

Kello on vähän yli kymmenen, olen aivan nuutunut ja painun nyt suihkun kautta unten maille. Huomenna se on taas nokka kohti Laaksoa, kuvailemaan ehkä suurimmaksi osaksi (?) mutta tarvittaessa palloan Smart Ridersin ständillä tai ainakin toimin apuna siinä kamppeiden roudaamisessa (: Mikäli muuten sattuu joku kilpailija blogiini eksymään, niin saa (ja kannattaa) kysyä etukäteen olisiko minun mahdollista kuvata suoritus ! En nimittäin muussa tapauksessa välttämättä siellä kentän laidalla koko aikaa fotaile. Myös videon kuvaaminen on mahdollista :) Jeesp, huomeniin ! ... paitsi loppuun vielä erittäin taiteellinen kuva Essin & Nassen radan ykkösesteestä kun toinen heppa päätti tulla osuvasti edestä juuuuuri silloin (noin sattuu oikeastaan aika usein).......... !

8 kommenttia:

 1. Menihän teillä hyvin, ainakin kuvat näyttää tosi kivoilta (: onks sulla täällä jotain videopostausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuvaaja vaan onnistunu nappaamaan kuvat onnistuneista hetkistä... ;'-----D Ei oo (vielä) (:

   Poista
 2. Iiihania kuvia jälleen :p voisit vaikkka joskus tulla minustaki ottaa noita superkuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos ! Joo no pitäs tulla ! Harmi ku asutte nii kaukana, treffataa jossai kisois tos puolimatkas ni sit räpsin ;)

   Poista
  2. joo eiköhän me tänä vuonna olla menossa ypäjälle niin sinne siis ! ;)

   Poista
  3. Jeeps pitää yrittää päästä sinne si ;)

   Poista
 3. Kamala asenne sulla maratonjuoksijoita kohtaan. Et varmaan itsekään haluaisi mitään häiriötekijöitä kesken SUORITUKSEN.

  Mutta ihana blogi sulla muuten ja kirjotat tosi kivasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla niitä juoksijoita vastaan mitään oo, siinähä juoksevat (paitsi no yleisesti toi tapahtuma pistää siinä vaiheessa ärsyttämään ku liikenne on ihan solmussa eikä pääse mihinkää), vaan se valittaja ainoastaan ärsytti =) Jos oisin ite juoksemassa ni mua ei vois vähempää kiinnostaa onko joku auto vähä jonku hiekkatien päällä jos siitä mahtuu ohi kuitenki vallan mainiosti. Että hmm en ymmärrä sitä häiriötekijää.

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !