perjantai 4. toukokuuta 2012

We made it !

Tallilta juuri kotiuduttu ja... mulla on maailman paras heppa !! ♥

Meillä oli siis tosiaan tänään Johannan estetunti ja ääw, oli ihan mielettömän kivaa ! En muista milloin olisin hyppelyiden jälkeen ollut näin happy happy ! Ainahan (tai yleensä) minä hyppäämisestä pidän, mutta nyt on kyllä ihan huippu fiilis :) Uskon että hepallakin oli hauskaa, se paineli innoissaan menemään korvat töttöröllä ja oli hyvän tuntuinen selkään. Ei tietoakaan eteenpäin puskettavasta laiskiaisesta, kuten eilen alkuun... kummasti ne esteet herättävät ;)

Team hapsutukat ! =)

Aloittelimme tänään melko tehokkaalla sileän työskentelyllä, siinä joutui tosissaan skarppaamaan niin kuski kuin heppakin. Kuskilla meinasi kyllä kunto loppua ihan kesken kaiken............ "laukkaa, laukkaa !" :D Ensin alkuun painelin vain ympäri kenttää kevyessä istunnassa ja yritin saada laukan rullaamaan, sitten siirryimme hetkeksi harjoitusravityöskentelyyn, jossa tarkoituksena oli laittaa takapäätä hommiin ottamalla ravia todella hitaaksi energiaa kadottamatta. Ravissa muutamia avoja, jotka menivät tänäänkin (nivelillä !) ihan hyvin, ainoastaan ensimmäinen pätkä vaikeampaan suuntaan sisälsi muutaman pienenpienen tahtirikon. Ravipätkän jälkeen siirryimme taas laukkaan ja siinä piti siirtää takapäätä sisälle, sulkutaivutusmaisesti mutta hevonen hieman suorempana. Sen jälkeen muutamia "spurtteja", ei niin että mentiin kamalan kovaa vaan haettiin ainoastaan terävää reaktiota ja sitä, että heppanen laukkaisi yhä enemmän ylämäkeen. Laukasta aina silloin tällöin piti tehdä pysähdyksiä (+ muutama peruutus) ja reipas siirtyminen takaisin laukkaan, nuo paranivat muutaman toiston jälkeen hirmuisesti ! Tuossa koko rytäkässä oli todella hyvää se, että koko ajan tapahtui. Piti keskittyä ja toimia, eikä kummalekaan jäänyt aikaa löysäillä.


Katsokaas pistin tuohon oikein havainnollistavan kuvan tulevia löpinöitäni varten. Juu esteet eivät ole tismalleen oikeassa paikassa eikä - kuten valokuvista näkyy - oikean värisiä, sori ! Mutta kai tuosta nyt vähän näkee... :) Anywaaays ! Hengähdystauon jälkeen aloitimme hyppäämisen tulemalla ensin kuvassa näkyvän kaarevan linjan, eli vihreän ja punaisen ristikon niin että puomit olivat vielä maassa. Vauhtia oli tuossa vaiheessa jo ihan kiitettävästi... vauhti korvaa puuttuvan älyn vai miten se meni... =) Kun ratsastettava tie oli menty läpi, puomit nostettiin paikoilleen ja tulin esteet ristikkona. Punaisen ristikon jälkeen tehtävänä oli pysäyttää hevonen kulmaan. Sitä ei siis pitänyt varsinaisesti rykäistä seis, vaan ottaa takaisin kulmaa ja vastaantulevaa aitaa apuna käyttäen. Nuuttinen oli kuulolla esteen jälkeen ihan hyvin, ensimmäinen kerta tosin oli vähän iiks, kun heppa oli lähdössä vuoroin vähän kumpaankin suuntaan kunnes tajusi että ahaa seis haluttiin !

Havainnollistuskuvan vihreä ristikko ja kuski on vammainen.

Sarjan a-osa, puomit olivat ensimmäisellä kerralla noin :)

Sarja kokonaisuudessaan ja oikella näkyvä keltainen (tuossa vielä puomitasolla oleva) este on tekemäni kuvasen lila ;P

Noita kahta estettä tulimme kokoajan ristikkoina. Johanna kiinnitti todella paljon huomiota ratsastettaviin teihin ja huolehti että käytän koko matkan ajan (ennen vihreää ristikkoa, väli ja punaisen jälkeen) hyödykseni kaiken tilan. Kaarevan jälkeen siirryimme hyppäämään sarjaa, johon laitettiin ensin puomi eteen helpottamaan hieman sisääntuloa - Nuutilla kun on välillä taipumusta hypätä sisään vähän liian kaukaa ja suurella loikalla minkä johdosta menemme b-osalle liian juureen. Kun olimme tulleet sarjaa jokusen kerran (ensin sisään ravissa, sitten laukassa), siirryimme hyppäämään pientä rataa. Ja tässä vaiheessa on pakko myöntää etten muista missä järjestyksessä mitäkin teimme....... :D Pitää yrittää luntata vähän noista kuvista.......... Eli LUULEN, että se rata oli alkuun näin: 1. vihreä ristikko (oikeassa kierroksessa), 2. punainen ristikko, oikealle, kaarteessa kontrolli ja laukan vaihto, 3. sarja, kaarteessa kontrolli, 4. lila pysty ja kulmaan seis. Tuo meni ihan kivasti, Nuutti oli hyvin kuulolla eikä lähtenyt esteen jälkeen painamaan kädelle. Tämän jälkeen hyppäsimme kaarevan linjan toisinpäin (eli ensin punainen ristikko vasemmalta, sitten vihreä), sitten sarja + lila pysty. Sarjan jälkeen kaarteessa piti pitää yllä hyvä laukka ja ratsastaa pystylle suuri tie. Johanna neuvoi, että minun ei tarvitse huolehtia siitä esteestä lainkaan ("toi hyppää mitä vaan"), vaan keskittyä ainoastaan laukkaan ja kaarteen huolelliseen ratsastukseen.



Söpö Nuudeli ! :D

Lopuksi hyppäsimme vielä sarjaa, sillä Johanna halusi minun tuovan hevosen hieman lähemmäs ensimmäistä estettä. Ravissa sisään oli siinä mielessä helpompi tulla, että Nuutti ei päässyt "hyökkäämään" esteelle niin kovin ja puomikin auttoi tuomaan sitä lähemmäs haluttua ponnistuspaikkaa. Ilman puomia, laukassa heppanen lähti a:lle aika voimalla ja päästin sen tavallaan lähtemään liian aikaisin, minkä seurauksena b-osan puomi tuli muutamaan otteeseen alas. Johanna neuvoi pitämään laukkaa paremmin yllä kaarteen läpi (ei siis niinkään lisää vauhtia, mutta sellaista pomppua mistä olen koulutuntienkin ohella monesti puhunut), jotta hevosen ei tarvitse esteelle kiihdytellä niin suuresti. Lisäksi minun piti tosiaan keskittyä pitämään heppa aisoissa niin, että päästiin ponnistamaan lähempänä estettä ja helpottamaan kokonaisuutta. Saatiinhan se viimeksi onnistumaan hieman paremmin, Nuutti tai siis... oikeastaan minä maltoin enkä lähteny esteelle ennen aikojaan... ;)




Loppuraveissa heppa tuntui todella kivalta, se kantoi itsensä ja liikkui reippaana pohkeen edessä. "No nythän se ravaa" ;) Haha joo, aina lopputunnista se on niin hienona ! Mutta juu, oli kyllä niiiiin hyvä tunti ! Mielestäni oli hirmu hienoa, että Johanna tosiaan otti todella hyvin huomioon pitkän hyppytauon ja teetti meille mukavia tehtäviä. Lisäksi hän selitti asiat hyvin ja sain paljon uutta ideaa tuohon touhuiluun (meinasin kirjoittaa touhoiluun... vaikka sitähän se meidän menomme varmaan välillä onkin hehe) ! Itse olin toisinaan vähän kujalla, mutta ei kai sitä nyt voi mikään mestari nollatreenillä ollakaan. Heppa puolestaan oli ihan huippu ! ♥ Ja Johanna lupautui tulemaan uudemmankin kerran meitä treenaamaan... super super ! :)


Meillä siis oli tänään suussa ihan nivelet, joita ajattelin pitkästä aikaa testailla kun heppa toimii nykyään sileälläkin huomattavasti paremmin kuin ennen ;P Ihan hyvin nuo toimivat, välillä juu lähtee vahvasti esteelle mutta... jotenkin olisin todella iloinen mikäli onnistuisi hypätä nivelillä, kisoissakin. En millään haluaisi laittaa sinne suuhun kamalasti rautaa, varsinkaan tässä vaiheessa kun ei olla vielä aina ihan kartalla... tai siis minä en ole. Eiköhän noilla yritetä siis jatkossakin... :) Pakko sanoa, että ajoittain fiilis oli tänään hieman samanlainen kuin Keravalla estekisoissa vuonna nakki ja papu, kun keskeytin pois räpylästä olevan Nutiaisen takia, MUTTA... selässä ei kuitenkaan nyt pelottanut :D Ei ollut sellainen olo, että toimii vain matkustajana vaan pääsi ihan ratsastamaan. Hiano, hiano poni ♥

Toivon mukaan poikasella ei ole paikat ihan kipeinä (sillä minulla on........), kun huomenna pitäisi jaksaa puksutella rataharkoissa tuota helppo A:4 läpi... ;P Ainiin, voisihan sen radan toki opetellakin tässä jossain välissä, sillä huomenna en kyllä ehdi vaikka starttini onkin listojen mukaan vasta klo 18.40 (tosin poisjääntejä on melkoisesti niin pitänee laskea mukaan hieman enemmän aikaa ettei tule kiire...), olen nimittäin Laaksolla koko päivän :) Yhdeksäksi sinne, Smart Ridersin ständille again ! Jee, jee, Essipessikin (hihi, pessi........) on kisailemassa huomennaa, näen siis Nassenkin ! On kuulemma todella samankaltainen hevonen kuin Nuudelinuu, kaiken lisäksi vielä rautias läsipää kolmella sukalla... ;) Meillä on parhaat hepat ♥ Tässä näytillä kuvasia tämän päivän pomppuiluista, kaikki © monitoimi Esteri, tack så mycke ! ;)


P.S. Otin viimein käyttöön tuon jo jonkun aikaa omistamani sinisen Owenin ! Se musta on aika vanha ja nykyään hieman löysä (aivoni ovat varmasti kutistuneet sekopäisessä seurassa ;oo). Mutta niin, tuo sininen saa nyt luvan olla estepotta :) Musta sitten normiratsastus + koulu. Ja hei joo... tykästyin siellä Tampereella noihin Samshieldeihinkin... me want so bad !

P.P.S. Unohdin.

P.P.P.S. Ai juu nyt muistin ! En lisännyt noihin kuviin niitä reunoja, eli varjostuksia mitkä on nähtävissä blogin muissa kuvissa. Tämä johtuen siitä että a) uusi ulkoiseni ei ole VIELÄKÄÄN tullut ja kone on varmaan räjähtämispisteessä, joten yritän pitää tallennettavat juttuset hyvin minimissä... b) tuon edellämainitun takia photari ei jaksa pyöriä = jo kuvien siihen lataaminen kestää IKUISUUDEN ja c) noiden reunojen lisääminen on muutenkin aikaavievää. Jos nuo näyttävät ihan oudoilta niin lisäilen reunat maybe myöhemmin, jos jaksan. Mitä olette mieltä? Kanssa vai ilman? Vai muunlaiset reunat? ... sattuisiko joku tietämään miten täältä bloggerista saa kuvia kehystettyä? [edit: nyt kuvat liitettyäni... taidan tosiaan yrittää jaksaa väsätä ne reunat noille.....]

P.P.P.P.S. En ole päässyt sähköpostiini (hotmail) useampaan päivään........ kirjautuu yleensä sisään, mutta saapuneita ei näytä. Boom... ihan kun ei olisi tarpeeksi ongelmia muidenkin asioiden kanssa. joten please one more moment bannua, kuvia yms. vielä odottelevat ! Laittelen nekin matkaan heti kun kykenen. Kohta lähtee vihaista viestiä windowsin tukeen (täältäkin suunnalta)...

19 kommenttia:

  1. Kuviin saa reunat bloggerin avulla ihan helposti, kun menee muokkaamaan ulkoasua, sieltä valitsee "malli" ja "mukauta", josta löytyy kohta "kuvat" ja sieltä voi muokata reunuksen väriä :) Ihania kuvia, näytätte innostuneilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miks en löydä tommosta ;oo Vaikuttaakoha se et mitä mallia käyttää... ? Vai oonko vaa nii onneton etten nää... :'-----D

      Kiitos, haha sitä me oltiinki !! :D

      Poista
    2. Ton mukauta jälkeen otat vielä "lisäasetukset" ja sen jälkeen siel on tuo Kaktun mainistema "kuvat"-kohta :) Nuba oli tosi pirtsakan näköinen perjantaina! Haha, vissiin kaikki meidän hyppääjät oli innoissaan ;)

      Poista
    3. Siis tuolla mallin suunnittelutyökalussa? Mulla ei oo tommosta missää ;o

      Joo se oli aaaaika reippaana ! :D Haha yep katoin teiänki hyppimistä sillee juu taitaa olla ponilla vähän virtaa ! :D ... ja pieni ponnistusvoima !

      Poista
  2. Ooh nuutti näyttää niiiiin onnessaaan olevalta :--D miksii meillä eioo noin kesäistä :'--( lunta vaa sataa kokoaja :ss

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä niin ilonen :'----) ! Ää voi eii ;s Sun pitää muuttaa etelämmäs !

      Poista
  3. Nuutti on niin ihanan innoissaan!! Mun mielest ne tummennukset ei oo mitenkää "pakolliset" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, jep ♥ Okeii kiitti mielipiteestä !! :)

      Poista
  4. ihania kuvia ja Nuutti on ihanan innokkaana menossa!! :)
    p.s. olisitkohan sä voinut tehdä mulle bannerin, kun tuo on niin hieno...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on juu ! ;)

      En tee tällä hetkellä ainakaan, kun on nyt pientä teknistä ongelmaa... ;s

      Poista
    2. okei:) mutta jos sitten joskus, kun hotmail pelittää..? :D

      Poista
    3. Se ei oo tässä ollenkaa se suurin ongelma, tää kone on niin täynnä ettei yksinkertasesti voi tehä mitää ku tallennustilaa ei oo + photari ei suostu pyörimään kunnolla D:

      Poista
    4. okei, no mutta palaan asiaan myöhemmin :)

      Poista
  5. Mulla ois sulle haaste mun blogissa!:)

    http://keepitsimple-ida.blogspot.com/2012/05/each-tagged-person-must-answer-11.html

    VastaaPoista
  6. aaah, jotenki aivan ihanan värisiä noi kuvat, pirteitä :)

    VastaaPoista
  7. wau nuut on kyllä hyvässä kunnossa näissä kuvissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tähän me tähdätään takaisin !! :)

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !