perjantai 15. kesäkuuta 2012

My sweet little pony

Olenpas minä nyt saamaton... piti pistää postausta tulemaan ensin jo yöllä kun saavuin kotiin ja sitten aamupäivällä kun heräsin, mutta sainkin aikaiseksi vasta nyt... pläh. Forgive me ! Eli siis... eilinen, oli hyvä päivä :) Lähdimme Sofian kanssa viiden aikoihin tallille, tosin ennen Nuutin hoitamista pidimme tyttösen kanssa pienet photoshootit pellolla + laitumella med Misuponi ! Haluaisin niin kuvailla ihmisiä enemmänkin, mutta vapaaehtoisia malleja ei tahdo juurikaan löytyä... :( "oon niin ruma", pyh senkin apinat... kukaan ole ruma ! ... eli saa ilmoittautua mikäli haluaa leikkiä mallia hihi ;) Sofia oli hyvä malli, toivon mukaan tuli edes joitakin onnistuneita kuvasia sillä itse vähän sukkasin. Pitäisi kehittää tuota linssin läpi katsomisen (ihmisten kohdalla erityisesti) taitoa, jotta osaisi kuvattavaa paremmin neuvoa. Kyllähän minä näen mistä valo tulee ja jääkö kasvot tms. varjoon, mutta muutenkin pitäisi saada enemmän silmää... Vaatii vain harjoitusta tietenkin ;P

Kuvailut suoritettuamme lähdimme Nuperon kanssa maastoilemaan. Rupesin juuri miettimään, että milloinkohan olen viimeksi ratsastanut "kunnolla", kentällä meinaan. Varmaan silloin kun oli se mönkään mennyt koulutunti elii... viime viikon keskiviikkona? No, onneksi pellollakin voi tehdä kaikenlaista muutakin kuin vain tykitellä, toissapäivänä juuri menin siellä hieman väistöjä käynnissä sekä ravissa ja tein kaikenlaisia siirtymisiä. Hyvin toimi ;) Pohdiskelin eilen, että olisi hurjan kiva pystyttää pellolle muutama maastoestekin... mutta toistaiseksi suunnitelman toteutus jäi, kun ei ollut mitään ideoita nopeasti kyhättävistä hökötyksistä. Joku päivä voisi kyllä koettaa jotakin kehitellä ! Nuutilla oli eilen hieman keskittymisvaikeuksia, niin en tiedä olisiko muutenkaan ollut niin loistopäivä lisätä kuvaan vielä esteitä. Raukalla meinasi tulla hätä kun pari muuta ratsukkoa paineli siellä pitkin peltoja ja laukkasi sitten viimenään pois näkyvistä. Otin heppasta hetken aikaa kuulolle ihan käynnissä, missä se kovasti halusi jättäytyä pohkeen taakse kiemurtelemaan. Ravissa Nuudeli puolestaan oli todella mukava ja tilanteen rauhoituttua jatkoin taas laukkailua. Se on niin hassua, miten Nuutti käynnissä tuntuu jännittyneeltä ja sellaiselta öömm... huteralta? mutta sitten kun nostaa laukan niin ei mitään; laukkailee hirmu nätisti ja antaa pienellä pidätteellä kiinni :) Ihan huippu poika ! Loppuun Sofia kiipesi vielä selkään ja laukkasi pari pätkää ennen kuin piti lähteä hipsimään takaisin tallille. Minä sain vaihteen vuoksi kävellä kun Sofia ratsasti loppumatkan, huhhuh hepalla on juu aika matkaavoittava askel......... :D Nuutti oli kyllä taas niiiiiin suloinen ja se näyttää maailman kilteimmältä pikku ponilta noissa kuvissa ! Voi tui tui ♥


Tallille päästyämme hoitelimme Sofian kanssa Nuperon melko reippaasti pois, vaihdoimme vaatteet ja suuntasimme kaupan kautta Jessicalle. Piti tietenkin käydä ostamassa naposteltavaa peliä varten nam nam. Ihan läski olo taas vaihteeksi kun vain mässäilee... enkä edes käy lenkillä niin usein... häpeä Susanna, laiskimus. Pyöräilemään voisin kyllä ruveta, se on hauskaa ! ... ainakin niin kauan kun on alamäkeä. Rullaluistelukin voisi olla jees, mutta siinä taas ne alamäet eivät ole niin huippu juttu jos ei oikein tajua sitä jarruttamista... Taisi olla viime keväänä kun intoa puhkuen lähdin rullailemaan ja vasta siinä vauhdin kiihtyessä tupsahti mieleen tuo jarrutusjuttu. En ollut ajatellut sitä lainkaan, kun pienenä onnistui ihan hyvin (ehhehe no niin varmasti onnistui kun pyörin ympyrää tasaisella parkkipaikalla.......) ja minun oli pakko ohjata itseni päin sitä kadunreunaa (en kuitenkaan kaatunut !), että sain vauhdin pois ennen kuin se kiihtyisi 100000km/h ja menisin tuolla vaikka toivoakaan selviytymisestä. Että siihen loppui sekin hupi sitten, enkä taatusti yritä uudelleen ennen kuin joku fiksu keksii popoihin paremmat jarrut !

Eli... lenkille mars. Mutta ei nyt, näiden EM-kisojen ajaksi olen antanut itselleni luvan mässätä oikein olan takaa - ja varmasti lupaa voidaan jatkaa pidemmällekin. Anyways, menimme tosiaan Sofian kanssa katsomaan illan pelin Jessican luokse, jossa Espanja kohtasi Irlannin. Pelin kaava oli aika odotettavissa; Espanja pyöritti eikä Irlannilla raasu ollut mitään mahdollisuuksia, lopputulos 4-0. Whoop ! Ihana Torres potkaisi pallon maaliin kahdesti, ah ♥ Casillas ei kovastikaan päässyt palloon koskemaan, "onkohan sillä tylsää?" :D Haha, oli niin hauskaa taasen ! Pelin koomisin hetki oli kuitenkin ehdottomasti se, kun tuomari kaatoi yhden Irlannin pelaajan ?! Reilu meininki... :D Ottelun jälkeen hengasimme Jessican luona jonkun aikaa, ennen kuin Sofian bussiaikataulut menivät hyvin ja lähdimme niin että heitin hänet pysäkille matkallani kotiin.

Tänään heräsin itsekseni ennen seitsemää ! Ennenkuulumatonta... Kauaa en tosin valveilla hillunut, kun oli pakko mennä jatkamaan unia... :P Uudemman kerran heräsin joskus ennen kahtatoista kun piti mennä tekemään ipanoille ruokaa. Sisko ja nuorin serkkuni tulivat eilen Mikkelistä tänne viikonlopuksi, voi... ennen sitä täällä oli niin rauhallista ! :D Mutta ihan hauskaa, he lähtivät tänään mukaani tallillekin. Ensin kävelin metsätien pellolle (vastaan tuli hurja traktori, jonka kohdatessa Nuutti hetken punnitsi ollakko rohkea vai luikkiakko pakoon...... ! Mutta urhea pikku heppani ohitti laitteen kiltisti, hieman puhisten ja meinasi kyllä ottaa lähdöt siinä vaiheessa kun oltiin jo reippaasti kammotuksen ohitse... ;P Pellolle päästiin kuitenkin turvallisesti), otin siellä pari laukkapätkää ja kävelin takaisin. Sitten Kukka ja Jonna saivat kivuta yläkentällä hetkeksi selkään. Nuutti käyttäytyi todella hienosti ! :) Se on niin kameleonttiheppa, kuten joskus tänne selitinkin; silloin kun selässä on joku kokemattomampi, Nuutti on yleensä super kiltti :) Painotin tytöille, että kun hepalla on suussa pelhamit, niin pitää olla todella kevyt käsi eikä saa yhtään ohjasta vetää. Kukka ratsasti ensin ja sai Nuutin jopa liikkumaan suhteellisen kivasti pieniä pätkiä ! Loppua kohden se alkoi myös ravaamaan huomattavasti isommin ja hakeutui mukavasti eteen alas :) Kukka ratsastaa kokemukseensa nähden todella hyvin ! Pystyin jopa pitämään hänelle siinä vähän kuin tuntia; ympyräuralla asetuksia ulospäin, siirtymisiä ravista käyntiin ja takaisin raviin sekä laukannostoja. Sujui vallan hienosti !! :)

Kukan jälkeen Jonna hyppäsi selkään ja onhan heillä melko suuri tasoero. Kukka on ratsastanut vuosina saman verran, mutta huomattavasti enemmän ja itsenäisesti heidän entisen Alma tammansa sun muiden hyvin erikokoisten hevosten kanssa. Jonna taas on ratsastanut kerta viikkoon ainoastaan noilla pikkuponeilla, niin että onhan tuo ero niiden ja Nuutin välillä aivan huima. Jonna olisi kovasti halunnut laukata, kun Kukkakin siinä hyvin onnistui, mutta eihän sitä voi laukata jos ei ohjaaminen onnistu kunnolla edes ravissa. Lisäksi Nuutti ravasi niin laiskasti, että se siirtyi lähes poikkeuksetta käyntiin esimerkiksi silloin kun käskin vaihtamaan kevennyksen. Eli Jonna sai tyytyä ainoastaan keventelemään ympyräuralla muutamia kierroksia kumpaankin suuntaan keskittyen ainoastaan saamaan Nuuttia eteen. Sehän on oikeasti aika herkkä hevonen, kun sen osaa herkistellä. Kyllä minäkin muistan kuinka se alkuun oli kentällä koulua väännettäessä hieman laiskanpulskea, mutta pitää vain oppia ratsastamaan herkästi eikä jumppaamaan joka askeleella niin, että hevonen ei oikein osaa reagoida mihinkään. Hevoselle pitää antaa mahdollisuus olla herkkä, ja sitä täytyy minunkin muistutella itselleni jatkuvasti !

Kukka ja Nuudeli ! Sinne se rupesi pieniä hetkiä hakeutumaan rennoksi hyvässä ravissa :)
Iloiset :) !
Jonna ja Nuutti :)

Kiva juttu oli kuitenkin se, että Nuutti oli tänään varsin rauhallinen ja kuuliainen. Erittäin rankan - hehe - työnteon jälkeen poika pääsi suihkuun ja syömään vihreää tallin taakse, näytti varsin tyytyväiseltä otukselta ;) Nuudeli pääsee varmaankin huomenna myös laitumelle whii ! Lauma on entuudestaan tuttu niin ei luulisi olevan mitään sen kummempia kahinoita, toivon mukaan jaksavat kuitenkin hieman riekkua että saadaan Sofian kanssa hyviä kuvia ;) haha. Tämän postauksen kuvat öö... kuusi ylintä © Sofia, seitsemäs © minä, kaksi seuraavaa © Jonna ja kolme viimeistä © minä. Nyt hillun tsiigailemaan tuota (myöhässä alkanutta) Ruotsi - Englanti peliä kun en parempaakaan tekemistä keksi. Heipsan !

6 kommenttia:

  1. Vähänkö nuutti on lihava! :D Varsinki tossa kuvassa missä Sofia menee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lihava? Sitä se ei kyllä tällä hetkellä ole :P

      Poista
  2. ääää voi ei!! noi kuvat <3 aivan ihania. pakko saada itekkin tommosia kuvia, ei kun pellolle vaan siis.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha sinne siis ;) Tulee kyllä tosi paljon kivoja kuvasia joka kerta !

      Poista
  3. Heei tää oli taas yks mielenkiintonen postaus kaikkien muiden joukossa. :) Jossain vaiheessa voisit tehä postauksen missä meet ilman satulaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit ! :) Joo no mul on tuol jotaa vanhempii postauksii mis meen ilman satulaa, yleensä meen niin vaan jotaa kevyitä maastolenkkejä ku se Nuutin selkä on nii hirvee... :D

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !