perjantai 1. kesäkuuta 2012

There's no easy way

Järkyttävä väsymys..... ! :D Kiva kun pikkusiskokin melkein antaa aamulla nukkua... minun piti heittää hänet kouluun ja juu ei siinä mitään, mutta kun tämä apina päättää tulla hakkaamaan minut hereille tuhat kertaa liian aikaisin ! Arrh ja monestikohan olen sanonut että hei, mulla ei mee vaatteiden pukemiseen puolta tuntia ! Mutta ei mene jakeluun, onneksi alkaa kesälomat niin ei tarvitse kuskailla... :D Ja pitäisi alkaa ne työtkin joskus, saisi alkaa nyt heti ! Haluan rahaa.

Eilen kävimme äidin kanssa Nissalassa kuvailemassa Emilian Kalle heppasta ja jäimme sitten katsomaan kun hän ratsasti erään toisenkin hevosen :) Oli kivaa ja vielä kun on tullut opittua hieman enemmän kameran asetusten säätämisestä, niin kuvatkin onnistuivat huomattavasti paremmin kuin viime kerralla. Näimme siinä samalla Vilman (sekä hänen uuden supersuloisen heppansa !) ja Jonnankin piiiitkästä aikaa, muistelimme taas muumijengiaikoja ja puhuimme että pitäisi kyllä joku muumimiitti järkätä ! On niin ikävä sitä porukkaa ja kaikkia niitä muumibileitä haha aww, vähänkö me oltiin oikeesti pieniä... :) Mutta juups, eiliset kuvaset ovat myöskin tulossa kuvasivuille joskus :D Ne muokkaan kyllä varmaan ensimmäisenä. Taidan mennä vähän uusimmasta vanhimpaan näiden rästihommien kanssa :P Ärsyttää kun hommia kerääntyy mutta ei auta itkeä... ehkä sitä vielä joskus päästään kuvienkin kanssa kartalle !

Tänään meillä oli sitten tosiaan Nubasen kanssa Håckun valmennus. Kuvailemassa olivat sekä Essipessi, että Sofia wooh ! Tässä postauksessa Essin ottamia kuvia, Sofian saan sitten taas pakettina wetransferin kautta :) Tunti oli onneksi ulkokentällä (sillä Nuutti liikkuu siinä paremmin), vaikka sää vähän epävakaalta näyttikin. Vettä ei kuitenkaan missään vaiheessa tullut, mutta tuuli oli melkoisen kylmä... onneksi laitoin pitkähihaisen ! Aloitimme tunnin keskustelemalla Håckun kanssa, hän käski ihan yleisesti kertoa vähän hevosesta ja tavoitteista. Sen jälkeen alkuverkka, josta jatkoimme käyntityöskentelyllä. Minun piti tehdä todella jyrkkää väistöä, jotta käynti meni passista puhtaaksi ja samalla Håcku puuttui heti istuntaani. Ongelmanani on eritoten väistöissä se, että kierrän ylävartalon ihan vinksalleen, eli kun siinä alkuun väistätin oikealla pohkeella, niin kiersin ylävartaloa vasemmalle. Siihen siis pitääpi keskitty. Suoran uran väistöpätkän jälkeen Håcku neuvoi minut jäämään todella pienelle voltille hänen ympärilleen ja väistättää Nuuttia niin, että sen ryntäät olivat keskipistettä kohti. Samalla Håcku kommentoi että sen pitää reagoida pohkeeseen huomattavasti terävämmin, heti. Nuutti oli kyllä tänään jotenkin tahmea... Pidin sillä eilen vielä vaparin, jotta se olisi tänään oikein energisenä, mutta ei? En tiedä miksi se oli niin hirveän työläs, se on kuitenkin nyt liikkunut suhteellisen kivasti viime päivinä... No, aina ei voi onnistua.

Väistöpuuhailuiden jälkeen siirryimme tekemään siirtymisiä ympyrällä. Niitä teimme Henkan & Maukan kanssa samaan aikaan, muuten Håcku ohjeisti meitä vähän vuorotellen. Siirtymät menivät suht kivasti ! Sofiakin sanoi kentän laidalta, että ne menevät aika hyvin. Muuten ei sitten mennytkään niin putkeen :D Onko sen aika pakko olla joko tai........... ? Juu no, ympyrällä minä sainkin sitten korjata ohjasotettani aikalailla, eli ulko-ohjaa lyhyemmäksi ja sisäohjaa pois kädestä. Tämä auttoi huomaamaan sitä miten ylävartaloni oli vinossa oikeassa kierroksessa. Mutta sitten taas minun on vaikeampi hallita vasenta jalkaani? Se menee herkästi etenkin ravissa liian eteen ja Håcku neuvoi, että minun pitää saada pohje taaemmas niin, että avaan jalkaa reidestä asti. Vaikka sitten niin, että polvi on vähän irti satulasta. Tuo meidän satulamme ei kyllä ole mikään ihanteellinen minulle... tai siis kun on näin pitkät jalat... Juuri eilen puhuimme satuloista Emilian kanssa ja mietimme vähän, että pitäisikö hommata (täytyisi varmaankin teettää) joku "kunnon penkki". Koska kyllähän se oikeasti ihan älyttömästi vaikuttaa. No mutta juu anyways, Håcku neuvoi minua oikeassa laukassa johtamaan sisäkädellä, mutta samalla pitämään lievän asetuksen ylös. Nuutin vasen lapa nimittäin karkaa helposti ulos. Vasemmassa kierroksessa taas piti asettaa paljon enemmän sisään.


Ympyrällä työskentelyn jälkeen teimme muutamia avoja pitkillä sivuilla. Ensimmäinen avo ja Håckun kommentti: "jaahas." Ehheh, meidän todellinen bravuurimme............. not. Sen jälkeen sain ohjeeksi keventää ja pistää ravia iiiiisosti eteen. Koska Nuutilla on hieman jäykkä lanne (kuten Johannakin ensimmäisellä estetunnilla sanoi; sinne pitäisi saada enemmän liikkuvuutta), sen on hieman hankalaa astua ristiin minkä vuoksi väistöön pitää mennä tooooodella suurella ravilla, jotta liitovaihe ei tyystin katoa. Håcku sanoi, ettei voi sanoa ettäkö väistöt koskaan tulisivat Nuutin kanssa helpoiksi, mutta sillä on hyvä ravi ja sitä pitää vain ratsastaa suureksi. Keventäen avot menivät hiukan paremmin, joskin muoto levisi silti, mutta sentään emme jääneet vain paikoillemme jäkittämään.

Lopuksi otimme vielä vähän vastalaukkoja, jotka yleensä ovat Nuutin kanssa helppoja, mutta tänään puutteellisen eteenpäinpyrkimyksen johdosta ne olivat hieman työläitä. Kyllä se yllä pysyi kun jaksoi punnertaa, mutta mutta... ei parastamme. Håcku neuvo ikään kuin nostamaan laukkaa, eli ihan kuin tekisi laukannoston joka askeleella. Loppua kohden helpottui hieman ja siirryimme vielä hetkeksi harjoitusraviympyrälle, jonka jälkeen Håcku kommentoi, että Nuutilla tosiaan on hyvän puitteissa oleva ravi. Laukkaan pitää saada enemmän voimaa, enkä saa ratsastaa alitempossa. Ja sitten se käynti... todellinen murheenkryyni............. Håcku vain sanoi asian, kuten se onkin: ei sitä korjata. Se on niin täydellistä passia suurimmaksi osaksi aikaa, että että... vähän no can do. Erilaisilla väistönpoikasilla voi tahtia koettaa sekoittaa ja saada käyntiä kuulemma SIEDETTÄVÄKSI, mutta todellisuudessa se on puhdasta vasta todella jyrkässä poikituksessa. Että näin. Tulipa vähä musertunut olo kun kohtasi faktat (väistöt ja käynti) noin kylmästi, mutta tottahan nuo ovat niin eipä siinä auta kuin yrittää parhaansa mukaan niiden puutteiden kanssa elää ja kouluradallakin ottaa ne pisteet muista kohdista !


Kyllä siellä oli kuitenkin ihan hyviäkin pätkiä tänään. Haha ja Sofia tunnin jälkeen sitä käyntiä harmitellessani lohdutteli että no Nuutti on persoonallinen ♥ aw, no sitä se kyllä on ! Minusta oli kiva, kun Håcku pureutui istuntaan niin paljon ja havainnollisti virheitä. Eihän sitä itse omia vinouksiaan sun muita niin huomaa ! Että kyllä noilla tunneilla varmaan jatkossakin käyn, en ehkä joka viikko - riippuen muista valmennuksista - mutta edes jos joskus onnistuisi (: Sunnuntaina meillä on sitten taas pitkästä aikaa Eevan tunti, toivon mukaan Nupero sitten olisi hieman reippaammalla tuulella. Huomenna se saa lepopäivän tuohon väliin ja ensi viikon alku menee sitten varmaan kevennellessä. Estetuntiakin pitäisi sitten kysellä............ :) MUTTAA hirveät selitykset taas ehhehe ehkä painelen tästä katsomaan jonkun leffan ennen kuin keksin vielä kaikke muuta turhanpäiväistä jauhettavaa. Tämän postauksen kuvaset siis © Essi, tack tack ! ;) Ja kiitos myös noista Harry Pottereista, aaaah pääsen jatkamaan lukemista ♥

6 kommenttia:

  1. Joo, toi on ihan totta, Nuutti on persoonallinen ja ihana, se on tärkeintä. (:

    VastaaPoista
  2. Sinulle on haaste blogissani! :)

    VastaaPoista
  3. millä ohjelmalla teet bannerisi?

    VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !