maanantai 18. kesäkuuta 2012

Pressing pause on my hearbeat...

... someone stole all the air ! Huhhuh, kyllä käytiin läpi niin monet tunteet tuossa äskeisen pelin aikana että... ! Kiitos Espanja, kiitos ♥ En ole varma osaanko pukea tätä sanoiksi kovinkaan onnistuneesti, mutta yritetään nyt kuitenkin. Eli siis... EM-kisoista taas kyse, Espanja kohtasi tänään (tai siis eilen, kun kello näyttää jo yli puolen yön, mutta puhun "tänään" koska muuten menee sekavaksi... eli siis kohtasi 18.6.) alkulohkonsa viimeisenä Kroatian ja voi hullua, hermoilin niin pahasti ! Ei siis sillä, Espanjallehan olisi riittänyt tasapelikin, vaikka 0-0, mutta hävitä se ei saanut. Aina kun pallo päätyi Kroatialle, rukoilin vain että se otettaisiin pian takaisin. No, hirveästihän se pallo ei siellä Kroatian puolella pyörinytkään... pallonhallintaprosentti Espanjalle varmasti lähemmäs 70%, ensimmäisellä puoliajalla oli jossakin vaiheessa 78% :D Mutta silti, painetta oli. Kroatia keskittyi puolustamaan ja prässäämään Espanjalta palloa pois, eikä Espanjan onnistunut rakentamaan hirveästi tilanteita maalille. Pakko sanoa että kokonaisuutena peli oli hieman epämiellyttävä. Siinä missä Irlanti sai sympatiapisteitä reilusta meiningistä (sekä iloisesta kannustamisesta myös tappioasemassa) niin Kroatialle niitä ei kyllä tipu. Kisojen rikkovin joukkue, toi otteluun sellaisen inhottavan maun... rumaa peliä toisinsanoen. Onneksi Espanja piti pintansa varmalla taidolla ja ah voi sitä onnen hetkeä kun Navas sitten 88. peliminuutilla vei pallon maaliin ! Kirjaimellisesti siis VEI :D Maalivahti oli aivan kujalla ja eli varmasti siinä toivossa, että tilanne olisi paitsio mutta eipä ollut. Haha ! Fabregasin hieno pystysyöttö Iniestalle, jonka kautta pallo Navasille ja Espanja siirtyi johtoon ! Itkuhan siinä meinasi päästä, ellei hieman päässytkin :) Voi taivas, kiitos ! Espanja siis lohkovoittajana puolivälieriin ja fiilis tällä hetkellä mitä mahtavin ;)

Hehe tulipas sepustus... ! Saavuin siis juuri kotiin Sofialta, jossa pelin katsoimme ja oli vain pakko ensimmäisenä purkaa kaikki äsken koettu... :D Jessica raasu oli töissä eikä päässyt kanssamme jännittämään, mutta päivittelimme hänelle tiedon Espanjan johtomaalista ja voitosta niin ettei hänen ihan pimennossa tarvinnut elää ;) Säästyipä ainakin siltä piinalta, miltä peli jokseenkin välillä tuntui ! Vähänkö me huudettiin Sofian kanssa................. :D Okei mutta juu siis... aiemmin päivällä meillä oli tänään Nubasen kanssa koulutunti ja voi että kun ei mene putkeen nyt yhtään. Tiedättekö kun tulee vain sellainen fiilis että haluaa nakata aivot naulaan ja lähteä vain pellolle laukkaamaan? Mutta pakko kai sitä on töitäkin välillä tehdä... :D Tai siis ei tietenkään ole pakko pakko, mutta jos kisata haluaa :P Ja tottahan me halutaan ! Eli pitää vain yrittää ja saada voimaa niistä pikkuruisista onnistumisista kaikkien epäonnistumisien keskellä........ koska kyllähän niitä tulee. Ja silloin niitä tosiaan pitäisi arvostaa !

Tunnilla menimme tänään hieman noita keskiviikkoisen radan (Helppo A kenttäkilpailuohjelma nro 6) osia ja lopuksi radan vielä kokonaisuudessaan. Alkuun teimme pituushalkaisijalinjoja, jotka sujuvat suht hyvin - niistä pitäisi siis napsia pisteitä sitten niiden heikompien kohtien edestä. Nuutti on jotenkin nyt ruvennut pysähtymään niin, että se siirtää hitusen etupäätään oikealle? Vaikka se tulee linjan suorassa, niin pysähdys on usein aavistuksen vino. Tätä ongelmaa meillä ei koskaan ennen ole ollut, niin pitää tutkailla, että mistä oikein johtuu ja miten saisi korjattua...

Pituushalkaisijoiden jälkeen siirryimme vääntämään taas noita ihania pohkeenväistöjä. Jo tuo sana "väistö" saa pienen epätoivon nostamaan päätään sisässäni. Olen kyllä yrittänyt työntää sen taka-alalle, mutta aina se vain ei onnistu. Anyways, tänään väistöt sujuivat jopa odotettua paremmin. Alkuun ne olivat aivan kamalat, Nuutti oli tuhannella mutkalla eikä sitä möyhäämistä nyt voinut edes väistöksi sanoa, mutta sittenpä Eeva käski asettaa liikkeen suuntaan ja tsadam, kaikki muuttui ! Nuutti rupesi laittamaan takajalkoja enemmän ristiin mahan alle ja sitä kautta kantamaan itsensä paremmin. Vaikka ravi vaikeampaan suuntaan (oikealle) hieman hiipui, kokonaisuus ei kuitenkaan ollut lainkaan huono. Eli tulen ratsastamaan pohkeenväistöt jatkossa hyvin suoralla hevosella, vasta-asetusta ajatellen. Näin väistö itsessään on huimasti parempi, vaikka asetuksesta saattaakin tulla mainintaa paperiin.

Nuutti, sun käsitys pohkeenväistöstä on iha pikkusen virheellinen.......
Pahoittelen tuota erittäin oikeaoppista ohjastuntumaa... oli vain sellainen tilanne, että heppa veti itseään pitkäksi enkä yksinkertaisesti voinut hellittää juuri kriittisillä hetkillä. Tästä syystä pätkä ei ehkä ollut kauneimmalla mahdollisella tavalla ratsastettu, mutta heppa tuli läpi ja seuraavat väistöt onnistuivat huomattavasti paremmin... ;)
Katsokaa nyt kun se on hianoa poikaa ! :)

Ennen radan ratsastusta laukkailimme hetken aikaa kumpaankin suuntaan ja teimme itsenäisesti keskilaukkoja sun muita radan tehtäviä. Voi kun se oikea laukka on niin huomattavan paljon vasempaa parempi... ääh. No juu, kävelin siinä sen aikaa kun Maukka suoritti radan ja eiköhän Nuutti taas siinä välissä heittänyt kielen kuolaimen väärälle puolelle........... arrh. Jouduimme siis aloittamaan radan uusiksi kun heppa oli ihan mahdoton. Ensimmäinen pituushalkaisija ok, mutta taas keskiravissa rikko laukalle............. en kestä. Pohkeenväistö ensin vaikeampaan suuntaan ihan kelvollinen, toiseen suuntaan parempi. Toinen keskiravi ei ollut yhtään herkkä rikkeelle ja raviohjelma sujui kokonaisuudessaan ihan kohtalaisesti. Käyntiosuus on taas sitten se itkun paikka, ja olen jo varautunut melko huonoon arvosanaan. Se on yksinkertainen mahdottomuus saada siitä käynnistä parempaa kuin "passimainen". Toinen vaihtoehto on sitten lähes täysin epäpuhdas, passikäynti, eikä siitä tule pisteitä sitten sitäkään vähää... no, onneksi se on vain yksi arvostelukohta...

Laukkaohjelma on yleensä aina vähän sellainen, että pääsee hieman huokaisemaan helpotuksesta. Siihen kuuluu tässä radassa voltti, kolmikaarinen, jossa keskimmäinen kaari vastalaukkaa, ja keskilaukka. Ei siis mitään maata mullistavaa. Tuossa kolmikaarisessa vain pitää olla aika tarkkana istunnan kanssa, etenkin vasemmassa laukassa Nuutti yrittää vetää itsensä pitkäksi melko vahvasti ja kun yritän korjata asiaa, huomaan tien ratsastamisen vaikeutuvan. Sitten vain seilaamme siellä iloisesti ihan miten sattuu =) Mutta kokonaisuudessaan ihan kiva rata kyllä. Ai juu, loppuun tulee vielä pituushalkaisijalla ensimmäisestä kirjaimeasta laukannosto ! ... tietenkin vasemman laukan. Tänään se kuitenkin nousi vailla pienintäkään ongelmaa, mutta pysähdys valui kyllä ravin kautta ihan etupainoiseksi...

Lähtö keskilaukkaan. Etenkin vasemmassa laukassa saisi olla aavistuksen enemmän "ylämäkeen" tuo laukka.

Eli... mitä pitäisi verkassa keskiviikkona sitten tehdä... hmm. Sellainen plääni olisi, että alkuun laukat, sitten ihan muutama kierros kevyttä ravia, jonka jälkeen sulkuväistöjä käynnissä. Niiden jälkeen ravissa väistöjä tuota sulkua hieman tavoitellen, jotta saa tosiaan sen takapään sieltä mukaan. Sitten laukkaa, käynti-laukka-käynti siirtymisiä ja pari keskilaukkaa sekä ennen radalle menoa vielä muutama pätkä keskiravia. Kaikki tuo pitäisi vielä ratsastaa suht intensiivisesti, niin että saan hevosen todella hereille. Ja varmaan myös suoritan sellaisen korjauksen varustukseemme, että nostan nivelkuolainta reiällä tai parilla, se voisi ehkä helpottaa muodon saamista aavistuksen ylemmäs. Saa nähdä sitten miten käy (: ... eletään siis toivossa että tosiaan kaikki nyt onnistuu. Maukka nimittäin kai oli tänään hieman ep... toivon mukaan ei mitään suurempaa, mutta mikäli Henkka ei voi osallistua, emme valitettavasti voi mekään sillä heidän kyydillähän me sinne olemme menossa ;s En halua nyt mitenkään maalailla piruja seinille, mutta mutta... onni ei vain hirveästi ole puolellamme näin kisaamisen suhteen, ei ole koskaan ollut... En edes oikein uskaltaisi puhua keskiviikosta varmana juttuna, sillä tuntuu että siinä tapauksessa ei varmasti ainakaan onnistu. MUTTA, lopetan tämän pessimistisyyden ja toivon vain kovasti että ei menisi mönkään again ! Haluan niiiiiiin palavasti ulkopuolisille radoillekin välillä... :)

Hieno pikku heppani joka osaa mitä vain kunhan haluaa ♥

Sofia oli taas tänään mukanani tallilla ja tuossa yllä näkyvät kuvaset kaikki hänen ottamiaan, kiitokset ! Huomatkaa Espanjan paita hihi ;) Piti vaihtaa turkoosi huopa pois, kun mietittiin ettei käy oikein värit yhteen mutta tämän illan pelissä sitten tajuttiin että no ihan hyvin olisi käynyt ! Espanjan toinen peliasuhan on sen värinen, en muistanut yhtään ! Mutta juu, ihan kiva tuo ruskeakin on, ja siniset reunat samaa väriä kuin housuni niin ollaan me ihan okei, eikö? ;) Hihuuh, pakko tästä hipsiä nyt nukkumaan että jaksaa huomenna tuohuta. Ohjelmassa Nuudeliduudelin sekä kamppeiden puunausta med Sofia, ja hän tulee meille sitten yöksi jeii funfunfun taas :) ♥ Mutta se on nyt tosiaan HYVÄT YÖT !

9 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Nuutti on kyl söpö <3

  VastaaPoista
 2. olis kiva joskus saada videota teidän menosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo pitää pyytää Sofiaa ottamaan taas :) !

   Poista
 3. Hei! Sinulla on haaste:)
  http://iidakeranen.blogspot.fi/2012/06/haaste.html

  VastaaPoista
 4. Hienosti meette :) Älä sitä laukkaa sure, laukkaamalla ja treenillä se sitten paranee :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiii, ei siinä muu auta ku treenaa vaa :'---) !

   Poista
 5. mitkä saappaat sulla on? (:

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !