maanantai 9. heinäkuuta 2012

Sometimes the change is just a new chance

En tiedä käsitänkö tätä asiaa ihan kunnolla vielä... me ollaan etsimässä uutta tallipaikkaa :( Wiknerillä nousee tammikuussa tallivuokra (taas, ja tällä kertaa todella suuresti), minkä takia tänään äidin kanssa keskustelimme ja mietimme tulevaisuutta. Koko juttu olisi aivan toisenlaisilla kantimilla, mikäli Wikner olisi yksityistalli, jossa yksityisratsukot pääsisivät ratsastamaan ympäri vuoden silloin kuin haluavat. Mutta kun asia ei ole niin. Tallilla pyörii ratsastuskoulu, joka valitettavan paljon rajoittaa yksäreiden ratsastusmahdollisuuksia maneesikaudella... :(

Minähän en ikimaailmassa haluaisi tuolta lähteä. Olen käynyt siellä kymmenvuotiaasta saakka, eli lähes 10 vuotta ja se on aina ollut minulle kuin toinen koti. Puitteet ovat ihanteelliset ja kaikki ihmiset ihan mahtavia. Mutta en vain tosiaan tiedä onko järkevää maksaa niin isoa summaa vain siitä, että säästyy pieneltä ikävältä? En vain tiedä, tämä on todella vaikeaa. Wiknerin porukka hajoaa, kun kaikki muuttavat vähän eri paikkoihin. Kaikki muuttuu... :( Ehkä pitää antaa muutokselle mahdollisuus. Huomenna rupeamme soittelemaan pääkaupunkiseudun tallipaikoista ja katsotaan sitten, mitä ratkaisua syntyy... Vielä ei ole mikään varmaa mihinkään suuntaan ja tuntuu etten todellisuudessa edes halua ruveta miettimään mitään muita talleja. En vain voi uskoa, että olen tosiaankin pohtimassa näitä asioita juuri nyt...

“We can't be afraid of change. You may feel very secure in the pond that you are in, but if you never venture out of it, you will never know that there is such a thing as an ocean, a sea. Holding onto something that is good for you now, may be the very reason why you don't have something better.” 
- C. JoyBell C.

Jooh, mutta sitten vähän iloisempiin aiheisiin. Olimme tänään Nuudelin kanssa maastossa seuranamme Sofia & Shakira, ja oli hubaa ! Siitä on oikeasti ikuisuus, kun viimeksi olemme menneet kotitallilla maastokaverin kanssa, syynä lähinnä se, että Nuutti ei ole mikään ihan helppo kun toinen hevonen - tai useampi - on mukana matkassa. Käyntimaastot vielä menevät, jos Nuudeli saa olla ensimmäisenä, mutta kun vauhti kasvaa niin sillä rupeaa herkästi kiehumaan yli. Nuba osaa lähtiessään olla niin vahva, ettei kuskilla ole juurikaan sananvaltaa, ja ihan pienilläkin loikilla se saa ratsastajansa tavattoman helposti irti satulasta ! ... saatika sitten kun ollaan ilman satulaa, kuten me viisaat tänään !

"Jos mä kuolen, se on sit sun vika !" haha Sofia. Jos sä kuolet, niin luultavasti mä oon jo kuollu ! Mutta hei, hengissä selvittiin kumpikin !! ;o ... ai juu ehkä joku sherlock sen jo huomasikin kun tätä tekstiä täällä lukeepi. Jooooo, lähdin jokatapauksessa matkaan ihan luottavaisin mielin, Nuutti on ollut niin super nyt viimeaikoina kun on maastoiltu hirmuisesti. Ja sain olla siitä valtavan ylpeä tänäänkin ! Toki se oli vähän normaalia kyttääväisempi ja siis yritti tehdä esim. tavallisista kivistä (mihin se ei yksin ollessaan kiinnitä mitään huomiota) jotenkin suurenkin pelottavuuden. Alkuun ravasimme ja laukkasimme siinä metsätiellä ja mitään hölmömpää Nuudeli ei kuitenkaan tehnyt, puhisi ja tuntui hieman jännittyneeltä selkään, that's all.

Harmi kun sisko ei oikein osaa käyttää tuota polttoväliä... Tämäkin kuva rajattu sellaisesta, joissa olemme pikkuisina kikkareina keskellä kuvaa vaikka obba olisi vallan hyvin riittänyt kuvaustilanteessakin tällaiseen rajaukseen... ;3

Pellollakin kaikki meni alkuun todella hienosti. Nostot olivat rauhallisia ja laukkapätkän jälkeen sain hepan helposti takaisin. Mutta ehheh kun siirryimme sielä ylhäältä pellon alareunaan laukkaamaan... Nuutti tuntui huomattavasti räjähdysherkemmältä. Ensimmäinen kerta ihan ok, joskin suoran päässä sai tehdä muutaman aika suuren pidätteen ennen kuin poika havahtui että aa hidastaa piti ! Ja sitten toisella kerralla ugugu, Nuudeli yritti ensin lähteä vahvasti riepottelemaan ja meni sitten edestä aivan tyhjäksi. Siinä vaiheessa tuli sellainen nonni se taitaa olla gudbai -olo.......... mutta sieltä ei tullutkaan mitään loikkia tai pukkeja, vaan heppa antoi kiinni. I'm alive whoo ! Uusi nosto oli kyllä todella jännittynyt ja koko laukkasuora sellainen niillä rajoilla että ollaanko hanskassa vaiko ei... Viimeinen suora oli ihan jees, vähän Nuutti olisi halunnut omineen kiihdytellä, mutta vastasi kuitenkin pidätteisiin.

Haaha voi pikku Shakiraa uppoaa tuonne heinikkoon !
"Ei mitää tämmöst mummolaukkailuu !"
Homma hanskassa kummallakin ;)
 
Whii, tämä on mielestäni jotenkin niin ihana kuva !

Eli siis, huippua taas ! Olin oikeasti kyllä todella yllättynyt, että kaikki pelleily ja riehuminen jäi tuohon yhteen suhteellisen viattomaan laukannostoriekkumiseen ! "Missä vaiheessa Nuutista on tullu näin kiltti ?!" ♥ aw my sweet little pony. Varmaan Shakira oli tänään se joka hillui enemmän ! Joka nostossa kuulemma pukkia, mutta laukkapätkät sujuivat hyvin :) Oli niin kivaa ! Kyllä on näiden vuosien aikana huima kehitys hallittavuudessa tapahtunut. Joskus se pelkkä pellolle meneminen sai Nuutin jännittymään ja loikkimaan jokaisesta virikkeestä, toisen hepan kanssa vielä suuremmin. Mutta nyt... no problem ! Se on niin fiksu poika :) Kuulin joltain Nuutin sen entisessä kodissaan tunteneelta, että heppaa ei oikein otettu mukaan maastoreissuille, kun oli hieman villimpi tapaus. No onhan se toki jännää, jos harvoin pääsee !

Ja onhan se hyvä olla vahvempaa kuolainta suussa maastoreissuilla, jos se oikeasti toimii. Niin ei myöskään tarvitse koko ajan hysteerisenä roikkua suussa, vaan voi antaa hevoselle vapauden mennä kun tietää että saa kiinni sitten kun haluaa. Turha se on lähteä itseään tapattamaan, kun osa ratkaisua on noin yksinkertainen. Tietenkään ratsastustaitoa ei korvaa mikään kuolain ja itse pyrinkin ratsastamaan mahdollisimman kevyellä kuolaimella. Nuutinkin kanssa olemme hypätessäkin pystyneet siirtymään pelhameista muutamien kuolainten kautta ihan niveliin ja kaikki toimii ! Mutta niin, jos heppa esim. juuri maastossa yksinkertaisesti välillä kuumuu ja heittäytyy vahvaksi, niin on parempi ottaa kovemmalla kuolaimella yksi pidäte, kuin pehmeämmällä sata nykäisyä. Vai mitä olette mieltä?

Tämän päivän kuvista kiitokset Jonnalle, Marian ottamat saan sitten varmaankin jossain vaiheessa :) Matka pellolta tallille meni rennoissa merkeissä, Nuutti jolkotteli tyytyväisenä pitkin ohjin ja Sofia jäi Shakiran kanssa kaiken aikaa hieman jälkeen... :D voi pikku ponia ! Mutta jeesp, hauskaa oli !! :) Huomenna meillä on sitten koulutunti ja pitää vähän pohdiskella asioita mikäli on tosiaan tuo muutto edessä... BYÄÄ !

8 kommenttia:

 1. oon kateellinen sun kirjoitustaidoilla (nooooh, syytän vaan sitä että olen suomenruotsalainen enkä tiie kaikkia hienoja sanoja ja muotoja ymsyms paitsi ahhaha toi DYSLEXIA !! joomoi) Ja kiva ku meiät näkee tuol heinikos Shaksun kaa :'') ja saihan jonna kivoi kuvii !

  nii mutta nii, sitä mäkää en tajuu, että jos siinä kamerassa on toi zoomi, että pystyy kaukaaki kuvaa nii miks ei käytetä sitä? :D siskol ki vaikeet sen kaa mutta joo, pitää vaa opettaa sille ett 'näin se tehään!'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... mille taidoille ! :D:D Haha nii rakas svedupetterini ♥

   :D Hukutte ! Joo no... arvaa kui paljo noit on muokattu....... :D:D

   Nii-i !!!!!! On se vaikeeta rullaa sitä putkee ;o

   Poista
 2. nii ja sen muuton suhtee nii blöbbblöbb :( mut heii, mä tuun sit mukaa helppii ja sillai nii kaikki menee hyvi, ja löytyy aivan varmasti joku toinen paikka joka sit ainakin jonkun ajan kuluttua tuntuu kodilta =)=) u know.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HYVÄ sun pitääki tulla mukaa koska en sit kestä muute :( ! Nii... ehkä ! Mut tuntuu silti nii hirveen oudolta ää :'---D Tai sillee... et tää on mahollisesti meiän vika kesä tuol... itkuuu.

   Poista
 3. Onpas nättejä kuvia! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ... onneks on olemassa photoshop ! :D:D

   Poista
 4. ihania kuvia taas! :) muuten voisitko vielä joskus tehä sellasen blogiarvonnan jossa vois voittaa sun tekemän bannerin ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) Pitää miettii jos on aikaa tehä !! :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !