sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

The only people who never fail are those who never try !

Hiih, hyppääminen on aina niin kivaa ! ... vaikkei sujuisikaan koko ajan ihan putkeen... :) Tänään meillä siis oli "kunnon" hyppypäivä, kun torstaina mentiin vain puomeja, kavaletteja ja sarjaa.

This may need some explanation... Eli juu, olin hakemassa Nuuttia laitumelta ja avaamassa porttia kun se ahnemöykky tunki päänsä aidan ali napatakseen toisella puolella kasvavia herkkuja mutta... kuinka ollakkaan, tulikin sähköisku ! Heppahan sai tietenkin hepulin, kiskaisi itsensä irti ja juoksi kauemmas. Katsokaa nyt miten raasulta se näyttää "äiti joku teki mulle ikävästi"... :D

Jooh, mutta niin ! Rakensimme kentälle (whii ei satanut ! ... mutta oli ihan hirmu kuuma...) ööm 7 esteen radan, eli toiselle pitkälle sivulle neljän laukan suhteutettu (jota pääsi niin suoraan kuin kaarevastikin; yksi este oli perus okseri, sen vieressä diagonaali-linjalla normaali pysty ja noilta kahdelta esteeltä about 17,5m aaltolankku-vesimattopystylle), yksi kavalettipysty diagonaalilla ja toisella pitkällä sivulla kolmoissarja (ensimmäinen este ristikko / pysty, kaksi laukkaa, toinen este kavalettipysty, yksi laukka ja viimeisenä okseri).

Sofia meni ensin Foxin kanssa ja hyvin menikin ! Kerroin Sofialle mitä hänen piti tulla ja yritin vähän neuvoakin... :) Tunsin suorastaan ylpeyttä kun meno näytti niin sujuvalta ! ... ja tuli tärkeä olo kun huusin muille kentällä palloileville ratsukoille: "nyt Sofia tulee sitä ja tätä ja tota !" hihi. Aluksi käskin Sofian hypätä kaikki esteet läpi pieninä; yksi "verkkahyppy" ristikolle, sarja jotta nähdään ovatko välit hyvät (Foxilla on tosi iso laukka !), vesimattopysty yksinään, suhteutettu jne. Sitten hieman korottelimme ja teimme radan osia. Sofia ratsasti tosi hienosti ja lopuksi hyppäsivät Foxin kanssa radan, johon kuului 9 hyppyä, estekorkeutena varmaan (jos kavaletteja ei lasketa) 80-100cm. Kun kaikki sujui niin hyvin, nostettiin vielä suhteutetun toista estettä (vesimattopysty, ensimmäinen oli normaali okseri ehkä 80-90cm korkeudessa) 115cm saakka. Yksi kielto tuli, mutta neuvoin Sofiaa ottamaan ensimmäisen hypyn jälkeen vähän kiinni ja sitten rohkaisemaan hevosta hyppyyn ja seuraavalla yrittämällä Sofia ratsasti ihan super, teki juuri oikein oikeissa paikoissa ! Siihen oli tosi hyvä lopettaa :) Hihi, vähänkö oli hauskaa !!

Sofian ja Foxilaisen jälkeen vuorossa oli taas meidän hyppäilymme Nuudelin kanssa ! Olin välillä niiiiin ulapalla että voi kekkuli (torstaina meni osaltani paljon paremmin =( !)........ mutta Nuutti paineli kaikille esteille innoissaan korvat tötteröllä :) Sillä ei ollut aikomustakaan kieltää yhdellekään, vaikka muutaman kerran ponnistuspaikka oli huono ja se teki vähän jättisuuren loikan... kuskikin oli melkein mukana juu-u. Teimme samanlaisia tehtäviä kuin Sofia ja Fox, joskin hyppäsimme hieman kevyemmin sillä Nuutti oli aavistuksen väsyneen oloinen. Kyllä se esteille jaksoi lähteä (kuten aina), mutta tuli muutamia tiputuksia, eikä sillä yleensä ole juurikaan tapana tiputella. Pari kertaa puomi tuli kyllä alas tuolta vesimattopystyltä, kun väli jäi hitusen lyhyeksi... mutta tuli myös hirmuisesti onnistuneita hyppyjä :) mm. yksi loikka sarjan viimeiselle esteelle oli niin hieno ! Pyöreä ja ilmava. Tulimme vähän huonosti sisään ja kaksi ensimmäistä estettä mentiin vähän mitensattuu, mutta pieni pohje ja Nuutti suorastaan lensi viimeisen esteen yli ! Hiaaano poitsu ! Vesimattopysty ja sarjan viimeinen olivat taas 105cm, muut pienempiä.

Leikin apinaa juuuuri.
Tuiteli tui kun söpöööööö !
Edessä mini ristikko, vaikka järkyttyneesti ilmeestäni voisi päätellä siellä olevan vähintäänkin 160cm okseri... 
... onhan se aika hurja.
Se oli melkein onnistunut hyppy !
Kai mulla ihan hauskaa oli....... :D
Jos ei taidolla, niin tyylillä.
Tuli tässä mieleen että Nuutti taitaa taas kohta päästä parturoitavaksi...

Hirmu hyvä mieli jäi kaikinpuolin :) Nuutti hyppäsi kaiken mielellään ja se vain on niin suloinen olio ♥ Loppuraveissakin heppa oli niin miellyttävä ! Superkevyt edestä ja liikkui omalla moottorilla, voi tuollaisen tunteen minä haluan siinä vaiheessa kun ollaan lähdössä kouluradalle.......... ! Tai siis ainahan tuollainen tunne on tervetullut....... ;) Hiaano, hiano heppa ! ... joka hukkasi muuten kenkänsäkin siinä jossain matkan varrella. Juuri kun eilen sanoin että Nuutilta ei koskaan irtoa.............. en koputtanut puuta en. Lähtenyt onneksi todella siististi, ettei ole kavio lohjennut tai mitään. Nyt se on sitten ihan samis naapurinsa kanssa, eestinhevostamma Eraltakin on vasemmasta etusesta kenkä irti... :D Jooh pitänee huomenna soitella kengittäjälle.

Oli kyllä niin kuolema kantaa kaikki esteet pois ! Huhhuh tuossa kuumuudessa... onneksi sentään oli kaksi taas niitä raahailemassa. Join urakan jälkeen vettä varmaan 10 litraa ja tunsin itseni käveleväksi vesi-ilmapalloksi........ mutta en valita ! Onneksi on lämpöeristetty maneesi minne voi paeta hellettä jos siltä tuntuu, mutta me päätettiin kuitenki hypätä ulkona. Auringon lapset ;) Nuutti oli uurastuksen jälkeen ihan hikinen, mutta pääsi onneksi suihkuun ja sen jälkeen vielä mussuttamaan ruohoa tallin taakse :) Näytti poika aika tyytyväiseltä !

Tässä taasen kuvia tältä päivältä, kiitos Sofia ! Haluan kisoihinnnnn pläh. Mutta ehkä tässä vielä jonnekin päästään hihi... ;) Jeeps. Huomenna on ohjelmassa jotain kevyttä, ihan tämän päivän rankkojen pomppuiluiden sekä tuon puuttuvan kengänkin takia. Varmaan käyntimaasto tai jotain... :) Heissan !

12 kommenttia:

 1. ihana postaus! paljon hienoja kuvia ja tää tekstikin on tämmöistä piristävää ja hauskaa :) olen kyllä onnekas, kun tämän blogin löysin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, kiva jos tykkäät !! :'----)

   Poista
 2. Sun kädet on aika hassusti parissa kuvassa :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohho, en ite huomannukkaa !! Aina ei voi olla täydellinen :) :)

   Poista
 3. kadehdin tota sun esteistuntaa :')

  VastaaPoista
 4. Ihana toi "jos ei taidolla niin tyylillä"-kuva. :DD Lennokas asento. :DD

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Naurahdin tolle "Jos ei taidolla, niin tyylillä" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos, mäki vähä huvituin ku näin sen... :D

   Poista
 6. Ihania kuvia, Nuutti on kyllä niin nätti :)

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !