maanantai 2. heinäkuuta 2012

CAMPEONES !!! VIVA LA ROJA !

Siis... ei riitä sanat ! Kohta joku kuitenkin herättää minut tästä unesta ja palaan takaisin todellisuuteen, liian hyvää ollakseen totta ?! España es campeón de Europa ! Toista kertaa peräkkäin, ja kolmas arvoturnausvoitto putkeen (EM 2008, MM 2010 ja EM 2012) = tekivät historiaa ! Italia kaatui finaalissa lukemin 4-0, mikä on tämän tason kilpailuissa ihan suorastaan uskomaton tulos (ja historian suurin !). Koko peli näytti Espanjalle aivan tavattoman helpolta, se prässäsi Italiaa ja syöttöpeli kulki niin, että maalipaikkoja tippui. Ensimmäinen pallo oli pussissa jo 14. peliminuutilla ! Kaikki pelaajat olivat hyvin kartalla, ja iso kiitos maailman parhaalle maalivahdille; Iker Casillas ♥

Se itsevarma Italia, joka yllätti minut pelissään Saksaa vastaan ei tällä kertaa ollut kentällä lainkaan (lukuunottamatta aivan muutamaa minuuttia ensimmäisen puoliajan alusta). Odotin tiukempaa taistoa (vaikka uskoinkin sen Espanjan voittoon päätyvän joka tapauksessa), mutta heidän pelinsä ei vain jostain syystä tällä kertaa luistanut. Studion asiantuntijat kommentoivat, että ei tuo ole ainoastaan Italian heikkoutta, vaan myös sitä että Espanja vain on niin äärimmäisen taitava. Olihan Italialla kyllä matkassa myös melkoisesti epäonnea, muutama loukkaantuminen joista yksi vielä siinä vaiheessa kun kaikki vaihdot oli jo tehty... Yritäppä siinä pistää kampoihin maailman parhaalle tiimille, vajaalla miehityksellä ja kahden maalin tappioasemassa... Kyllähän sen siinä jo tiesi, ettei Azzurri enää nouse ja heidän pelissään alkoi näkyä luovuttaminen. Hieno ja vakuuttava turnaus Italialla kuitenkin takanaan, ja varmasti yllätti monet (minut mukaanlukien) positiivisella tavalla. Ja onhan se tiukka tosiasia, että Espanjan tämänhetkinen joukkue vain on taidoiltaan aivan ilmiömäinen - voiko joku muka rehellisesti väittää vastaan? Tuskin.


Voittamattomat ! 

Ramooooos ♥ OLEEE CAMPEONES DE EUROPAA !

Viva España ! Upea kolmiviikkoinen, jonka Espanja kulki tasaisesti tappiotta ja joka huipentui mitä hienoimmalla tavalla mestaruuden uusiutumiseen ! Gracias ♥

Huhhuh, eilinen meni kyllä niin iltaa jännittäessä... Lähdimme vielä aamulla viiden aikoihin ajamaan kohti Mikkeliä ja serkkujen rippijuhlia niin oli hirveä hätä jos iltapäivällä on kova paluuliikenne......... Olin niin nukkuneen rukous, kun en saanut siinä ennen herätystä (klo 3.30) unta lainkaan. Pyörittelin vain päässäni ajatuksia tulevasta finaaliottelusta ja harmittelin sitä, että tämän illan jälkeen kisat sitten ovat ohi... :( Mitä sitä sitten jännätään? Kyllähän noita ystävyysotteluita katsoo, mutta näissä EM- ja MM-kisoissa vain on ihan erilainen tunnelma ! Ja La Liga on niin vaikea, kun kaikki ihanat maajoukkuepelaajat pelaavat eri joukkueissa :D ... ei ole vain yhtä suosikkia.

Ajomatka Mikkeliin meni hyvin kun ei ollut liikennettä juuri lainkaan. Perillä olimme kahdeksan maissa ja pääsin heti kuskailemaan porukkaa kirkkoon useampaan otteeseen :D Siinä välissä sitten vain chillailua hyvällä fiiliksellä kun sää näytti suosivan ja kaikki olivat sitä mieltä että Espanja vie ;) Sisko suostui kilttinä tyttönä ottamaan minustakin muutaman kuvasen, joskin tuosta kokonaisuudesta puuttuu nyt se keltainen huivi, mikä minulla kirkossa oli.

En nähtävästi osaa seisoa.

Kirkko alkoi kymmeneltä ja se taisi kestää sen parisen tuntia, jonka jälkeen Julia ja Jere saivat todistuksensa ja lähdettiin sitten kahvittelemaan. Minä tietenkin kuvailin lähes koko ajan :) Oli kyllä tosi kiva kun juhlat olivat pienellä porukalla ja kaikki tunsivat kaikki. Ja oikeasti aw siellä oli myös niin maailman suloisin lapsi, Ada ! Sellainen kolmevuotias, ihan todella hupaisa ja uskomattoman reipas tyttönen :) Olen aina sanonut että no en tahdo ikinä lasta, mutta juuuu tuollaisen haluan ! Niin hurmaava tapaus ♥ Tässä alla nyt liuta kuvasia, mitä eilen tuli otettua ! :)

Nami löysi hyvän paikan kahvipöydästä ;)
Mörkökin oli kutsuttu !
Niin suloinen ! :)
"Menkää Jonna ja Kukka tohon ni otan teistä kaverikuvan."
Joku halusi mukaan :D Tui !
"Menkää kyykkyyn niin Adakin mahtuu kuvaan", käskystä siis :D Ihanat !
Hopp !
Tuollaisia jättiesteitä nuo hullut pomppaavat !
Alisa :)

Kotimatkalle pääsimme isän ja veljen kanssa jo puoli kolmen aikoihin eli varmaan vähän pahimman ruuhkan alta pois, mutta kyllä siellä silti paikka paikoin mentiin aikalailla alle nopeusrajoitusten... Kotona olimme anyways hyvissä ajoin, hieman viiden jälkeen? ja heti vain kiiruusti vaihtamaat vaatteet iltaa varten että päästään liikenteeseen ! ;) Sofian äiti oli tehnyt meille hienot suuret Espanjanliput, jotka fiksasimme autoni etuoviin muiden lippujen lisäksi. Enää ei taatusti jäänyt kenellekään epäselväksi mitä kannatetaan ! Ajelimme hetken Sofian kanssa kunnes Jessica soitti olevansa valmis ja kävimme kaupan kautta koukkaamassa mukaan hänet sekä yhden heidän kaverinsa, joka liittyi seuraamme. Sitten nokka kohti Helsinkiä, jossa olikin hieman enemmän kuhinaa kuin kuolleessa Espoossa !

Eilen ihmiset olivat paljon enemmän mukana kuin viimeksi ! Monet näyttivät peukkua ja vilkuttelivat tai ainakin nauroivat eivätkä vain kääntyneet nolostuneina poispäin. Vastapainona löytyi toki niitäkin, jotka näyttivät peukkua alas, bohoo ! Lisäksi muutamat Italian fanit, jotka ajoivat viereemme valoissa tms. selittivät että "turpiin tulee", joo niin tulee, teille ! Kerran erittäin hienosti myös vähän eksyimme... osaan ajaa Helsingissä juu juu. Onneksi löysimme jotenkin opasteiden avulla Pasilaan ja ah, takaisin ihmisten ilmoille ! Puolen aikoihin lähdimme Helsingistä kohti Espoota, kun lähetys alkoi telkkarista poikkeuksellisesti jo klo 21.00. Ehdimme siinä vielä Sofian pihalla ottaa muutaman kuvasen autostani lippuineen, tässä vasen puoli ! Eikä toki yhtään ironista ajella italialaisella autolla Espanjan liput liehuen... ;)

Vamos España ! Ihana Sofia ! Vähänkö muuten pääsi molemmilta itku kun nähtiin pelin alussa Villa (+ Puyol) siellä katsomossa :D ää !

Ja sitten tuo peli, itkin jo ennen kuin se edes alkoi enkä pystynyt syömään mitään ennen kuin ihana Jordi Alba teki Espanjan toisen maalin. Italia sai aikaan muutaman pallon kohti maalia, mutta Casillaksella ei ollut mitään ongelmaa niiden torjumisessa. Vähänkö oli ihanan epätodellinen olo kun tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ! Parhautta. Oli niin sydäntälämmittävää nähdä maailman ihanin joukkue riemuitsemassa voitostaan ja Casillaksen nostamassa mestaruuspokaalin käsivarsilleen kolmatta kertaa peräjälkeen ♥ Jos tämä ei ole huippukova joukkue, niin mikä sitten on? Pelin jälkeen lähdimme totta vie ajelemaan Helsinkiin ! Siellä hirveä popitus ja riehuminen (ja paniikki kun poliiseja tuli joka nurkan takaa) whoop whoop ! Ja siis siinä vaiheessa ihmiset olivat niin mukana !! Lähes kaikki rupesivat tuulettamaan mukana, taputtivat, tanssivat, näyttivät peukkua, riehuivat...... :D Yhdet kyllä näyttivät keskisormea, sääääd :D Mutta siis oli niin hieno fiilis ! Illan, tai no yön päätteeksi kävimme vielä ottamassa meistä muutamat (tärähtäneet) kuvat katulampun valossa ja sitten nukkumaan ! About 40 tunnin valvominen päättyi hyvään mieleen ja uni tuli niin heti !

Heräsin tänään kahden maissa uhups. Kohta lähden tallille ja näen pitkästä aikaa kummitätini, joka asuu Amerikassa ja on nyt käymässä Suomessa suloisen koiransa kanssa :) Hän tulee moikkaamaan Nuudeliduudelia. Kaikki on niin superhienosti tällä hetkellä ! Espanjan liput saavat roikkua autossa vielä jonkun aikaa... ;)

17 kommenttia:

  1. Oli kyllä huvittava lukea tää blogin alku, "jalkapallosta tietävä" kirjoittaa espanja hehkutuksen blogiin :D Kyllä espanjalla tuuriakin oli ja välillä likaistakin peliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öö tietääkseni saan omaan blogiin hehkuttaa ihan just niin paljon ku haluan ! :D Tiedän, en oo väittänykkää ettei ois ollu ;)

      Poista
    2. ^lol anonyymi. must on huvittava lukee näit anonyymikommenttei ku ne on yleensä aina yhtä tyhjänpäiväsiä:D ite kannatin italiaa mut se ny sössi ja joo aika huonoo tuurii ja kaikkee mut espanja ansaitsi sen voiton, tarviiks siin olla joku nero sanomaa se vai.

      Poista
    3. Nii no toi finaali ei kyl ollu sitä pelii mitä ne on muute täs turnaukses esittäny ;s Mut siis joo ehkä toiset vaan on niin huonoi häviäjii ettei kestä toisen onnee ;) Too bad !

      Poista
    4. Nonnii ylempi ano, kerros meille sit paljo sä tiiät siitä kui paljo susanna tietää jalkapallosta?? :)) jessus että voi olla jokkuu naurettavia! kattelin samaa jo tos jonkuu aiemma postauksen kommentissa ja naureskelin ja ny oli pakko kirjottaa ku oon tääl iha ?????? SERIOUSLY ?????? eli siis ilmeisesti pitää olla se maailmamestari ennen ku voi blogiisa kirjotella! Sori susanna et siis enää saa kirjottaa jalkapallost! ja joo en kannattanu espanjaa mut finaalin ne rökitti kyllä iha päivänselvästi. eiköhä KAIKILLA joukkueilla oo välillä tuurii ja likasta pelii tai ano nimee mulle ykski joukkue mil sitä ei oo, se ei kyl oo mahollist ni jos oot vaa hiljaa thankss :)) ihana tää blogi muuten, tosi laadukkaat kuvat ja ulkoasu!

      Poista
    5. Joo en sit voikkaa, harmi :( ! Nii no mietin tos itseasias iha samaa että voi elämä, kaikilla on joskus tuurii tai tekee rikkeit että... juu :D

      Kiitos ! :)

      Poista
    6. Miks mä en edes ymmärrä tota ekan anon kommenttia? :DD Kaikkihan nyt filmaa ja blaablaa kuuluu pelin luonteeseen, go Espanja! :)

      Poista
    7. Mäki mietin että meniks multa ny jotaa ohi............ :D Mut juu näinpä, whii ! ;)

      Poista
    8. minä en ainakaa tykkää kattoo mitään urheilulajia, jos mä en tiedä siitä yhtikäs mitään. oletan myös, että susanna tietää, koska ei se nyt niin paljoo varmasti fanittais jos ei... :)

      Poista
    9. Joo mäkää en tykkää kattoo semmost mist en tiiä mitää :D

      Poista
  2. hih joku Suomessa jaksaa innostuu noin kovasti fudiksest:D Tulihan ne EM kisat aika tarkasti seurattuu;) Jotenkin se lätkä on vaan enemmän mun juttu, vaiken sitä harrastakaan. Huudan aina kun Suomi (tai Kanada) tekee maalin. Ja sit jotenkin oon jääny ihan koukkuu sm-liigaan, koska HIFK<3 parempaa jengii ei löydykää ja tappelen aina meiän muitten perheen jäsenten kaa (ne on pelsu ja kärppä faneja)siit, mikä jengi on paras:DD Mut urheiluu on kyl kiva seurata:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on elämä ♥ :D Mut siis ollaa just kavereiden kaa harmiteltu ku Suomi ei oo nii futismaa ! Huu, hyvä ;) Lätkä on kans jees, ite en sitä nii telkkarist seuraa mut paikan pääl on kivaa ja JOOOO HIFK !!! ♥ :D Pelejen seuraamine on kyl nii jännää ku pääsee kunnol sisälle niihi ;) !

      Poista
  3. Haaste! http://piippakorvat.blogspot.fi/2012/07/4-haasteita-kerrakseen.html

    VastaaPoista
  4. arvasin että kommenttini saa muutkin puolustelija anot liikkeelle ;)
    "must on huvittava lukee näit anonyymikommenttei ku ne on yleensä aina yhtä tyhjänpäiväsiä:D"

    Samat sanat :---D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ylläri !

      Ei tossa tokan anon kommassa mitään tyhjänpäivästä oo ;)

      Poista
    2. Huvittais tietää mikä tuon anonyymin ongelma oikein on.

      Poista
    3. Juu oishan se ihan kiva :)

      Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !