torstai 13. joulukuuta 2012

12.12.12 !

Ou mai gaad, siis 12.12.12 ! Sori, oli munkin pakko. Onkos teille nyt sitten tapahtunut jotakin mullistavaa? Mulle on ♥ tai no siis, tavallaan. Ainakin olen onnellinen, ja se on aika kivaa... :)

On ihanaa huomata, kuinka sitä oppii arvostamaan elämän pieniä ilonaiheita enemmän kuin ennen. Tänään olin siis ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa Nuutin selässä, ja se vain oli hienoa. Tuntui kuin olisin ollut pitkään poissa ja palannut viimein kotiin... ♥

En muista mitä kaikkea olen tänne blogiin kertonut (sori en jaksa edes selata postauksia taaksepäin), mutta juu tämä lepolomahan kesti nyt hieman pidempään mitä välttämättä olisi tarve ollut. Vasemman etusen turvotuksen lisäksi kuvioihin kun astui vielä toisenkin jalan turvotus (haavan takia), sekä nyt loppuun kengittäjän venaaminen odotettua kauemmin. Kaiken sotkun välissä Nuutti siis on ravannut puhtaasti, eikä liikkumisessa ollut enää mitään kunhan turvotus laski. Liian pitkässä kengässä ei olla ikinä Nuutin kanssa muuta kuin kävelty, sillä silloin se ei koskaan liiku hyvin, ja nyt vain jouduttiin kengittäjän kiireiden takia vähän odottelemaan.

Mutta se ei haittaa ollenkaan, pääasia että kaikki on nyt toivon mukaan kunnossa. Suunnittelin muuten pyytäväni Nuutille johonkin väliin myös hieronnan, eli hyviä heppahierojia (Uusimaa) saa mielellään suositella ! :)

Tänään anyways käytiin siis rennosti käpsimässä lumisella yläkentällä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meinasin lähteä maastoon, mutta pläänit menivätkin taas kerran vähän mönkään kun pääsin selkään vasta kolmen jälkeen ja alkoi jo hämärtää. Päädyttiin siis turvallisesti aitojen sisäpuolelle, mikä oli varmasti ihan fiksu päätös. Sofia ja eräs toinen tallityöntekijä sanoivatkin että poikasella on ollut virtaa aikalailla... :) Ratsasteluiden ajan se oli kyllä tosi kiltisti, ei kertaakaan pomppinut vaan käveli rennosti maailman menoa entiseen tapaansa ihmetellen. Kerran se pienen shettiksen ravailusta vähän jännittyi, mutta siinä kaikki.

Essi oli tänään meidän pimeää touhuilua kuvailemassa, joten saan jotain kuviakin varmaan huomisen puolella. Kopsasin kuitenkin Essin blogista tänne yhden kuvasen heheh sorii ! ;)

Nuutti, albiinomikkihiiri, Ermi sekä Sofia :)

Kentällä jonkun aikaa hengattuamme lähdettiin sitten porukalla kohti tallia (kentällä oli siis meidän kanssa Sofia Ermi ponin kanssa, ja maastosta tulivat juuri samoihin aikoihin nuo yllä mainitsemani tallityöntekijä heppansa kanssa, sekä pieni shettis taluttajansa kanssa) ja Nuutilla meinasi ruveta keittämään kun se jäi porukan hännille. Tunsin kuinka se rupesi kasaamaan itseään ja olin varma että kohta lähtee, mutta olinkin sitten aika fiksu ja kiersin yksäritalliin toista kautta kuin muut. Näin Nuudelilla ei ollut sellaista fiilistä, että sen on pakko saada edellä menevät kiinni ja päästävä niistä vielä ohi ! Hölmö. Ihan asiallisesti siis päästiin talliin ja poju oli niiiiiin tyytyväisen oloinen :) Ennen ratsasteluitakin se oikein kahmaisi kuolaimet suuhunsa ihan "jee jee mä pääsen hommiin !", ihana otus ♥

Kotiin tullessani mulla oli ihan hirvittävä nälkä, joten ah pitsa uuniin ! Oli pakko ottaa siitä kuva, kun joku pepperonimestari on tainnut kyllästyä hommaansa tai jotain........

Tätä meinaa se kristillinen tasajako.
Tässä mun asettelemat pepperonit !! Aika tyylikäs, mun sietäis kyllä saada toi duuni vai mitä.

Joopsidoo, tulipas tekstiä. Viime päivinä onkin ollut vähän lyhkäisiä postauksia niin ehkä tämä romaani ei niin haittaa... :) Sitten vielä joulukalenterin kahdestoista luukku auki... !

34 kommenttia:

 1. Mua ainakin kiinnostaa valokuvauksen osalta, että miten muokkaat kuvia / mihin asioihin kiinnität siinä huomiota? Onko jotain juttuja mitä teet aina kuville ennen julkaisua, vai teetkö tilanteen mukaan?

  Ps. Kiva että pääsit Nuutin selkään jo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksistä ! :)

   Ja joo niinpä, oon ihan happy happy ♥

   Poista
 2. Heidihän kouluttautuu hevoshierojaksi, kysele häneltä? :) http://heidinnelivedot.blogspot.fi/

  Hahaha, nauroin albiinomikkihiirelle!! :D Ja tolle pizzalle. Niin tyypillistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UUU kiitti linkistä ! :)

   Haha joo älä... joku pitsamies siel iha "minä viha tämä duni satana täsä teile peperoni !"

   Poista
 3. Mitä objektiivia käytät yleensä kun kuvaat ratsastusta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tilanteesta, voisin kertoa vähän kuvauskalustostanikin siinä tulevassa postauksessa ! :)

   Poista
 4. Ihanaa että olet päässyt ratsastamaan!

  Mä niin allekirjoitan ton sun kotiin paluu-fiiliksen, se on mahtava! :D

  VastaaPoista
 5. semmosen haluaisin tietää että miten sä muokkaat noita kuvia kun niistä tulee niin tarkan näköisiä ja niihin tulee semmonen ihana tunnelma :)

  VastaaPoista
 6. miten kivaa kun oot päässyt taas nuutin selkään! toivottavasti kaikki on nyt ok! :) nauroin tolle pepperonimestari kohdalle kun luin sen aamulla juuri heränneenä, oli hyvä aamuherätys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan ! :)

   Hahah no hyvä ! XD oli kyllä kieltämättä meilläki vähä hauskaa tääl :D

   Poista
 7. Littorinit on kyl hyviä, nehän käy Wiknerillä noin kerran kuukaudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei kiitti ! En muistanu ollenkaa :D mut ne ei taida puhuu suomee?

   Poista
 8. Millä asetuksilla kuvaat maneesissa (ISO, aukko, shutteri)

  VastaaPoista
 9. Upeita kuvia taas sulla!
  Mullakin kiinnostais kuvauskalusto, millä asetuksilla kuvaat erilaisissa tilanteissa ja mihin kiinnität huomiota, kun muokkailet kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :)

   Okei kiitti kysymyksistä, yritän vastailla noihin mahollisimman hyvin :)

   Poista
 10. Jeii! Valokuvauksesta kertova postaus kiinnostaa kyllä hirveästi!

  Mikä kamera sulla on? :)Oon miettiny tätä jo kauan eikä oo vaan ikinä tullut kysytyksi xdd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos kiinnostaa ! :)

   Kamera on Canon eos 60d, muusta kuvauskalustosta kerron tuossa tulevassa postauksessa tarkemmin :)

   Poista
 11. Olisi kiva tietää jostain ilmaisen kuvanmuokkaus ohjelman käytöstä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, pitää yrittää jostakin kertoa, mutta en takaa mitään kun olen varmaan ainakin viimeisen vuoden käyttänyt vain tuota Photoshoppia... :)

   Poista
 12. Moi! Tosi kiva blogi sulla, vasta eilen löysin ja seurailen kyllä mielellään!:) Tosi hienoja kuvia, mulla on itselläkin järkkäri jota en kyllä osaa käyttää kunnolla:D Eli jos voisit siihen kamerapostaukseen kertoa, miten valitset kaikki asetukset, kun otat kuvaa liikkuvista otuksista (kuten hevosista.) :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos tykkäät !! :)

   Okei, yritän kertoa mahdollisimman hyvin, kiitti ! :)

   Poista
 13. Olisi myös kiva jos viitsisit tehdä jonkun esimerkin, missä vaihe vaiheelta kerrot miten muokkaat jonkun kuvan photarilla:)

  VastaaPoista
 14. Miten saat kuviin semmosen tummennetun pyöreen reunan? Joihinki siis xP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen voisin yrittää kertoa tässä, kun en sitä normaalisti kuvissa käytä :D tännekään en ole sitä enää jaksanut laittaa kun aina lagasi... eli siis Photarilla sen saa ainakin niin, että rajaa koko kuvan, kopioi, liittää sen kuvan uutena layerina siihen vanhan päälle ja valitsee sitten ylhäältä valikosta Layer » Layer Style » Inner Shadow... ja siitä saa valittua mm. sen varjostuksen koon ja läpinäkyvyyden :) En tiedä mitä kuvanmuokkausohjelmaa käytät mutta noin ainakin tosiaan Photarin kanssa !

   Sit mm. tolla ilmaisella Picasa 3:lla saa kyllä kai kanssa kun valitsee "Vinjetti", ja siinäkin saa varjostusta sit muokattua, mut oon ite tehny Photoshopin kaa ku sillä muokkaan muutenki ;D

   Poista
 15. oon aina ollu suuri fani sun tekemillesi bannereille, joten jos viitsit antaa jotain vinkkejä ni olisin 1000000% ilonen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, bannereihin voisin antaa neuvoa melkeimpä jossain erillisessä postauksessa... :) Oisko sulla jotain mitä haluisit tietää miten tehdään vai koitanko vaan jonkinlaista "yleisopastusta" saada aikaiseksi? :D

   Poista
  2. Esim. miten saat sen tuon muotoseksi,ja että se sovittuu tuohon keskelle:D

   Poista
  3. voi vitsi no se on vaan parempi ni tulee enemmän neuvoja (?) (:
   ja itseasiassa ei mitään erityistä tuu ainakaan nyt mieleen :D et jos haluat niin se yleisopastus kuulostaa kivalta, ainakin mun mielestä ! (;

   Poista
  4. Oukkidoukki, yritän parhaani mukaan jonkinlaista väsätä ! :)

   Poista
 16. Juu, kuvanmuokkaus-trixejä ois kiva kattella, ja jos voit laittaa sillai et kuva heti kamerasta ja sit kun se on muokattu niin näkee vähän eroo (: Ja kuvauskalustoakin saa näyttää! (:

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !