tiistai 4. joulukuuta 2012

Later's better than never

Oi voi nyt kävi niin hölmösti että pääsin postailemaan vasta näin myöhään (puolilta öin) ! Päivällä ei ollut aikaa, sitten lähdin tallille ja eiköhän telkkarista tullut illalla huippis sekä vielä ihana AVATAR leffa, niin jumiuduin olkkarin sohvalle suklaalevyni kanssa... Mutta nyt olen täällä ja yritän saada postauksen sekä joulukalenteriluukun kirjoitetuksi ! Tulevina päivinä koetan saada luukut auki ihmisten aikoihin...

Tänään ei tapahtunut mitään kummoisempaa, mun teki päivällä ihan kamalasti mieli lähteä pulkkamäkeen mutta enhän mä nyt yksin kehdannut....... Oishan se voinut olla vähän huvittavaa kun meikä 20 v. (en vieläkään ole tottunut tuohon että luku alkaa kakkosella, ouu) painaa stiigalla hirmu kyytiä siellä päikkäriläisten seassa. Leikki-ikä on koko ikä !

Huomenna olisi tarkoitus suunnata tallille päivällä valoisan aikaan, niin saadaan ehkä jotain kivoja kuvia taas tännekin ! :) Olen myös saanut muutamia kivoja ideoita joulukalenteriin, ja taidankin nyt jättää turhat löpinät tähän niin pääsette kuvan kautta siirtymään kalenterin puolelle !

22 kommenttia:

 1. juuuuuu olen samaa mieltä ahahhaha oli varmaa vaikee arvaa ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha aattelin kyl et oot eka joka tulee huutaa "IHA VÄÄRÄSSÄ OOT KAURAA PITÄÄ ANTAA 50 LITRAA PÄIVÄS JA HEINÄÄ YKS SIIVU !" =)

   Poista
  2. no siis joo oikeestaan heinää ei tarttis yhtää antaa, kaikkia väkkäreitä ja ihme mössöja sun muita myslejä vaan ! kyllä meikä tallintyöntekijänä tietää !

   höhö ;) :D

   Poista
  3. Nii aivan joo yks siivuki on aika turhaa et mieluummi ei anna olleskaa ja säästää sit aikaa ni pääsee aikasemmi kotii vähä kattoo sinkkuelämää tms. ! ;) ;) Kyl tallitonttu tietää tottahan toki !!

   Poista
 2. Tuossa blogin esittelyssä lukee muuten vielä, että esittelyt sinusta ja Nuutista löytyvät bannerin alta :D Joulukalenteri on todella kiva, ja mukavaa, että jaksat nähdä paljon vaivaa blogisi eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niinpä onkin, kiitos huomautuksesta, pitää korjata ! :D Kiitos kovasti, kiva jos tykkäät :)

   Poista
 3. Tosi kiva, ku jaksat näin paljon panostaan blogiin! :) Itselläni on viel motivaatio hieman hukassa, mut ehkä se sielt löytyy.

  Olis kysymys tuohon ruokintaan, että pitäisikö sun mielest elektrolyyttei syöttää hevoselle, joka hikoaa maastolenkeillä yleensä aika paljon? Mun hevosilla siis kunnon talvikarvat ja kun niiden kans käy lenkillä, nii etenki tammani hikoaa usein paljon, niin auttaako ne elektrolyytit lihaksia toimimaan oikein? (olipa hankalast kysytty) Toivottavast vastaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa jos tykkäät ! :) Voih... mutta kyllä se varmaan sieltä takaisin tulee kun vähän pitää taukoa tms. :)

   Mun mielestä se ois ihan hyvä syöttää just varsinki jos hevonen hikoaa, vaikka yleensähän niitä suositellaan lähinnä kohderyhmille valmennettavat ja kilpailevat hevoset. Ne on kuitenkin hyväksi ihan kaikille, käytöstä riippumatta :) Nuutille annan ympäri vuoden päivässä aina vähintään pienen annoksen, vaikka olisi ihan vapaapäivä, näin ei ainakaan kovin suuria puutostiloja pääsisi syntymään ja hevonen jaksaa huomattavasti paremmin ! :)

   Poista
 4. Eikö nuutilla voi vieläkään ratsastaa? Mikä sillä edes on jalassa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan sen näkee :) tässä kun on ollut vähän kaikenlaista mistä en sen enempää ole blogin puolella avautunut... mm. kengitystä ollaan ootettu jne.

   Poista
 5. noista elektrolyyteistä, kai niitä voi antaa ihan harrastehevosellekin, kun tuossa puhuttiin vain kilpailevista ja valmennettavista hevosista? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi antaa ihan kaikenlaisessa käytössä oleville ! :) Nuo ovat vain mainittu erityisenä kohderyhmänä, koska hikoilu on yleensä niiden kohdalla runsasta ja lihasten halutaan olevan parhaassa mahdollisessa suorituskunnossa :)

   Poista
  2. okei! :) meillä heppa saa kauraa ja Criollon Toppia kolme kertaa päivässä, ja sitten oon lisänny sekaan vähän rypsiöljyä, kuureittain valkosipulia ja sitte tietysti näitä herkkuja, porkkanaa ja kuivattuu leipääkin :) ja nyt sitten aattelin noita elektrolyyttejä ! Ja meinas unohtuu, heinää tietenkin reilusti :) ja meidän pikku poni sai aikoinaan tota Greenlinea, on kyllä tosi hyvä lisä heinän kanssa :)

   Poista
  3. Aa okei ! Ootteko tyytyväisiä tuohon rehuun? :) Etsin netistä tietoa tuosta ja vaikuttaa ainakin hyvältä ! Elektrolyytit on kyllä hyvät ja oon selkeästi huomannut niiden vaikutuksen hevoseen; kesäkuumilla rankempienkin valmennusten jälkeen heppa liikkuu seuraavina päivinä mielellään ja ilman alkujäykkyyttä. Tietenkään en ole ihan 100% varmaa että johtuu vain noista elektrolyyteistä, mutta uskoisin vakaasti että kyllä niille ainakin osa kiitoksesta kuuluu ! :)

   Jep samaa meiltä ! Greenlinella pysyy tosiaan meilläkin talvikaudella hyvä pyöreys yllä :)

   Poista
  4. Joo ollaan oltu tyytyväisiä! Sitä tarvii antaa vaan pieniä määriä päivässä, nii sitte väkirehumäärä ei nouse liian suureksi :)ja sisältää kaikki kivennäiset, hivenaineet ym. oikeassa suhteessa ja on myös edullista joten ollaan todettu hyväksi :) ja noita elektrolyyttejä voisi vaikka kokeilla :) !

   Poista
 6. Oon sun kanssa kyllä täysin samoilla linjoilla ton heinän suhteen, että sitä pitää antaa reilusti ja väkirehut aina jälkeenpäin!

  VastaaPoista
 7. Olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä heinän tärkeydestä! Muutenkin Nuutin ruokinta kuulostaa hyvältä, ja vaikka rehuja teillä tuntuu olevan käytössä tosi monenlaisia, perustelit niiden käytön ja väkirehumäärät pysyvät kuitenkin tosi kohtuullisina (jotkut kun tuntuvat ruokkivan otuksiaan erikoisrehuilla lähinnä hifistelymielessä tai rehujen vaikutuksia tuntematta, tyyliin "ruokin hevostani sillä ja sillä rehulla koska niin muutkin tekevät"...). Itse kannatan mahdollisimman yksinkertaista ruokintaa, mutta jos useiden purkkien ja purnukoiden käytölle on hyvä syy, niin sitten totta kai ymmärrän sen :)

  KIITOS ihanasta blogista ja hienoista kuvista (voi kun jonain päivänä olisi aikaa opetella kuvaamaan edes puoliksi yhtä hienoja kuvia)! :D Nuutti vaikuttaa aivan mahtavalta hevoselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja kiva kuulla että olet samoilla linjoilla !

   Oon samaa mieltä, että mitään "turhaa" ei tarvita ja pyrin pitämään "ylimääräisyydet" ainoastaan niissä tuotteista, joista koen oikeasti olevan hyötyä, joille on tarvetta ja tiedän miksi niitä käytän. Nuutin ruokinta ollaan aika tarkasti mietitty ja mietitään kaiken aikaa, mm. E-seleeniä on otettu käyttöön tässä hiljalleen Nuutin vanhemmalla iällä, jotta lihakset pysyisivät hyvässä kunnossa eikä vaurioita tulisi niin helposti vaikka tokihan kaikki on loppuviimein kiinni myös siitä ruokinnan ja liikutuksen summasta :)

   Välillä tuntuu tosiaan olevan "muotia" käyttää mahdollisimman paljon erikoisuuksia. Kerran kysyinkin eräältä kaveriltani, että "mihin tuo aine vaikuttaa?" ja vastaus oli että "ei mitään hajua"... :D Siinä vaiheessa voisi ehkä miettiä onkohan se ihan välttämätön käyttää...?

   Kiitos vielä ihan hirmusti ihanasta kommentista ! :) Nuutti on kyllä mahtava tapaus ♥

   Poista
 8. Hei tuli tällainen mieleen, jos Nuutti syö tuon verran lesettä niin kalkki olisi ehdottoman tärkeä lisä, koska leseessä on niin paljon fosforia joka väärässä suhteessa estää kalkin imeytymisen ja hyväksikäytön luustossa. Esimerkiksi täältä voi lukea enemmän. Toki jos sulla on heinä-analyysi tai olette muuten sovittanut muun ruokinnan tätä ajatellen, niin ei sitten mitään :-) Itselleni aina vain pistää silmään leseen syöttö ilman kalkki-/mineraalilisää.

  "Tasapainon säilymiseksi alkaa kalsiumia liueta luustosta verenkiertoon, minkä seurauksena luut pehmenevät ja tulevat alttiimmiksi erilaisille luustosairauksille. Yleinen syy tähän on suuri väkirehumäärä ilman kivennäistäydennystä. Väkirehut sisältävät suhteellisen paljon fosforia kalsiumiin nähden. Esim. kaurassa on fosforia n. neljä kertaa enemmän kuin kalkkia ja vehnäleseessä jopa yli kymmenen kertaa enemmän. Heinässä suhde on yleensä oikein, eli kalsiumia on fosforia enemmän."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, tuota en olekaan tullut ajatelleeksi ! Ja kiitos linkistä, meenkin lukemaan. Pitänee varmaankin tuotakin sitten ostaa :)

   Poista
 9. Mäki oon ton Greenlinen kokenu hyväks. Alettiin antaa Poopellekki ku se on niin nirso syömää heinää näin talvella (dippivesikippo poissa jäätymisen vuoksi). Ei ala heppa sitte menettää painoaan... :)

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !