sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Greetings from Siberia

Hyi mikä tuuli tuolla ulkona on ! Naama jäätyi ihan täysin jo sillä muutaman kymmenen metrin matkalla tallista maneesiin... Oli muutenkin kiva kun maneesissa vähän naksui ja kolisi (vaikka meillä siis on kyllä suhteellisen hiljainen maneesi), ja se ovikaan ei halunnut pysyä kiinni........ Nuutti oli ottamassa lähtöjä useempaankin otteeseen. Ainoastaan kerran se pääsi "kunnolla" hillumaan, ja sisko sai osan siitä videolle :D Harmi ettei tullut koko pätkää ja niitä alkukiihdytyksiä mukaan, mutta tässä se pieni klippi !


... äänet ovat muuten sitten taas ihan sikinsokin. Leikkasin tuon pätkän siitä pidemmästä videosta ja nuo videolla kuuluvat äänet kuuluisivat oikeasti tulla vasta sitten kun olen päässyt kävelemään siihen siskon luokse :D mutta joo ehkä se ei maailmaa kaada.

Tidididididididi Nutman !

Maneesista päästiin sopivasti lähtemään siinä vaiheessa kun sinne pöllähti joukko hevosia ja poneja katrilliharjoituksia tekemään. Hehe, Nuutti olisi saattanut varastaa shown kun olisivat kunnolla vauhtiin päässeet ! Huomenna meidän tallilla siis on joulujuhla, estemestaruuksien jälkeen heti. Pitää yrittää päästä paikan päälle katsomaan että mikä on meininki... ! :)

Ja uutta luukkua taas joulukalenterissakin auki, äkkiä katsomaan hihi !

26 kommenttia:

 1. Ihan hurjan hienoissa paikoissa pääsette kyllä puuhaamaan! Omat kokemukset isoista talleista/ratsastuskouluista on lähinnä huonoja eikä siedettävän välimatkan päässä ole oikeastaan yhtään tallia, mihin uskaltaisi hevosen ympärivuotiselle tallipaikalle viedä :/ Tottakai heppa on omassa pihassa ihan älyttömän kiva juttu, mut toisaalta kaipais edes pientä yhteisöllisyyttä ja porukalla puuhailua. Puhumattakaan yhteisistä tapahtumista! Ootte onnekkaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ! Voi harmi ;( mäki oon kyllä muutamalla muulla suuremmalla tallilla käyny vuokraamassa ja on ollu pakko todeta etten oo hirveesti yhteishengestä tai muustakaan tykänny... Ymmärrän hyvin, että välillä varmaan on yksinäinen fiilis jos siinä omalla tallilla ei kauheesti just muita käy... ;s mutta on siinäkin varmasti omat puolensa ! :)

   Poista
 2. Kiva toi talliesittely.

  Itse pidän vähän pienemmistä, n.20hepan talleista, joissa saa vähän enemmän vapauksia maneesien yms. käytössä.

  Minun omat ponini Hensu ja Taavi asustelevat kuitenkin ihan kotonani kahden hepan pikkutallilla, jonka itse rakensimme muutama vuosi sitten. Siellä ei ole lämmitystä (talvisin kylmimmillään -15astetta, mutta eivät paksukarvaiset ponit loimia tarvitse), pelkät eristykset, vesi kannetaan talvella ja sulatellaan kuumalla vedellä (ainakin vielä) mutta toisaalta tuollaiset touhut ovat todella mukavia. Meillä ei ole kunnon kenttää/maneesia, vaan melko suurikokoisessa tarhassa voi ratsastaa. Hyppään melkein aina ihan pihalla, ja maastotkin ovat suureksi osaksi ainakin osittain ihan tietä. Mutta en ikinä vaihtaisi tätä tallia pihalla mihinkään toiseen talliin, ja vain siksi että ponsut ovat aina lähelläni. Silloin vaan saa olla ihan vapaasti, eikä kukaan ole sanelemassa sääntöjä miten toimia. Voin hyppiä niiden selkään hoitaessa (melkein aina, jos totta puhutaan :D), tai opettaa ne hyppimään pystyyn käskystä (Taavin olen opettanutkin), eikä kukaan tule valittamaan tekemisistäni.

  Eli näin meillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos tykkäsit :)

   Oi kivaa, kuulostaa kyllä ihanalta kun saa tosiaan niin oman mielensä mukaan toimia :) Välillä mäki mietin että ois kyllä niin ihanaa kun ois oma talli ! Mutta kaikessa on puolensa :)

   Poista
 3. Nuutti asustaa aivan ihanalla tallilla! Olispa siellä missä ite käyn noin hyvät maastot ja muut mukavuudet :)
  Itse tykkään ehkä vähän pienemmistä talleista mutta isoissakin on hyvät puolensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep mäkin kyllä tykkään kovin ! Pienemmät tallitki on varmaan just omalla tavallaan mukavia kun on ehkä tiiviimpi yhteishenki ja "kaikki tuntee kaikki" :) tuolla kun en varmaan tunne puoliakaan tallilla käyvistä... yksityiset toki suuremmaksi osaksi mutta tuntilaisita aika harvoja :D

   Poista
 4. Oli kiva postaus, itse asun aika lähellä Wikneriä ja olen joskus oman ponin tuomista sinne miettinyt. :) Kuitenkin olen tykästynyt yksityistalleihin, joissa ei ole ratsastuskoulua, joten maneesi lähes aina käytössä! Iso talli on aina mun mielestä kivempi, mutta toisaalta tälläinen pikkutalli (n 14 heppaa) on ihanan rauhallinen. Teillä on kyllä superplussana noi maasto ja peltomahikset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos tykkäsit ! :) Aijaa ! :D Ymmärrän kyllä hyvin että vapaa maneesi sekä juuri tietynlainen rauha miellyttävät ! :D Ärsyttää just välillä kun pitää talvisin miettiä kaikki ympäri että millon ehtii ratsastamaan vai ehtiikö ollenkaan muuta kuin maastoilemaan... Mutta juu kyllä mä Wikneristä hirveesti tykkään ja maastoistakin oon kuluneen vuoden aikana oppinu nauttimaan ihan uudella tavalla :)

   Poista
 5. vau, teidän tallilla näyttäis olevan tosi hienot tilat!

  VastaaPoista
 6. "mää sain ton videolle" :D

  VastaaPoista
 7. Asustaako Nuutti Wiknerillä?

  VastaaPoista
 8. onko tuo sun kuvasisvus käytössä, et oko sinne tulossa millon uusia kuvia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on käytössä ja uusia kuvia tulee kunhan ehtisin joskus kaikki muokkailemaan... ! Mun kone on muutenki ollu nyt niin sumpussa että en tiedä kestääkö hermo kuvia laitella, ennen ku tietsikkahuoltaja on käyny tän tsekkaamassa... :D

   Poista
 9. Ihanalta vaikuttaa teidän talli, tosin mulla varmaan lähtis järki kun en pääsisi ratsastamaan silloin kun haluan.. Joskus olen myös pitänyt hevostani ratsastuskoulun yhteydessä, joten tuttua on. :) Muuten tuo Nuutin kotin vaikuttaa upealta, ihana henkilökunta.

  Meidän tallilla on tällä hetkellä kuusi hevosta, joten ei ole maneesissa ruuhkaa. :D Tosin välillä kaipaa juttuseuraa.. Jotenkin tallilla käyntiin kuuluu toisten kanssa höpöttely. Aika usein onneksi osutaan samaan aikaan kolmen muun ratsastajan kanssa. :) Työntekijäkin on ihana ja tarkka, olen kyllä tosi tyytyväinen että löysin kyseisen tallin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tommonen tunne mullaki välillä on !! Varsinki ku tunnit vaan lisääntyy ja lisääntyy, tulee ihan semmonen RRAAAAH epätoivo kun ei meinaa saada joidenki päivien aikatauluja sopimaan, ei sitte millään...... :D

   Oi vitsi kyllä tuolla puolikkaalla maneesilla hirveessä ruuhkassa ratsastellessa kaipais tommosta rauhaa :'---D ! Kuulostaa kyllä tosiaan aika löydöltä !

   Poista
 10. Paha Nuutti!! :D

  Ja vitsi näyttää kivalta teidän talli! :) Monta kertaa Wiknerin ohi ajanut ja halunnut käydä kurkkaamassa mutta en oo uskaltanut. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä kunnon tuhmeliini =) ! Paitsi ehkä annan anteeks ku se on ehkä oppinu säntää suoraa eteepäi eikä sillee et se loikkaa sivulle......... :D

   Voi rohkeesti vaan !! :D Siellä käy muutenki niin paljon porukkaa että kukaan ei kato sillee "lol mitä toi tääl tekee ?!" :D Mut sun pitää kuitenki tulla joku pv sit morjenstaa Nuuttii ni sit näät tota tallia ! ;)

   Poista
 11. Meinasin joskus kysyä, että asuuko Nuutti Wiknerillä, mutta noiden kuvien perusteella olin jo varma asiasta :) Mentiin Zeran kanssa joskus sen kallion yli ja aika huikeat maisemat! Vähän suorastaan hirvitti, mutta Zera luottoratsu meni kiltisti :) Sun pitää ottaa sieltä joskus kuvia!
  Kaisalla on jo ihan yli luksus talli kun 6 hevosta ja maneesi! :D Tuollaiset paikat on harvassa! Meilläkin on rats.koulu, joten illalla on ruuhkaa, mutta olen yrittänyt liikuttaa Lottea mahd. paljon myös ulkona niin tulee vaihtelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ootte siellä pyöriny, hauskaa !! :D Menittekö autotien yli vai siitä sillalta? Mä muistan ku mäki sillon kerran ratsastin Zeran Wiknerille kisoihin sieltä maastojen kautta ;D ! Ihana Zera ♥

   No joo ruuhka-ajat on just sillo illalla pahimmat... :D ! Onneks mäki pääsen aika usein ennen tunteja ratsastaa ja just ulkona on mukava mennä jos sää ollenkaan sallii :)

   Poista
 12. Mikäs tuon sun tallin vuokra on per. kk? Ilmeisesti täyshoito? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on täysihoito :) vuokra nousee tammikuussa 820€ /kk.

   Poista
 13. Aivan ihania noi mettätiet tuolla! Silloi, ku olin Kirkkonummel töissä, niin sillä tallilla ei pahemmin maastoja ollu, yks lenkki, mistä pääs kiertään maantien kautta takas tallille ja siin tiellä pysty menemää,minkä varrel se talli oli. Ite tykkään pikkutalleista, jossa ois kenttä,vähä isompi pelto rallitteluu ja hyvät maastot. Mun hevoset on kotitallissa, meil on mahtavat maastot, mut ei kenttää, oon silti tyytyväinen, kun saa kotona puuhailla :)

  VastaaPoista
 14. hihi tunnistin itteni tekstistä :D

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !