perjantai 30. maaliskuuta 2012

Happy feeling again !

Moikkelismoi kaikki ! Mitä kuuluu? :) Tiedättekö mitä... kevät on nyt ihan oikeasti tullut (joten sinä luvattu lumimyräkkä pysykin poissa...), sillä alakenttä on eilen avattu käyttöön ! Ihanaa ♥ Tietenkin siihen oli tänään ihan pakko mennä puksuttelemaan ! Jee ! :) Laiskuuttani en jaksanut laittaa satulaa, joten menin ilman. Nuuttinen oli kyllä todella kiltisti ! Odotin eilisen vaparin jälkeen vähintään muutamia loikkia, mutta heppanen oli aika chillisti :) Kyllä se pariin otteeseen olisi varmasti pienet lähdöt ottanut, ellen olisi ollut askelta edellä ja keksinyt sille samantien lisää tekemistä niin, ettei otukselle jäänyt aikaa miettiä epäolennaisuuksia. Loppuun heppasta talutellessani se kieppasi itsensä minun ympäri kun näki IHMISEN ! Siis kuvitelkaa, ihan järkyttävää. Juu no kai siihen toi osansa hieman myös se toisen hevosen intoilu... :)

Käytössä jälleen, whipii me like ! :) Jatkossa siis varmasti luvassa erilaisempaa kuvamatskua kuin tähän mennessä, siskokin lupautui mukaan kuvailemaan aina vain kun ei ole kamalan kylmä ;)

Pääosin Nuutti oli kuitenkin kiltti poika, joskin se taas etenkin käynnissä vänkäsi aikalailla vasten kättä. Minulla oli käytössäni tänäänkin kanget (sillä olin laiska enkä jaksanut vaihtaa kuolaimia nivelsuitsiin...), mutta kankiohja oli todella löysällä koko ajan. Välillä kyllä tuntuu, että Nuutti on paljon helpompi nivelillä... ainakin alkuun. Kangilla saa tehdä todella paljon hommia, että saa hevosta hieman matalempaan muotoon... se kun välillä yrittää laittaa itsensä liian pakettiin. Mutta sitten taas esimerkiksi juuri siirtymät ovat kankien kanssa helpommat, kun Nuutti ei pääse vetämään itseään pitkäksi ja näin... Omat plussat sekä miinukset kussakin. Pääasia mielestäni kuitenkin on se, että on hyvä perusta nivelillä, sillä oikotietä onneen ei ole. Laukassa heppa ei tänään olisi halunnut mennä tarpeeksi eteen tai sitten kun se meni, niin painoi kädelle kuin synti. Loppuun sain onneksi yhden kivan laukkapätkän oikeaan, siihen oli ihan hyvä lopettaa.

Oli muuten kiva kun pääsin tänään kuvailemaan muutamia ratsukoita ulkokentällä ! :) Jeii, vitsi mikä kuvausinnostus sitä onkaan taas iskenyt ja varmaan iskee vielä kovemmin sitten kun uusi obba saapuu ! Vähänkö tuossa kamerassa muuten näyttävät kuvat värikkäämmiltä kuin koneella... ?! ;o Hieman hämäävää, kuvatessa katsoin että jee kivat värit, mutta koneella olikin ihan harmaita? Hmm... Muutamia ihan kivoja otoksia tuli kuitenkin, mikäli kiinnostaa niitä nähdä niin klikkaile itsesi suoraan oikeaan kansioon tästä linkistä. Kuvat tulevat sinne sitä mukaa kun ehdin muokkailemaan :)

Whii, nyt lähden nopeasti "töissä" (ehkä maailman helpoin duuni, jos sitä edes sellaiseksi voi sanoa... mutta palkka tulee kuitenkin !) sekä kaupassa ostamassa naposteltavaa ;) Leffailta siis tiedossa nam nam, illan elokuvana nelosen Deception (suom. Petollinen Suhde) !

10 kommenttia:

 1. Vau, miten teidän kenttä on jo noin hyvä?! Meillä päin on vielä lumet kentällä ja on muutenkin ihan karseessa kunnossa.. *kateellinen* :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis en tiiä, siitä ajettiin se hanki pois (siis kaikki lumi mitä siihen talven aikana oli satanu, koska toi kenttä ei oo käytössä talvisin lainkaan) ja sen jälkeen se on kai vaan sulanu tosi hyvin ?! :D Tai en tiiä onks sille tehty jotai muutaki tai vaikuttaako toi kenttä ite kans jotenki(ku siellä on alla kaikkee ihmeellistä, en oo oikein perillä !)? :D Tosi selkee vastaus, mutta siis toi on ihan tosi hyvä ratsastaa jo ! Ihanaa kyllä ku pääsee nyt maneesin ohella menee kunnolla myös ulkona... :)

   Poista
 2. kateellisia täälläkin :( oli jo kenttä hyvää vauhtia sulamassa, mutta sitten sato ainankin 5cm uutta lunta ja nyt on viikoksi luvattu pakkasta, että turha ilmeisesti toivoa vielä kuukauden sisään siinä ratsastavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih tosi kurjaa ;s Toiki otetaan varmaan (?) pois käytöstä mikäli lunta tulee yhtään... joten täytyy toivoo ettei tuu. Ja pakkasetki sais pysyä poissa niin pohja säilyis tollasena tiiviinä muttei menis ihan kovaks. Toivottavasti teki pääsisitte pian ratsastelemaan kunnolla ! D:

   Poista
 3. voi vitsit, oisipas meidänkin kenttä noin kivassa kunnossa! Mrr, kateus kyllä iski! ;---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :'----D Noo kyllä se varmasti pian sekin ! :)

   Poista
 4. On kyllä ollut ihana päästä ulos ratsastamaan! :D Meillä suli kenttä toooosi nopeasti, tyyliin parissa päivässä tossa reilu viikko sitten. Lumet työnnettiin traktorilla reunoille ja siinä onkin sitten sellanen 30x60 kokoinen alue hyväpohjainen ja 80% alasta kuiva! Ai että :) Mahtuu taas isolla pv:lläkin treenaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, vitsi oli kiva fiilis päästä ulkona menee iha kunnol ! :)

   Poista
 5. ekana tahon sanoa että aivan loistava tää sun blogi! (: kirjotat hyvin, että jaksaa pitemmätkin postaukset aina lukea ja kuvat on tosi hienoja aina! (: ulkoasukin tosi simppeli mutta nätti :) ihan uteliaisuudesta kysyn että kun ratsastat Nuutilla, niin kauan ratsastat sillä, kokonaisen tunnin vaii? :--) hyvää kevättä sulle ja Nuutille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmusesti !! :)

   Riippuu tosi paljon päivästä. Yleensä jos itekseni liikutan, niin pyrin menemään ainaki tunnin mutta siis kävelen siitä suuren osan. Ja jos vaan on aikaa niin kävelen niin kauan kun jaksan :) Varsinaista ravi- ja laukkatyöskentelyä teen yleensä aika vähän, ku oon niin tarkka sen suhteen että heppa ei pääse väsymään. Jos on tunti niin sitte teen enemmän. Eli sitte oon hepan kanssa liikkeessä varmaan hmm... reilu pari tuntia? Pitkät alkukäynnit (ainakin 15min), aika lyhyt alkuverkka lähinnä laukassa + vähän ehkä kevyttä ravia, sitte ite tunti joka kestää sen 1h ja siihen päälle vielä pitkät loppukävelyt (30-60min).

   Mutta siis kuten sanoin ni riippuu :) Välillä venyy liikutus pidemmäks ja maastopäivinä saattaa olla että käyn maastossa pyörimässä reilu puol tuntii jne. Mutta käyntijaksot on tärkeitä aina, niin alku- ja loppukäynnit ku ne välikäynnitki :)

   Kiitos ja samoin sulle ! :)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !