keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Hmmm, not bad

Me love Spring ! ♥ On niin ihana aamulla herätä auringonpaisteeseen ja huomata, että lumet ovat taas sulaneet hieman enemmän :) Mitä nuo sääennusteet vain lupailevat jotain lumimyräkkää vielä? Toivon mukaan ovat (tavalliseen tapaansa) väärässä, talvi saisi nimittäin ihan oikeasti olla ohi jo... mrr.

Keväisestä fiiliksestä huolimatta minua kyllä otti taas pannuun kun saavuin tallille siinä ennen kahta ja huomasin Nuutin olevan ulkona iltatarhassa... kolmas kerta tässä aika lyhyen ajan sisällä kun on vaihdettu ulos aamupäivän sijasta iltapäivään. Olen tästä tänne aiemminkin jo kirjoittanut, niin en jaksa uutta tilitystä ruveta tekemään, mutta sanon vain että tuo systeemi ei oikein toimi. Kyllä se hieman ketuttaa mennä hakemaan sisään heppanen, joka on aamupäivän seissyt sisällä ja mennyt tarhaan luultavasti alle tunti sitten...

No ei auta... teki mieli kyllä laittaa Nuutin viikko-ohjelmaa vähän uusiksi, jotta poikanen olisi saanut ulkoilla kunnolla, mutta kun tälle päivälle olin suunnitellut normaaliliikutuksen loppuviikon ohjelmaa silmällä pitäen niin oli vain pakko noutaa Nuudeli sisälle ja painella maneesiin. Heppanen oli tänään karsinassa vähän rasittava... se ei pysynyt aloillaan hetkeäkään ja häsläsi kaiken aikaa jotakin. Ratsastaessakin se alkuun oli jotenkin todella rauhaton joka suuntaan, eikä kuunnellut mitään apujani... Laitoin taas tänään nuo kanget, kun niillä kuitenkin sunnuntaina aion mennä. Treenailimme noita A-merkin radan osia ja alkuvänkäilyn jälkeen sujui ihan hyvin :)


Aloitin taas verkan laukassa, kuten varmaan kisoissakin sitten teen. Niiden jälkeen hevonen aina ravaa eteen paljon paremmin, siksi olen aina kouluaitojen sisäpuolellakin vielä ennen lähtöäni ottanut ravien sijasta jonkin laukkapätkän. Alkulaukat olivat tänään paremmat kuin vähään aikaan, edelleen yritin saada liikettä hieman enemmän irti maasta, mutta tärkeintä oli kuitenkin se, että Nuuttinen liikkui rehellisessä muodossa eteenpäin. Laukkojen jälkeen otin melko lyhyet kevyet ravit ja siirryin sitten tekemään vähän käynti-ravi-käynti siirtymisiä. Ne ovat sujuneet ihan kivasti pidemmän aikaa eikä tänäänkään ollut mitään ongelmaa. Tein käyntiin siirtymiset vähän vasta-asetusta apunani käyttäen, eli otin hevosta ravissa ulko-ohjalle ja siirsin alas. Tämä toimi ja Nuuttinen tuntui ajoittain todella kevyeltä ! Siirtymät kyllä oikeasti herkistävät hevosta todella paljon. Alkoi tulla aika mukavia, jänteviä raviin siirtymisiä :)

Siirtymäharjoitusten jälkeen koetin ottaa muutaman keskiravin lävistäjälinjalla... huomaa; koetin. En tiedä mitä tein väärin, mutta Nuutti rikkoi laukalle varmaan viisi kertaa ennen kuin se suostui ravaamaan läpi diagonaalin erittäin vaatimattomassa keskiravissa. Ehkä perun sanani, kun tuolla postauksessa lauantain rataharkoista sanoin keskiravien olevan vaikeampia uralla. Eivät näköjään olekaan :P Uralla Nuutti ei tuntunut yhtään laukkaherkältä. Painelinkin sitten muutaman pitkän sivun eteen ja otin lävistäjälle uudestaan. Ei laukannut, mutta eipä kyllä ollut kovin riittävä keskiravikaan vielä... onneksi varmaankin harjoittelemme näitä lauantain tunnilla vielä...Tykkään kyllä tuosta A-merkin ohjelmasta, siinä on aika paljon asioita eivätkä kaikki niistä ole mitenkään yksinkertaisia, mutta en tiedä... jotenkin se vain on sellainen kiva ohjelma ratsastaa :) Ainakin siinä pitää aikalailla kaiken aikaa olla itse skarppina ! Tein tänään myös vähän noita laukkakuvioita, eli pitkän sivun alussa vastalaukan nosto, pitkän sivun lopussa siirtyminen raviin ja päädyssä myötälaukan nosto. Sitten myötälaukassa voltti pitkän sivun keskellä. Voltin jälkeen tulisi vielä keskilaukkaympyrä, mutta niitä en tänään tehnyt. Vasemmalle tuo laukkavoltti on meillä huomattavasti oikeaa vaikeampi, saan pitää aika tiukasti hepan kasassa ulkoavuilla, ettemme valu pituushalkaisijan yli. Muuten laukkaohjelma menee varmaan ihan ok ja vastalaukkojen nosto on Nuutin kanssa helppoa. Muutenkin kaikenlaiset vastalaukkakuviot sujuvat aika ongelmitta; puoliympyrät, kiemuraurat... kaikki. Tunnin loppuun tein vielä ympyrällä kumpaankin suuntaan ravi-laukka-ravi siirtymisiä, joista etenkin tuo laukka-ravi on meille vaikea. Usein Nuutti yrittää vain vetää itsensä pitkäksi, jolloin tuloksena on kilometrin mittainen hevonen joka putoaa raviin ja juoksee pitkän matkaa kuin Vermon raveissa ennen kuin saan sen takaisin avuille. Tänään sujui kuitenkin tooooodella kivasti ! Alkuun tein ihan niin, että yksi ympyrä ravia, yksi laukkaa. Sitten pikkuhiljaa siirtymisiä tiheämmin, eli puoli ympyrää ravissa ja puoli laukassa. Oikeassa kierroksessa pääsin kivoihin siirtymiin myös kun menin yhden neljäsosan ympyrästä ravia, toisen neljäsosan laukkaa ja taas neljäsosa ravia jne. Tuli muutamia ihan älyttömän pehmeitä ja maltillisia raviin siirtymisiä sekä myös teräviä ja isoja nostoja :) Hieno poika !


Ilokseni sisko suostui tänään lähtemään mukaani meitä taas kuvailemaan, joten tämän postauksen kuvat ovat siis tältä päivältä :) Olin laittanut asetukset kohdilleen (ainakin suunnilleen...), mutta sisko siinä välissä jotenkin sörkki tuota valotusaikaa niin esim. keskiravikuvat menivät ihan tärähtäneiksi sekamelskoiksi. No ei sillä niin väliä kun ei sieltä mitään kovin kummoista keskiravia tänään nyt oikein irronnutkaan... Muutamia ihan mukavia kuvia löytyi kuitenkin taas, tässä esillä jokunen :) Kaikki siis © Jonna.

6 kommenttia:

 1. Hyviä kuviahan noi on, mun 12-vuotias pikkusisko ei osais ikinä kuvata noin hyvin edes automaattiasetuksilla... ;)

  Ootko tehnyt varustepostausta? *toive*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu on noi ihan ok ! :) Haha mut niil voi olla sisäl jopa vaikeempi ! Mut joo tosiaa on toi ihan hyvin 10-vuotiaalta... :D

   En oo, kuvailen noita kamppeita pikkuhiljaa ja ku oon saanu tarpeelliset fotailtuu ni julkasen ;) Ku tykkään et noi on hevosen päällä kaikki ! Tai no ei kaikki mut suurin osa :D

   Poista
  2. Kiva että kuvaat! Mekin ajateltiin ensin toteuttaa varustepostaus pukemalla kaikki Masan päälle mutta se olikin sitten liian iso urakka joten jäi vähän :D Huovista, riimuista ja loimista mulla on aikalailla hyvin kuvia, ja sit vanhempia kuvia kun kaivaa löytyy varmaan kaikista suitsista, suojista jne kuvat. Pitäis jaksaa joskus tehdä kuvakokoelma ja postata se varustepostaus.

   Poista
  3. Joo no mullaki kulkee aika hitaasti just ku kuvattavaa ois niin pirusti :D Joo onneks löytyy tosiaan arkistojen kätköistä kuvia osasta ja osan varmaan kyllä kuvaan kuitenki iha jossai muuallaki ku Nuutin yllä... :)
   Joo tee ihmeessä ! Ne on aina nii mielenkiintosii ! :)

   Poista
 2. 'ihania kuvia taas.. tykkään näistä sun postauksista, kivan yksinkertaisia mutta silti paljon tekstiä :---D

  VastaaPoista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !