torstai 15. maaliskuuta 2012

You always know how to make me feel like the luckiest person in the world

Ja apinointi se vain jatkuuu... ! :) Varsinainen pölhökustaa tuo Nuutti. Tänään menin siis ihan maneesissa, mutta meno alkoi heti alkuunsa muistuttamaan vähän eilistä maastopöökäilyä. Ensiksikin... tuo hölmöläinen rupesi kyttäämään Jonnaa, kun tämä kävi keräämässä kakat keskeltä maneesia ! Tsiisus kraist, etkö ole Nuutti ennen ihmistä nähnyt ?! Poika ei suostunut menemään Jonnaa kohti lainkaan, stoppasi vain ja taas samanlaista peruuttelua kun pistin kannusta kylkeen. Oli kyllä vähän sellainen olo, että heppa katoaa alta aika nopsakkaa kohta... Kun se vain jännittyi lisää, pyrin vähän rauhoittamaan tilannetta ja otin pienen käyntipätkän jälkeen seis, pyysin hevosta siinä kuulolle ja kiitin kun se rentoutui ja antoi periksi. Sitten yritin päästä liikkeelle samassa muodossa, mutta eihän siitä mitään tullut. Heppanen jaksoi kytätä Jonnaa edelleen, vaikka samalla olisi ilmeisesti tehnyt mieli singota kohti peilipäätyä. Ei sitten kuin kahta kauheammin hommiin vain ! Pidin Nuutin liikkeessä ja järjestin sille kunnolla ajateltavaa heti alkukäynneistä lähtien. Pikkuhiljaa hevonen rupesi antamaan periksi ja alkuraveissa sujui ihan kivasti, samaten laukoissa. Vaadin Nuuttia todella reippaaksi takajaloistaan ja huomautin raipalla heti, mikäli se yritti jäädä kiinni kuolaimeen. Tein ympyröitä vasta-asetuksilla ja huolehdin siitä, ettei hevoselle jäänyt aikaa keskittyä epäolennaisuuksiin.

Kiva kuolavana... :D

Omasta tsemppaamisestani huolimatta Nuuttia olisi kyllä koko ajan kiinnostanut vain kaikki muu kuin se työnteko. Heti kun kuului jostakin kolahdus tai toisen hevosen hirnahdus niin heppanen oli lähdössä tykinkuulana eteenpäin. Minun piti tänään treenailla noita väistöjä oikein urakalla, mutta koska Nuudeli nyt oli mikä oli niin päätin ensin keskittyä pääosin saamaan sitä rennoksi aika matalaan muotoon. Oli vähän sellainen fiilinki, että mikäli olisin heti alkuunsa lähtenyt väistöjä runnomaan niin hevosella olisi saattanut päässään jokin piuha katketa. Kun Nuutti loppua kohden hieman rauhoittui ja rupesi tulemaan paremmin kuulolle, pääsin tekemään muutamia loivia väistöjä niin ympyräuralla kuin 5m uran sisäpuolelta urallekin. Ristiaskelista olisin toivonut edelleen hitusen suurempia, mutta koska hevonen pysyi tasaisena ja liikkui kuitenkin sujuvasti, päätin jättää siihen. Loppuraveissa Nuutti kantoi itsensä taas niin hyvin, että melkein itketti ajatella miten hienoa olisi mikäli se kantaisi itsensä noin ihan aina ! :D Siinä tavoitetta kerrakseen. Muutamaan otteeseen päästiin tänään aika lähelle, etenkin viimeisessä oikeassa laukassa ! Hevonen tuntui ihan mielettömän kivalta, kaikki oli siinä pohkeen edessä ja pystyin vain nauttimaan :)


Huomenna pitää varmaankin alkuperäisistä suunnitelmista poiketen päästää Nuutti jonnekin irtojuoksemaan, että se sitten lauantain tunnilla jaksaa keskittyä (kun ei pääse edes aamulla tarhaan...). Harjoittelemme taas tuota Helppo A:2, whii ! ... vähän idioottia kyllä kun en tiedä mikäli sinne rataharjoituksiin mahdun !? Viimeinkin kun niihin pääsisin, niin eiköhän jokainen luokka ole rajattu vain kolmelle ratsukolle... Helppo A meni täyteen heti ja olemme Henkan kanssa ensimmäiset "ei mahtuneet". He B:ssä (avoin vain tuntsareille...) on toistaiseksi ainoastaan yksi nimi, samaten Va B:ssä. Pitää toivoa, että niissä eivät kaikki paikat täyty, niin ehkä sitten pääsemme mekin mukaan. Todella kurjaa mikäli emme ;s Näitä varten on kuitenkin treenattu ja olisi kiva saada se tuomarin suullinen kommentti. Samalla voisi vähän katsoa mitä luokkia sitä sitten tällä kaudella lähtee tavoittelemaan. Sormet ristiin nyt !

Jou, tässä näytillä muutamia kuvasia tältä päivältää ! Jonna oli tosiaan fotailemassa ja noh... pari onnistunuttakin kuvaa sieltä sentään löytyi. Suurin osa päivän otoksista meni roskiin, sillä jostain syystä rajaukset, tarkennukset, polttovälin käyttö jne. olivat täysin pielessä... Reilusta 1800:sta kuvasta jäi julkaisukelpoisiksi nämä 11 ratsastuskuvaa... ;3 Jotenkin olisin odottanut hieman suurempaa onnistumisprosenttia, mutta juu... sai tänne nyt sentään jokusen edustavankin otoksen :P

Ratsasteluiden jälkeen kävimme vielä nappaamassa Nuudelista muutaman nassukuvan :) On se niin söpönen
© minä

10 kommenttia:

 1. Nuudeli on niiin hieno! (:

  VastaaPoista
 2. Oi voi, hevoset on niin pöllöjä!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä !! :D Mitä ihmettä niidenki päässä välillä oikee liikkuu ?! x'----D

   Poista
 3. Nuudeli :) Hehe mikä lempinimi. Kivalta näyttää teidän meno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mun mielestä kuvaa tota heppaa oikein hyvin; laittaa ittensä välillä niin monelle mutkalle että siinä jää nuudelit kakkoseks ;----D ! Voi kiitos !

   Poista
 4. ihana toi vika pääkuva! :)

  VastaaPoista
 5. aina ei ne kuvauksetkaa mee putkee . mut tosi hyvin oot saanu postauksii aina kuvii , ja hyvii sellasii : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mee ei, mutta siinä vaiheessa kun oikeesti kuvista muutama on edes rajattu kohteeseen niin... meinaa iskeä epätoivo :''----D Mutta tietty pitää olla ilonen niistä muutamistaki ! Ja kiva jos oot sitä mieltä !! :'---)

   Poista

Kommentit sekä postausideat ovat aina ehdottoman tervetulleita, kiitos kaikille :) Vastailen heti kun ehdin !